Jump to content

Аплауз једном атеисти

Оцени ову тему

Препоручена порука

ah laskavce... 1312_womens

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ovo je vrlo sličnom mom viđenju besmrtnosti. Jedina je razlika u tome što ja ne bih svoj um smestio u neku virtualnu stvarnost nego bih ostao u ovom svetu pomoću nekog humanoidnog tela.

Ти онда имаш хришћански поглед на бесмртност.

Подели на овим сајтовима

Механичке и електронске компоненте су исто тако пропадљиве. Хришћанство подразумева да ће све то бити замењено нераспадљивим и не само то, него да ће сама природа света бити "преображена", тј. да неће више бити пропадања и смрти.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ja bih jedino zamenio propadljive organske komponente mehaničkim i elektronskim, tako da bih svoje telo i um učinio večnim, ali bih ostao na ovom svetu, u ovoj stvarnosti i sa ljudima sa kojima sam.

Mislio sam da hrišćansko viđenje besmrtnosti podrazumeva nematerijalno telo i odlazak na drugi svet i u drugu stvarnost (Raj).

У брате, ко те том "хришћанству" научи? Хришћанско учење о спасењу је незамисливо без овог света и без тела у правом у пуном смислу те речи.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Саслушао сам велики број Јоилових клипова (ако не и све) и више пута се може уочити да они који иду у Рај иду негде другде. Погледајте онај клип ,,о младићу са једном навиком" и ту се јасно види зашто сам ја то тако разумео. Или Јоил не познаје катихизис, или сам га ја погрешно разумео.

од кога си учио, добро ниси полудео 0102_laugh

шалу на страну, отац Јоил се у гомили изјава сукоби са светим Оцима Цркве, тако да је беспредметно не гледати те клипове као на врсту хумора или лоботомије, зависи од сензибилитета :)

Подели на овим сајтовима

Ja bih jedino zamenio propadljive organske komponente mehaničkim i elektronskim, tako da bih svoje telo i

Kako ide medicina, mocices da ih menjas svojim organskim delovima, lichno uzgajanim za tebe, koristeci tvoj DNA.

Medicina je presisala naucnu fantastiku.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

како да не, данас не можеш да стигнеш на замену једног и то треба да си чаробњак и да те спонзорише цела држава и становништво да преживиш до пресађивања а тек ће то сутра бити корумпирано.

уосталом, увек ће бити јефтиније да се жању органи од већ живих, људи сами себе продају зарад прехрањивања породице у мега сиромашним срединама, беше у индији ...

а за богате ће увек бити, то је истина.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322235139' post='533038]

како да не, данас не можеш да стигнеш на замену једног и то треба да си чаробњак и да те

hmm ne pricam o zameni tudjim organima vec o uzgajanju tvojih licnih organa. Stem cell research.

Подели на овим сајтовима

hmm ne pricam o zameni tudjim organima vec o uzgajanju tvojih licnih organa. Stem cell research.

знам о чему причаш, а то ће постати реалност само богатима ...

ко је још видео да је нешто доступно обичним смртницима што се узгаја на комад?

2007-koenigsegg-ccx_460x0w.jpg

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1322236182' post='533048]

знам о чему причаш, а то ће постати реалност само богатима ...

ко је још видео да је нешто доступно обичним смртницима што се узгаја на комад?

Medo nekad je prosecni luksuzni auto imao manje opreme i losije performanse od danasnjeg najobichnijeg smeca tipa fiat punto.

Sa razvojem trzista sve dolazi na ruke, pa ce tako doci i organi.

Moj deda danas ( nije bogat) od penzije placa lekove za rak prostate zbog kojih je ziv vec dugi niz godina. Porpilichno sam siguran da taj lek nekad nije mogao neko njegovog statusa da priusti.

Sa potraznjom uzgoja organa, skakace i ponuda i vremenom ce cena padati. Tako ce da postane dostupno mnogima. :)

Подели на овим сајтовима

То је сасвим нормално. Сва нова открића су у почетку веома скупа (тј. "доступна само богатима"), али се онда производња усавршава и цена пада па постану доступна свима. Примери: ауто, комјутер, мобилни телефон...

Ако нешто не прође кроз фазу да буде доступно "само богатима", никада неће ни бити доступно свима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

како се вас двојица тешите ...

као одрасли људи требали би да раздвојите реалност хиперпродукције која је омогућила јурисовом деди да мало дуже поживи од хуманог и алтруистичног идела који се сервира и који је реално недостижан али му се може тежити.

немам ништа против фазе "само богатима", већ сам крајње скептичан и болно подсећан свакодневним примерима.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...