Grizzly Adams Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Слажем се са Ајванхом, ово "док се не укочи рука" је било фигуративно - значи да треба вежбати пуно. Било који инструмент захтева пуно рада. Наравно да не треба претеривати... Што се метронома тиче, то исто није "механичка" ствар, већ помоћ да се фразе одсвирају правилно, тј. да се зна где почињу и где се завршавају у времену. Ако гледате познате гитаристе, нпр. Eric Clapton, приметићете да они стално ногом држе "beat", на пример обратите пажњу шта раде његове ноге овде: http://www.youtube.com/watch?v=ikKDga2Xzmc Зато њима фразе звуче тако "добро", али ако неки почетник одсвира исто то, макар и све ноте биле сасвим тачне на папиру, не звучи добро... Тајна је "groove": http://www.youtube.com/watch?v=_ZP-omsWdno ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 19, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Енди је супер иначе, веома оригиналан... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Andy McKee - Practice is perfect Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 19, 2011 Што ми се свиђа ова гитара, јел зна неко ко је прави? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 20, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Оно што би ја волео код овог стила свирања (Andy McKee, Antoine Dufour, Don Ross...) је да мелодија буде мало израженија. Углавном им у композицијама преовладава ритам и хармонија док је мелодија мало "пригушена", некако "у другом плану"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 ja pustim sebi dok radim u pozadini, baš prija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 kako cepa akorde ovde Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Управо слушам, супер! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Ово је занимљиво - Енди коментарише композицију уз музику: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Prvi put vidim ovakvu gitaru, ko pravi ovakve gitare? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Оно што би ја волео код овог стила свирања (Andy McKee, Antoine Dufour, Don Ross...) је да мелодија буде мало израженија. Углавном им у композицијама преовладава ритам и хармонија док је мелодија мало "пригушена", некако "у другом плану"... Ne znam da li može i melodija i ovakva ritmika u isto vreme? Melodija bi opet morala da se provlači kroz ritam i harmoniju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 21, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 http://www.greenfieldguitars.com/greenfieldguitars.aspx?section=64&storyid=132&par=g ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 21, 2011 Mislim da Endi uopšte ne pokušava da pravi neke ,,ne znam kakve" invencije, on jednostavno svira kako mu je prirodno i zato je to lepo. Mislim, da hoće, sigurno bi mogao da nabudži neku harmoniju, neke modulacije i ko za šta, ali to ne bi bio Endi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука