Иван ♪♫ Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Sjajni gitarista Andy McKee... i jedna od mojih omiljenih Endijevih kompozicija: Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Uh...zbog ovakvih mi ponekad pada na pamet da prodam svog Ovationa...ali posle vidim da i ja umem da udaram po gitari ...kako tako Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 18, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 Uh...zbog ovakvih mi ponekad pada na pamet da prodam svog Ovationa...ali posle vidim da i ja umem da udaram po gitari ...kako tako Sveštenik koji udara po gitari? Uuuuu, kuuul! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2011 vežba je to vežba se, ne neophodno polako, ali zato pravilno, onom brzinom koja prija tako da se može pravilno odsvirati i onda kad prenoći, kad se slegne u glavi i kad te organizam iznenadi kako se preko jedne prespavane noći sam ,,nauči" (izgradi ili šta god) i oduševiš se kad vidiš kako prsti rade kako treba i prosto SVIRAŠ ali pre toga PRAVILNA vežba ps: ne sviram gitaru Александрида је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 vežba je to vežba se, ne neophodno polako, ali zato pravilno, onom brzinom koja prija tako da se može pravilno odsvirati i onda kad prenoći, kad se slegne u glavi i kad te organizam iznenadi kako se preko jedne prespavane noći sam ,,nauči" (izgradi ili šta god) i oduševiš se kad vidiš kako prsti rade kako treba i prosto SVIRAŠ ali pre toga PRAVILNA vežba ps: ne sviram gitaru Управо тако. За вежбање обавезно метроном, спор темпо колико је потребно да свираш потпуно правилно. Онда понављаш пар сати док ти се рука не укочи... Ја свирам. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Шта тачно значи свирати ”потпуно правилно”? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Да све буде технички исправно. Да лева рука буде правилно постављена, жица добро притиснута, да десна рука одсвира ноту правилно, да не закачи суседну жицу, да нота траје колико је написано, да звучи пуно... Кажем зато што многи имају обичај да вежбају сувише брзо, а притом неке ноте "смувају". Посебно "homeschooled" гитаристи. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Kad je potrebno uvesti metronom? ps:za klinca,ja ne sviram "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Што пре, то је неопходно. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 ... Онда понављаш пар сати док ти се рука не укочи... ... ovo nikako, to je loše, jer prvo može doći do povrede mišića, drugo jer se uči sviranje uz napetost što nije dobro, ruke treba da budu opuštene i da sa relativnom lakoćom sviraju, to je cilj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Шта тачно значи свирати ”потпуно правилно”? Ne kompjuterski pravilno (ni kompjuter nije baš precizan, to je duža priča), već pravilno u smislu da je ritmički ravnomerno, pravilan prstomet, itd. Naravno, nemoguće je savršeno odsvirati, već se jednostavno treba truditi u granicama svojih mogunosti. Što se tiče vežbanja uz spor tempo: uglavnom je korisno, ali ne uvek. Treba imati u vidu da postoje deonice koje se sviraju brzo i sami pokreti ruke su različiti ako se ista svira u brzom tempu i ako bi se svirala polako. Treba biti razuman i umeren, razumeti svoje mogućnosti i vežbati u skladu s tim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Takođe, cilj je svirati lepo, a ne mehanički. Lepo je, na primer, i odstupiti od fiksnog ritma, npr. način na koji se izvode Šopenova dela - rubato (malo negde ubrzaš, negde usporiš, nekad i naglo). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Kad je potrebno uvesti metronom? ps:za klinca,ja ne sviram metronom je potreban da bi se vežbao osećaj za ritam, tako da može da svira ravnomerno (kada svira bez metronoma), a da su sva ubrzavanja ili usporavanja tempa ekspresivne prirode Svakako moram da naglasim da nisam formalno školovan za muziku, osim što sam išao na privatne časove, ali sam definitivno siguran u ove stvari koje sam gore napisao - iz sopstvenog iskustva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Јелина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука