Jump to content

Чудо у Манастиру Крупа

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Чудо у Манастиру Крупа

dthumb.jpg

Сведочанство Хаџи Његоша Вуковића о чуду које се десило у манастиру Крупи на бденију уочи празника Успенија Пресвете Богородице 2002. године

Прослављање празника Успенија Пресвете Богородице у манастиру Крупи почело је свечаним бденијем које је служио преподобни јеромонах Гаврило. За певницом су појали брат Владислав и брат Станко који су својим умилним појањем унели у богослужење дух Свете Горе и византијског појања. У моменту када се поје молитва «Господи возвах к Тебје» када сам додавао кадионицу јеромонаху Гаврилу, он ме је упитао: «брате Његоше видиш ли и ти како сија лице Господа насега Исуса Христа?» Погледао сам у икону Спаситељеву и заиста из лика Христовог исијавала је светлост и ширила се по читавом храму. Ја лично сам осеђао неку посебну радост и неземаљску срећу и чинило ми се као да не стојим на поду храма него као да лебдим. То исто осећање су осетили и појци и присутни верници који су по завршетку богослужења усхићено износили своје утиске.

83krupa1.JPG

Затражио сам благослов од о. Гаврила да фотографишем икону и свети Престо. Када сам дао да се филм развије видио сам да је Господ допустио да то чудо пројављења милости Његове буде забележено и доступно за укрепљење у вери душа и многих других.

ИЗВОР

Подели на овим сајтовима

0442_feel 0442_feel 0442_feel

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Предивно! предиван манастир! Мислила сам сада у недељу да га посјетим опет, јер му се радо враћам... У њему су честице моштију Св. Матроне Московске... Ако Бог да у недељу ћу присуствовати литургији у овом предивном манастиру... У њему су се многа чуда догодила... СЛАВА БОГУ!

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Предивно! предиван манастир! Мислила сам сада у недељу да га посјетим опет, јер му се радо враћам... У њему су честице моштију Св. Матроне Московске... Ако Бог да у недељу ћу присуствовати литургији у овом предивном манастиру... У њему су се многа чуда догодила... СЛАВА БОГУ!

Је ли то живи манастиру, мислим да ли има монаштва? Ја сам ту свратио пре пар година и видим само црква има.. Можда се неки конак изградио у међувремену?

Подели на овим сајтовима

Је ли то живи манастиру, мислим да ли има монаштва? Ја сам ту свратио пре пар година и видим само црква има.. Можда се неки конак изградио у међувремену?

Изграђен је конак коначно , мислим да је довршен  препрошле године.  Тамо је сада предивно! Дај Боже да успијем у недељу тамо отићи! molimoli

• Волим 1

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...