Jump to content

Rodnoverje deluje kao ujedinjujući faktor među Slovenima, premošćujući granice, revitalizujući nacionalni i kulturni identitet Slovena!!!

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Нисмо ми ништа изгубили. Словени смо остали и даље, говоримо словенским језиком, имамо елементе словенске културе, одбацили смо незнабожачку сујеверну религију и прихватили Истину, Православно Хришћанство.

А ако смем да приметим словенофилски покрет је једини покрет у Европи који покушава да наметене један лажан идентитет заснован на историјском моменту...Не знам да постоје неки германски покрети, па исто тако нити романски, нити угрофински, нити индоирански...Додуше постојао је један у историји који је фаворизовао германе и радио на јединству и јачању идентитета свих истинских германа-аријеваца...национал социјализам. Ено га на ђубришту историје.

свака част за коментар, баш сам хтео да напишем да се уствари ради о неонацизму.

што се тиче скандинавског покрета родноверја, и оно се своди на анти-хришћански менталитет.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

По мом мишљењу, више је него логична чињеница да се све више хардкор националиста окреће управо родоверју...

Хришћанство је, са својим концептом Царства Небеског, које надилази Царство Земаљско и ововремено, ионако неподесно да буде основа било какве националистичке идеологије. Пре или касније због тога код таквих и долази или до посветовњачења хришћанства, или до разочарања у исто...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva im je ova kako oni to kažu i nazivaju "trijada" ili "trojedinstvo":

У основи нашег погледа на свет присутно је тројединство:

родна земља – родна реч – родна вера.

Та тријада са правом може постати камен темељац

националне идеологије сваке словенске земље.

Подели на овим сајтовима

Neopaganima strašno odgovara takvo to razdjeljeno hrišćanstvo, tako mogu za sve loše što je snašlo, snalazi ili će tek snaći Slovene optužiti hrišćane kojih eto svaka crkva vuče na svoju stranu huškajući Slovene jedne protiv drugim - kako oni kažu, sad tačno citiram njih. A ne samo hrišćanstvo, njima smetaju ustvari sve te avramske kako oni kažu "religije" od židovstva preko hrišćanstva pa sve do islama. Međutim u slučaju kad bi hrišćani bili jedinstveni tako bi im sasvim izbili vjetar iz jedara jer na tu kartu više igrat ne bi nikako mogli. Niti bi mogli više na tu argumentaciju lovit ljude ogorčene i razočarane recimo posljednjim ratovima na Balkanu, u bivšoj SFRJ krajem XX vijeka.

Rodnoverje deluje kao ujedinjujući faktor među Slovenima, premošćujući granice, revitalizajući nacionalni i kulturni identitet Slovena, koji je delimično izgubljen tokom vekova avramskih religija.

kako može rodnovierije ujedniti hrvatskeho katolika a srbskego pravoslavca ?

lakse nego sto mislis. Pogledaj samo spisak prijatelja kod rodnovernih srba i hrvata i videces.

Подели на овим сајтовима

Onda još ovakva besmislica, to opet taj rodnovjerac piše:

Po zvaničnoj istoriji Srbi su 626. godine opsedali vizantijske gradove po Maloj Aziji. Teško da su to mogli činiti ako su se tek doselili na Balkansko poluostrvo.

Osim toga, po zvaničnoj istoriji srpske sakralne objekte na Balkanskom poluostrvu nalazimo polovinom IV veka, pa je nemoguće da su se doselili tek početkom VII veka.

Možda ne bi bilo loše da pogledate šta zvanična istorija zaista tvrdi.

Moje pitanje:

Hajde, zna li neko od vas uvaženih teologa ovdje na Forumu za neki srpski sakralni objekt, vjerovatno tim mišljeno hrišćanski ali srpski, ne rimsku neku baziliku, a da je porijeklom iz polovine ČETVRTOG vijeka? Dakle iz 350 AD otprilike! Da li je iko od vas o nečem takvom u životu čuo? OMG!

Тај... како га то називате родноверац (веверац или ко зна шта) нема благе везе шта говори. Нису Срби опседали византијске градове по Малој Азији, него их је Ираклије насељавао на граници Византије, били су плаћеници - оно исто што ће миленијум касније бити Аустроугарској у војној крајини. Сад, може то некоме да се свиђа, или не, да смишља глупости о некаквој званичној историји (и некој фиктивној правој, коју неко крије... а које изгледа постоји само у главама тих несрећника) која искривљује чињенице, али истина је да се баш на тој Ираклијевој граници прву пут помиње име Србин.

Званична, или не - тек, историја нема одговоре на многе непознанице, почев од етимологије имена Словени, па Србин (па и Хрват... кад смо већ код тога..) па тако даље. То све указује да - како то каже Црноризац Храбар - Словени прежде писмена не имаху, па нису ни могли сачувати нешто од своје историје пре христијанизације.

А hoax-и типа Велесових таблица су смејурије. Нико не може да оспори да су саме таблице - као материјал - старе толико колико ови говоре, али да ли се урезано слово на таблици може исправно датирати? Чињеница је, такође, да су Словени слово звали буква, али не мора да значи да се под том словенском речју подразумевало слово какво су упознали после свете браће.

Према томе - цела та прича о том родоверју (а ја бих га назвао баш родоневерје, јер је род словенски постао диван и велики и значајан тек после предивне мисије свете браће) је једна велика паћеничка занимација.

• Волим 1

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ja se valjda scvoknem načisto od svega ovog, tamo sam išao vidjet šta radi kolega na drugoj grupi. Pa ako se baš upravo ne fataju za vratove Srbi, Hrvati i Bošnjaci oko nacija, jezika, etničkih čistki i genocida onda su tamo bar ljubomorni Poljaci, OMG! Evo šta jedan piše, hahahaha:

for example Russia is falling in love more to germany then to other slavic countrys

Russia falling in love with Germany? Are YOU SERIOUS?

have a look on deal that Russia do with germany about gas.Russia built pipline to germany on the bottom of baltick sea ,avoid Poland.

all is for business

:rolleyes:

seriously I respect Poland and Polish, but you're allways playing some victim. First clean under your own carpet, then talk about others. Either way Governments don't represent whole population/narod, think of this when USA makes your land a target because of missile instalation. All is for business.

7896634

Ako preživim sve ove cirkuse uključujući i one neopaganske, preživjeću izgleda apsolutno sve, i III svjetski rat ako treba!

Подели на овим сајтовима

По мом мишљењу, више је него логична чињеница да се све више хардкор националиста окреће управо родоверју...

Хришћанство је, са својим концептом Царства Небеског, које надилази Царство Земаљско и ововремено, ионако неподесно да буде основа било какве националистичке идеологије. Пре или касније због тога код таквих и долази или до посветовњачења хришћанства, или до разочарања у исто...

nije hriscanstvo toliko ne podesno za njihove ciljeve, ....sve se moze izvrnuti i dvostrukim recnikom upotrebiti u politikanske i "geopoliticke" svrhe, nego su izgleda videli da ta prica ne prolazi kako su oni zamislili niti kod vernog naroda niti (hvala Bogu) kod Crkvenih jerarha. a posto ne prolazi onda smo im smetnja, pa aj sad kao rodoverje je nesto....

pacenjici

• Волим 1

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Onda još ovakva besmislica, to opet taj rodnovjerac piše:

Po zvaničnoj istoriji Srbi su 626. godine opsedali vizantijske gradove po Maloj Aziji. Teško da su to mogli činiti ako su se tek doselili na Balkansko poluostrvo.

Osim toga, po zvaničnoj istoriji srpske sakralne objekte na Balkanskom poluostrvu nalazimo polovinom IV veka, pa je nemoguće da su se doselili tek početkom VII veka.

Možda ne bi bilo loše da pogledate šta zvanična istorija zaista tvrdi.

Moje pitanje:

Hajde, zna li neko od vas uvaženih teologa ovdje na Forumu za neki srpski sakralni objekt, vjerovatno tim mišljeno hrišćanski ali srpski, ne rimsku neku baziliku, a da je porijeklom iz polovine ČETVRTOG vijeka? Dakle iz 350 AD otprilike! Da li je iko od vas o nečem takvom u životu čuo? OMG!

тај лик пише глупости ...

ево из 5. века ранохришћанска гробница из Наиса, данашњег Ниша који је у то време сравњен са земљом под навалом Хуна око 400. године Христове ере.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:259308-Rimsko-groblje---u-centru-Nisa

и то није изоловани или насумични случај неких хришћана да се населе, пошто нема других сакралних објеката из те околине, сем хришћанских.

на овој фејс групи имаш неколико линкова о разним археолошким налазиштима:

http://www.facebook.com/pages/Sacuvajmo-ranohriscanske-spomenike-u-Nisu/191826284393

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Овако , мене никада није привлачило хришћанство јер ми је одувек деловала као бајка за малу децу... Искрено , одувек сам волео Бога и волим га свим срцем , ,али себе не видим као припадника није религије дакле..хм..арелигиозан сам одувек био све док нисам почео да проучававам нашу стару веру и видео сам многе ствари , чак више концепт Бога онде баш онако изгледа као што сам га ја одувек сматрао.

Многи ви што критикујете да је то бајка за малу децу волео би да вас питам нешто (без увреде .smesko. )" На који фазон се повампирио онај Исус иако то са станишта здравог разума реално равно некој бајци? Који то Бог би послао свога сина да се онако измучи? То је могао да уради само неки тешки садиста или пошто је Исус=Бог тешки мазохиста! Није ли та "бајка"" мање реалније од ове? gringrin

А ,сад иако сви ви мислите да је родноверје била типична многобожачка вера где сте имали кило богова са још тамо неким породичним везама грдно се варате greengrin Заправо родноверје је према мојем неком тумачењу квазиполитеистичка вера .mislise.

Питате се сигурно како , зар не?

Укратко речено у нашој старој вери постао је један отац Богова од којег су настали сви остали богови којег су често поред Рода или Сварога (постоје тезе да је Сварог био исто што и руски Род) називали просто Богом. Он је потпуно бестелесан бог ,који се само занима небеским стварима ,али и бог којем су сви други богови покаравају јер он са својом огромном величином обухвата све! Да то је тај Бог који је у свом сну створио овај свет поверујући га осталим Боговима на чување. Он је непократан пошто спава ,али кроз остале Богове његова утицајност је огромна! Слично као веза између светаца и Бога у православљу ,отуда ваљда потиче и веровање да што смо више ближи неком свецу утолико биће наш глас ближи Богу .smesko.

Када се Бог буде пробудио биће крај света односно читавог универзума што је у неку руку и истина greengrin

Подели на овим сајтовима

Немаш драги брате благе везе о Хришћанству, а вала ни о древном паганизму. Нити је Хришћанство оно што неко ко не зна ништа о њему умисли у својој глави, нити тај ваш вештачки исконструисан нео-паганизам има неке веће везе са историјским паганизмом (континуитет да и не помињем)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Оно што сам рекао за родноверје то ти је истина уосталом српско праволавље ти је нека мешавина паганизма и православља ,а то можемо слободно да захвалимо Турцима јер да није се десило оно што нам се десило па..српско правослаље не би се разлковало од осталих и сви наши обичај на којих сте толико поносни свега тога не би било!

Како нео? То није неопаганизам јер нео значи ново! Пример Неопаганизма ти је Wicca 301 Ово је само Паганизам! Ах..да нећу да служим том речју ово је Старославље!

Не знам мене су тако учили бар се тако одржало у мојој породици неке тврдње ,а и ја знам довољно о хришћнаству колико да схватим да је то јудеистичка секта и ништа више! Зашто га између осталог и не волим? Зато што сви народи требају да униште своју културу јер оно каже да је то тако правилно!Оно се само служило ратовима и ратовима у име тог неког Бога

Само молим те немој ти да ме учиш ! 4869

Као што хтедох да кажем догма ти је живо чудо против здраве памети sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Zanimljiv komentar jednog češkog panslaviste:

Řešení je jednotný mocný slovanský sekulární stát

kde církve nebudou mít moc a nebudou štvát lidi proti sobě.

Rješenje je jedinstvena moćna slovenska sekularna država

gdje crkve neće imati nikakvu moć i neće huškati ljude (tim mišljeno Slovene) protiv sebe.

Јели а који је бог био врховни код вас , сад који си ти није ми баш јасно заборавио сам, Чеха јел ?

Подели на овим сајтовима

Оно што сам рекао за родноверје то ти је истина уосталом српско праволавље ти је нека мешавина паганизма и православља ,а то можемо слободно да захвалимо Турцима јер да није се десило оно што нам се десило па..српско правослаље не би се разлковало од осталих и сви наши обичај на којих сте толико поносни свега тога не би било!

Како нео? То није неопаганизам јер нео значи ново! Пример Неопаганизма ти је Wicca 301 Ово је само Паганизам! Ах..да нећу да служим том речју ово је Старославље!

Не знам мене су тако учили бар се тако одржало у мојој породици неке тврдње ,а и ја знам довољно о хришћнаству колико да схватим да је то јудеистичка секта и ништа више! Зашто га између осталог и не волим? Зато што сви народи требају да униште своју културу јер оно каже да је то тако правилно!Оно се само служило ратовима и ратовима у име тог неког Бога

Само молим те немој ти да ме учиш ! 4869

Као што хтедох да кажем догма ти је живо чудо против здраве памети sHa_sarcasticlol

А који је твој врховни бог ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...