LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Davno zaboravljen pojam postoji jos uvek u tragovima ali ga je tesko pronaci... Gospodje su po tebi pojam u tragovima... Hm. Interesantno. "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Gospodje su po tebi pojam u tragovima... Hm. Interesantno. 8086.gif :bendoff: Vama na usluzi milostiva... :bendoff: 8086.gif LISA је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Koliko ja znam dame uvek imaju prednost i sede napred a gospoda tj dzentlmeni sede pozadi. Lekcija iz bontona br.1 :bendoff: 8086.gif Јао Трифке...Не капиш ти мене или те мрзи нешто... :.mislise. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Јао Трифке...Не капиш ти мене или те мрзи нешто... :.mislise. Ma kapiram ja tebe ali ti izgleda ne kapiras mene. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Drage moje dame do sada sam se zafrkavao sa vama tj. malo salio a sada ozbiljno pricam. Dzentlmen se uci to to ceo zivot i to borbom protiv svog egoizma. Covek koji voli sve oko sebe postaje sluga svima a time i dzentlmen. Takav se covek u susretu sa damom ponasa bas onako kako bi svaki muskarac trebao ali ne samo u javnosti nego svugde. Kada volis onda ti je lako da sluzis i osetis sta treba reci ili uraditi u datom momentu. Jednom recju hriscanin je pravi dzentlmen. Ono sto pisah o sedenju u fotelju sa daljinskim i novinama je nazalost sumorna slika vecine porodica koje znam ili za koje sam cuo. Eto to je ukratko od mene. Moje dame moj naklon. 8086.gif :bendoff: Иван Ивковић, Саша од Москве, Штрумпфета and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Drage moje dame do sada sam se zafrkavao sa vama tj. malo salio... Jel to dzentlmenski Trifke? A? :) "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Jel to dzentlmenski Trifke? A? :) Pa ja to radi saljive atmosfere i razonode, a i iz radoznalosti da li ima dama ovde. Moj rukoljub mlada damo! Sluga pokorni!Vama na usluzi! 8086.gif :bendoff: LISA је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Dzentlmen se uci to to ceo zivot i to borbom protiv svog egoizma. Covek koji voli sve oko sebe postaje sluga svima a time i dzentlmen. Takav se covek u susretu sa damom ponasa bas onako kako bi svaki muskarac trebao ali ne samo u javnosti nego svugde. Kada volis onda ti je lako da sluzis i osetis sta treba reci ili uraditi u datom momentu. Jednom recju hriscanin je pravi dzentlmen. Ono sto pisah o sedenju u fotelju sa daljinskim i novinama je nazalost sumorna slika vecine porodica koje znam ili za koje sam cuo. Eto to je ukratko od mene. Moje dame moj naklon. 8086.gif :bendoff: Ne mogu da se ne slozim sa ovim sto si napisao. Interesantno je da je u korenu reci gospodin, rec gospod! Nestala je gospoda (tj. jos nije, ali sve su (ne)prilike... jer je nestala spremnost da se obuzdava sopstveni egoizam, jer je nestala spremnost na zrtvu za drugoga. Tamo gde caruje moto "u'se, na'se i poda'se" nema gospode, pa ni gospodja... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 http://4.bp.blogspot.com/-3YtNgqnAo60 /UTShCbN2QlI/AAAAAAAAlPY/hbGWZNKC_e4/s1600/Sir+you+are+no+gentleman+and+you+miss+are+no+lady.pn Sama reč džentlmen mi se ne dopada. Svaki pravi man je gantleman. Zato " Budimo ljubi " i bićemo onakvi za šta nas je Bog stvorio.Dakle -gospoda. P.s. :4869: LISA, Данче* and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Ne mogu da se ne slozim sa ovim sto si napisao. Interesantno je da je u korenu reci gospodin, rec gospod! Nestala je gospoda (tj. jos nije, ali sve su (ne)prilike... jer je nestala spremnost da se obuzdava sopstveni egoizam, jer je nestala spremnost na zrtvu za drugoga. Tamo gde caruje moto "u'se, na'se i poda'se" nema gospode, pa ni gospodja... Eto sestrice moja! Najzad prava beseda! Svojedobno je Atomsko skolniste pevalo: Jer za ljubav treba imati dusu... Veliki je napor potreban da se nadvalada use nase i podase. Nazalost nekako postajemo umorni pred tom svakodnevnom navalom tog mentaliteta. Slabo se vezujemo za Gospoda a onda i nema ni snage ni volje da se ucine male ali prijatne stvari koje mogu uciniti zivot lepsim onima oko tebe a samim time i tebi. Sve te tzv dentlmenske pokrete i principe mozes vrlo lako shvatiti ako si samo obican Hriscanin. Npr. ako si Hriscanin kako mozes sedeti pored tv i citati novine i üzivati"a tvoja zena da se muci oko pospremanja stola i kuvanja rucka. Za mene to nije hriscanka scena. Ili kako mozes kao hriscanin dozvoliti da se u tvom drustvu prica o nekoj dami i njenim nedostacima. Ili kako da ne otvoris vrata i ne propustis tvoju damu da prva udje u restoran, da joj pomognes da skine mantil, i td. To je po meni sasvim normalno za jednog hriscnina. Саша од Москве, LISA and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 3, 2014 Пријави Подели Написано Мај 3, 2014 Da malo "olaksam" temu... Za pocetak, mislim da bi bonton trebalo uvesti u skole kao obavezno gradivo... Uzmite i procitajte neki bonton - lepse cete se osecati! Milica89 and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Vitestvo nikada ne umire, ali dzentlmen u vecini muskaraca da. Biti musko to je stvar rodjenja. Biti muskarac je stvar godina, ali biti dzentlmen to je stvar izbora. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/45133_627129250656295_1671049253_n.jpg "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Vitestvo nikada ne umire, ali dzentlmen u vecini muskaraca da. Biti musko to je stvar rodjenja. Biti muskarac je stvar godina, ali biti dzentlmen to je stvar izbora. https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/45133_627129250656295_1671049253_n.jpg Ajde da vidim, gde su ti vitezovi danas? "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 Ajde da vidim, gde su ti vitezovi danas? I Lizo nigde jednog viteza a ni belog konja... "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 4, 2014 Пријави Подели Написано Мај 4, 2014 I Lizo nigde jednog viteza a ni belog konja... Sta reci a ne zaplakati... :) Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука