Dragi Написано Август 12, 2024 Пријави Подели Написано Август 12, 2024 Izvini, ali s kim si, takav si. SNS je u koaliciji sa SPS i radikalima. Marinika i dveraši* su u koaliciji da Čankovim autonomašima. *Stari, originalni dvešari su se priključili u SNS. Ovi danas su nastali posle "puča" Obradovića. Predpostavljam da im je uloga da budu navlakuša za "patriotske" Srbe, kao onomad Koštunica i DSS za DOS u petom oktobru. Kosovo je najmanji problem. Važnije je očuvati Srpsku. I Crnu Goru. Ovde nam živi narod, i ovde moramo da imamo uspeha. I mislim da u Crnoj Gori napredujemo, iako malim koracima. No, Kosovo je za sad izgubljeno. Na Kosovu radi Amerika šta želi, i mi ne možemo da oteramo Ameriku. Zato moramo sa svom snagom da pazimo, da ne nastanu isti uslovi u Bosni kao što na Kosovu. A Marinika i dveraši su u koaliciji da Čankovim autonomašima, koji u Crnoj Gori podržavaju duPljane i proklinju sve srpsko, nazivaju nas genocidnim narodom, Srpsku pak genocidnom tvorevnom, srpsku Crkvu genocidnom Crkvom. Šta od njih možemo da očekujemo? Zeleni-levi front, i oni nas nazivaju genocidnom nacijom, ili..? Zar oni da brane Srpsku i Crnu Goru? U redu ako ste iz patriotizma opozicija protiv Vučića. Ali Marinika i Dveri sigurno nisu rešenje. Nije ni onaj Nestorović rešenje, koji je krenuo u sumrak zonu. Naveo sam Rio Tinto i da postoji ugovor. Šta je sada tema, ruda litijuma sa Rio Tinto, ili šesti oktobar? Ako je zadnje slučaj, onda je Rio Tinto samo povod za ohlokratiju, vladavinu rulje, da okupira demokratiju. A meni je jedan peti oktobar bio dovoljan. Jedan šesti oktobar mi treba kao hemorojidi u zadnjici. Šta se tiče mogućeg rudnika litijuma u selo Gornje Ledenice, vidim da niko nema pravo pojma. Ni opozicija nema. Jer dok jedni prizivaju poslednja vremena i da će deca u Subotici da umiru od raka, drugi vele da je ruda dobra da je nacionalna a ne australijska odn. američka. Pazite: Ako mi budemo zavisni od Amerike zbog Rio Tinto, i Amerikanci će da budu zavisni od nas. Ja sam u principu za rudu, pod uslovom da ekološke posledice ostaju ograničene. Ali ovo ja ne znam, a opoziciji ne mogu i ne smem da verujem. Ne treba biti automatski protiv rude. I srednjevekovna Srbija postala je nacija i carstvo tek sa rudnicima. Kao što je moderna Nemačka postala ekonomska sila sa svojim rudnicima. Nemci su do skoro imali najveće rudnike na svetu. Važno je da vodimo jednu adekvatnu ekološku politiku, sa ciljem da mogući negativni efekti rudarstva budu što manji. Narod nam se seli iz Srbije, zbog siromaštva i nemaštine. U poslednjih pedesetak godina, 40 % Srba su se odselili u inostranstvo. To je skoro pola naroda. Samo između dva poslednja popisa u Srbiji, 2011 i 2022, Srbija je dobila 700.000 manje "etničkih" Srba. I to nije od "bele kuge", jer mi imamo veći natalitet čak i od kosovskih Albanaca! Nego Srbi masovno napustaju Srbiju i Srpsku. Crna Gora se još drži koliko toliko. Samo ovde kod mene u Beču (mene su doveli kao dete u 1981) ima nas 300.000 Srba. Ne znam koji je danas najveći srpski grad posle Beograda: Čikago ili Beč? Mi imamo veliko iseljavanje iz Srbije, i nadam se da ovo nećemo da rešimo tako što prodamo Kosovo, Crnu Goru i Srpsku. Tamara91, nirvanashop and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 Vidim, opozicija me je odavde oterala, vređanjem i ružnim rečima. To im je valjda program da sve i svakog vređaju, i klevetuju kao onaj klevetnik, kao da im je on otac. Sa DOS-ovcima nije čudno, što je ovaj forum propao. I ovako bi upropastili i Srbiju. Kao i ovde, psuju na Ruse, a hoće kao da prkose Amerikancima. Bezveze! U najboljem lažu same sebe. Hteo sam samo da dojavim, starim forumašima iz vremena pre ovih DOS-ovca, da znate da postoji ugovor sa Rio Tinto. Mada ne mogu da kažem da li je iz vremena vlade Tadić, koja je navodno prva dovela Rio Tinto Srbiju u 2005, ili da je ugovor potpisao Vučić. Vidimo da o tome ćute jedni i drugi. Rio Tinto ima garancije za svoja ulaganja u Srbiji, i ako sada mora da napusti Srbiju, Srbija je obavezna da plati debelu otštetu. Ukoliko to neće - a sigurno da hoće, kako zbog Amerikaca, tako i zbog Kineza koji drže 15 % akcija Rio Tinto; najkasnije kod Kineza i njihovih kredita nema "njet" - Rio Tinto ima da vuče Srbiju na američki međunarodni trgovački sud, koje su Sjedinjene Američke Države baš iz takvih razloga uspostavile, vidi link dole, i do jedne međunarodne arbitraže. A rečeno mi je, da milijada dolara ima sigurno da se plati Rio Tinto ako ovi budu morali da idu. Naravno da će američke investment grupe, za koje mislim da drže najvei deo paketa od Rio Tinto, da traže maksimalno od maksimalnog od Srbije. Posao sa Rio Tinto možda ne valja, ovo ni ja ne znam. Ali da znate posledice ako raskinemo ugovor, da ne bude posle: Nismo znali! Ovako stalno klizamo iz jednog poraza i drugi, jer za posledice nismo znali... Rio Tinto je vrhovna međunarodna ekonomija. To nije seljanska prodavnica gde kupujemo na vereziju. Ovde nam valja da odbacimo svaku političku ideologiju i gledamo čisto samo posao. Kada radimo u koncernima, zasebno međunarodnim i globalnim koncernima, isto nam se zabranjuje politika!! Ima razlog zašto npr. na Facebook imam akronim i ne moje pravo ime. Ovde vidimo razliku sa kafanom - u kafani se svađamo da'l Vučić ili Marinika, i ko gubi, taj napusta kafanu. U koncernima je ovo zabranjeno. Ali para je u koncernu, ne u kafani. Ili kad npr. pomenim Japan, ko misli na suši i maki, nego svi vidimo Toyota, Hitachi, Toshiba, Sony, Mazdu 3, Playstation, Kawasaki Ninja itd. Jer tu je para, tu je vlast! Court of International Trade | United States WWW.CIT.USCOURTS.GOV Sad putujem dalje, jer ne moram da trpim da me ovaj Putin ovde psuje i vređa, dok administracija foruma ćuti i gleda. Šta znam, možda je vlasnik foruma, a gazda je ipak gazda kafane..? Toga radi, idem ja natrag u moj koncern Facebook. nirvanashop and Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sampaganini92 Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 On 13. 8. 2024. at 8:58, Dragi рече Vidim, opozicija me je odavde oterala, vređanjem i ružnim rečima. To im je valjda program da sve i svakog vređaju, i klevetuju kao onaj klevetnik, kao da im je on otac. Sa DOS-ovcima nije čudno, što je ovaj forum propao. I ovako bi upropastili i Srbiju. Kao i ovde, psuju na Ruse, a hoće kao da prkose Amerikancima. Bezveze! U najboljem lažu same sebe. Hteo sam samo da dojavim, starim forumašima iz vremena pre ovih DOS-ovca, da znate da postoji ugovor sa Rio Tinto. Mada ne mogu da kažem da li je iz vremena vlade Tadić, koja je navodno prva dovela Rio Tinto Srbiju u 2005, ili da je ugovor potpisao Vučić. Vidimo da o tome ćute jedni i drugi. Rio Tinto ima garancije za svoja ulaganja u Srbiji, i ako sada mora da napusti Srbiju, Srbija je obavezna da plati debelu otštetu. Ukoliko to neće - a sigurno da hoće, kako zbog Amerikaca, tako i zbog Kineza koji drže 15 % akcija Rio Tinto; najkasnije kod Kineza i njihovih kredita nema "njet" - Rio Tinto ima da vuče Srbiju na američki međunarodni trgovački sud, koje su Sjedinjene Američke Države baš iz takvih razloga uspostavile, vidi link dole, i do jedne međunarodne arbitraže. A rečeno mi je, da milijada dolara ima sigurno da se plati Rio Tinto ako ovi budu morali da idu. Naravno da će američke investment grupe, za koje mislim da drže najvei deo paketa od Rio Tinto, da traže maksimalno od maksimalnog od Srbije. Posao sa Rio Tinto možda ne valja, ovo ni ja ne znam. Ali da znate posledice ako raskinemo ugovor, da ne bude posle: Nismo znali! Ovako stalno klizamo iz jednog poraza i drugi, jer za posledice nismo znali... Rio Tinto je vrhovna međunarodna ekonomija. To nije seljanska prodavnica gde kupujemo na vereziju. Ovde nam valja da odbacimo svaku političku ideologiju i gledamo čisto samo posao. Kada radimo u koncernima, zasebno međunarodnim i globalnim koncernima, isto nam se zabranjuje politika!! Ima razlog zašto npr. na Facebook imam akronim i ne moje pravo ime. Ovde vidimo razliku sa kafanom - u kafani se svađamo da'l Vučić ili Marinika, i ko gubi, taj napusta kafanu. U koncernima je ovo zabranjeno. Ali para je u koncernu, ne u kafani. Ili kad npr. pomenim Japan, ko misli na suši i maki, nego svi vidimo Toyota, Hitachi, Toshiba, Sony, Mazdu 3, Playstation, Kawasaki Ninja itd. Jer tu je para, tu je vlast! Court of International Trade | United States WWW.CIT.USCOURTS.GOV Sad putujem dalje, jer ne moram da trpim da me ovaj Putin ovde psuje i vređa, dok administracija foruma ćuti i gleda. Šta znam, možda je vlasnik foruma, a gazda je ipak gazda kafane..? Toga radi, idem ja natrag u moj koncern Facebook. Expand Nije bitno ko je i kad potpisao niti kolika ce odsteta biti placena. Nek plate. Ionako su se nakrali dovoljno. Srbija je mala geografski, ima rudnika vise nego dovoljno. Ne treba nam jos jedan. Treba nam fokus na druge grane industrije. Ekonomija bazirana na sirovinama nije za Srbiju povoljna. Uvozi sirovinu iz inostranstva i napravi visokotehnoloski prozivod. Eto ti industrije, plus ce se zaraditi vise nego na rudnoj renti litijuma. Kad iscrpe svoja nalazista kad cena poraste kad usavrse tehnologije za jedno dve decenije nek dodju opet da porazgovaramo, do tad cemo valjda i geografski biti ono sto treba da budemo pa cemo lakse podneti jedan rudnik vise. Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara91 Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tamara91 Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 Ko ima dovoljno da plati? DS, Dveri, Republika-Vojvodina-autonomaši tj. DOS? Koliko ste samo ignorantni u tom vašem ideološkom fanatizmu. Mi govorimo o razmerama nekoliko milijardi dolara, kojih bi Srbija morala da plati Rio Tinto ako ukine ugovor sa njima. To ne bi platio ni SNS ni DOS, nego srpski narod. Pored toga, mnogi investitori bili bi uplašeni da investiraju u Srbiju. Ovo bi nas ekonomski godine, ako ne celu deceniju, unazadilo. To je vama očigledno svejedno, narod neka pase travu, ona je barem zelena, jel' tako. I neka se dalje masovno seli iz Srbije. Srbija neka dalje izumire. Barem bi bila zelena, bez Srba. Dok se Albanci nje ne dočepaju. Bog sačuvao da vi vodite Srbiju. I zašto krijete da je Đindić doveo Rio Tinto u Srbiju 2001. godine? Prvi ugovori sa Rio Tinto sklopljeni su 2003 i 2008, u vreme DS i DSS. To je DOS danas, kome pripadaju i Dveri zajedno sa Čankovim autonomašima. Niste dveraši? Ko vam još preostaje, onaj ludak Nestorović iz sumrak zone? Dakle, da ponovim još jednom - ako ste vi ... teški da shvatite, barem narod neka znade. Ili ćemo da im damo rudnik, ili će ovde da se završi: https://cit.uscourts.gov Srbija ima ugovor sa Rio Tinto, koji je onomad Đindić u 2001 doveo u Srbiju. Ugovori sa Rio Tinto su se potvrdili 2003 i 2008, sve od strane DOS-a! Rio Tinto ako sad ne dobije posao, dakle rudnik, ima da se plati takozvana penala (nem. pönale, ne znam kako ovi kažu), to je kazna. Koliko bi kazna ili otšteta iznosila, odlučio bi američki sud za međunarodnu trgovinu. A ovaj američki sud za međunarodnu trgovinu, Amerika je osnovala baš zato, da se zaštite investicije američkih preduzeća u inostranstvu uoči raznih revolucija i smena vlasti. Glavni deo Rio Tinto drže američke investment banke. Oni ne poklanaju nijedan cent. Njih ne zanima ako se neko u Srbiji buni. "We want OUR money!, mi hoćemo NAŠ novac!, ovo je njihova poruka ovima što se sad, kao, bune. Ili ćemo im dati rudnik, ili platiti penalu, dakle sve njihovo ulaganje u Srbiju, plus kamatu i kamatu na kamatu, plus otštetu za rad, plus propuštenu zaradu, i milioni dolara za sudske procese.. ma imaju da nas oderu! Ima par miljardi dolara da nas košta. I ovo će da nam naredi međunarodna arbitraža, moraćemo da platimo, mi ovo hteli ili ne. Plus, dodatno, masovni gubici na stranim investorima. Za Srbiju ovo bi bila ekonomska katastrofa. Patrija, čuvaj Srbiju od ovih ! Srbi, budite vi pametni, ako DOS-ovci nisu. DOS-ovci jedino vide svoju permanentnu revoluciju (reče Trocki) protiv koalicije SNS/SPS/SRS, za koju su, tako mi se čini, spremni sve da žrtvuju. 1 od 5, Beograd na vodi, onda Srbija protiv nasilja u kome su pokušavali da instrumentalizuju ono masovno ubistvo u školi, a danas je Rio Tinto. Sutra će da bude neka druga parola, sa kojom će da pokušavaju šesti oktobar. nirvanashop and Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 Ухапсише и осудише човека због вербалног деликта на 30 дана. Ево шта је рекао: Милован Петровић, иначе инжењер технолошке хемије, јавности је познат по томе што на својој фејзбук страници оштро критикује све што се тиче угрожавања животне средини, па самим тим оштро критикује и власт у Србији која то допушта. На протесту против Рио Тинта, одржаном у среду 7. августа, због свог говора, поздрављен од стране највећег броја присутних а његов говор оцењен је као сурово искрен. Он је између осталог у среду рекао да није у опасности ни само Јадар ни Ужице, већ цела Србија. „Ако банда успе да отвори рудник у овој земљи, ми смо сви готови, ја не знам шта ту није јасно? Ако мене питате за ове протесте ја сам против, дођемо и одемо а шта ћемо сутра? Хоће ли ова банда престати да буши, истражне радње да ради? Па неће! Шта ћемо сутра? О томе не прича нико! Нарко картел је преузео Србију, са овом Чипуљићком битангом на челу, и убија нам децу, како овај народ не разуме то? Кажу има нас овде, нема нас! Ужице толико а нас оволико овде, осталима је добро? Е моји Срби, јесте гледали лелек мајко када сахрањују ђецу. Овде се не ради о протестима против загађења нечег, овде се ради да светска сатанистичка секта хоће да убије Србију и српску децу, хоће да истребе Србе…Наша села су празна али наша села су жива а ова банда, којој ми дозвољвамо да нас јашу, од Србије хоће да направе мртва села. Да ли мислите, ако се отвори рудник литијума, да ће у Београду бити безбедни? Па неће, загадиће све и направити депонију за говнаву Европу. Запад штампа паре безвредне па ће њима да нам узму ово што нам је Бог дао. Годинама овај народ шета и шта је добио шетњама? Није ништа. Имате ли глогово дрвеће по селима? Ајде Срби, сеците и оштрите глогово коље, требаће нам за парадајз. Ја нећу причати како је штетан литијум, луд ко је, нека уђе на интернет и укуца Рио Тинто. Где је радио Рио Тинто тамо више ништа не расте“, рекао је, између осталог, у Ужицу Петровић, због чега је после три дана ухапшен. Милошшш and Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 Опа, не цвета цвеће у СНС предузеће Po pitanju Rio Tinta Vučić ostao potpuno sam: Čeka sukob s Vladom Srbije oko projekta Jadar WWW.BLIC.RS Vlada Srbije spremna je da ukine projekat Jadar, ali ne želi u otvoreni sukob s predsednikom Vučićem. Kako kažu izvori “Blica” iz vrha vlasti, Vučić čeka taj sukob kako bi mogao da... Јефтин блеф да се поново купи време. Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 13, 2024 Пријави Подели Написано Август 13, 2024 Koja je sila Rio Tinto: 2023 je Rio Tinto imao promet ili zaradu od 54 milijarda dolara. Za upoređenje, Republika Srbija imala je nominalni brutodomaći produkt od 64 milijardi dolara. Bosna-Hercegovina imala je bdp nominal od 23 milijardi dolara. Rio Tinto je duplo bogatiji od cele Bosne-Hercegovine. Ili recimo ovako: Rio Tinto može jednom Srbiju a dva puta Bosnu da kupi. Rio Tinto je malo jedan veliki igrač na međunarodnoj sceni, sa najboljim vezama i sa demokratima i sa republikancima SAD. Šta više, mnogi njih i rade u Rio Tinto ili su akcioneri. Srbi, jedan rat sa Rio Tinto valja izbegavati. Ovi što ovde ... ne bi ga vodili! Tamara91, Милошшш, Вукашин and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 14, 2024 Пријави Подели Написано Август 14, 2024 Слободан Рељић: Или-или и после тога – На литијуму пуцају сви балони | ИСКРА ISKRA.CO Добар је литијум, као онај снег који не пада да покрије брег него да сви виде... Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Август 14, 2024 Пријави Подели Написано Август 14, 2024 On 13. 8. 2024. at 21:29, Вукашин рече Ухапсише и осудише човека због вербалног деликта на 30 дана. Ево шта је рекао: Милован Петровић, иначе инжењер технолошке хемије, јавности је познат по томе што на својој фејзбук страници оштро критикује све што се тиче угрожавања животне средини, па самим тим оштро критикује и власт у Србији која то допушта. На протесту против Рио Тинта, одржаном у среду 7. августа, због свог говора, поздрављен од стране највећег броја присутних а његов говор оцењен је као сурово искрен. Он је између осталог у среду рекао да није у опасности ни само Јадар ни Ужице, већ цела Србија. „Ако банда успе да отвори рудник у овој земљи, ми смо сви готови, ја не знам шта ту није јасно? Ако мене питате за ове протесте ја сам против, дођемо и одемо а шта ћемо сутра? Хоће ли ова банда престати да буши, истражне радње да ради? Па неће! Шта ћемо сутра? О томе не прича нико! Нарко картел је преузео Србију, са овом Чипуљићком битангом на челу, и убија нам децу, како овај народ не разуме то? Кажу има нас овде, нема нас! Ужице толико а нас оволико овде, осталима је добро? Е моји Срби, јесте гледали лелек мајко када сахрањују ђецу. Овде се не ради о протестима против загађења нечег, овде се ради да светска сатанистичка секта хоће да убије Србију и српску децу, хоће да истребе Србе…Наша села су празна али наша села су жива а ова банда, којој ми дозвољвамо да нас јашу, од Србије хоће да направе мртва села. Да ли мислите, ако се отвори рудник литијума, да ће у Београду бити безбедни? Па неће, загадиће све и направити депонију за говнаву Европу. Запад штампа паре безвредне па ће њима да нам узму ово што нам је Бог дао. Годинама овај народ шета и шта је добио шетњама? Није ништа. Имате ли глогово дрвеће по селима? Ајде Срби, сеците и оштрите глогово коље, требаће нам за парадајз. Ја нећу причати како је штетан литијум, луд ко је, нека уђе на интернет и укуца Рио Тинто. Где је радио Рио Тинто тамо више ништа не расте“, рекао је, између осталог, у Ужицу Петровић, због чега је после три дана ухапшен. Expand Све је истину рекао, свака му част, херој! Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 14, 2024 Пријави Подели Написано Август 14, 2024 Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Август 14, 2024 Пријави Подели Написано Август 14, 2024 Predsednik opštine prijavio sveštenika zato što je bio na protestu: Mitropolit Justin mu odgovorio i održao lekciju iz demokratije NOVA.RS Nedavni protest građana Knića protiv rudarenja litijuma doveo je do prepiske između Srećka Ilića, predsednika opštine Knić i mitropolita žičkog Srpske pravoslavne crkve gospodina... Све већи број владика се посредно-непосредно изјашњава против копања литијума. Ако сам све испратио: Фотије, Герасим, Силуан, Максим, Григорије и сада Јустин. Tamara91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 14, 2024 Пријави Подели Написано Август 14, 2024 I sada mirno, govori predsednik. Tamara91 and Вукашин је реаговао/ла на ово 2 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Август 15, 2024 Пријави Подели Написано Август 15, 2024 О туго јесења.. . cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука