Jump to content

Зашто Хришћани не сматрају Мухамеда за пророка?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

HRISTOS je rekao niko nece doci OCU do kroza Me !Ali je receno da su Blagosloveni krotki,pravdoljubivi ,mirotvorci ,cistog srca itd .... ! Rekao je i da ce se oprostiti i hula i na Njega i na Bogorodicu ali se hula na DUHA SVETOGA nece oprostiti !

Svako cistog i sirokog srca je BOGU dobrodosao i BOG se svima raduje

Подели на овим сајтовима

• Одговори 328
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

teološki odgovoreno:

Po islamu će se spasiti samo onaj kome se dragi Bog smiluje.

Ko mu dođe kao čisti monoteista, priznavajači Muhammeda kao poslanika, i sve ostale poslanike, i priznavajući islam kao vjeru!

И хришћанство учи да спасава Бог, а не вероисповедање само по себи. Тачно, има отаца Цркве који су говорили да ван Цркве нема спасења. Међутим, треба видети контекст у коме су говорили. Нпр. свети Кипријан Картагински такву мисао износи јер је био инспирисан расколом у својој Цркви. Даље, има отаца који говоре да ће бити спашени сви они који су живели по Логосу. Апостол павле говори нешто у прилог томе: Незнабошци немајући закона сами су себи закон. Што ће рећи, иако не познају Закон Божији (као Јевреји) ипак творе дела Закона.

На крају, Бог је тај који спасава и који ће судити свима нама. Глупо је онда да човек човеку каже: Ти се нећеш спасити! Како даја то било коме кажем кадаи сам очекујем милост Божију и своје лично спасење? У најмању руку то је небулозно и неодговорно.

Још нешто, што обично превиђамо. Велика већина нас, огромна већина (част изузецима), је своју веру оваква каква је наследила својим рођењем и васпитањем. Мало ко од нас прихвата Бога како га прихвата а да то није разлог: тако сам примио од својих предака. Ставимо се у позицију да смо били рођени као Кинези, Индуси,...да ли бисмо данас били хришћани или муслимани? Руку на срце па искрено одговоримо. Зато, мишљења сам да пред сваким од нас стоји питање о којем требамо да размишљамо и датрагамо докле смо живи: Зашто сам хришћанин/муслиман? Ја ћу бити срећан ако умрем са убеђењем да сам хришћанин не само због тога што су то били и моји преци и мој народ у целини.

Подели на овим сајтовима

Чејо, смири страсти и  остави човека на миру. Овде смо да као људи дискутујемо а не да се преверавамо. Такав начин позивања у Цркву као што ти чиниш пре ће отерати и оне из Цркве него што ће привући оне ван ње.

Да те подсетим оне наше народне: БРАТ ЈЕ МИО КОЈЕ ВЕРЕ БИО. Тако, Чејо, ти ниси ни оваплоћени Бог ни један од дванаесторице који ће седети над дванаест племена Израиљевих, па да имаш право да било коме судиш.

Сматрај ово као прву званичну опомену.

Подели на овим сајтовима

cjenim, i poštujem pravila ovog foruma i zahvaljuem uvaženim administratorima na primjeni tih pravila i prema drugima.Iz mene ako bude što takvo izlazilo smatrat ću se zabrannjenim na ovom forumu.Hvala.

Zamolio bih da pravite razliku između teološkog stava i i jedne i druge vjere, i onog ličnog.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Читав овај дијалог са муслиманима на овом форуму би много боље изгледао када би се они понашали као гости у туђој кући. Не, они у туђој кући упадају по собама вређају (тема о Ратку Младићу, која је закључана али увреда није обрисана), деле и лекције и вичу:

(Mislim ,Nikola da nam ovaj Vukman kvari ovako prijatan ambijent.Već poslije riječi mržnje počinje prelaziti na vulgarnost, bojim se da će početi i psovati.Mislim da je u najmanju ruku vreme da se podijele nekima zuti kartoni!).

Ова реченица је диван пример како се на крајње безобразан начин глупим србима баца коска да се међусобно кољу.

Онда мало похвале оног ко им је испунио жељу:

(cjenim, i poštujem pravila ovog foruma i zahvaljuem uvaženim administratorima na primjeni tih pravila i prema drugima)

Али нашао је рупе у правилима јер тамо сигурно не пише како се гости опходе према домаћину.

Више не сумњам у њихове зле намере.

Господа се српска измјетнула,

На три вјере оком намигују,

Ал' ни једну право не вјерују,

Православље љуто потискују,

Небеска Литургија

Светог Владике Николаја Жичког и Охридског

Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Одмори мало... погледај који је подфорум и неће бити проблема. Подфорум и јесте међурелигијски разговори. Ако Ти то не одговара, иди на неке друге теме. И не желим да се настављамо око свега овога.

Подели на овим сајтовима

Читав овај дијалог са муслиманима на овом форуму би много боље изгледао када би се они понашали као гости у туђој кући.

klapklap, tako sam se ponašao u svim postovima, od kuda ti ta množina?, navedi pojedinca kojim nisi zadovoljna, i šta bi se kod njega trebalo promijeniti, ili jednostavno recite furajte sa foruma i gotovo.

Подели на овим сајтовима

Читав овај дијалог са муслиманима на овом форуму би много боље изгледао када би се они понашали као гости у туђој кући.

klapklap, tako sam se ponašao u svim postovima, od kuda ti ta množina?, navedi pojedinca kojim nisi zadovoljna, i šta bi se kod njega trebalo promijeniti, ili jednostavno recite furajte sa foruma i gotovo.

Извини због множине, у праву си, твоју поруку мислим да ниједну нисам прочитао. Мислио сам на "само дијалог", он ми делује "много наиван". А да наводим места, нема смисла, свака порука му је таква.

Још једном опрости.

Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31)

Подели на овим сајтовима

Читав овај дијалог са муслиманима на овом форуму би много боље изгледао када би се они понашали као гости у туђој кући. Не, они у туђој кући упадају по собама вређају (тема о Ратку Младићу, која је закључана али увреда није обрисана), деле и лекције и вичу:

(Mislim ,Nikola da nam ovaj Vukman kvari ovako prijatan ambijent.Već poslije riječi mržnje počinje prelaziti na vulgarnost, bojim se da će početi i psovati.Mislim da je u najmanju ruku vreme da se podijele nekima zuti kartoni!).

Ова реченица је диван пример како се на крајње безобразан начин глупим србима баца коска да се међусобно кољу.

Онда мало похвале оног ко им је испунио жељу:

(cjenim, i poštujem pravila ovog foruma i zahvaljuem uvaženim administratorima na primjeni tih pravila i prema drugima)

Али нашао је рупе у правилима јер тамо сигурно не пише како се гости опходе према домаћину.

Више не сумњам у њихове зле намере.

Господа се српска измјетнула,

На три вјере оком намигују,

Ал' ни једну право не вјерују,

Православље љуто потискују,

Небеска Литургија

Светог Владике Николаја Жичког и Охридског

Нисам приметио да су овде присутни муслимани било кога вређали. Ако то буду чинили и за њих важе правила форума. Друго, нико се ни са Чејом није свађао. Људски смо га опоменули да мало спусти лопту. Ето и он је то, верујем, прихватио. Човек је мало срчанији, штада му радимо.

А ја вас све позивам да ове муслимане искористите и питате нешо у вези илсама, ако вас интересује. Хвала Богу да данас има муслимана који су нормални људи и који ће својим говором и деловањем раскринкати ову бучну мањину која себе представља као аутентични ислам (талибани и остали екстемисти). Ја сам имао част да слушам муфтију београског, господина Јусуфспахића и могу само да му упутим речи хвале. Да је више таквих људи, толеранција и човекољубље би давно били нормална и општеприхваћена ствар.

Упамтимо: вера је вера само онда када се слободно исповеда. Зато, поштујмо туђе определење. Богу ћемо дати одговор искључиво за своју веру а не никако за туђу.

Подели на овим сајтовима

Упамтимо: вера је вера само онда када се слободно исповеда. Зато, поштујмо туђе определење. Богу ћемо дати одговор искључиво за своју веру а не никако за туђу.

Погрешио сам што сам користио множину.

И да не будем погрешно схваћен, немам ништа против што су овде, али "само дијалог" није баш само дијалог, има ту још понешто. На једној другој теми сам рекао да немам проблем са муслиманима, или са неким друге вере, сад, може да ми се верује а и не мора.

Муфтију Београдског бих још више поштовао да је свим оним блесавим србима који су му долазили по некакве чаробне цедуљице рекао да иду код својих попова.

А волео бих да неко каже, шта по питању вере има да се прича са инославнима осим "Верујем" поготово ако се сумња у намере.

Подели на овим сајтовима

Za gospodina Rašu: Gospodine Raso kada sam došao na temu koja govori o hapšenju Mladića vi ste napisali a pobegli ste ostali ste živi ( naravno ne persirajuči me) A ovdje sada govorite da ja vrijeđam.Zamolio bih  cjenjene administratore da pogledaju sta sam napisao. To jedno.Drugo Izvinite gospodine Rašo mislim da ste vi taj koji je vrijeđao.A mislim da je Nikola prati sav taj dijalog. Ja sam u ovom forumu kao vaš gost.a kada sam u nečijoj kući poštujem pravila te kuće.A onog momenta kada ih budem prestao poštovati neka mi se uskrati gostoprimstvo. Sam vodim isti ovakav form koji se zove međurelgijski dijalog i kod mene dolaze predstavnici vaše vjere.Moj odnos prema njima je identičan odnosu kojeg cjenjeni administratori imaju prema meni.Imam osječaj da osječate da je moj govor mržnje, ne zamjerim vam možda je to samo refletiranje onoga što je u vašem srcu prema drugima.

Moj cilj ovdje je kao i cilj mojih sugovornika Nikole, Ivana Aleksandra, i ostalih povečanje vjerske kulture kod svakog od nas, i zatim da ljudi poput vas vide da se može pričati i sa drugačijim normalno čak sa ljubavlju, a ne sa mržnjom.Možda to vama nije i pravo , ali ja se nadam da takvima vrijeme prošlo bilo sa čije strane oni bili, i da će završiti trajno u historijskom kontejneru, koji će biti hermetički zatvoren i lancima vezan tako da se neće moći izvuči iz njega.Mislim da je došlo vrijeme da konačno i normalni ljudi nešto kažu!

A kada je teološka rasprava u pitanju: Tu morate znati da ljudi iznose stavove svako svoje vjere i tu nema ništa lično.

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Hvala vam ali obzirom koliko pišem ljudima( a neki od njih ne razumiju , poput vas) potkrade se nenamjerno pravopisna greška. Ali neki ljudi nevide a Bog im vid dao, nečuju a sluh im dao.Samo vi svoje, ja nastojim da budem ogledalo svoje vjere poštujući one koji mi se obračaju a neki bogami na fin način svojoj vjeri čine medvjeđu uslugu. Bolje je napisati i pogrešno a neuvrijediti, od pisanja sa potpunom gramatikom a vrijeđati.Hvala

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...