w.a.mozart Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 хехе печурке не воли а рибу ћу сигурно да пробам у недељу хвала и Сићи Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 ....posto ona nema neki ukus emilija,nije mocart toliko loš w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 ma ja mislila na kuvanje..... :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 7, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2011 Vjestičji lonac (halloween). Fuuuuj! :rolleyes: http://www.coolinari...onac-halloween/ :wink: Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Volite li italijansku kuhinju ? Hocete neki brz recept za rizoto ili spagete ? Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Volite li italijansku kuhinju ? Hocete neki brz recept za rizoto ili spagete ? Samo da nije mnogo zacinjeno... inace, moze.... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Samo da nije mnogo zacinjeno... inace, moze.... Risotto Milanese i Spaghetti alla Carbonara - jednostavno, brzo ( 20-ak minuta ) i sastojke imamo u kuci uvek ... ali pisem malo kasnije. Ne znam da li vec postoje ovi recepti na temi ? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Nmea veze, samo napisi, nije viska... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Таиса, да ли случајно знаш рецепт за посни колач са кока колом? Не пече се. Јела сам га у прошлом посту. Много је леп. Бар мени. Али нисам имала прилику да тражим рецепт. :10500: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 "Risotto Milanese" na jelovniku se nalazi na listi predjela "primo piatto" ali ga uz salatu uglavnom jedu kao kompletan obrok. Sastojci: -maslinovo ulje -manja glavica crnog luka -pirinac ( arborio ) ali moze i neki drugi 250g -30 gr putera -parmezan 2-3 suprene kasike -safran - zacin 1gr - tako ga ovde pakuju -kocka supe od povrca -( belo vino ) nije obavezno u jelu ( ali moze uz jelo ) -persun ( list - svez ili suv svejedno ) ( so i mesani biber se mogu dodati po potrebi - mada ta supa vec sadrzi sve te zacine Skuvati supu. Sitno iseckati crni luk i proprziti na maslinovom ulju. Kada omeksa dodati pirinac, proprziti minut - dva uz konstantno mesanje i naliti supom od povrca. ( Dodati malo belog vina ). Poklopiti i ostaviti da se kuva 12-13 minata uz povremeno mesanje. Skloniti sa vatre, dodati safran, pamezan, puter. Sve dobro promesti da se sjedini a puter i parmezan istope. Pirinac ne sme biti raskuvan ili suv. Servirati, posuti jos malo sa parmezanom i sitno seckanim persunom. Prijatno njamnjam ( safran mu daje zanimljiv ukus i lepu zutu boju i nezamenljjiv je u ovom receptu ) obi-wan and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Таиса, да ли случајно знаш рецепт за посни колач са кока колом? Не пече се. Јела сам га у прошлом посту. Много је леп. Бар мени. Али нисам имала прилику да тражим рецепт. :10500: Zar nisi ti ostavila taj recept ovde? Ide post, zelim i ja da probam! :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Spaghetti alla Carbonara Sastojci : -500 gr spageta N° 5 -2 kasike maslinovog ulja -200 gr slanine ( ne masne ) -3 zumanceta -1,5 dl pavlake za kuvanje ( tecna ) -100 gr rendanog parmezana ( originalni recept je sa rendanim tvrdim kozijim sirom ali ja koristim parmezan ) -mleveni biber -luk vlasac ( moze i persun ist ) U kljucalu slanu vodu staviti spagete da se kuvaju 7-9 minuta. Proprziti malo slaninu na maslinovom ulju i ostaviti da se ohladi. U duboku ciniju staviti zumanca - malo ih umutiti, pa dodati parmezan, pavlaku i biber. Dobro sjediniti, dodati ohladjenu slaninu i malo vode u kojoj se kuvaju spageti. Spagete procediti ( sacuvati malo vode ) i staviti u ciniju sa sosom. Dobro promesati ( spageti ne smeju biti suvi i lepljivi - ako su takve dodati jos malo vode u kojoj su kuvane ). Servirati, posuti parmezanom i sitno seckanim vlascem. Buon appetito ! Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Svetlanaaa Написано Фебруар 27, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2012 -Сок- Потребно: 2. поморанџе 1. лимун 3. лимунтуса Самлети 1. поморанџу са кором; 1. ољуштену поморанџу; 1. лимун са кором. У смесу додати 3. лимунтуса и 1.л воде. То све оставити да преноћи. Ујутро оцедити и у то додати 600. грама шећера и 5. литара воде. СОК ЈЕ СПРЕМАН И ПРИРОДАН. Пријатно. kirios1 and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 7, 2012 Пријави Подели Написано Јун 7, 2012 jel ima neko recept za liker od crvenog voca ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Predrag S. Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Reših danas da otvorim svoju kuvarsku dušu i da sa vama podelim svoja iskustva iz jedne ne baš balkanske svakidašnje teme , a to je „muškarac u kuhinji“ .Podeliću i neke nove recepte koje sam prčkajući tako po kuhinji smislio, a koje ćete premijerno čuti i ako se malo sami potrudite i okusiti. Kada sam pre par godina ostao bez posla, da bih bio bogougodno koristan sebi i okolini počeo sam da kuvam. U početku nekako paralelno sa serijom "Očajne domaćice" i sam sam sebi ličio na takvog jer su mi jela bila više nego samoubilački očajna. Ali, tako iz dana u dan i ja naučih........Slede lično moje kulinarske kreacije. recept br 1. LENJA SARMA: ova sarma je dobila ime iz dva razloka, zato što me je mrzelo da savijam sarme u list kiselog kupusa i drugo što liči na lenju pitu. To je u stvari kombinacija podvarka, sarme i musake, vrlo je ukusna i zdrava, sa malo lošeg holesterola itd, a recept ide ovako. - uzmeš kiselog kupusa ribanca kolko hoćeš ( 800gr recimo) - belo pileće meso (mleveno) 500-600gr - šargarepa (tri veće) - luk ( tri veća ) - biber - so - vegeta - lovorov list - biber u zrnu - ulje Izdinstaš luk, isitnjenu šargarepu i pileće meso, začiniš. u pleh prvo red kupusa, pa onda fila pa opet red kupusa, dodaš lovor biber u zrnu i pečeš na 200 stepeni jedno sat vremena i to je to Paziš ako si na Poukama da ti ne zagori, prvo dinstani fil a posle i kada bude u rerni. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука