Jump to content

EU zabranjuje otkrivanje pola deteta

Препоручена порука

Zabranjuje se otkrivanje pola bebe

Evropski savet napravio je nacrt rezolucije za instrukcije medicinskom osoblju o otkrivanju pola fetusa u cilju sprečavanja “selektivnih abortusa”.

Očekuje se da rezolucija bude usvojena u svih 47 zemalja članica Unije, a u skladu sa njom lekari i babice više neće smeti budućim roditeljima da otkrivaju pol deteta.

“Neki ljudi zahtevaju utvrđivanje pola isključivo da bi odlučili da li da zadrže dete, ali čuvanje takve informacije za sebe lekare stavlja u veoma nezgodan položaj, čak suprotan etici”, rekao je dr Meni Alvarez.

Udruženja roditelja napominju i da bi budući roditelji bili veoma uznemireni ako ova rezolucija prođe.

“Verujem da bi trudnice bile veoma ljute i razočarane kada bi im bilo saopšteno da ne smeju da znaju da li nose dečaka ili devojčicu”, smatra Džastin Roberts, osnivač jednog roditeljskog sajta.

Pol deteta je moguće utvrditi nakon 14. – 16. nedelje, a svaka država ima zaseban zakon o vremenu do kog je moguće izvesti abortus.

Izvor

Подели на овим сајтовима

• Одговори 31
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako je ovo razlog ,mislim da ljudi traže saznanje o polu deteta ne bi li ako je beba određenog pola žena izvršila abortus onda pozdravljam.U principu ne znam zašto je bitno znati pol deteta dok se ne rodi,najvažnije je da je zdravo,da se prati razvoj deteta u stomaku,sve ostalo je po meni suvišno.Mada uvek će se naći način da se sazna pol deteta,ako ni jedan drugi,onda da se dodatno plati,ili na crno,ako je nekome baš toliko stalo da sazna pol deteta.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Закуцао исламски наталитет на врата...

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Ako je ovo razlog ,mislim da ljudi traže saznanje o polu deteta ne bi li ako je beba određenog pola žena izvršila abortus onda pozdravljam.

Tom logikom može da se zabrani bilo šta, ali bukvalno bilo šta.

U principu ne znam zašto je bitno znati pol deteta dok se ne rodi,najvažnije je da je zdravo,da se prati razvoj deteta u stomaku,sve ostalo je po meni suvišno.

Tebi nije važno. Možda meni ili kome god jeste važno iz bilo kog razloga.O tome samo budući roditelji imaju pravo da odluče, a nikako briselske birokrate.

Mada uvek će se naći način da se sazna pol deteta,ako ni jedan drugi,onda da se dodatno plati,ili na crno,ako je nekome baš toliko stalo da sazna pol deteta.

Upravo. Zabrana će samo omogućiti nemoralnim doktorima i raznim babama vračarama da se debelo ovajde, a normalne ljude, koji samo žele da saznaju pol svog budućeg deteta, pretvoriće u nekakve kriminalce. Tuga jedna u šta se pretvara EU...

Подели на овим сајтовима

Ma,okej,shvatam ja da verovatno postoje i drugi razlozi zašto bi neki roditelji želeli da saznaju pol deteta,i smatram da je to jedna vrsta slobode koju čovek treba sam da izabere,da li hoće da zna pol deteta ili neće.Sad zabrane su oduvek bile kontraproduktivne,bar zabrane ovakve vrste,i da postojale, one ili ne verovatno neće smanjiti abortuse jer će se uvek naći način da se pol deteta sazna.Ja sam samo nekako pokušala da gledam iz perspektive,da li je moguće da se ovakvim aktima ipak smanji broj abortusa,ali ipak sad kad bolje razmislim,svest o abortusu, o samom činu abortusa,to jest šta on zaista pretstavlja treba da se razvije kod samog čoveka,a ne u vidu zabrana,jer one zaista bar iskustveno što sam pročitala nikad nisu imale dobar efekat.Tako da se slažem sa ovim što si mene u gornjem postu ispravio.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Koliko znam, u svim EU zemljama je abortus posle 12 nedelje nelegalan, osim u specijalnim slucajevima 0409_feel

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Није, дозвољено је чедоморство то сам чула на своје уши, само је разлика кад и како.

Детаље не познајем, ја сам се у животу трудила, да их буде толико колико Бог да, а он да, по својој

Премудрости и Промисли.

А ово око откривања пола дјетета, мислим да није у вези са селекцијом, или сл.

јер је европа, давно прерасла, разлике међу половима. нешто друго је ту у питању касније ће

се као и увјек дознати што.

Нису се они одрекли селекције, они је подржавају, тако нпр. старије труднице,

ради им се, (о трошку државе у земљама еу) амниоцинтеза, једина сврха, тога

посега, кад пробију стомак и изваде, плодовницу, је да се иутврди да дијете не болује,

од давн. синдрома, па да се уради чедоморство, кад се уради то испитивање истовремено

се сазна и пол дјетета, написмено добијеш . Дакле и ту нуде могућност селекције или одлуке.

Цивилизација у којој живимо посатала је гора од старог рима, по бестијалности.

Ја њима ништа не вјерујем.

Подели на овим сајтовима

U vreme kada sam ja rodila moju decu (pre 25 god.) lekari nisu ni saopštavali pol deteta, bar ne u mojoj bolnici, ali znam i za neke druge. Po meni je to na neki način zloupotreba medicine. Medicina služi lečenju pa je svaka dijagnostička metoda koja doprinosi utvrđivanju bolesti dobro došla jer omogućava lečenje na vreme. Utvrđivanje pola tome ne služi već samo zadovoljava radoznalost, a to ne služi ničemu. Uostalom, ima i slučajeva kada su lekari rekli jedno, a rodilo se drugo. Kada je i ko uopšte to dozvolio, ili se samo tako počelo raditi bez nekog razmatranja i odluke o odobrenju.

Подели на овим сајтовима

Danas sutra, kad tehnika uznapreduje, hteće znati boju očiju pa, ako nisu plave...pih. Medicina ne treba tome da služi.

Али ће служити ако технологија то дозволи а постоји "потражња" за тиме. Овакве ствари треба да буду решене не оваквим кретенизмима као што је забрана ултразвука него законским прихватањем чињенице да је фетус људско биће које наслеђује сва природна права (и "људска права") које има и одрастао човек.
Подели на овим сајтовима

Али ће служити ако технологија то дозволи а постоји "потражња" за тиме. Овакве ствари треба да буду решене не оваквим кретенизмима као што је забрана ултразвука него законским прихватањем чињенице да је фетус људско биће које наслеђује сва природна права (и "људска права") које има и одрастао човек.

Ma ne treba da se zabranjuje ultrazvuk, već saopštavanje pola roditeljima jer to svakako može biti pogrešno. Jednostavno to bi trebala biti stvar lekarske etike da se suvišne stvari, koje se ne tiču zdravlja, ne pominju. Ima i dete pravo da ostane iznenađenje do rođenja (šala).

Подели на овим сајтовима

Натукла и ЕУ нешто паметно, мада не верујем да ће резолуција бити усвојена. Како сви пиште око неких својих права, тако ће вероватно и велики број родитеља тражити право да зна пол детета још у раној трудноћи. Пишем "пропало". :mellow:

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Зашто лекари треба да саопштавају пол детета? Само зато што то родитеље интересује? Залудни родитељи. Посао лекара је да лече а ко хоће сазна пол детета, нек купи ултразвучни апарат и научи да барата са њим.

Сазнавање пола детета пре него што се дете роди није здраво за будуће односе у породици. Сувише програмирано, испланирано све постаје...

Ако је у питању куповање опреме за дете (оно - боје у складу са полом,...) онда лекар треба да саопшти родитељима пол детета онда када је то потпуно ван икакве сумње - у петом месецу приликом редовне контроле.

А и тада тек на изричито инсистирање родитеља.

Подели на овим сајтовима

Зашто лекари треба да саопштавају пол детета? Само зато што то родитеље интересује? Залудни родитељи. Посао лекара је да лече а ко хоће сазна пол детета, нек купи ултразвучни апарат и научи да барата са њим.

Сазнавање пола детета пре него што се дете роди није здраво за будуће односе у породици. Сувише програмирано, испланирано све постаје...

Ако је у питању куповање опреме за дете (оно - боје у складу са полом,...) онда лекар треба да саопшти родитељима пол детета онда када је то потпуно ван икакве сумње - у петом месецу приликом редовне контроле.

А и тада тек на изричито инсистирање родитеља.

Нема правила. Дешава се неретко да у осмом, деветом месецу трудноће доктори промаше пол детета. Моја пријатељица је пренела трудноћу у десети месец, тада јој је после ултразвучног прегледа речано да је дечак у питању, а она сутрадан родила девојчицу (и сигурна је да је њена). sHa_sarcasticlol

А и то са куповином опреме може бити мотивација, мада, реално гледано, није родитељима потребно пет месеци да би купили један креветац, три флашице, неколико бенкица и пелена.

Слажем се са твојим мишљењем да сазнавање пола није здраво за породицу. Подржавам идеју сасвим јер постоје родитељи којима је потребно сазнање о полу детета како би одлучили да ли да га оставе у животу или убију.

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...