DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Mozda i imam zelju da podbadam, ali u samim pitanjima nema nista provokativno ako verujes i imas razloga da verujes. cak i da mozda zelis da podbadas, jel nemas ti mozda neka pametnija/korisnija posla? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Odakle se crpi vera u pravoslavnog boga? Od Njega samog... Vera je susret dva ziva - zivoga Boga i zivoga coveka, ona je iskustvo, a ne puko racionalno poimanje i premeravanje. Ziva vera je odgovor Boziji na covekovu najiskreniju i najdublju zedj za Smislom i Vecnoscu. Ziva vera je zivo prisustvo Bozije u dusi covecijoj, kad covek, bez i trunke sumnje i pitanja, kaze "On je sad i ovde". Ziva vera je, dakle, zivo osecanje zivog prisustva Bozijeg... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Stanojevic Написано Септембар 12, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Od Njega samog... Vera je susret dva ziva - zivoga Boga i zivoga coveka, ona je iskustvo, a ne puko racionalno poimanje i premeravanje. Ziva vera je odgovor Boziji na covekovu najiskreniju i najdublju zedj za Smislom i Vecnoscu. Ziva vera je zivo prisustvo Bozije u dusi covecijoj, kad covek, bez i trunke sumnje i pitanja, kaze "On je sad i ovde". Ziva vera je, dakle, zivo osecanje zivog prisustva Bozijeg... Vidim da verujes u to sto pises i ne zelim da ispadnem hejter, ali nisi odgovorio na moja pitanja, vec si samo naveo sta ti smatras da je vera, a nisam to pitao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Bog je jedan, nemaju religije primat na svog Boga, osim ako ne pricamo o mnogoboscima i paganima itd Jedan bog koga 15000 drugih religija opisuje na 1500 drugih nacina? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Oprostite ali ovaj čovjek je kulturno i fino postavio pitanja .Nije vas provocirao a vi ga gore u desetak postova ismijavate.to vam je odgovor pravoslavlja. Milane, zbog čega si ti ateista? I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Vidim da verujes u to sto pises i ne zelim da ispadnem hejter, ali nisi odgovorio na moja pitanja, vec si samo naveo sta ti smatras da je vera, a nisam to pitao. Ja sam se svesno ogranicio na samo jedan deo tvog pitanja, kao sto mozes i sam da vidis iz toga koji sam deo citirao, a to zato sto smatram da je u tome navedenom jedna kljucna stvar gde vecina ateista pogresno skrene, i onda nastaju nepremostiva razilazenja u razgovoru. Dakle, da bi dobio odgovore na ona ostala pitanja, potrebno je da primis k znanju (da razumes ne verujem da mozes) odakle verni crpe veru u Boga - od Njega samog. Ovo je veoma vazno, ako zelis stvarno da dobijes odgovore na ona ostala pitanja. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Oprostite ali ovaj čovjek je kulturno i fino postavio pitanja .Nije vas provocirao a vi ga gore u desetak postova ismijavate.to vam je odgovor pravoslavlja. Milane, zbog čega si ti ateista? Ako u roku od sat vremena ne pokazes tacno de sam ja to coveka ismejavao, imas od mene expresnu opomenu za spinovanje i klevetu. Vreme sad! "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Vjera je maticna celija duse. Sjecanje na vjecnost. obi-wan and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Па ево овако Милане, већ сам негде о томе писао. Прво, када посматрамо свет око себе видимо да су неке ствари добре, неке лоше. Онда на основу тога можемо да замислимо биће које би било савршено добро. Таква идеја онда има читав низ последица, ако пажљиво размислиш - на пример, за такво биће не постоји смрт, оно је "без-смртно". О свему томе можеш да размишљаш чисто хипотетички, као атеиста или агностик, небитно. Постојање није важно. Свако може да дође до закључка какво би такво хипотетичко биће требало да буде и ту има пуно занимљивих закључака. То је философски концепт који зовемо Бог. Да би разговарали о вери, прво би требало да тај концепт добро разумемо. Друго, онда ми посматрамо свет око себе да видимо постоје ли неки наговештаји да нам се Бог "објавио" (пошто је једна од последица његове савршености да ми не можемо да га испитујемо - једина могућност је да нам се Он јави). Има више "кандидата" у историји који су тврдили да преносе ту "објаву", а сваки човек мора да сам испита и одлучи који од њих је најсавршенији и који се најбоље уклапа у слику савршеног Бога. DYNABLASTER and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Slusalica Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Tanana veza sa Tvorcem, vidljiva samo Bogu i pojedincu. Religije imaju znacajnu ulogu da se ta veza kroz zivot ne prekine ili ne zapostavi. Po meni svaka religija je dobra i korisna. Kako ko voli neka sebi bira put mi pravoslavni hriscani volimo ovako. U Crkvi i kroz Crkvu sebe spasavamo. Дете Апокалипсе, DYNABLASTER and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Tanana veza sa Tvorcem, vidljiva samo Bogu i pojedincu. Shizofrenichar vidi stvari i komunicira sa stvorenjima vidljivim samo njemu i tim stvorenjima. ( ne kazem da su vernici shizofrenichari...samo upucujem na malu logicku paralelu) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Тешко је објаснити зашто неко верује у Бога,то ти је као што каже апостол Павле 22. Јер и Јевреји знаке ишту, и Грци премудрости траже. 23. А ми проповедамо Христа разапетог, Јеврејима, дакле, саблазан а Грцима безумље; 24. Онима пак који су позвани, и Јеврејима и Грцима, Христа, Божију силу и Божију премудрост. И једни и други су чули исте речи од истог човека , само што су једни поверовали а други нису. Због чега,... ко зна, једноставно нисмо сви исти, ето неко воли комедије, неко вестерне, а неко и не воли филмове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Shizofrenichar vidi stvari i komunicira sa stvorenjima vidljivim samo njemu i tim stvorenjima. ( ne kazem da su vernici shizofrenichari...samo upucujem na malu logicku paralelu) Usmeri molim te tu logicku paralelu dalje, da vidimo na sta tacno ciljas... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Ako u roku od sat vremena ne pokazes tacno de sam ja to coveka ismejavao, imas od mene expresnu opomenu za spinovanje i klevetu. Vreme sad! to je mislio izgleda na mene, al ja ne vidim gde sam ja to nesto ismejavao i da je to odgovor pravoslavlja- to je moj licni odgovor bio, bosske je malo pobrko bosanske loncice Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2011 Usmeri molim te tu logicku paralelu dalje, da vidimo na sta tacno ciljas... Na to da to sto neko dozivljava nesto ili vidi nesto nije objektivan dokaz postojanja tog neceg. Тешко је објаснити зашто неко верује у Бога,то ти је као што каже апостол Павле 22. Јер и Јевреји знаке ишту, и Грци премудрости траже. I nije toliko tesko: http://srpskiateista...we-bealive.html Bog je jedna od Imaginary frendova koncept koji jos kao deca mnogi izmisle i poseduju. (sto ne znac ida su ludi, to je stvar korisna za nasu psihu u mnogo aspekata, zato i postoji ) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука