Jump to content

Potop, argumenti za i protiv

winux59

Препоручена порука

Poprilichno sam se bavio meso americkim i generalno americkim plemenima i nacijama i nigde nisam video niti cuo ni za p od potopa. A mnogo sam bukvalno mnogo citao o njihovoj mitologiji, religiji i kulturi.

Pa bih te molio, to interesantno za razmisljanje onako da podelis sa drugima podatke otkud ti to da u kulturi, mitologiji ili istoriji cuvaju bilokakvu ideju o velikom potopu.

Imas pogresne primedbe... izuzetno veliki broj naroda ima mitove o velikim poplavama... samo sto vecina njih nema bas mnogo veze sa Biblijskim Potopom ili uopste sa globalnim svetskim potopom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 945
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Imas pogresne primedbe... izuzetno veliki broj naroda ima mitove o velikim poplavama... samo sto vecina njih nema bas mnogo veze sa Biblijskim Potopom ili uopste sa globalnim svetskim potopom...

Vidis da nigde nisam upotrebio rec poplava nego potop. :)

Velika poplava je jedno globalni potop je drugo. Po selu se prica kad izlila reka pepeljusa velika poplava kazu mestani, ne mozes da proteras traktor a da ne okvasis noge. :)

Baj d vej, hteo sam da kažem al mi niko ne odgovara, mnoge civilizacije imaju i priču o bogovima koji su došli sa neba na zemlju pa posle otišli nazad u nebo, da li to dokazuje teoriju Acient Aliena , Von Dienikena?

Ako kažemo da postojanje mitova o poplavama dokazuje mit o svetskom potopu po istim kretirijumima možemo da kažemo i ovo gore.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Vidis da nigde nisam upotrebio rec poplava nego potop. :)

Velika poplava je jedno globalni potop je drugo. Po selu se prica kad izlila reka pepeljusa velika poplava kazu mestani, ne mozes da proteras traktor a da ne okvasis noge. :)

Baj d vej, hteo sam da kažem al mi niko ne odgovara, mnoge civilizacije imaju i priču o bogovima koji su došli sa neba na zemlju pa posle otišli nazad u nebo, da li to dokazuje teoriju Acient Aliena , Von Dienikena?

Ako kažemo da postojanje mitova o poplavama dokazuje mit o svetskom potopu po istim kretirijumima možemo da kažemo i ovo gore.

Za potop postoje vise od 270 legenda, a koliko postoje za te bogove?

Ja sam tebi naveo par o potopu navedi mi ti par o tim bogovima.

Na sestodnevu takodje ima tema o potopu, vidim da je neko spomenu skoljke, al je zaboravio da kaze da su te fosili skoljki na vrhovu mont everesta, zatvoreni, a kada skoljka ugine ona se otvori, a ove su zatvorene, nemoguce je da su prirodnom smrcu polako se tamo fosilizovale jer bi bile otvorene.

Подели на овим сајтовима

New Mexico Footprints

new-mexico-problematica-close-up-th.jpgIn 1987, paleontologist Jerry MacDonald discovered a wide variety of fossilized tracks from several different species of animals and birds, located in a Permian strata. Among the various fossilized tracks were the clear prints of a human foot.

However, the Permian strata has been dated from 290 to 248 million years ago- millions of years before animals, birds, dinosaurs, and yes, man, was supposed to exist. How then can these prints be explained?

In July 1992, the Smithsonian Magazine had an article on these tracks called "Petrified Footprints: A Puzzling Parade of Permian Beasts".[1] The magazine acknowledged the mystery, acknowledging "what paleontologists like to call, 'problematica.'" It described what appeared to be large mammal and bird tracks that, "evolved long after the Permian period, yet these tracks are clearly Permian."

While it is commendable that MacDonald and the Smithsonian clearly acknowledge the existence of these tracks in a strata that contradicts the current evolutionary theory, it is noteworthy that they highlight only the mammal and bird prints, and don't mention the human footprint found with them.

Interestingly enough, since these tracks have been discovered, evolutionists have not tried to argue their authenticity or debunk them. Nor have they tried to argue that the footprint isn't human. (Often they claim that it's a print that just "looks like" a human footprint.) Their very silence is deafening.

[1] See "Petrified Footprints: A Puzzling Parade of Permian Beasts" by Jerry MacDonald, Smithsonian, July 1992, Vol. 23, Issue 4, p. 70-79

Подели на овим сајтовима

napisao ,,nepoznati,,

,,Evo samo nekih primjera, a ima ih na hiljade koji ruše evolucionistički pogld na geološki zapis:

U mjestu Billy (Francuska), istraživači su pronašli kosti nosoroga stare oko dvadeset miliona godina. Sama po sebi ova činjenica nije neobična za evolucioniste jer oni tvrde da je nosorog živio u Evropi prije dvadeset miliona godina (miocen). Činjenica vezana uz te kosti je da se na njima nalaze znakovi rezanja kakve može napraviti jedino čovjek.

U Engleskoj gdje je istraživač Benjamin Harrison pronašao ljudsko oruđe u slojevima stijene starim dva miliona godina.

U mjestu McCoupen (Illinois, SAD), najstariji kostur čovjeka pronađen je na 30 metara ispod površine zemlje. Prema zapisniku, odmah iznad kostura nalazio se debeli sloj kamena škriljevca u jednom komadu. To je važna pojedinost jer ponekad kada evolucionisti saznaju za takva otkrića, kažu kako kostur nije toliko star već je nekako dospio na dubinu od 30 metara. U ovom slučaju to nije moguće iz razloga što sloj stijene iznad kostura nije bio slomljen i u potpunosti je kostur izolirao od površine. Državni geolozi su odredili da je stijena na dubini od 30 metara, ispod škriljevca, stara više od tristo miliona godina (još nisu postojali ni dinosauri po evoluciji).

U Buenos Airesu, Argentina pronađena je ljudska lubanja u formacije ranog pleistocena (prije 1,8 miliona godina).

U Dikiki, Etiopija pronađena je lubanja djeteta stara 3 miliona godina.

U Heaveneru (Oklahoma, SAD), rudari su ušli u rudnik dubok više od 3 km kako bi raznijeli ugljen (koristili su se dinamitom). Kada su rasčistili prostor, ugledali su kameni zid izrađen od kamenih blokova pravilnog kvadratnoga oblika veličine cca. 15 cm. Ploče su bile uglačane tako da su izgledale poput ogledala. Ugljen iz tog rudnika star je više od tristo miliona godina. Rudari su o tome izvjestili nadležne, nakon čega su izvedeni iz rudnika te poslani drugamo, a rudnik zatvorili.

U Ottosdalinu (West Transvaal, Južna Afrika), rudari pronalaze mnoštvo okruglih metalnih predmeta, promjera oko 2 cm. Najzanimljivije obilježje su usporedni urezi koji se protežu oko središta svakog predmeta. Neki imaju dva usporedna ureza, neki tri, a neki samo jedan. Predmeti su prikazani u emisiji "Tajanstveno porijeklo čovjeka", najveće televizijske kuće - NBC. Predmete je pregledala nezavisna metalurška ruka, a predstavnici tvrtke su kazali kako ne mogu objasniti njihovo prirodno stvaranje u slojevima zemlje već je vjerojatnije da ih je izradila inteligencija nalik ljudskoj. Problem je činjenica da su predmeti pronađeni u slojevima stijene starima dvije milijarde i osamsto miliona godina.

U Laetoleu (Tanzanija), Mary Leakey, arheologinja, godine 1979. objavljuje da su pronađeni otisci stopala. Ondje se nalazilo mnogo otisaka i Mary Leakey je u svom prvom izvještaju napisala kako su pronađeni otisci jednaki otiscima današnjeg čovjeka, dakle, upravo onakvi kakve bismo i mi ostavili kada bismo hodali plažom. Ti su tragovi stopala pronađeni u slojevima stijene starim oko tri miliona i sedamsto hiljada godina. Mary Leakey, budući da je vjerovala u teoriju evolucije, nije vjerovala nalazima. Kako je ona objasnila te otiske? Rekla je "da je zasigurno postojao nekakav čovjek-majmun čija su stopala odgovarala stopalima današnjeg čovjeka". Imamo kosture “čovjeka-majmuna” koji je po evolucionistima postojao u to doba, zove se australopitek. Stopalo australopiteka ne izgleda kao stopalo modernog čovjeka. Napr. prsti na nogama su vrlo dugi, kao naši prsti na rukama, osobito prvi prst, koji je izrazito dug i može se pomicati u stranu poput palca na ruci.

U Toulumne countyu (Kalifornija, SAD) u rudarskom tunelu ispod planine Table, J. H. Neale u naslagama starim 33-55 miliona godina (tercij), otkrio je ljudsku posudu za drobljenje i tučak.

U Tableu Mountain (Kalifornia, SAD), duboko u tunelima planina Sierra Nevade rudari su pronašli su ljudske kosti i uporabne predmete. Otkrića je znanstvenicima obznanio geolog dr. J. D. Whitney, direktor državnog geološkog instituta države Kalifornija. Znanstvenici moderne geologije procjenjuju starost tih stijena na oko 50 miliona godina.,,

Подели на овим сајтовима

jesu to proverene cinjenice? :) ako jesu onda je bas zanimljivo :D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

jesu to proverene cinjenice? :) ako jesu onda je bas zanimljivo :D

svako moze da proveri,

ali evolucionistima nije u prilog da to objave, i onda napadaju i diskredituju ili sam dokaz ili onoga ko je taj dokaz izneo,

primer njima nije bitno sta kaze kent hovind, bitno im je dal on ima diplomu ili ne, samo sto je stvar jos gora sto je on dobio debate protiv evolucionista koji imaju ,,diplomu,,

Подели на овим сајтовима

Ja sam tebi naveo par o potopu navedi mi ti par o tim bogovima.

MRzi me da trazim obrcu po svakom dokumentarcu o Acient Aliensima o mesopotamcima, angloamerikancima, egipcanima i josh gomilom plemena rasutih po svetu kako su nek ibogovi dosli sa neba i naucili ihkako da zive i koriste tehnologiju.

ali evolucionistima nije u prilog da to objave, i onda napadaju i diskredituju ili sam dokaz ili onoga ko je taj dokaz izneo,

Da evo josh jedna cinjenica koje se naucnici skeptici boje:

26e359e83860db1L.jpg

:D

PA ne smeju da je objave. :D

Подели на овим сајтовима

primer njima nije bitno sta kaze kent hovind, bitno im je dal on ima diplomu ili ne, samo sto je stvar jos gora sto je on dobio debate protiv evolucionista koji imaju ,,diplomu,,

Evolucionisti na svojoj strani imaju dokaze. Kreacionisti imaju samo gomilu dezinformacija.

Evolucionisti na svojoj strani imaju teorije koje pruzaju predikcije koje se ostvaruju. Kreacionisti na svojoj strani imate dezinformacije

Evolucionisti na svojoj strani imaju praktichne rezultate koji pomazu covecanstvu. kreacionisti. na svojoj strani imate ogroman novac koji zaradjujete od prosipanja tih prica.

Подели на овим сајтовима

MRzi me da trazim obrcu po svakom dokumentarcu o Acient Aliensima o mesopotamcima, angloamerikancima, egipcanima i josh gomilom plemena rasutih po svetu kako su nek ibogovi dosli sa neba i naucili ihkako da zive i koriste tehnologiju.

Da evo josh jedna cinjenica koje se naucnici skeptici boje:

26e359e83860db1L.jpg

:D

PA ne smeju da je objave. :D

prevara, a evo i potvrde: http://news.national...t-skeleton.html

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

prevara, a evo i potvrde: http://news.national...t-skeleton.html

Poenta je da kreacionisti prave gomilu malih takvih prevara i onda uzmu i pricaju o recimo DNA gde mnogi koji nisu skolovani na tom polju uopste ne mogu da razumeju koliko gluposti lupaju a deluje kao da pricaju nesto sto stvarno znaju.

Evolucija:

Zivotinja se penje na drvo. Mali nokti. Vremenom nokti sve vise i vise postaju cvrsci i polako na kraju postanu jako cvrste kandze. I po tom principu se sve razvija u evoluciji.

Problem je sto kreacionisti misle da od tog nokta ne moze da nastane nesto drugo sem deblji nokat a fosili konstatno pokazuju da moze.

Подели на овим сајтовима

Све то нема никакве везе са постанком врста.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...