Jump to content

Разговори верујућих чланова форума са атеистима о свему и свачему

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zar torinsko platno nije srednjovekovni falsifikat. Navodno kasnije je dokazano da deo platna iz kojeg je uzet uzorak potiče iz srednjeg veka a ostatak iz vremena Isusa, ali ako je zaista tako zašto katolička crkva ne dozvoljava da se testovi ponovo izvedu, kako bi se nedvosmisleno utvrdila istina.

Što se tiče "nenametljivosti" crkve, pitanje je kolika je sloboda deteta koje je još malo a kome se crkva nudi, recimo dete od malih nogu vode u crkvu, pa čita verničke knjige za decu, pa gleda svoje roditelje kako se mole, pa ide na veronauku, dakle tom detetu nikakve šanse nisu date da razvije odbrambene mehanizme, da sazri pa kad dodje pravi trenutak, da objektivno samo oceni validnost vere. Utisci iz mladosti su najači utisci i čovek ih se kasnije ne može otresti, zato crkva i štampa dečiju bibliju, pravi zbirku verskih priča i pesama za decu, traži veronauku itd.

Takodje Jermenski sveštenici koji su prisutni na licu mesta za sveti plamen kažu da je "grčka prevara"

Подели на овим сајтовима

руку на срце, познајући совјетску пропагандну машину, не би ти се баш ослонио на та уверења и методе које су примењивали ...

иначе, шта су то ХИГОСКОПСКИ МЕТАЛИ, никад чуо до сад?

сем тога што православци не балсамују своје мртве већ само перу и то водом и сапуном а не уљима и сличним, а светитељи чија су тела очувана и нетрулежна нису само свештена лица или какви познати и угледни православци, као у египатско време ...

по твојој логици, сви будисти и вегетеријанци би требали да буду нетрулежни, али није тако. сем тога што велика већина верник и не пости, а са друге стране ни монаси сви не изопштавају месо или млечне производе из своје исхране.

мислим да те нису добро, или барем довољно информисали, да би ти опстала убеђења која имаш, да не кажем религију или веру, пошто су врло стаклена ...

опет, друга је ствар ако не желиш да верујеш, то је твоје легитимно право и овде те нико неће убешивати у супротно ...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Što se tiče "nenametljivosti" crkve, pitanje je kolika je sloboda deteta koje je još malo a kome se crkva nudi, recimo dete od malih nogu vode u crkvu, pa čita verničke knjige za decu, pa gleda svoje roditelje kako se mole, pa ide na veronauku, dakle tom detetu nikakve šanse nisu date da razvije odbrambene mehanizme, da sazri pa kad dodje pravi trenutak, da objektivno samo oceni validnost vere. Utisci iz mladosti su najači utisci i čovek ih se kasnije ne može otresti, zato crkva i štampa dečiju bibliju, pravi zbirku verskih priča i pesama za decu, traži veronauku itd.

Što se tiče "nenametljivosti" ateizma, pitanje je kolika je sloboda deteta koje je još malo a kome se ateizam nudi, recimo dete od malih nogu uče ateizmu, pa čita ateističke knjige za decu, pa gleda svoje roditelje ateiste, pa ide na građansko vaspitanje, dakle tom detetu nikakve šanse nisu date da razvije odbrambene mehanizme, da sazri pa kad dodje pravi trenutak, da objektivno samo oceni validnost vere
Подели на овим сајтовима

Шта је са оним људима који потичу из атеистичких породица, или из оних које се називају православним, али не вјерују, а они су ипак вјерници? Ако се подробније распиташ видјећеш да је највише таквих. Какво су они могли добити утискивање вјере од стране својих родитеља ако су они невјерници?

Мени није јасна толика негативност атеиста према вјерницима? Мени атеисти уопште не сметају, нити би им наметала своја убјеђења.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Цитат

Zar torinsko platno nije srednjovekovni falsifikat. Navodno kasnije je dokazano da deo platna iz kojeg je uzet uzorak potiče iz srednjeg veka a ostatak iz vremena Isusa, ali ako je zaista tako zašto katolička crkva ne dozvoljava da se testovi ponovo izvedu, kako bi se nedvosmisleno utvrdila istina.

Takodje Jermenski sveštenici koji su prisutni na licu mesta za sveti plamen kažu da je "grčka prevara"

видиш, опет није тачно то што су те информисали, штета што не провераваш своје изворе информација које су ти сервиране.

торинско платно је опет скоро тестирано на руском институту и имаш потврду тога да је торинско платно отприлике 2000 година старо, што се сасвим лепо поклала са голготским распећем Господа на Крсту.

ево рецимо, један од администратора на овом форуму још није крстио дете, баш да не би својем детету наметнуо нешто што оно сутра не би хтело да изабере само, а веруј ми да ће бити упознато са обе стране медаље и схватиће да се нимало не сукобљавају.

сем тога, ми верујемо да је дете личност од рођења, а не мајмун који се дресира васпитањем награђивања и казни, или пантљика која може да се ''абортира'' (какав еуфемизам за чедоморство), као што ти размишљаш и дајемо му сву слободу која је и нама дата:

Све ми је слободно, али није све на корист; све ми је слободно, али нећу да шта овлада мноме.

Коринћанима посланица прва, глава 6, стих 12

Јерменски свештеници МОЖДА кажу да је превара, не знам, али свеједно учествују у Литургији Велике Суботе, као и остали који дођу, јер су сви добродошли тада.

општепозната ствар међу верницима је да Свети Огањ неће сићи док год је некоме ускраћен улаз у цркву Христовог гроба и поштује се улазак СВИМА.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Što se tiče "nenametljivosti" ateizma, pitanje je kolika je sloboda deteta koje je još malo a kome se ateizam nudi, recimo dete od malih nogu uče ateizmu, pa čita ateističke knjige za decu, pa gleda svoje roditelje ateiste, pa ide na građansko vaspitanje, dakle tom detetu nikakve šanse nisu date da razvije odbrambene mehanizme, da sazri pa kad dodje pravi trenutak, da objektivno samo oceni validnost vere
генијално  :drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Цитат

Мени није јасна толика негативност атеиста према вјерницима? Мени атеисти уопште не сметају, нити би им наметала своја убјеђења.

Милева, али ми смо ''непријатељи'' и мозгоиспирачи, иако су нам дата иста права као другим грађанима ове државе, па нас вероватно треба истребити као што је хтео Стаљин и Хитлер да заврши посао.

уосталом ми њих гушимо и не дамо им да живе ...

и не само то, већ удишемо њихов ваздух и не дамо да експериментишу на људима и деци.

кад би они знали шта уствари желе, то би било добро, па да се објаснимо и дођемо до неког решења.

овако, морамо или да изумремо као диносауруси, или да упосле неког да обаве прљав посао.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

кад би они знали шта уствари желе, то би било добро, па да се објаснимо и дођемо до неког решења.

овако, морамо или да изумремо као диносауруси, или да упосле неког да обаве прљав посао.

Увијек је проблем наћи заједнички језик са оним људима који не знају шта хоће, ал' шта да се ради? Овај наш брат је имао среће да је дошао на наш форум, можда схвати колико је у заблуди.  :mad:

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Увијек је проблем наћи заједнички језик са оним људима који не знају шта хоће, ал' шта да се ради? Овај наш брат је имао среће да је дошао на наш форум, можда схвати колико је у заблуди.  :mad:

ako zeli.....  a nadam se da zeli...  0104_cheesy

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

добро нам дошао брате Јуришник  

само да те упознам и са ЈЕДИНИМ правилом форума: нема вређања и нема клеветања.

молим те да га испоштујеш, пошто је баш данас твој претходник, такође атеиста по уверењу, није успео да га испоштује после три опомене за сат времена поставши апсолутни шампион у категорији доживотног бана.

унапред хвала на разумевању, надам се да ћемо имати времена да се упознамо и размењујемо дуго мишљења и искуства.

у име администрације,

Znam žalio nam se, pa su kao smirenijeg poslali mene...

Ok idemo jedno po jedno :

1.Ikone koje plaču su provaljene još u sovjetsko vreme od strane ruskih načnika koji su ih sistematski proučavali, stvar je u tome da su prilikom njihove izrade u oči sveca umetnute sićušne čestice higoskopskih metala koji imaju osobinu da u  okolini u kojoj vlada povišena vlažnost kondenzuju vlagu, kada se nakupi dovoljno molekula vode, stvori se kap koju gravitacija vuče dole...

2. Mirišljave mošti su posledica balsamovanja, nakon smrti sveštenici su travama koje ubijaju bakterije i koje lepo mirišu premazivali tela  "svetaca" . Poznato je da neke trave imaju osobinu da ubijaju bakterije i gljivice koje su odgovorne za truljenje od spolja ka unutra. Postoji i truljenje iznutra ka spolja koje se sastoji u tome da bakterije koje se nalaze u crevima i koje se nalaze za vreme života pod kontrolom imuno sistema nakon smrti počnu da bujaju i izjedaju telo iznutra. Do ove druge vrste truljenja kod "svetaca" ne dolazi zbog načina ishrane kojem su bili podvrgnuti za vreme svog života, naime oni su puno postili pa im je flora creva radikalno drugačija.

Kada se otvori kivot, miris trava počne da se širi i tako dalje. Postoje sveci koji nisu balsamovani i koji su naravno istrulili, takav je recimo Sveti Nikola od kojega su ostale samo kosti koje ne daju ama baš nikakvu mirotočivost.

3. Plamen, zar niko nikad nije čuo za upaljač.

Avaj, jos jedan vrli racionalista spreman da silinom svoje kompresovane "argumentacije" i ubedljivim "dokazima" srusi Crkvu u jednom potezu, i konacno otvrori oci nama zatucanim robovima "mraka"...

O tempora, o mores...

..................................................

Edit:

Brate Dragi, nisam se od tebe nadao ovakvom naslovu teme, nije lepo bilo koga da nazivas tupavcem...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

кад би они знали шта уствари желе, то би било добро,

Ono što Ateisti žele jeste  da se verni prestanu mešati u nauku i naučne tvrdnje. Recimo kada je trebalo aktivirati akcelerator u CERNu internet je bio prepun zluradih verničkih komentara, koji su tvrdili kako je ceo taj eksperiment ateistička prevara koja nema ama baš nikakav značaj, naravno razdražio ih je naziv "Božanstvena čestica". Isto je i sa evolucijom, odakle popovima pravo da se bave naukom kada nemaju naučnog obrazovanja?

Što se tiče abortusa, zamisli da si žensko i da te neko siluje, ti bi dakle po crkvenom mišljenju morao to dete posvaku cenu da rodiš, uostalom žene ne moraju abortirati iz čiste obesti, već ih na to mogu nagnati i objektivni razlori, zdravstveni problemi, siromaštvo...

Цитат

Priznajem da će dete ateista najverovatnije biti ateista, ali ateističke knjige za decu jednostavno ne postoje. Školski udžbenici su bazirani na nauci i ne može se u njima pominjati bog jer jednostavno nije neophodan za izlaganje materije predmeta uostalom nigde se u udžbenicima direkno ne kaže da Boga nema. A na časovima gradjanskog vaspitanja decu uče njihovim pravima medju kojima je i nažalost pravo na veroispovest.

Цитат

ateisti vicu nema Boga sve je laz...... a da li su se ikad zapitali a sta ako ima Boga... sta cemo onda??? kakav cemo odgovor dati u onaj dan????

Verovatno misliš na dan strašnoga suda, e vidiš i tu se krije paradoks, ako postoji Bog i ako me je stvorio kao slobodno biće, onda ja imam pravo da negiram njegovo postojanje i da ne verujem u boga, pa zašto bi onda ako sam slobodan kao nevernik goreo u paklu?

Цитат

иначе, шта су то ХИГОСКОПСКИ МЕТАЛИ, никад чуо до сад?

Higoskopski metali su metali koji imaju svojstvo da usled nekih svojih osobina na atomskom nivou, pojačano kondenzuju vlagu u svojoj okolini.

Цитат

ем тога што православци не балсамују своје мртве већ само перу и то водом и сапуном а не уљима и сличним, а светитељи чија су тела очувана и нетрулежна нису само свештена лица или какви познати и угледни православци, као у египатско време ...

A kako možemo znati da ih ne balsamuju, jel imamo neki dokaz sem njihove reči? I otkuda onda mirisi trava koji se i inače koriste u balsamovanju. Imamo li nekog iz novijeg vremena da je netruležan? Sve mošti su iz daleke prošlosti, zatim ako bi smo iskopali Patrijarha Pavla da li bi i on bio bez znakova raspadanja. I kako to da je sveti Nikola (za kojega je poznato da nije balsamovan) iako svetac istrulio i da su od njega ostale samo kosti?

Odlično što si pomenuo budiste, skoro je na Historiju bila emisija o mumijama budističkih sveštenika koji su izvršili samomumificiranje na taj način što su pred smrt godinama jeli samo odredjene trave, kao i smolu od četinara, naravno radili su to kako bi stvorili odredjenu floru creva.

Подели на овим сајтовима

Цитат

:mad: Хммм ...и мени то није јасно али и мислим да и њима није јасно зашто негују толику мржњу или је пак стах од сопствених греховних дела и та дела их даноноћно прогањају и то је лепо значи постоји свесност о греху има наде за тебе брате .

--------------------------------------

Да си ти жив и здрав ма ушта веровао или не веровао Господ је и вама атеистима и нама верницима дао исте услове живљења и незнам зашто би вама сметао наш избор дали и чиме је било које твоје животно а и друго право угрожено од стране верујућих или пак ти црква смета као грађевина !?

А зашто просто не одеш у владу Србије илити у скупштину и тражиш експлицитно да се похапсе и прогоне сви верници на територији Србије ето у Уторак оди тамо и тражи просто је зар не ?

Подели на овим сајтовима

Мишљења сам да је сваки атеиста у суштини гностик, а да је правих атеиста врло мало. Јунг, али и остали психолози су много о томе писали и говорили. Тако Јунг узрок бројних неуроза види, управо, у недостатку живе религије. сматрао је да је религија пут ка излечењу од неуроза и да спречава њихов настанак.

Цитат

Међу свим мојим пацијентима у другој половини живота, то значи неђу онима преко 35 година живота, нема ни једног јединог чији коначни проблем не би био проблем религиозног става. Да, сваки у крајњој црти болује зато јер је изгубио оно што су живе религије у свако доба давале својим верницима, и ниједан није заиста излечен који поново није дошао до свог религиозног става, што наравно нема никакве везе са веросиповешћу или припадношћу некој од цркава.

Карл Густав Јунг - Психологија и ралигија

Интересантна је и Фромова реченица да "психоанализа, којој је до људске индивидуалноси и интегритета, никако није у непомирљивој супротности са правом хуманитарном религијом."

Негде сам прочитао за израз "пунолетни атеиста". Мислим да је у питању био неки чешки неомарксиста који је за "пунолетног атеисту" сматрао онога који одбације антирелигиозни и антицрквени атеизам. О тим врстам атеизма је говорио као о примитивним и заосталим.

Суштина је да просвећени верник и просвећени атеиста (читај гностик) немају много проблема у комуникацији.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...