Jump to content

Бити дама

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 10. 9. 2011. at 9:28, Ратко С. рече

Додворавати се - улагивати се. Трчкарати за неким због нечега, не бити свој, не бити природан итд.

zena kad dobije dete vise nije svoja ,jel to znaci da prestaje da bude dama ?

mislim da je rec dodvoravati vrlo teska ,ali to je samo moje misljenje koje ne mora niko da uvazi dada

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 9:27, NinaD рече

То је слично као са употребом парфема. Дивно миришу, али под условом да не претерате јер тада гуше и вас и оне око вас.

И ово је одраз који открива жену-даму. Дама зна да се парфем користи увече а тоалетна вода преко дана и увек умерено тако да га она осети у највећој мери.

On 10. 9. 2011. at 9:28, Ратко С. рече

Додворавати се - улагивати се. Трчкарати за неким због нечега, не бити свој, не бити природан итд.

Баш тако!

Достојевски пише "Понизност отвара врата раја, а понижење врата пакла".

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 9:39, Tanja ex Petrija рече

mislim da je rec dodvoravati vrlo teska ,ali to je samo moje misljenje koje ne mora niko da uvazi dada

Не мислим да жена кад добије дете више није своја. Поставши мајка она добија још једну димензију па, ако је била дама и у мајчинству је дама.

Подели на овим сајтовима

Како није своја? Жена је предодређена да рађа. Рађањем она постаје још више жена и још више своја. Неко је рекао - Када жена роди дете, приближила се природи, када га усвоји, приближила се Богу." Наравно, многе жене не могу родити, али их то неће учинити мање дамом нити мање својом..

Долворавање је људска особина и наравно лоша. Онај који се додворава није свестан да је често баш томе коме се додворава смештан и да га овај гледа с презрењем више него да је обрнуто.

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 9:49, РМилица рече

Како није своја? Жена је предодређена да рађа. Рађањем она постаје још више жена и још више своја. Неко је рекао - Када жена роди дете, приближила се природи, када га усвоји, приближила се Богу." Наравно, многе жене не могу родити, али их то неће учинити мање дамом нити мање својом..

Долворавање је људска особина и наравно лоша. Онај који се додворава није свестан да је често баш томе коме се додворава смештан и да га овај гледа с презрењем више него да је обрнуто.

lepo nije svoja

kako radjanjem postaje jos vise svoja ?

sta znaci biti svoj ?

Подели на овим сајтовима

Dama je žena sa dostojanstvom.Samo to i ništa više.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Петријо, сматрао сам да се апсолутно подразумева да се ради о релацијама одраслих људи.

Подели на овим сајтовима

Дама

Достојанствена,образована,жена са стилом и шармом који нема амбицију да плени,већ просто само да стави акценат.

Такође сматрам,можда ће ми неко замерити на томе,да се дама рађа,арисократа,ретке су данас али са задовољством констатујем да познајем доста финих госпођа и госпођица :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 8:58, Жељко Билбија рече

Dama je po meni zena koja zna da je zena. Ako je devojka onda treba da zna da ce jednoga dana biti supruga i majka. Ako je vec zena i majka da se u skladu sa tim i ponasa. Svaka koja se ponasa tako je dama. Koja je umerena, pristojna ima samopostovanja i postovanja za druge. Momka, muza, prijatelje, rodjake itd. Ona koja zna ovo i tako se ponasa moze raditi i u rudniku i biti dama.

Isto vazi i za muskarca.

facenew22222222 Meni lično smetaju ti nazivi, kao dama,džentlmen itd, jer nepravedno zapostavljaju veliki broj žena i muškaraca koji po svom načinu života i materijalnim mogućnostima ne mogu odgovoriti diktatu mode,ali zato imaju veliko srce.... bighugbighug :0104cheesy:

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 10:30, Tanja ex Petrija рече

lepo nije svoja

Било би ми драго да појасниш свој категорични став. Унапред хвала.

Цитат
kako radjanjem postaje jos vise svoja ?

Причати о људима ни мало није једноставно и зато све што напишемо има дубљи смисао од онога што се у први мах учини. Потребно је нешто више пажње да се продре у суштину дефиниције (условно речено дефиниције). Ни математика није егзактна а како би тек била егзактна мисао о човеку.

Цитат
sta znaci biti svoj ?

Претпостављам да ће ти на ово питање Ратко боље одговорити. То и јесте део из Ратковог коментара. (Ово да не будем плагијатор. Поштено? Поштено, ekstra ). По мом скромном мишљењу бити свој заправо значи бити постојан, препознатљив и то је тај фамозни omen.

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 8:37, Ратко С. рече

Да се не додворава никоме, никада.

Dama je dama ne samo u drustvu, dama je dama i kad je sama :) Dama je dama i u krevetu ;)

Ko sto i mi ceznemo za dzentlmenstvom (vitestvom, blagorodstvom) tako i muskarci ceznu za damom, zenom koju mogu postovati, koja je zgodna za poistovjecenje sa idealom Majke, Sestre, Zene-inspiratorke...

Подели на овим сајтовима

Jel' neko citao ovu knjigu :0104cheesy: ?

http://issuu.com/gorances/docs/kako_biti_princeza_web

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Dama je zena prefinjenog ukusa i ponasanja, takodje mora biti i postena

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 17:15, sqny рече

Jel' neko citao ovu knjigu :0104cheesy: ?

http://issuu.com/gor...ti_princeza_web

HVALA !!!!!!!!!!!!!! ja sam je sad procitala i shvatila : JA SAM PRINCEZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4

p.s. mislila sam da sam kraljica 0205_whistling

Подели на овим сајтовима

On 10. 9. 2011. at 20:11, Tanja ex Petrija рече

HVALA !!!!!!!!!!!!!! ja sam je sad procitala i shvatila : JA SAM PRINCEZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0304_smile4 0304_smile4 0304_smile4

p.s. mislila sam da sam kraljica 0205_whistling

Kako je lepo biti princeza :0104cheesy: Hvala Sqny .
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...