Jump to content

Ko su najveci protivnici ulaska Srbije u EU!?

Оцени ову тему

Deni72

Препоручена порука

Hteo sam da ti odgovorim detaljno, ali posto je tvoje misljenje, dakle nije nesto preterano argumentirano, nema potrebe.

Rumunija ima veci gdp od srbije, takodje ima veci privredni rast, zaradila je sigurno vise sa EU nego bez Nje.

Tu dileme nema, potrebno je samo malo se upoznati sa terminima i znacenjima makroekonomskih podataka i uporediti njihove sa nasim.

Njihove sa EU i bez EU.

Rumuna ima 23 miliona.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Rumuna ima 23 miliona.

Pa, kakve veze ima brojnost? :D

Ej Zeljko brate..

GDP = private consumption + gross investment + government spending + (exportsimports), or

e3cb2605a39e6608ee35c95e285b30a7.png

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa, kakve veze ima brojnost? :D

Ej Zeljko brate..

GDP = private consumption + gross investment + government spending + (exportsimports), or

A zasto svajcarska koja nije u EU ima 4 puta vece to .... kako se zove gdp?

Jel pise to u tim tvojim knjigama?

Подели на овим сајтовима

A zasto svajcarska koja nije u EU ima 4 puta vece to .... kako se zove gdp?

Jel pise to u tim tvojim knjigama?

I svajcarskoj je potrebna unija. Samo sto su se oni i norvezani odlucili za jednu drugu uniju:

http://en.wikipedia....ade_Association

Svima treba neka unija ako oce da razvijaju slobodno trziste to je fakat.

Trebaju ti otvorene granice, i sto vise drzava clanica.

Srbija zatvorena i sama samo moze da propadne, u odnosu na ostale drzave koje bi bile clanice slobodnotrgovinskih unija.

Evropska unija nam je od svih trenutno ponudjenih unija najbolji izbor.

I od koga svajcarska ima veci gdp, cetri puta? :D

Jer vidis, isto trziste delimo svi. Istu ponudu i istu traznju. A opet neki imaju para a neki nemaju. Kako je to moguce?

Ne razumem, ko je rekao da ce svi imati para? Siromasnih ce uvek biti, samo manje. Poslova ce biti vise i svi ce generalno imati malo vise para. Ali uvek ce postojati bogati i siromasniji. Medjutim standard zivota ce generalno biti bolji to je poenta.

I ko to deli isto trziste?Ne delimo isto trziste, trzista je mnogo zavisi kako 'oces da ga segmentises, trziste rada, trziste roba, trziste usluga, regionalno trziste, lokalno trziste, globalno trziste, trziste obaveznicama, trziste automobilima, trziste automobila b segmenta, trziste vocem il itrzistem paradajza, trzistem jabuka?

Trziste jabuka u srbiji i trziste jabuka u londonu ne mogu da se posmatraju kao ista trzista.

Подели на овим сајтовима

GODIŠNJA KAMATA 16 MILIJARDI EVRA! TOTALNA OBUSTAVA RADA I PROTESTI U GRČKOJ

Sve stalo, niko ne radi, Atina gori

Kolaps - Dvodnevni prodavnica, poreski službenici, apotekari, lučki radnici, gradska čistoća. Zbog štrajka carinika otkazano je oko 150 letova, među kojima su i letovi planirani sa beogradskog aerodroma.

ATINA-3-REUTER.jpg

Najmasovniji protesti održani su na trgu Sintagma u prestonici, na kojima se okupilo 70.000 ljudi. Na transparentima koje su nosili okupljeni demonstranti stajali su natpisi „Napred narode, sad ili nikad", „Treba srušiti vladu, MMF i EU", kao i „Vlada mora pasti sada".

Po pravilu, protesti u Atini prerasli su u sukobe demonstranata i policije. Sukobi u blizini skupštine izbili su kada je grupa od oko 200 demonstranata napala pripadnike snaga bezbednosti koji su formirali obruč oko parlamenta. Huligani su, uz povike „Spalićemo skupštinu" gađali policiju Molotovljevim koktelima, ciglama i kamenicama. Po prvi put na udaru se našla i počasna straža ispred parlamenta. Policija je bila primorana da upotrebi suzavac i šok-bombe kako bi rasterala grupu, uglavnom mladih demonstranata, koja je pokušala da se probije do parlamenta.

Na ulicama Atine raspoređene su jake policijske snage zbog demonstracija. Samo u prestonici angažovano je pet hiljada pripadnika snaga bezbednosti, dok je dve hiljade policajaca u pripravnosti.

Opšti pesimizam

Jedna od učesnica demonstracija Anastazija Kolokotsa kaže da u Grčkoj za mlade ljude nema nikakve perspektive.

- Nemamo budućnost. Svi moji vršnjaci izlaz vide u odlasku u inostranstvo. Ovde nema posla, nema ničega - kaže razočarana devojka.

Njene reči potvrđuju i zvanični statistički podaci. Naime, stopa nezaposlenosti dostigla je 16,5 odsto, a prema predviđanjima Instituta za istraživanje rada, u narednoj godini dostići će ogromnih 26 procenata. Javni dug Grčke premašio je 350 milijardi evra. Samo za kamate koje dospevaju za naplatu ove godine Heleni će morati da izdvoje 16 milijardi evra, dok će 2012. ta cifra biti 18 milijardi evra.

Premijer Jorgos Papandreu pozvao je naciju na ujedinjenje kako bi lakše prebrodili krizu i udovoljili zahtevima EU i Međunarodnog monetarnog fonda za dobijanje nove tranše pomoći od osam milijardi evra.

http://www.pressonli...Atina+gori.html

Europa zdaj!

Подели на овим сајтовима

@Iuris ja mislim da su grci pukli zato sto nemaju pristupa evropskim fondovima? Pa su kod nekih zelenasa podizali krediute pa su stoga sada u buli?

A i nemaju Jafa keks, kao izvozni adut, vec samo nekekav Fetya sir, pa nije ni cudo sto propadaju...

P:S:

Kako tvoje knjige objasnjavaju ooi Iuris?

Sta kaze ona tvoja formula..

o ovom problemu? Opala potraznja za grcom Fetom pa su grci u buli?

De, objasni mi majke ti o cemu se radi, nista mi nije jasno.

Подели на овим сајтовима

Grci su pukli zato sto su se polakomili i pohalavili

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@Iuris ja mislim da su grci pukli zato sto nemaju pristupa evropskim fondovima? Pa su kod nekih zelenasa podizali krediute pa su stoga sada u buli?

A i nemaju Jafa keks, kao izvozni adut, vec samo nekekav Fetya sir, pa nije ni cudo sto propadaju...

P:S:

Kako tvoje knjige objasnjavaju ooi Iuris?

Sta kaze ona tvoja formula..

o ovom problemu? Opala potraznja za grcom Fetom pa su grci u buli?

Volis da produbljujes temu mesajuci babe i zabe? :D

Ajd da ti razdvojim "babe i zabe"

A zamisli kako bi joj tek bilo da nije u EU, da se pozamljuje pare, da je dodje u ovakvu bulu i da nema slobodne granice da moze da konkurise i izvozi? Tad joj stopa nezaposlenosti ne bi bila 16 % nego 26 % sa onakvim dugovima. Inace najvecu stetu tih stvari koje se desavaju sa grckom dozivljava DRZAVNI, JAVNI sektor. Ne privatni.

De, objasni mi majke ti o cemu se radi, nista mi nije jasno.

Druze svaka zemlja koja se zaduzuje vise nego sto moze da vrati ce biti u buli, Rusija, Kina, Amerika, Srbija, Francuska, Nemacka ili bilo koja druga. Nema apsolutno nikakve veze clanstvo u Eu sa time.

Ne znam sto stalno skreces temu sa glavno pitanja: Hoce li Srbiji biti bolje u EU ili van EU?

Voleo bih da mi das neki argument. Posto sam ti posteno izobjasnjavao. A sve sto vidim je da se sprdas samnom, neces ni da pokushas da razumes sta ti pricam.

Grci su pukli zato sto su se polakomili i pohalavili

I jer se njihova vlada zaduzivala vise nego sto je trebalo. T.j povecavala je previse drzavni deficit pa sada privreda oseca ekonomske posledice toga.

Evo koliko su se zaduzivali cist oda se zna:

http://upload.wikime...99-2010.svg.png

Ali to savrsheno nema veze sa pitanje da li ce Srbiji da bude bolje u EU ili losije. Svaka zemlja koja se previse zaduzuje ima da plati bila ona u EU ili ne.

Подели на овим сајтовима

I zeljko, molim te ne produbljuj temu, pitanje je hoce li da bude bolje za Srbiju imati clanstvo u Eu ili nemati, ja mislim da sam jasno argumentovao da ekonomski sigurno hoce.

Ne Eu nego bilo koja Ekonomsko-libelarna unija. E sad, ako se pojavi neka u kojoj nam je clanstvo povoljnije moze i ona. Ali mislim da je jasno kao dan da otvorene granice znace vecu zaradu za zemlju.

kako kaze jedno ekonomsko nacelo "trgovina koristi svima"

Подели на овим сајтовима

Inace samo da dodam stvari koje bi mogli da izvozimo:

veliki spektar prehrambenih proizvoda.

- Slatkise

- Slanise

- Voce

- Povrce

- Mesa

- Mleko i mlecne proizvode

Obucu i odecu.

- Cipele

- Odela

- Farmerke

Elektronsku robu:

- Televizore (Ei nis )

- Usisivace (ei nis )

- Delove za televizore i ves masine

Automobile i delove za automobile.

- Trajal gume

- Akumulatore za automobile

- Fam maziva

Hemijske proizvode

- Henkel merima

- Zupa krusevac

Da ne nabrajam dalje...

Naravno usluge: koliko programera znate koji su otisli u inostranstvo da rade, koliko masinaca, koliko saobracajnih inzinjera, koliko elektrotehnicara, i mnogih druugih zanimanja koji bi uz otvorene granice odlichno prosli ako bi imali firme u Srbiji koje bi radile poslove za inostrane firme.

Poenta je da sva ova industrija sada STOJI a uz Eu bi sigurno makar uposljavala po hiljdu do par hiljada ljudi ponaosob. Da ne pricam koliko je fabrika propalo u privatizaciji izgubilo po 3-4 hiljade ljudi umesto recimo jednu do dve, nije ostvarilo nikakav profit i sada je u apsolutnom stecaju.

Подели на овим сајтовима

I zeljko, molim te ne produbljuj temu, pitanje je hoce li da bude bolje za Srbiju imati clanstvo u Eu ili nemati, ja mislim da sam jasno argumentovao da ekonomski sigurno hoce.

Ne Eu nego bilo koja Ekonomsko-libelarna unija. E sad, ako se pojavi neka u kojoj nam je clanstvo povoljnije moze i ona. Ali mislim da je jasno kao dan da otvorene granice znace vecu zaradu za zemlju.

kako kaze jedno ekonomsko nacelo "trgovina koristi svima"

Otvorene granice su OK ali problem je u tome sto se plasira prica da je clanstvo u EU jedini nacin da se imaju otvorene granice i niske ili nikakve carine. Te se stvari resavaju bilateralno izmedju drzava. I sada imamo na primer i ovu Rusku "uniju" o kojoj se prica. Eto, ukidanje carina, veliko tyrziste na kome bi bili konkurentniji sigurno nego na nemackom na primer.

Подели на овим сајтовима

Економски просперитет зависи само од нас самих, неће Немци долазити да раде уместо Срба. Осим тога, ЕУ је далеко од слободно-тржишне економије, они имају на хиљаде ограничења и регулација која би нам отежала излазак из беде.

ЕУ може да нам буде од користи једино да мало доведе у ред нашу власт која је огрезла у лоповлују и корупцији. Ако већ не можемо сами...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Економски просперитет зависи само од нас самих, неће Немци долазити да раде уместо Срба. Осим тога, ЕУ је далеко од слободно-тржишне економије,

ЕУ може да нам буде од користи једино да мало доведе у ред нашу власт која је огрезла у лоповлују и корупцији. Ако већ не можемо сами...

Zvonko ti kao neko ko se bavi libelarnim trzistem, kao americki libertarijanac prvi treba da znash koliko su manji porezi znacajni za razvoj trzista. Carina je vrsta poreza. I to bi trebalo da ti je jasno kao dan.

они имају на хиљаде ограничења и регулација која би нам отежала излазак из беде.

Ajd nabroj mi ... dva... bas me zanima da cujem konachno neki utemeljen razumak.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...