Jump to content

Rodnoverje deluje kao ujedinjujući faktor među Slovenima, premošćujući granice, revitalizujući nacionalni i kulturni identitet Slovena!!!

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Различита племена узимала су различитог врховног бога тј. бога којег је су највише поштовали од свих других ,али се добро зна ко је главна фаца :0104cheesy: Мој..па Бог sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Svarog, dobro došao. :)

Nego, nije mi jasno nešto, došao si na pravoslavni sajt da bi jednom hrišćaninu koji ti je lepo objasnio da ne poznaješ hrišćanstvo, između ostalog rekao da te ne uči .

Само молим те немој ти да ме учиш !

U čemu je poenta ?

Који то Бог би послао свога сина да се онако измучи? То је могао да уради само неки тешки садиста или пошто је Исус=Бог тешки мазохиста!

Jer da ponaješ hrišćanstvo kao što kažeš, bar osnove,ne bi ovakva pitanja postavljao.

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Различита племена узимала су различитог врховног бога тј. бога којег је су највише поштовали од свих других ,али се добро зна ко је главна фаца :0104cheesy: Мој..па Бог sHa_sarcasticlol

Једно питање за све Словене који је врховни бог Словена ?

Види рецимо ја сам ти Динарац , моји су са Динаре, тамо имамо једну магловиту планину и њен врх се зове Троглав.

Има три главе . Јако мистично место. Имамо и виле на Динари. Многи су их видели својијем очима.

Е сад јесул виле напустиле Динару заједно са Србима или осташе тамо саме ја то заиста не знам.

Углавном код Словена па и Србаља славио се и Триглав односно Троглав као врховни бог.

Сад да нисам Православац и да не знам за Христа вероватно бих славио Троглава као врховно божанство или бих био атеиста, али ко то може знати.

Углавном ја и ти не би имали исто божанство за врховно .

Самим тим ја би твоје божанство сматрао мањим од мојега.

А то даље значи подела међу Словенима. Дакле не стоји тврдња да би се Словени ујединили да није Хришћанства.

Овако су подељени на две вере , римокатоличку и православну а онако би били подељенина 222 вере.

Подели на овим сајтовима

Регистривао сам се јер пише: " Свиђа ти се тема? Региструј се и изнеси своје мишљење!"

Признајем био сам мало нападан ,али то је све јер су неки тврдили да је то бајка и да је то индетично осталим политеистичким религијам. Слично јесте само јер су политеистистичке ,али није исто! Иначе ја себе баш и не сматрам паганином већ арелигиозном особом иако ме доста занима наша стара вера као и њена веза са правослаљем 301

Jer da ponaješ hrišćanstvo kao što kažeš, bar osnove,ne bi ovakva pitanja postavljao.

Знам зашто је била сва била његова мука ,али ја не волим то да гледам , уосталом он је Бог па он је створио свет за феномалних 7 дана ,а није могао ово да реши из једне секунде greengrin Па какав је то Бог? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Подели на овим сајтовима

уосталом он је Бог па он је створио свет за феномалних 7 дана ,а није могао ово да реши из једне секунде greengrin Па какав је то Бог?

Ova rečenica kao predhodne u vezi Hrišćanstva, govore da ipak ne poznaješ hrišćanstvo.Biblija zahteva čitanje i rasuđivanje,ali uz pomoć pravoslavne teologije i predanja.Bez toga, dolazimo do zelenih smajlija koji su ti izgleda baš omiljeni. :)

• Волим 1
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Регистривао сам се јер пише: " Свиђа ти се тема? Региструј се и изнеси своје мишљење!"

Управо тако - мишљење, а не фантазије, предрасуде, незрелост и неозбиљност...

Да би се о некој теми дискутовало, за то је, пре свега, потребно неко одређено предзнање. У противном, дискусија се своди на лупетање и троловање.

Лепо је што си дошао - још лепше би било када би твој боравак овде уродио неким плодом.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ova rečenica kao predhodne u vezi Hrišćanstva, govore da ipak ne poznaješ hrišćanstvo.Biblija zahteva čitanje i rasuđivanje,ali uz pomoć pravoslavne teologije i predanja.Bez toga, dolazimo do zelenih smajlija koji su ti izgleda baš omiljeni.

Тачно , не познајем довољно ,али ипак могу само да уочим да свемогући Бог ипак није баш представљен толико свемогућ ,а док Сатана човек све ради на своју руку ,а кад мало боље погледаш овај свет то је и логично greengrin

Једно питање за све Словене који је врховни бог Словена ?

Врховни је Род односно Сварог односно једноставно Бог.

Ти би поштовао највише Триглава зато бих ти био врховног божанство ,али у ствари није..слично би ти то било као кад би рекао да ће да се они који славе Светог Николу и Светог Јована (која је иначе слава моје породице) да не верују у истог Бога. Отуда ваљда у мом деди веровање да он више верује у свеца него у Бога (као што бих ти више веровао у Триглава него у Сварога ,али заправо Сварог је тај који држи све конце),а моје село је доста изоловано од цивилизације gringrin

Подели на овим сајтовима

Тачно , не познајем довољно ,али ипак могу само да уочим да свемогући Бог ипак није баш представљен толико свемогућ ,а док Сатана човек све ради на своју руку ,а кад мало боље погледаш овај свет то је и логично greengrin

Врховни је Род односно Сварог односно једноставно Бог.

Ти би поштовао највише Триглава зато бих ти био врховног божанство ,али у ствари није..слично би ти то било као кад би рекао да ће да се они који славе Светог Николу и Светог Јована (која је иначе слава моје породице) да не верују у истог Бога. Отуда ваљда у мом деди веровање да он више верује у свеца него у Бога (као што бих ти више веровао у Триглава него у Сварога ,али заправо Сварог је тај који држи све конце),а моје село је доста изоловано од цивилизације gringrin

Ај шта лупаш и мојим далеким рођацима лужичким Србима врховни бог је био Триглав а не Сварог.

Немаш ти појма.

А Види рецимо Руси за број један кажу Один, а то је скандинавски врховни багда.

Сварог није бог то је божоле, бог је само ономад врховни био Триглав.

Подели на овим сајтовима

Можда ти име Род више одговара јер баш сви не поистевећују Сварога са њим :nene:

(Што се тиче Рода ти ти ја могу 100% рећи да је то врховни бог односно бог који је створио све!)

Иако ја сматрам да је то исти Бог пошто се увек користе Његови симболи ,а не Перунови, Триглавови,Дабогови симболи итд

Па видиш за Србе је углавном био Дабог врховни бог док је у Руса углавном био Перун

Подели на овим сајтовима

Можда ти име Род више одговара јер баш сви не поистевећују Сварога са њим :nene:

(Што се тиче Рода ти ти ја могу 100% рећи да је то врховни бог односно бог који је створио све!)

Иако ја сматрам да је то исти Бог пошто се увек користе Његови симболи ,а не Перунови, Триглавови,Дабогови симболи итд

Види ти узимаш Руску веру за начело свих Словена а ја ти кажем код Срба је био Триглав и тачка. Имам безброј доказа да је Триглав.

Подели на овим сајтовима

Па наравно да узима руску, кад они праве боље цртаће на ту тему. Код нас још није погледао, па не зна за Триглава. :)))

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Код Срба је био највише слављен Дабог ,а не Триглав! Тачно , Динарци су највише славили Триглава као и Лужички Срби 301

ПС:Не кажу Один него Адин јер се у овом случаји О чита као А

Подели на овим сајтовима

Овај форум постаје све занимљивији колико има различитости. :)

Свароже, прво - добродошао! Друго, да ли се можда знамо? Имам једног веома драгог пријатеља који има сличне идеје, не би одао идентитет у сваком случају... :)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

српско праволавље ти је нека мешавина паганизма и православља
Шта све нећу да чујем...

Facepalm-Doingitwrong.jpg

Овај форум постаје све занимљивији колико има различитости. :)

Свароже, прво - добродошао! Друго, да ли се можда знамо? Имам једног веома драгог пријатеља који има сличне идеје, не би одао идентитет у сваком случају... :)

Некако ми је логичније да људи буду атеисти, него да обожавају демоне, ал' 'ајде, шта да се ради, кад смо могли да имамо тантричког-зен-фашисто-слободномислиоца-предакокултисту, ово је још и ђене-ђене... .smesko.
  • Волим 1

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Јели а који је бог био врховни код вас , сад који си ти није ми баш јасно заборавио сам, Чеха јел ?

To snad není možné, Željko,

že ty ani nevíš jaký je naš český hlavní bůh! 301

Radegast samozřejmě! 29dz8zk

Radegast = přítel člověka

Zlaté dědíctví to naše české pivo!!! Hl. Radek:D:D

Maloljetne djetički česke si po školi nasavaju česki hleba!

pivo je český chleba! pivo je češki hljeb!

.smil.

Citron - Radegast

Stari češki metal

Artist: Citron Song: Radegast Album: Radegast

Language: Czech Czechoslovakia 1988

Citron - Hon na Bluda

Stari češki metal: album: Radegast 1987/1988

http://cs.wikipedia....itron_(skupina)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...