Sherlock H. Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Ја тебе оптужујем да кршиш одлуке Сабора и да кршиш акт 881 твог надлежног епископа из 26.05.2007.! Ја сам доказао да си непослушан Сабору и владици! Нудим ти доказ на анализу. Ти пронађи једну неистину и одговори како доликује православном свештенику... Ala se uživeo ovde. smej.gif Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 ДРУГИ ВАСЕЉЕНСКИ САБОР: Канон 6: Пошто су многи желећи да помуте и изврну добар црквени поредак, непријатељски и клеветнички умишљају на православне епископе који управљају црквама, неке кривице (оптужбе), не због другог сем да окаљају углед свештеника, и да изазову пометњу у мирном народу. Зато свети Сабор епископа окупљених у Константинопољу (Цариграду) одлучио је: недопустити тужиоцима без испитивања, нити свима дозволити да износе оптужбе на црквене управитеље... ... Ако је на епископа изнета црквена оптужба, тада треба разматрати личност тужиоца. Најпре, недозвољавати јеретицима да износе оптужбе на православне епископе у црквеним делима. Јеретицима називамо како оне који су одавно искључени из Цркве, тако и оне које смо после тога анатемисали. Сем ових и оне који се претварају да исповедају здраву веру, али који су се оделили и окупљају сабрања против наших канонских епископа. Још ако су неки из Цркве, раније због неких узрока били осуђени и избачени, или одлучени, било да су из клира, било из реда световњака, и њима да не буде дозвољено да оптужуј у епископа док најпре не скину своју оптужбу са себе. Слично, и од оних који су се сами подвргли оптужби, не треба примати оптужбе на епископа, или на друге клирике, док најпре не докажу своју невиност, од, на њих изнетих оптужби (кривица). Ако неки који нису ни јеретици, нити су у црквеној заједници, ни осуђени или унапред оптужени, кажу да имају нешто против епископа по црквеним питањима, таквима свети Сабор заповеда да најпре изнесу своје оптужбе пред све обласне епископе, и пред њима да доказима потврде кривице којима оптужују епископа. Ако се догоди (покаже) да епископи једне области не могу да правилно пресуде по изнетим на епископа оптужбама, тада они ( тужиоци) да приступе већем сабору епископа велике области који су сазвани због овог повода. Они опет не могу изнети оптужбу пре него што писмено не изјаве да ће се потчинити истој казни, ако би по испитивању дела, се показало да су клеветници епископа кога оптужују. Ако ко презревши издане одредбе усуди се, или позове се на царски глас, или судове световних управитеља, или узнемири васељенски Сабор, и нашкоди части свих епископа области, такав да не буде примљен са тужбом као онај који наноси увреду (ружи) правила (каноне), и као онај који је нарушио добар црквени поредак. +++++++++++++++++++ И тако даље, из овог канона се може врло јасно схватити расуђивање Отаца по питању клеветника, и какав однос треба да буде по питању оптуживања црквене јерархије што епископске, што свештеничке. Што се тиче Канона Цркве, овакво понашање не да је за бановање са форума, него Свети Оци сматрају да је такав (ако оптужује јерархију по црквеним питањима ван Епископског Сабрања односно црквених судова) нарушитељ црквеног поретка и подлијеже истој казни - за свештеника лишавање светшеничког чина а за лаика искључење из Свете Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 е добро, сад се већ лакше дише lqj2e2sokakote клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isaija Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Велики поздрав за Наума :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бананамен Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 поздравимо се сви са Наумом, отишао је да мирише крем бананице на неком радосније месту :cheesy2: Увек спреман да ступи у акцију! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 поздравимо се сви са Наумом, отишао је да мирише крем бананице на неком радосније месту :cheesy2: 70zfof0qsamomolitva "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 ееееееееееееее јадничак Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пантелејмон Нови Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 поздравимо се сви са Наумом, отишао је да мирише крем бананице на неком радосније месту :cheesy2: LOL Било је и време! 0442_feel http://www.svetigora.com/node/5903 Радуј се мучениче и Цјелевниче, Пантелејмоне! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Што бановаш те брата Наума?Он само изказује своје ставове, незнам у чему је проблем. Зар није ово форум братског дијалога, да сви разговарамо и да износимо своје ставове?Стварно неразумем како мисли те научити човјека нешто када га банује те... Науме, направи ти још један профил па да наставимо дискусију. :bla: "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Што бановаш те брата Наума?Он само изказује своје ставове, незнам у чему је проблем. Зар није ово форум братског дијалога, да сви разговарамо и да износимо своје ставове?Стварно неразумем како мисли те научити човјека нешто када га банује те... Науме, направи ти још један профил па да наставимо дискусију. Mislim da je brat Naum neizmerno srećan zato što je banovan ,iz prostog razloga zato što nas je primorao da postupimo po kanonima naše svete Crkve :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ЖРУ Администрација Написано Септембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Што бановаш те брата Наума?Он само изказује своје ставове, незнам у чему је проблем. Зар није ово форум братског дијалога, да сви разговарамо и да износимо своје ставове?Стварно неразумем како мисли те научити човјека нешто када га банује те... Науме, направи ти још један профил па да наставимо дискусију. :bla: Члану Семберцу је ово задња опомена пред бановање. Препоручујемо да направите ваш форум и да тамо удружујете снаге и клевећете јерархију и позивате на линчовање неистомишљеника. Јасно се види због чега је члан "Наум" банован (најпре због дуплих налога а потпом и због осталих упорних прекршаја) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Семберац, а мало боље познајеш устројство Православне Цркве знао би да јавно оптуживање црквене јерархије ван канонима прописаних токова се сматра страшним прекршајем канона и повлачи дословно искључење из Цркве. Анонимно блаћење и оптуживање свештенства по Канонима аутоматски тражи испитивање личности тужитеља (у овом случају сакривеног иза псеудонима), те сврставање свештенства и епископа на "подобне и неподобне" и сл. повлачиће убудуће аутоматско искључивање клеветника са форума. Ако ти нешто није јасно прочитај свједочанства св.Григорија Великог "О животу италијанских отаца", тачније причу о ђаволу и ономе који је оптуживао локалног епископа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Што бановаш те брата Наума?Он само изказује своје ставове, незнам у чему је проблем. Зар није ово форум братског дијалога, да сви разговарамо и да износимо своје ставове?Стварно неразумем како мисли те научити човјека нешто када га банује те... Науме, направи ти још један профил па да наставимо дискусију. он не исказује своје ставове већ из захтева и намеће и то врло агресивно.приде што не може никако да их аргументује већ је направио целу причу која нема смисла и не може да је докаже а граничи се са теоријом завере. имао је више него довољно времена и аргумената са наше стране да научи, да је хтео. пошто је умислио да је свети Форумије Исповедник, морао је и да страда виртуелно баном из заједнице због клевете :bla: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Септембар 28, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Семберац, а мало боље познајеш устројство Православне Цркве знао би да јавно оптуживање црквене јерархије ван канонима прописаних токова се сматра страшним прекршајем канона и повлачи дословно искључење из Цркве. Анонимно блаћење и оптуживање свештенства по Канонима аутоматски тражи испитивање личности тужитеља (у овом случају сакривеног иза псеудонима), те сврставање свештенства и епископа на "подобне и неподобне" и сл. повлачиће убудуће аутоматско искључивање клеветника са форума. Ако ти нешто није јасно прочитај свједочанства св.Григорија Великог "О животу италијанских отаца", тачније причу о ђаволу и ономе који је оптуживао локалног епископа. Добро али гдје ти мене нађе у томе свему?Незнам шта да ти кажем, јер одмах морам очекивати бан, било шта да ја кажем. Нека ми админстрација обећа да смем износити своје ставове, говорићи искрено као и до сада, иначе ће те ме натјерати да будем лицемјер, да једно мислим а друго да говорим а ја то не желим јер је то грех. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Evgenik Написано Септембар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Септембар 28, 2010 Не брате, колико видим из твог писања теби је стало да влада мир међу Србима и мир у СПЦ, што свједочи да си нормалан и паметан човек. Једино што те молим јесте да се уздржаваш од писања у којем правиш разлику између неких јереја односно архијереја. Сви су добри и сви су наши и сви су часни и честити, а супротно тврдити и то јавно огласити може по Канонима само Сабор Епископа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука