Jump to content

Poreklo vere

Оцени ову тему

Препоручена порука

Грешиш Лурис.

Католици су водили крсташке ратове да би овладали трговачким путевима и богатствима Блиског истока.

Kao sto rekoh motiv i cilj.

Византија (православци) никада нису прихватили верске разлоге као мотив за рат. Они су само желели натраг своје источне провинције.

A o tome svedoci da je Car Dusan Silni hteo da ide da ratuje rame uz rame sa Katolicima uz uslov da mu se da Titula "Kapetan Hriscanstva". Religija sigurno sa time nema nikakve veze.

Kada su vojnici isli u rat, rekli su im "idemo da osvojimo bogatstva istoka i da kontrolisemo" ili "idemo da se borimo za hristov grob! "

Isto vazi i za vizatijce. Idemo da osvojimo nase istochne provincije ili "idemo da unistimo islam" a za islam isto vazi "idemo da unistimo nevernike"

Dakle Cilj vladajucih jeste bilo to sto kazes ali motiv onih koji su ginuli je bila religija.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Sto navodi na cinjenicu da religijski izbor kod vecine nije stvar prosvetljenja kroz neki duhovni rad gde ostvarimo vezu sa bogom vec prihvatanje drustvene norme prema religiji. Dalji razvoj ide kako ide i kako kod koga.

Tacno.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Искрено - мука ми је више од количине бесмисла коју просипате овде, и мислим да су свима дојадиле дубокоумне теме на којима вам објашњавамо за шта служи дупе и слично.

Ово је обична лакрдија. Вас очигледно не интересује да нешто научите, већ само покушавате себи да докажете како сте паметнији и образованији од верника. Па вам никако није јасно како је могуће да то није тачно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ово је обична лакрдија. Вас очигледно не интересује да нешто научите, већ само покушавате себи да докажете како сте паметнији и образованији од верника. Па вам никако није јасно како је могуће да то није тачно.

Daleko bilo da je to istina, bar sto se mene tiche ja proveravam svoje stavove u odnosu na tudje.

Sem u sluchaju homoseksualizma tu pokushavam da dokazujem da sam pametniji od vernika, koji realno gledano ne vole homoseksualce jer ih religija tako uci a prosipaju pricu da je nesto prirodno ne volite homoseksualce u stvari je stvar koju ti namece socijalno okruzenje. Za tu tvoj argument moze da vazi.

Па вам никако није јасно како је могуће да то није тачно.

Ja otvoreno mogu da priznam da nisam ni pametniji ni obrazovani ni od tebe ni od aleksandra to je cinjenica. Obojica imate fakultete, posao, porodice, uspesni ste u tome sto radite.

Kada ja to uradim onda cu mozda biti pametniji od vas.

Sto se obrazovanja tice imate vece diplome. Ali to ne znaci da ste u svim oblastima obrazovaniji od mene.

Подели на овим сајтовима

Ето видиш, управо си доказао то што сам написао... 99% верника овде се изјаснило да нема апсолутно ништа против хомосексуалаца, само се не слажу са неким ставовима које форсира геј лоби. И после месеци дискусије ти себи дозвољаваш да напишеш нешто што нема везе са истином. Предрасуда.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Hriscanski ratovi za jerusalim su verski ratovi.

Nece biti. Ako znate razliku izmedju vere i veroispovesti onda cete lako doci do zakljucka da to nije uopste bio verski rat. Da je bio verski zasigurno ne bi stradao hriscanski Konstantinopolj niti bi bio razoren i opljackan. Svaki moguci rat se vodi samo radi profita! Kako onda - tako i danas! Podjednako je smesno reci da je to bio verski rat kao danas reci da je NATO invazija na Libiju, Avganistan, Irak, itd. bila radi ocuvanja ljudskih prava tamosnjeg stanovnistva.

Interesantno, sad bi se moglo reci da bi trebalo zabraniti govor o ljudskim pravima jerbo zbog njih stradaju mnogi ljudi i vode se mnogi ratovi???

Подели на овим сајтовима

Лурис

Само потврђујеш да не постоје верски ратови. Каква ће бити чија демагогија није питање око којег треба градити идеолошке ставове. Ни Американци нису напали Ирак и Либију због нафте, већ због оружја за масовно уништење и људских права.

То није разлог да се одричемо повеље о људским правима или да се не прибојавамо стварног оружја за масовно уништење.

Подели на овим сајтовима

Ето видиш, управо си доказао то што сам написао... 99% верника овде се изјаснило да нема апсолутно ништа против хомосексуалаца, само се не слажу са неким ставовима које форсира геј лоби. И после месеци дискусије ти себи дозвољаваш да напишеш нешто што нема везе са истином. Предрасуда.

Ne preteruj sa brojkama. Na temi se izglasilo jedva pet posto vernika. Od toga ti i aleksandar "nemate nista protiv homoseksualaca" ali podrzavate da ne mogu da se prosetaju ( zanimljivo da jedan libelar ima nesto protiv mirne setnje ) a pojedini bi to zabranili CIM DODJU NA VLAST.

Ja se onda pitam, ako nemate nista protiv njih, zasto vam smeta setnja u kojoj se proseta 100-200 coveka sa transparanetom gde kaze ko je i sta je? Ocigledno imate nesto protiv, pa vam mal otesko da priznate.

Подели на овим сајтовима

Једино што имам против те шетње и овог што си рекао

sa transparanetom gde kaze ko je i sta je
, јесте моје мишљење: глупост, не тиче ме се њихова спаваћа соба. Дакле, само то имам пртив: властито мишљење. На томе се завршава свако моје противљење, када је ова манифестација у питању.
Подели на овим сајтовима

@iuris - uopšte se ne moraš vraćati toliko u istoriju... Dovoljno je preslušati ratnohuške pjesme i propagandu iz prethodnog rata i vidjeti da se stalno pozivanju na Boga... Mislim - nije religija uzrok raspada SFRJ - kao što nije glavni uzrok gotovo nijednog rata... Ali u svakom ratu religija je veoma bitan element u huškanju (motivaciji) naroda na rat... Zato su veoma rijetki ratovi između naroda istih religija i zato je npr. pri raspadu SFRJ ratovale sve religije međusobno... Zašto Hrvatska nije zaratovala sa slovenijom? Zašto nije bilo rata sa Makedonijom?

Подели на овим сајтовима

Људи, ОФК Београд је прославио 100 година постојања и пре 10 дана одиграо пријатељску утакмицу против Динама из Москве. Трибине су биле пуније него икад. На југу су загрљени романтичари и Руси певали "Офка-Динамо". Победили смо са 1:0. Лукач је бранио светски. У суботу смо победили Рад, а у следећу ћемо тући, ако Бог да, Војводину на њиховом терену.

Толико о гејпаради.

Подели на овим сајтовима

Спуки

Срби и Бугари су ратовали више пута него Срби и Хрвати. Било је страшних злочина. Бугари су убијали српске свештенике.

Верски ратови не постоје.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...