Драган Написано Децембар 1, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2010 Деца се бре проституишу на велико , по школама и ван школе. О сексу знају боље него одрасли. А контрацепцију не примењују. Да ли сад због наше вере ми тој деци треба да проповедамо да користе или не користе кондоме, јер нас свакако већина њих неће слушати ако им кажемо да крену у Цркву ? Neće te ni o kondomu slušati. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Јутрос су делили по основним школама у Нишу. Што нам то нисте јавили оче, да пошаљемо екипу Образа у школу па нека дјеле то својој дјеци ако хоће 4chsmu1 "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Srbi troše jedan kondom godišnje U Srbiji se godišnje potroši samo 1,42 kondoma po glavi stanovnika, pokazalo je najnovije istraživanje. Iako je 64.5% ispitanika u najnovijem istraživanju Durex-a zabrinuto zbog eventualne zaraze HIV-om, Srbija se na tabeli zemalja, po broju korišćenja kondoma u populaciji između 16 i 65 godina, nalazi neposredno ispod Indije i Tajlanda, a malo iznad Turske i Filipina. Briga o zaštiti u zemljama u regionu je duplo veća, pa se tako u susednoj Bugarskoj, koja ima i sličan broj stanovnika, proda 3,53 prezervativa po glavi stanovnika, u Mađarskoj 3,07 komada, a u Hrvatskoj se potroši 2,61 kondoma po glavi stanovnika. Durex-ovo istraživanje je pokazalo da ostale polne bolesti, izuzimajući sidu, zabrinjavaju 16,8% ispitanika. I pored visokog procenta straha od side i drugih bolesti koje se prenose polnim putem, jedva polovina ispitanika, odnosno 52,1%, koristi kondom kao vid zaštite i kontracepcije. Sreda 01. decembar 2010, Izvor: Blic Da,još nam samo hvale nevladine organizacije koji će sad pod vidom brige i staranja da ulete u škole sa časovima seksologije i da besplatno dijele durex-e što je jedna direktna provokacija. Деле али не дурекс већ неке небрендиране. Дурекс скуп. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Првенција болести је уздржање од блуда. Нико се није заразио СИДОМ у браку од мужа/жене. Па ако је папа попустио, што би ми? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Јутрос су делили по основним школама у Нишу. Што нам то нисте јавили оче, да пошаљемо екипу Образа у школу па нека дјеле то својој дјеци ако хоће 4chsmu1 А шта конкретно имаш против коришћења кондома као начина заштите од полнопреносивих болести ? ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Првенција болести је уздржање од блуда. Нико се није заразио СИДОМ у браку од мужа/жене. Па ако је папа попустио, што би ми? Ма и претерано уздржање може да има нуспојаве. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Првенција болести је уздржање од блуда. Нико се није заразио СИДОМ у браку од мужа/жене. Па ако је папа попустио, што би ми? Како нијe? А случајеви јадних мужева који су добили СИДУјер жена имала швалере а није користила кондом. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 А шта конкретно имаш против коришћења кондома као начина заштите од полнопреносивих болести ? Немам ништа. Али мислим да је ненормално дјелити кондоме дјеци у ОСНОВНОЈ ШКОЛИ. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Da,i to bi sad trebalo da bude kao neko opravdanje za rimokatolike za korišćenje kondoma,jer ih je papa uočio kao neku bitnost? 4chsmu1 .....jer se na kondom ne gleda kao cilj "prevencije bolesti",nego kao cilj uzima "siguran seks" a to može da se vidi na svim reklamama za perzervative koje su čisto takvog karaktera naravno propagandnog karaktera..tako da je samim tim pozdravljanje bitnosti korišećenja kondoma u u cilju "prevenciji bolesti" potpuno paradoksalno... Mislim da Crkva u dubljem rezonovanju ipak upozorava da je blud malo veće oboljenje i čiji pad ima malo veće posledice na samu ličnost čovjeka... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Деца се бре проституишу на велико , по школама и ван школе. О сексу знају боље него одрасли. А контрацепцију не примењују. Да ли сад због наше вере ми тој деци треба да проповедамо да користе или не користе кондоме, јер нас свакако већина њих неће слушати ако им кажемо да крену у Цркву ? Ne,treba im propovedati da su ti takvi odnosi pogrešno usmjerenje njihove seksualnosti,i da po sebi nemaju nikakav cilj,osim zadovoljenja koje može da se za svoju posledicu vuče ozbiljne bolesti.Treba otvoriti velika pitanja pred njima i ukazati na neke poučne primjere (ne moraju biti žitija svetih,jer se to danas izgleda teško vari) nego na primjere iz života i na orjentaciju takvog tipa...ukazati ima na značaj porodice i karaktera koji čovjek treba da ima,da bude hrabar a ne slabić koga je razmazila romantična društvena atmosfera,pa pada na svaki ćošak... ORTHODOX STRAIGHT EDGE 4chsmu1 kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Da,i to bi sad trebalo da bude kao neko opravdanje za rimokatolike za korišćenje kondoma,jer ih je papa uočio kao neku bitnost? 4chsmu1 .....jer se na kondom ne gleda kao cilj "prevencije bolesti",nego kao cilj uzima "siguran seks" a to može da se vidi na svim reklamama za perzervative koje su čisto takvog karaktera naravno propagandnog karaktera..tako da je samim tim pozdravljanje bitnosti korišećenja kondoma u u cilju "prevenciji bolesti" potpuno paradoksalno... Mislim da Crkva u dubljem rezonovanju ipak upozorava da je blud malo veće oboljenje i čiji pad ima malo veće posledice na samu ličnost čovjeka... Kao prvo, nemaju svi ljudi istu crkvenu svest. I mnogi koji svake nedelje idu u hram nemaju mnogo pojma o veri. A Crkva nije pozvana da se stara samo o vernicima - nego o SVIM ljudima. Stoga se Crkva brine i za one koji ne haju za njena učenja i verovanja. Mi se na liturgiji molimo za SVE ljude, za CELU tvar. Samim tim, Crkva snishodi ljudskim slabostima, kao što je Hristos snishodio i snishodi - jer mi svakako nismo veći od Njega. Naravno da reklame propagiraju "siguran seks", i treba da ga propagiraju, ako se on već upražnjava. Ti očigledno pridev "siguran" pogrešno razumeš, a to je opet zato što je ta kovanica pogrešno prevedena - treba da glasi "bezbedan". Plače mi se od učmalosti, malograđanštine i krutosti današnjih "pravoslavaca". Samo bi da bacaju kamenje, a nigde samilosti, razumevanja za slabosti (kojima i sami obiluju) i glume veće katolike srednjeg veka od samih katolika. Meni nije jasno kako to da je papa uvideo bitnost korišćenja kondoma u cilju prevencije bolesti, a neki pravoslavni ne mogu... Првенција болести је уздржање од блуда. Нико се није заразио СИДОМ у браку од мужа/жене. Па ако је папа попустио, што би ми? Tebi bi Semberac zaista više odgovarala RKC nego Pravoslavlje, jer ga uopšte ne razumeš. Ti bi sve uniformisano i kruto, po mogućnosti da se strelja onaj ko pregazi neko slovo zakona. Gde si ti video/pročitao/čuo da naša Crkva istupa protiv korišćenja kondoma? Rekoh gore već za uzdržanje od bluda. Jeste, uzdržanje od bluda je prevencija, ali šta sad to treba da znači? Da onaj ko bludniči po tvom mišljenju TREBA da se zarazi nečim? Ko si ti da sudiš o tome? Ko smo mi da se postavljamo za merila milosti prema drugim ljudima i za to šta ko zaslužuje, a šta ne? Mi smo kao hrišćani pozvani da imamo ljubavi, razumevanja i samilosti prema SVAKOME, a ne da sudimo ikome izašta, a kamoli za greh koji čine bilo svesno, bilo nesvesno, bilo ne hajući za Crkvu - jer kao što rekoh, Bog voli sve ljude, i one u Crkvi, i one van nje. Izađite malo iz svojih okvira i shvatite da nisu svi ljudi isti, a da smo pozvani opet da sve ljude isto tretiramo. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Брате Миљане, ако се неко стварно боји СИДЕ и болести и ако нема кондома...е па онда нека се уздржи. Тешко нама омладини када нам се нуде овакве ствари. Само постиже да блудничимо. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 Ja ti kažem, mi smo pozvani da se brinemo i o onima koji bludniče, da ublažimo rezultate. Nije naše da sudimo. I nije tačno da se deljenjem kondoma podstiče blud. To je isto katolička propaganda (bez uvrede katolicima ovde). Obrni situaciju (jes' da je ovaj primer mnogo blaži od HIV i Hepatitisa...) - zamisli eto, ti si zubar, hrišćanin, i dođe ti neko kome su zubi otišli od pušenja skroz i traži ti pomoć. Šta bi mu ti rekao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 2, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2010 A o cemu mi pracmo? O sveopstoj skolskoj deci, srendnje i osnovne skole? Ili pricamo o nasoj licnoj deci, ko ih ima, dakle deci pravoslavnih hriscanina koji su Crkveni dakle liturgijski integrisani? Ako su ovi prvi u pitanju pa naravno da treba sex education program jer ga sad gotovo nema. Nisu sva deca hriscani a jos mnogi koji se tako izjasnjavaju nisu Crkveni niti zele to a budu. Oni zele tradiciju i samo toliko. Sta ce njima uzdrzanje? Za sta? Da nabijaju komplekse i frustracije na vreme? A ovi drugi vec kroz Crkveni zivot znaju na sta su pozvani a i kako da prevazidju takva iskusenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука