Jump to content

Ko su najveci protivnici ulaska Srbije u EU!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

mislim ljudi, o cemu pricamo, koji EU?! .smeha.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ми морамо прво да доведемо своју продуктивност на максимум и живећемо пуно боље, чак и у "затвореном систему". Новац је као вода - увек нађе пут да дође тамо где треба.

MIslim da to nije moguce. Jednostavno ljudi nemaju motivaciju jer ne ostvaruju zaradu. Sve stranke u Srbiji danas se zalazu za EU pod ovim ili onim uslovima. Sve do jedne osi, Radikala koji se ne zalazu samo zato sto im je seslj u njihovom "sudu" i dveri koji i nisu bas stranka, a ni nemaju strucni kadar da im objasni pozitivne i negativne strane.

Када би ми ефикасно радили, онда би било у интересу ЕУ да са нама направи "посебан договор" какав има нпр. са Швајцарском.

Ma daj ne tripuj, otkud nama kapaciteti kao svajcarska. Ako necemo mi da saradjujemo sa EU ima oce sve zemlje u regionu. Oce hrvatska, oce bugarska, oce Bosna, oce Crna Gora. Sta mislis svi ti politicari su ludi sto oce da moze tako kako ti pricas?

Samo zemlje koje su Ekstremno jake bile josh pre osnivanja EU ili imaju OGROMNE kapacitete mogu da piruste sebi da ne budu clanice.

Sve ostalo sto si naveo jesu problemi ali nemoguci da se rese bez Eu. Nadji nekog libelarnog ekonomistu pitaj ga da malo "proceslja" srpskim trzistem i kapcatitetom da vidis sta ce da ti kaze.

Iuris mi kao narod, kao uostalom i svi narodi ili pojedinci imamo svoj limit. Ne mozes ti ocekivati od srbina da bude svajcarac ili nemac.

Ovakvi stavovi su teska neistina. Do pre 200 godina dok norveska nije pocela da razvija svoju ekonomiju bila je zemlja ubica. Svaki norvezanin medju precima ima sigurno vise ubica. Danas je zemlja sa najmanjom stopom ubistva i sa najvisim postovanjem ljudskih prava. Sto je zemlja ekonomski siromasnija to joj je stopa kriminala veca. Uz to mozemo da ukljucimo slobodno i ostale negativne osobine kao sto su nerad, zavisnosti o drogama (alkoholu) i ostala asocijalna ponasanja.

Kriminalno i asocijalno ponasanje dolazi upravo iz bede i nemastine. To je ja mislim danasnjem coveku jasno kao i maloj deci mislim danas.

Ма јок, стварно нисам... Само кажем да је то питање за народ потпуно ирелевантно, корист ће имати политичари. Ја сам против тога да се народу подмеће још једна шарена лажа.

Neistina. Pitaj bilo kog ozbiljnijeg ekonomistu evo ti ti ih medju tvojim libelarima imas sigurno puno. Nema potrebe da ti ja objasnjavam imas vece strucnjake. Posalji im mail siguran sam da ce ti odgovoriti.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ма то нема везе брате. Код нас 1 од 10 ради нешто 10% продуктивно и док то не променимо можемо да се удружујемо са ким год хоћеш и неће нам бити боље.

Народ не ради зато што је систем такав какав јесте и свесно је направљен да омогућава паразитирање. Промени систем и радиће зато што морају. Када то направимо онда можемо да разговарамо `оћемо ли да се удајемо...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма то нема везе брате. Код нас 1 од 10 ради нешто 10% продуктивно и док то не променимо можемо да се удружујемо са ким год хоћеш и неће нам бити боље.

Народ не ради зато што је систем такав какав јесте и свесно је направљен да омогућава паразитирање. Промени систем и радиће зато што морају. Када то направимо онда можемо да разговарамо `оћемо ли да се удајемо...

Narod je takav zato sto nema motivaciju niti razlog da radi nesto produktivno. Nema jer ne ostvaruje profit. Ne ostvaruje profit jer nema trziste. Do the math.

Znam gomilu njih koji su pocinjali razne biznise jurili se cimali, preduzetnistvo prodavnice, nemas trziste, nemas kome da prodas svoj proizvod mala bara - puno krokodila na kraju ostanu samo jedan ili dvojica koji drze monopol ili oligopol. Pusti te price narod je "neradan"

Znash li koliko njih radi po njivama krv pisaju od rada, a nemaju kome da prodaju svoj produkt ili moraju da ga prodaju tako da nesto sitno zarade.

Подели на овим сајтовима

Где сам ја то рекао да је народ "нерадан"? Таква особина не постоји брате. Постоји само окружење у којем можеш да живиш и не радиш, или окружење које те натера да радиш.

Профит се не остварује зато што држава отима огроман део свега што зарадиш да би делила осталима који не раде ништа. Решење јесте у промени структуре државе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Профит се не остварује зато што држава отима огроман део свега што зарадиш да би делила осталима који не раде ништа. Решење јесте у промени структуре државе.

Ma daj gde otima jel si normalan, da im uzima manje bankrotirala bi drzava iovako nema snage da se izbori sa kriminalom. Zaboralvjas da i drzava ucestvuje u privredi kontrolise inflaciju.

Zaboravljas da su za inflaciju uvoz i izvoz jako bitni. I zaboravljas da inflacija sve urusava. Totalno ignorises te cinjenice u svojoj ideji da srbija moze nesto "sama u sebi".

Dakle svi ti problemi koje ti spominjes postoje, ali bi dobar deo njih bio resen ili umanjen ulaskom u Eu i ukidanjem carina.

Sa eu - investicije vise dolaze, bez eu - investicije manje dolaze. Jasna racunica kao da, samo ko oce da je vidi ima da je vidi.

Ovo sto pricas za Srbiju jeste kao da si rekao da neka americka drzava moze da se odvoji od amerike postane drzava za sebe i kao takva opstane.

Jednotsavno Srbija ne poseduje kapacitete u resursima da uradi to sto ti mislis da uradi niti imamo neki poseban produkt ili industriju po kojoj smo posebno jaki koju bi izvozili da nam se slivaju pare u budzet te da "olaksamo" poreze koji postoje unutar zemlje.

Подели на овим сајтовима

Ma daj gde otima jel si normalan, da im uzima manje bankrotirala bi drzava iovako nema snage da se izbori sa kriminalom.

Па требала да банкротира одавно. Свака фирма која троши више него што зарађује мора да банкротира. Онда посао преузме неко ко зна како се ради.

Zaboralvjas da i drzava ucestvuje u privredi kontrolise inflaciju. Zaboravljas da su za inflaciju uvoz i izvoz jako bitni. I zaboravljas da inflacija sve urusava.

Држава прави инфлацију, а нажалост нема ко да је у томе контролише. Старији се сигурно сећају како је Анте Марковић зауставио инфлацију док си рек`о "пиксла". Како? Једноставно је забранио да се штампају паре.

Totalno ignorises te cinjenice u svojoj ideji da srbija moze nesto "sama u sebi".

Србија може и мора да повећа продуктивност. Апсолутно је недопустиво да више од 50% радно способних "пензионише", "чека посао", "студира" и остале глупости. То мора прво да се промени, а за то нам не треба нико други.

Dakle svi ti problemi koje ti spominjes postoje, ali bi dobar deo njih bio resen ili umanjen ulaskom u Eu i ukidanjem carina.

Како би тиме било решено да више немамо 5 државних службеника по глави становника?

Sa eu - investicije vise dolaze, bez eu - investicije manje dolaze. Jasna racunica kao da, samo ko oce da je vidi ima da je vidi.

Ма нико неће да инвестира тамо где се не ради, краде, влада корупција итд. А од уласка у ЕУ и овако нема ништа бар наредних 10 година. Када би ми завели ред и кренули да радимо има на хиљаде инвеститора у свету који би једва дочекали да уложе и зараде паре.

Ovo sto pricas za Srbiju jeste kao da si rekao da neka americka drzava moze da se odvoji od amerike postane drzava za sebe i kao takva opstane.

Наравно да може без проблема. На пример, у Тексасу постоји веома озбиљан покрет који је за одвајање од САД.

Jednotsavno Srbija ne poseduje kapacitete u resursima da uradi to sto ti mislis da uradi niti imamo neki poseban produkt ili industriju po kojoj smo posebno jaki koju bi izvozili da nam se slivaju pare u budzet te da "olaksamo" poreze koji postoje unutar zemlje.

Не разумеш шта ти кажем. Уопште није битно колико имамо ресурса. Проблем јесте да то што имамо не користимо. Морамо прво да 100% упослимо све своје ресурсе, па онда да разговарамо шта ћемо даље. Значи човек мора да ради и да се бори са оним што има, а не да седи, кукумавчи како нема и чека да му неко помогне.

Типична српска прича, кад смо већ код тога...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Наравно да може без проблема. На пример, у Тексасу постоји веома озбиљан покрет који је за одвајање од САД.

chuck_norris.jpg

Тексас је типичан пример како ти ниси у праву када кажеш да ће слободно тржиште природно да доведе до хуманијег друштва са мање криминала, расизма итд...

Подели на овим сајтовима

Стварно мислиш да не може?

Moze ali mnogo ce sporije i slabije da se razvija nego u EU. Smem da se kladim da sve zemlje u regionu koje se uclane u EU ukoliko mi ne postanemo clanica neke druge slobodnotrzisne organizaciej da nam sledi debelo kaskanje za njima.

Тексас је типичан пример како ти ниси у праву када кажеш да ће слободно тржиште природно да доведе до хуманијег друштва са мање криминала, расизма итд...

Mislim da si pomesao, to sam ja rekao i nisam rekao da ce slobodno trziste vec da kad je zemlja bogatija, drustvo je mirnije i pristojnije. Sto ti je gradjanin siromasnija to je skloniji asocijalnom ponasanju. Naravno ne prati svakog uvek isti "rating" takvog ponasanja. Nigde bude vise negde manje.

Подели на овим сајтовима

Типична српска прича, кад смо већ код тога...

А шта је типична америчка прича? Кад неко више нема ништа, ти му извади џигерицу. И немој случајно да заборавиш да му набијеш на нос да је сам крив.

Подели на овим сајтовима

Ovakvi stavovi su teska neistina. Do pre 200 godina dok norveska nije pocela da razvija svoju ekonomiju bila je zemlja ubica. Svaki norvezanin medju precima ima sigurno vise ubica. Danas je zemlja sa najmanjom stopom ubistva i sa najvisim postovanjem ljudskih prava. Sto je zemlja ekonomski siromasnija to joj je stopa kriminala veca. Uz to mozemo da ukljucimo slobodno i ostale negativne osobine kao sto su nerad, zavisnosti o drogama (alkoholu) i ostala asocijalna ponasanja.

Kriminalno i asocijalno ponasanje dolazi upravo iz bede i nemastine. To je ja mislim danasnjem coveku jasno kao i maloj deci mislim danas.

Pa za 200 godina i mi cemo biti bolji. I bez EU. Uostalom i norvezani su se popravili pre ulaska u EU. Ili gresim?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...