Гости Guest Написано Октобар 20, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 20, 2011 Чудо у Манастиру Крупа Сведочанство Хаџи Његоша Вуковића о чуду које се десило у манастиру Крупи на бденију уочи празника Успенија Пресвете Богородице 2002. године Прослављање празника Успенија Пресвете Богородице у манастиру Крупи почело је свечаним бденијем које је служио преподобни јеромонах Гаврило. За певницом су појали брат Владислав и брат Станко који су својим умилним појањем унели у богослужење дух Свете Горе и византијског појања. У моменту када се поје молитва «Господи возвах к Тебје» када сам додавао кадионицу јеромонаху Гаврилу, он ме је упитао: «брате Његоше видиш ли и ти како сија лице Господа насега Исуса Христа?» Погледао сам у икону Спаситељеву и заиста из лика Христовог исијавала је светлост и ширила се по читавом храму. Ја лично сам осеђао неку посебну радост и неземаљску срећу и чинило ми се као да не стојим на поду храма него као да лебдим. То исто осећање су осетили и појци и присутни верници који су по завршетку богослужења усхићено износили своје утиске. Затражио сам благослов од о. Гаврила да фотографишем икону и свети Престо. Када сам дао да се филм развије видио сам да је Господ допустио да то чудо пројављења милости Његове буде забележено и доступно за укрепљење у вери душа и многих других. ИЗВОР Bigica and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 20, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2011 0442_feel 0442_feel 0442_feel ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 3, 2013 Пријави Подели Написано Април 3, 2013 Предивно! предиван манастир! Мислила сам сада у недељу да га посјетим опет, јер му се радо враћам... У њему су честице моштију Св. Матроне Московске... Ако Бог да у недељу ћу присуствовати литургији у овом предивном манастиру... У њему су се многа чуда догодила... СЛАВА БОГУ! "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 3, 2013 Пријави Подели Написано Април 3, 2013 Предивно! предиван манастир! Мислила сам сада у недељу да га посјетим опет, јер му се радо враћам... У њему су честице моштију Св. Матроне Московске... Ако Бог да у недељу ћу присуствовати литургији у овом предивном манастиру... У њему су се многа чуда догодила... СЛАВА БОГУ! Је ли то живи манастиру, мислим да ли има монаштва? Ја сам ту свратио пре пар година и видим само црква има.. Можда се неки конак изградио у међувремену? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душка Написано Април 3, 2013 Пријави Подели Написано Април 3, 2013 Је ли то живи манастиру, мислим да ли има монаштва? Ја сам ту свратио пре пар година и видим само црква има.. Можда се неки конак изградио у међувремену? Изграђен је конак коначно , мислим да је довршен препрошле године. Тамо је сада предивно! Дај Боже да успијем у недељу тамо отићи! feeble је реаговао/ла на ово 1 "Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."Старац Пајсије Светогорац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука