Jump to content

Govor mržnje profesorke u tužilaštvu

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

• Одговори 169
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Слобода говора је у питању. Она има права да каже шта год мисли о коме год жели, свиђало се то нама или не. Само помињање некакве "оптужбе" је бесмислено.

Позивање на насиље нема никакве везе са слободом говора. Ја немам право да позивам људе да премлате Звонка. Sorry.

Подели на овим сајтовима

ОК; нисам приметио да је позивала на насиље.

П.С.

Само би требало онда јасно и гласно да се каже "одговорна је због позива на насиље према `том и том`", овако како се ствар представља изгледа да је нападају и осуђују због ставова. И не само да изгледа него јесте тако...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Позивање на насиље нема никакве везе са слободом говора. Ја немам право да позивам људе да премлате Звонка. Sorry.

Ali zato predsednik SAD im pravo da pozove na bombardovanje Iraka ili sarkozi na bombardovanje Libije? To ne ulazi u "pozivanje na nasilje"?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ali zato predsednik SAD im pravo da pozove na bombardovanje Iraka ili sarkozi na bombardovanje Libije? To ne ulazi u "pozivanje na nasilje"?

Нешто ми говори да то није аргумент на који би се ти позвао када би неко позвао на насиље према теби...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Нешто ми говори да то није аргумент на који би се ти позвао када би неко позвао на насиље према теби...

Znas kako, poziv na nasilje nije dobra stvar, ni u slucaju ove profesorice ni Busa Juniora. Ali je problem u tome da drzava pocinje da se bavi progonima ljudi sve cesce i sve vise. A to kao "pozivala ma nasilje" je samo izgovor za kampanju zastrasivanja ljudi. Kao sa onim pevacem koji kao "ne voli jevreje", pa pre neki dan neki klinac koji je takodje na Fejsbooko nesto kao vredjao i pretio tadicu, pa jos ranije neki slicajevi.

Tehnologija sve vise omogucuje drzavi da sve efikasnije kontrolise populaciju i da jos vise gusi slobode i zastrasuje.

To je ovde problem, a ne neka isfrustrirana domacica kojoj je pun kofer ko zna zbog cega.

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја видео, нико није хистеричној домаћици завиривао у приватност њеног хард-диска, него је она сама постављала позиве на насиље на ЈуТјуб, без да јој је ико завртао руку...

Мени се ипак чини да проблем није у томе што технологија омогућава држави да прати и шпијунира, него у томе што свакој будали несвесној последица својих речи и поступака омогућава да прича глупости и буде популарна оних 15 Ворхолових минута...

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја видео, нико није хистеричној домаћици завиривао у приватност њеног хард-диска, него је она сама постављала позиве на насиље на ЈуТјуб, без да јој је ико завртао руку...

Мени се ипак чини да проблем није у томе што технологија омогућава држави да прати и шпијунира, него у томе што свакој будали омогућава да прича глупости и буде популарна оних 15 Ворхолових минута...

A ko to skenira Youtube, Facebook i ostale sajtove u potrazi za "kriminalcima"?

Jel' to drzava zaposlila nekoliko desetina hiljada policajaca da prate sta postuju ljudi po planeti?

Ili su se prihvatili dobro uhodanog sistema Anonimnih dojava iz vremena totalitarnih rezima?

Nekada su dousnici javljali policiji, slali pisma a mene sada zanima kako rade moderni dousnici i kome se to treba javiti, jer bih ja imao da prijavim nekoliko kriminalaca koji su ucestvovali u paljenju skupstine pre nekoliko godina.

Pa da drzava malo reaguje ne smo na "pozivanje na nasulje" vec i na upraznjavanje istog.

Подели на овим сајтовима

YT, FB и сви остали сајтови су јавна места. Када нешто тамо изјавиш, то је исто као да се попнеш на дрво усред центра града и вичеш. И све то имаш у Terms of use лепо објашњено (то је онај досадни текст који нико не чита, него само кликне I agree). А будући да људи последњих година тамо проводе далеко више времена него у центру града, логично је да ће милиција претраживати те сајтове да би пронашла идиоте који позивају на насиље...

Подели на овим сајтовима

Ako bi nekom diretkoru neke klinike "prekipelo" i ako bi poceo da "puca po savovima zbog mentalnog silovanja" zbog toga sto akcija prikupljnja inkubatora ide jako sporo i nevoljno dok je crkva prikupila 650.000e od nametnutog poreza za markice i ni dinar tih para ulozila u makar jedna inkubator... i onda napravio youtube snimak i FB profil preko kojiih pozvao na mlacenje motkama popove i svestenikie zbog svoje samozivosti i nemarnosti, drukciju bi pesmu pevali i vise vam usta ne bi bila puna borbe za slobodu izrazavanja nego bi ste u glas kukali po forumima, optuzivali , bacali anateme i vodili agresivne internet rsprave do iznemoglosti i promuklosti...

Dupli arsini plus predrasude, kad osoba nije u emotivnom i psihickom stanju da objektivno gleda na svet koji je okruzuje vec iskljucivo posmatra kroz sopstvenu prizmu ubedjenja i sebicnosti...

tj. vernik 21. veka

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ako bi nekom diretkoru neke klinike "prekipelo" i ako bi poceo da "puca po savovima zbog mentalnog silovanja" zbog toga sto akcija prikupljnja inkubatora ide jako sporo i nevoljno dok je crkva prikupila 650.000e od nametnutog poreza za markice i ni dinar tih para ulozila u makar jedna inkubator... i onda napravio youtube snimak i FB profil preko kojiih pozvao na mlacenje motkama popove i svestenikie zbog svoje samozivosti i nemarnosti, drukciju bi pesmu pevali i vise vam usta ne bi bila puna borbe za slobodu izrazavanja nego bi ste u glas kukali po forumima, optuzivali , bacali anateme i vodili agresivne internet rsprave do iznemoglosti i promuklosti...

Dupli arsini plus predrasude, kad osoba nije u emotivnom i psihickom stanju da objektivno gleda na svet koji je okruzuje vec iskljucivo posmatra kroz sopstvenu prizmu ubedjenja i sebicnosti...

tj. vernik 21. veka

A gde bi svrstao 5. oktobar i bager pred skupstinom? Prekipelo nasilnicima? Popucali po savovima zagovornici nasilja pa resili da ga praktikuju?

Ili Libija? Nasilnicima dosadio Gadafi pa resili malo da pucaju uz pomoc Sarkozija kome je prekipelo i Gordona koji je popucao po savovima?

Ta prica o "zagovaranju nasilja" je stara koliko i svet i nedemokratski rezimi. Zauzmu pozicije u drzavi, poluciji, vojsci, sudstvu i svakoga kome to ne odgovara ili se buni hapse, isledjuju i zastrasuju.

Подели на овим сајтовима

Најзанимљивије је од свега тога, смисао тих друштвених мрежа.

Ја нисам члан ниједне, па, ако су јавне , ако јавно износиш своје мишљење, чему онда

казне??

Или, су казне само селективне, док шиптарија и остали, пишу до миле воље и уништавају

србске сајтове, истовремено се сматра да је жешћи говор једне професорице, која,

немајући истомишљенике повјерава фејсбук мрежи своја осећања говор самог фирера.

Занима ме само сви родитељи који је осуђују, дали би били радосни када би видјели своје дијете у геј паради???

Подели на овим сајтовима

Занима ме само сви родитељи који је осуђују, дали би били радосни када би видјели своје дијете у геј паради???

Ево да ти одговорим - и као родитељ и као просветни радник...

Као просветни радник - склон сам да о свим мојим ђацима на неки начин размишљам као о својој деци. А имам их на обе стране - и међу онима који би били учесници параде (што због сексуалне оријентације, што као симпатизери), и међу онима који би да исту разбијају.

И сваке године се трудим да и једне и друге подстакнем колико је год то у мојој моћи да ситуацију превазиђу на миран начин - не знам шта би ме више растужило него да видим моје ђаке како се туку на паради.

И зато за свакога ко на било који начин покушава да моје ђаке, то јест, моју децу, завади, окрене једне против других, и наведе да се међусобно бију, могу имати само и једино речи осуде - тај је далеко болеснији, и далеко ми је већи непријатељ, од било кога ко се на тој истој паради појављује.

Као родитељ - далеко бих несрећнији био када би ми дете сутра ишло да разбија параду, него да га видим у њој - будући да се било коме може десити да се роди као хомосексуалац, и то не зависи ни од мене ни од њих, док би ово прво значило да сам омануо, и као родитељ и као хришћанин, да своје дете подучим најосновнијим хришћанским вредностима.

А шта би ти радила када би се испоставило да је неко од твоје деце хомосексуалац? Тукла га сваки дан док не постане стрејт? Одрекла га се преко новина и избацила из куће док се не опамети?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...