Nebojš.a Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Porasces ti jednog dana dete moje! Ovakvi odgovori mogu samo tebe da diskredituju, mislim, ako je ostalo išta kod tebe nediskreditovano, makar što se tiče ove teme. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Мислим да је ова лествица којом се пењемо у току живота, а не кад испустимо душу. А демони нас стално ометају да се пењемо том лествицом, тј. напредујемо у врлини. Е сад, мислим да има нових православаца који мисле да демони не постоје, то је већ нешто треће.. U sustini da,ko je citao knjigu,knjiga pokazuje put ka obozenju,ka cilju, sa svim zamkama strasti i grehova (demonima) ali i mitarstva nisu losa jer podsecaju na strazenje protiv greha,sve sto nije nazao nego na korist,hvala Gospodu pa nam je dao i Svetog Jovana Lestvicnika i Mitarstva.Pokajanje nije tako brz proces kao sto procitah negde,vec pravo pokajanje prati neponavljanje pokajanog greha,i tek tada kada covek omrzne na greh za koji se pokajao mozemo reci da je izlecen od njega i da mu je oprosteno..ali to je sve lepse rekao Sveti Jovan i mnogi drugi ja samo ponavljam ko papagaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 u prilog ovako smrtno ozbiljnoj temi - ko se zenio nije, tesko da je poznao mitarstva hahahah konacno neko duhovit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gaggia Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 hahahah konacno neko duhovit ama surova realnost seko, majke miiii Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ovakvi odgovori mogu samo tebe da diskredituju, mislim, ako je ostalo išta kod tebe nediskreditovano, makar što se tiče ove teme. :good2: :good2: :good2: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 u prilog ovako smrtno ozbiljnoj temi - ko se zenio nije, tesko da je poznao mitarstva onda mi nema premca na ovom forumu Драшко је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ne znam da li je to tacno,citao sam ranije da je ova "nasa" verzija mitarstava preuzeta od starih Egipcana cini mi se.Samo sto su oni imali 40 nivoa. Inace,dzaba se raspravljamo,ako mitarstva postoje ionako cemo svi u pakao. Trifke and LISA је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 I sta sad je l to lepo da kad umrem propadnem zbog mitarstava a razbojnik na krstu koji je ceo zivot gresio samo zamolio Hristosa da ga se seti u raju,i on ga se setio.Za njega nema mitarstava!?I kome je onda da se zalim,Vucicu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ne znam da li je to tacno,citao sam ranije da je ova "nasa" verzija mitarstava preuzeta od starih Egipcana cini mi se.Samo sto su oni imali 40 nivoa. Inace,dzaba se raspravljamo,ako mitarstva postoje ionako cemo svi u pakao. Па нећемо, не значи то ваљда. Теодора је прошла митарства, нешто помоћу својих добрих дела а нешто помоћу молитава духовног оца, колико се сећам. Тако да митарства ничему не служе осим да преплаше душу... А ми који немамо добра дела и молитве духовног оца ћемо пропасти и тако и тако.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Митарства постоје! Ко тврди другачије тај никад није умро!!! LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 I sta sad je l to lepo da kad umrem propadnem zbog mitarstava a razbojnik na krstu koji je ceo zivot gresio samo zamolio Hristosa da ga se seti u raju,i on ga se setio.Za njega nema mitarstava!? I kome je onda da se zalim,Vucicu? Господ је знао све његове грехе Уосталом тај разбојник га је поштедео док је Исус са Богомајком бежао у Египат од покоља. Рекао ми једном приликом отац Теодорос из грчке православне цркве да је и тај разбојник имао припремљено покајање као многи људи, а неки га немају. Много је битно унутрашње стање душе (трепет душе). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Господ је знао све његове грехе Pa kakve to veze ima? Gospod zna svacije grehe... Уосталом тај разбојник га је поштедео док је Исус са Богомајком бежао у Египат од покоља. Cuo sam za tu pricu.Opet,kakve to veze ima?Gresnik je gresnik i mitarstva su ista za sve.Nema protekcije! LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Теодора је прошла митарства Je l to ona Blazena Teodora koja nije ni postojala? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Pa kakve to veze ima? Gospod zna svacije grehe... Cuo sam za tu pricu.Opet,kakve to veze ima? Gresnik je gresnik i mitarstva su ista za sve.Nema protekcije! па ниси ти судија да кажеш за протекцију Питам те јел знаш сва дела покајаног разбојника ? јел знаш добра дела његова ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Je l to ona Blazena Teodora koja nije ni postojala? Не знам да ли је постојала или није. Ја сам о митарствима научио читајући баш о њој а књижицу сам покупио у цркви поодавно... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука