Изида Написано Новембар 2, 2024 Пријави Подели Написано Новембар 2, 2024 Poznajete li nekoga, ko je oboleo od ove dijagnoze? Da li se družite sa njim? Biste li svili gnezdo s nekim koga ima? Šta mislite može li se voditi kvalitetan i ispunjen život sa ovom F dijagnozom? Mnoge znamenite ličnosti su ga imale ili ga imaju. Exempli causa Van Gog, Vinston Čerčil, Virdžinija Vulf...Vivijen Li je s njim živela 104 godine. Ketrin Zita DŽons ga ima i pomaže obolelima od istog. Samo sam radoznala da čujem razna mišljenja. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 3, 2024 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2024 пре 20 часа, Изида рече Van Gog Van Gogh je imao temporalnu epilepsiju. Izida, te bolesti se danas uspešno leče. Nije kao nekad, kao što su predstavljali u filmovima. Sa lekovima to su skroz normalni, malo ekstravagantni ljudi. A i mi Srbi smo poznati po nedefinisanim emocijama, tako da multipolarni poremećaj već uzima danak u Srbiji. Bipolarni je malo dete za njega. Н И Н Е and Изида је реаговао/ла на ово 1 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 4, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2024 Znam da se uz dobro ordiniranu farmakoterapiju, dobrog psihijatra za adekvatne seanse ova bolest može držati pod kontrolom, kao recimo hipertenzija. Ja bih dodala po mogućstvu post i molitvu. Kome je to dato, naravno. Lično poznajem nekoliko žena, koje to imaju. Sve su lepe, zgodne, retko pametne, uspešne u svom zanimanju, imaju čisto srce, pristojne muževe i slava Gospodu zdravu i uspešnu decu. Prosto mislim da je ovozemaljsko bitisanje jedna uzlazno silazna spirala. Ove dame iz mog okruženja su uprkos ozbiljnim zdravstvenim tegobama s kojima su se suočile životno gledano izašle kao pobednice. Ako ni zbog čega ono zato što neke od njih imaju po troje zlatne dece. Znam dosta o ovoj boljci. Da je teška, ozbiljna, zalečiva(hronična) i u velikom procentu nasledna(mapirana je na 17. hromozomu). I da doživotno moraju da se uzimaju lekovi:antipsihotici, stabilizatori raspoloženja, sedativi po potrebi( kod nekih pacijenata čak svaki dan). Neki pacijenti, kod kojih to nije dolivanje benzina na vatru, uzimaju i male doze antidepresiva... U Americi je pre više od jedne decenije generisan aripiprazol(generičko ime), antipsihotik baš za ovu dijagnozu. Znam i da mnogi od njih nikada, slava Gospodu, nisu imali elemente psihoze. Prosto bolest ide po narodu. Čisto sam postavila temu da vidim da li se barem malo u ovom delu sveta smanjila stigmatizacija. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Новембар 4, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 4, 2024 On 3. 11. 2024. at 19:32, sanja84 рече Van Gogh je imao temporalnu epilepsiju. Izida, te bolesti se danas uspešno leče. Nije kao nekad, kao što su predstavljali u filmovima. Sa lekovima to su skroz normalni, malo ekstravagantni ljudi. A i mi Srbi smo poznati po nedefinisanim emocijama, tako da multipolarni poremećaj već uzima danak u Srbiji. Bipolarni je malo dete za njega. Bravo za tvoju realnost i normalnost! Kao i obaveštenost. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука