Млађони Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 I nemoj mi se usudjivati da porediš "Ateiste srbije" sa obrazom i našima... Obraz i zvanično promoviše nasilje - doduše samo malkice upakovano u floskule tipa "čekamo vas", "sprečićemo na svaki način paradu"... Sudski je dokazano da su i organizovali nasilje prema homoseksualcima... Naši upada na tribinu Peščanika i nasilno se ubračunava sa neistomišljenicima... Ateisti to ne rade - a ti kažeš da je to samo zato što su manjina... Pa - i ove organizacije su manjina među pravoslavcima (to se svi upirete da nam dokažete i za sad prihvatam) - pa ipak one to rade... Ja još nisam čuo u svijetu primjer nekog ateističkog udruženja koje je organizovalo prebijanje nekog vjernika samo zato što je vjernik - a obrnutih primjera sam čuo mnogo... +1. Ko god poredi ovakve organizacije nije fer i da ne kazem poprilichno je drsko izjednacavati ih. Ateisti imaju samo liniju intelektualnog cinizma - to je njihov ekstrem u svakoj zemlji. Dakle ekstremni ateisti - intelektualno cinicni ateisti. Cak su im i ciljevi dosta razliciti a ne samo putevi do cilja. Ateisti zele jedno modernije drustvo, sa manje sujeverja, obrazovci zele jedno zatucano i zatvoreno drustvo sa mnogo ksenofobije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Evo njihove tolerancije,banovali Conana i uz to ga dobro izvredjali. http://forum.ateisti...ge=5#post-13411 1. Conan nije banovan. 2. Dalibor inače piše mirno i odmereno... ovde je baš popizdeo... mislim da mu Conan nešto lično ide na nerve... jer inače, Conan dođe svakih par nedelja, baci par petardi i ode čim se od njega traži da obrazloži svoje tvrdnje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Inače, ako nije problem, molio bih da mi se dostavi e-mail adresa pomenutog "AteistUsrcu" da pokušam da utvrdim (ako mogu) da li uopšte ima veze sa nama... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Jovica Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 samo smisljaju termine ateisti pa agnostici samo da stave do znanja, ja sam drugaciji a polovina `slavi` Vaskrsenje Gospodnje neznajuci sta slave. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 Ne mrze oni nas recimo ova ateistkinja je slatka kao secer Milena Burgić Kad mogu deci da dele knjige u kojima je do detalja opisan seksualni čin, što ne bi mogli i ovo. Eros i tanatos često idu ruku pod ruku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Jovica Написано Септембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2011 ne kazem ja da oni bilo koga mrze samo neka kazu u sta brate veruju Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 ne kazem ja da oni bilo koga mrze samo neka kazu u sta brate veruju U flying spagetty monster Salim se, mi ne verujemo niusta supernaturalno, sto ne moze da se dokaze ili proveri na bilo kakav pristojan nacin. Verujemo u drugare, prijatelje, porodicu, druge ljude i tako. Ali ne u paranormalne i supernaturalne enteitete medju kojima je i bog. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 dobro, vi verujete da ste igrom slucaja tu i da jer ovo sve igra slucaja, pa to nema svrhe, sta vam je krajnja svrha, necete dalje? ili ne znate sta ide posle ovoga? pa ne znamo mi ni tacno najtacnije mereno naucnim metodama, postoji samo "predukus" ili ajde predznanje nije coveku dat samo mozak i cula, vec ima i osecaj- to je jako bitna stavka koju ateisti negiraju tj ne prihvataju, cak i zivotinje imaju instinkt Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 dobro, vi verujete da ste igrom slucaja tu i da jer ovo sve igra slucaja, pa to nema svrhe, sta vam je krajnja svrha, necete dalje? ili ne znate sta ide posle ovoga? pa ne znamo mi ni tacno najtacnije mereno naucnim metodama, postoji samo "predukus" ili ajde predznanje Svrha je nesto sto sam stvaras. Koja je tvoja svrha? Da se duhovno uzdgines i odes u raj da bi bio srecan i posle smrti? Po cemu je tvoja svrha bolja od moje svrhe da gradim srecu i isupunjavam se u ovom zivotu na nacin na koji ja znam? nije coveku dat samo mozak i cula, vec ima i osecaj- to je jako bitna stavka koju ateisti negiraju tj ne prihvataju, cak i zivotinje imaju instinkt Instinkt je urodjeno ponasanje i kao takvo je "deo" mozga. To je sve jedan povezan sistem i nema apsolutno nikakve veze sa Bogom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Samo Jovica Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 verujes u prijatelje drugare a ko zna koliko njih te je povredilo na ko zna koliko nacina ili slagalo u vezi neceg malog sitnog.E sa Bogom toga nema `koji srca ispitujes i sto je u sakriveno u ljudima unapred znas`.Zato ljubim Gospoda jer sa Njim nema lazi prevara i svih tih pojava u coveku koje nas cine ovakvim kakvim jesmo. P.S Bez Boga ni preko praga Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Svrha je nesto sto sam stvaras. Koja je tvoja svrha? Da se duhovno uzdgines i odes u raj da bi bio srecan i posle smrti? Po cemu je tvoja svrha bolja od moje svrhe da gradim srecu i isupunjavam se u ovom zivotu na nacin na koji ja znam? Instinkt je urodjeno ponasanje i kao takvo je "deo" mozga. To je sve jedan povezan sistem i nema apsolutno nikakve veze sa Bogom. ko kaze da ja ne stvaram?! za instinkt nisi shvatio, jer smo na visem nivou od zivotinja nista nisi odgovorio Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Септембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 verujes u prijatelje drugare a ko zna koliko njih te je povredilo na ko zna koliko nacina ili slagalo u vezi neceg malog sitnog.E sa Bogom toga nema `koji srca ispitujes i sto je u sakriveno u ljudima unapred znas`.Zato ljubim Gospoda jer sa Njim nema lazi prevara i svih tih pojava u coveku koje nas cine ovakvim kakvim jesmo. P.S Bez Boga ni preko praga dobro, vi verujete da ste igrom slucaja tu i da jer ovo sve igra slucaja, pa to nema svrhe, sta vam je krajnja svrha, necete dalje? ili ne znate sta ide posle ovoga? pa ne znamo mi ni tacno najtacnije mereno naucnim metodama, postoji samo "predukus" ili ajde predznanjenije coveku dat samo mozak i cula, vec ima i osecaj- to je jako bitna stavka koju ateisti negiraju tj ne prihvataju, cak i zivotinje imaju instinkt Evolucija prirodnom selekcijom je mnogo više od slučajnosti... Pročitaj neku Evolucijsku knjigu Dawkins-a - tipa Najveća predstava na zemlji... Oduševićeš se elegantnošću te naučne teorije koja objašnjava da iz par vrlo jednostavnih principa mogu nastati sva živa bića na zemlji u svoj svojoj raznovsnosti... Imaš na ovom forumu neke religiozne evolucioniste koji se takođe neće složiti sa ovo slučajnost iz tvoga posta... Krajnja svrha - kao nešto objektivno - izvan nas (što nam je bog zadao) ne postoji - opet - možda bi bilo lijepo da je ima - ali je prosto nema... E sad - šta je svrha - po meni - nalaziš je za sebe... Da li ćeš biti pohlepnik koji gleda da zaradi što više para u životu, ili ćeš pomagati drugima, ili neki miks ta dva... Da li ćeš se posvetiti umjetnosti... U tome je ljepota - da se sam u životu pronalaziš... Osjećanja - OK - i meni je bilo teško zamisliti da su ona produkt biohemijskih reakcija u mozgu. Ono - pogleda me djevojka koja mi se sviđa - a meni reaguju kompleksni hemijski molekuli u mozgu, joni u nervnim vlaknima mjenjaju položaj i prenose impuls, hemijski transmiteri se ispuštaju na spojevima neurona... Ali polako - učiš o tome... Čitaš dokaze... Pročitaš priče ljudi koji su poslije oštećenja na mozgu bitno promjenili osobine svoje ličnosti... Svi dokazi za materijalizam su tu... Dokaza za dualizam nema... Hoćeš li i dalje živjeti u nekoj svojoj iliziji - ili ćeš prihvatiti ono gdje te vode dokazi... I da napomenem da ovo ne mora da znači da je neko glup - ako ne prihvata dokaze jer je stvarno teško ići uz vjetar i prihvatiti nešto što ti se ne čini intuitivno ispravnim. Kvantna mehanika je takođe totalno neintuitivna - protivi se svemu što intuitivno misliš o svijetu - pa je ipak tačna - jer tako govore dokazi... A ipak i jedan genije nad genijima fizike je nije mogao prihvatiti do kraja svog života - Albert Ajštajn... Inače - što više proučavamo razlike između ljudi i životinja - to otkrivamo da su razlike sve manje i manje... Da neke životinje imaju inteligenciju trogodišnjeg djeteta - da se mogu prepoznavati u ogledalu (svjesni su sopstvenog postojanja), pokazuju da posjeduju apstraktno mišljenje, da posjeduju osjećanja... Pogledaj članak na wikipediji o emocijama životinja i kognitivnosti primata. P.S. Totalno smo skrenuli sa teme - pa molim moderatore da pomjere ovo u neku novu temu - ili u onu već postojeću - Vjernici pitaju ateiste... I postavljače pitanja da ubuduće ovakva pitanja postavljaju na novim temama... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 Sve je to lepo Spoky ali ja tu ne vidim negaciju Boga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spooky Написано Септембар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 @dejan: pa i nisam ništa negirao... Neki vjernici na ovom forumu bi mu odgovorili bolje nego ja... Meni je problem što se za sve dokaze ispostavi da se mogu objasniti na ove načine - zato su se i najmudriji vjernici (po mom mišljenju) potpuno odrekli pokušaja da se bog dokaže i u njemu vide neke druge smislove (obožavanje - stapanje u jednu ličnost) - i ako to radi za njih - što da ne... Samo što to ne radi za mene - ne mogu stupati u takve odnose sa ličnošću za koju ne vjerujem da postoji... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 8, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 8, 2011 ni ja ne vidim nikakvu kontradikciju nisam ja pisao to sto sam pisao da bih nesto ateisti(ma) negirao, izgleda da sam neshvatjen lol i odgovora i dalje ni od korova, pricao sam o neogranicenosti, o smislu, a ne o ovom stanju u kojem smo trenutno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука