PaskaljevicD Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Ja baš volem kad me demoni iskušavaju,tako jačam svoju ličnost ,kad me ne napadaju onda vidim da im ugadjam:) Svako od nas može biti prorok,kako kaže sveto pismo,ko zlo čini kaži mu da će tako i da završi,ko dobro čini dobro će i da završi. Mi imamo Liturgiju,pričešće,ispovest i molitvu,nisu nam potrebne nikave vidovite ove ili one... Tačno. Na tom putu nekome su potrebni liturgija, pričešće, ispovest, nekome vodiči kroz veru, nekome psiholog, nekome niko i ništa, nekome proroci i vračevi, neko sluša svoju dušu. Nije na bilo kome da određuje kome šta treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Pa ja koliko se razumem u pravoslavlje i hrišćanstvo ako do ovoga vodič kroz veru (ukoliko pod tim podrazumevaš neko svešteno lice) može i odgovara, a najbolje sve do toga, ali ovo posle toga nije hrišćanski. Psiholog još može, ali ovo ostalo mislim da ne bi smerlo, pogotovu ne proroci i vračevi. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Tačno. Na tom putu nekome su potrebni liturgija, pričešće, ispovest, nekome vodiči kroz veru, nekome psiholog, nekome niko i ništa, nekome proroci i vračevi, neko sluša svoju dušu. Nije na bilo kome da određuje kome šta treba. Dobro,yna se šta Hrišćanima treba a čega treba da se klone. zuti car and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PaskaljevicD Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Pa ja koliko se razumem u pravoslavlje i hrišćanstvo ako do ovoga vodič kroz veru (ukoliko pod tim podrazumevaš neko svešteno lice) može i odgovara, a najbolje sve do toga, ali ovo posle toga nije hrišćanski. Psiholog još može, ali ovo ostalo mislim da ne bi smerlo, pogotovu ne proroci i vračevi. Samo kažem da mi ne znamo šta kome u nekom trenutku može da bude vodič i pomoć. Poznajem jednog mladića koji se u jednom trenutku okrenuo Bibliji toliko da su se svi zabrinuli za njega, a završilo se tako što je u ime pravoslavlja i vere pozivao na linč neistomišljenika. Ali, da ne komplikujem i ne ulazim u dubioze, može da ode u milion i jedno pitanje. I vračeve i ostalo sam samo slikovito pomenuo, ne mislim da je to u redu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Samo kažem da mi ne znamo šta kome u nekom trenutku može da bude vodič i pomoć. Poznajem jednog mladića koji se u jednom trenutku okrenuo Bibliji toliko da su se svi zabrinuli za njega, a završilo se tako što je u ime pravoslavlja i vere pozivao na linč neistomišljenika. Ali, da ne komplikujem i ne ulazim u dubioze, može da ode u milion i jedno pitanje. I vračeve i ostalo sam samo slikovito pomenuo, ne mislim da je to u redu. Taj je neki k'o tvoja vilovita Buba ..... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PaskaljevicD Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Taj je neki k'o tvoja vilovita Buba ..... Nema potrebe za vređanjem. Ja Vas ne vređam, Željko. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Samo kažem da mi ne znamo šta kome u nekom trenutku može da bude vodič i pomoć. Poznajem jednog mladića koji se u jednom trenutku okrenuo Bibliji toliko da su se svi zabrinuli za njega, a završilo se tako što je u ime pravoslavlja i vere pozivao na linč neistomišljenika. Ali, da ne komplikujem i ne ulazim u dubioze, može da ode u milion i jedno pitanje. I vračeve i ostalo sam samo slikovito pomenuo, ne mislim da je to u redu. A kave sad to veze ima i šta to dokazuje? Znači treba odbaciti istinu i normalnost zato što je neko pogrešno tumačio? Je ltreba odbaciti pravoslavlje zato što ima par hiljada hrišćanskih pravaca? Zna se šta je istina i mi je ovde širimo,niko nam nije obećao da će nam zbog toga biti "dobro" ovde na zemlji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Nema potrebe za vređanjem. Ja Vas ne vređam, Željko. Izvin'te, nisam zeleo da Vas uvredim. Samo se malo salim na racun "vidovitih". DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PaskaljevicD Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 A kave sad to veze ima i šta to dokazuje? Znači treba odbaciti istinu i normalnost zato što je neko pogrešno tumačio? Je ltreba odbaciti pravoslavlje zato što ima par hiljada hrišćanskih pravaca? Zna se šta je istina i mi je ovde širimo,niko nam nije obećao da će nam zbog toga biti "dobro" ovde na zemlji. Znači upravo to da mi ne znamo ko šta sve radi i na koji način, a sve pod maskom vere, uverenja, ideologija. Znači i to da bacanje kamenja i podsmeha prema onima koje ne poznajemo, na one o kojima su nam drugi pričali, a pod izgovorom širenja istine - nije hrišćanski (mada nije moje da sudim, samo osećam dušom da je tako). Znači i to da iz ugla čoveka istina nikada nije samo jedna i da svako ima pravo da veruje u šta hoće i mi mu to prave ne smemo i ne možemo oduzeti ili ga naterati da odbaci svoju veru i svoja uverenja (naročito ako na taj način nikoga ne povređuje). I na kraju, na nama nije ni da ocenjujemo šta je to "normalnost" - na tu temu se lome mnoga koplja, pa ni do danas nije doneta "presuda" o normalnom i nenormalnom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Ja licno se slabo razumem u sirenje istine ali volim dobro zezanje ... Bio nekada neki Mile ekstrasens, ja gled'o na onom sokocalu pre tri'es godina, covek lecio na daljinu. Sa viskom i magnetom iz BGD-a lecio po Svici ... I Mile izgleda voleo dobro zezanje ... R.Žiskar, Срђан Ранђеловић and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 evo nadjoh emisiju, odma na pocetku se da cuti bulaznjenje onog astrologa od 0:03:30 kaze on Vendi: "Ne znas sa kim pricas, ne znas sa kim pricas, ne znas ko sam ja", e pa ja sam ono vece saznao ko je i sta je, a sad znaju i ostali koji citaju forum Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Sa koje klinike je pobegla ova ekipa ... .smeha. zuti car, -Владимир- and pink panter је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 5:58 , PHRENOLOGY RYLAH, DankaM and drvce је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Znači upravo to da mi ne znamo ko šta sve radi i na koji način, a sve pod maskom vere, uverenja, ideologija. Znači i to da bacanje kamenja i podsmeha prema onima koje ne poznajemo, na one o kojima su nam drugi pričali, a pod izgovorom širenja istine - nije hrišćanski (mada nije moje da sudim, samo osećam dušom da je tako). Znači i to da iz ugla čoveka istina nikada nije samo jedna i da svako ima pravo da veruje u šta hoće i mi mu to prave ne smemo i ne možemo oduzeti ili ga naterati da odbaci svoju veru i svoja uverenja (naročito ako na taj način nikoga ne povređuje). I na kraju, na nama nije ni da ocenjujemo šta je to "normalnost" - na tu temu se lome mnoga koplja, pa ni do danas nije doneta "presuda" o normalnom i nenormalnom. Ok,brate,niko te ne sputava da ideš kod ove vidovite ali ako mene pitaš,ona nema veze sa životom.Ono što je za mene normalno ustamovljeno je na vaseljnskim saborima,duhovnim iskustvom naše svete Crkve,ti idi tamo ali to sa crkvom nema nikave veze. zuti car and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Sve je ovo u domenu drevnih žrečeva i ne može se iskoreniti niti je to možda i potrebno. Čak i u savremenom čoveku, da ga nazovemo i intelektualcem, leži onaj mali pećinar sa svim svojim strahovima od groma, oluje i poplave, koji u tome vidi kob bogova, a u svojim plemenskim žrečevima jedinu šansu da se izbavi. Isto tako taj mali pećinar leži i u svakom pravoslavnom ili bilo kojem verujućem čoveku. Drema negde i čeka da ga neka rečenica ili zgoda probudi iz atavističkog ponora u kojem boravi. Da li je svo moje Liturgijsko i religijsko iskustvo, kao i teološko obrazovanje, dovoljno, da mogu reći da se u meni neće javiti taj mali pećinko? Ne. Mislim da se pećinko može javiti kod svakoga, a kod necrkvenih ljudi kao pod obavezno. Јефимија Крунић and PaskaljevicD је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука