Jump to content

Рецепти

Препоручена порука

хехе печурке не воли а рибу ћу сигурно да пробам у недељу

хвала и Сићи

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Volite li italijansku kuhinju ? Hocete neki brz recept za rizoto ili spagete ?

Samo da nije mnogo zacinjeno... inace, moze.... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nmea veze, samo napisi, nije viska...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Таиса, да ли случајно знаш рецепт за посни колач са кока колом? Не пече се.

Јела сам га у прошлом посту. Много је леп. Бар мени.

Али нисам имала прилику да тражим рецепт. :10500:

Подели на овим сајтовима

"Risotto Milanese" na jelovniku se nalazi na listi predjela "primo piatto" ali ga uz salatu uglavnom jedu kao kompletan obrok.

Sastojci:

-maslinovo ulje

-manja glavica crnog luka

-pirinac ( arborio ) ali moze i neki drugi 250g

-30 gr putera

-parmezan 2-3 suprene kasike

-safran - zacin 1gr - tako ga ovde pakuju

-kocka supe od povrca

-( belo vino ) nije obavezno u jelu ( ali moze uz jelo :) )

-persun ( list - svez ili suv svejedno )

( so i mesani biber se mogu dodati po potrebi - mada ta supa vec sadrzi sve te zacine

Skuvati supu. Sitno iseckati crni luk i proprziti na maslinovom ulju. Kada omeksa dodati pirinac, proprziti minut - dva uz konstantno mesanje i naliti supom od povrca. ( Dodati malo belog vina ). Poklopiti i ostaviti da se kuva 12-13 minata uz povremeno mesanje. Skloniti sa vatre, dodati safran, pamezan, puter. Sve dobro promesti da se sjedini a puter i parmezan istope. Pirinac ne sme biti raskuvan ili suv. Servirati, posuti jos malo sa parmezanom i sitno seckanim persunom. Prijatno njamnjam

( safran mu daje zanimljiv ukus i lepu zutu boju i nezamenljjiv je u ovom receptu )

risotto_alla_milanese1.jpg

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Таиса, да ли случајно знаш рецепт за посни колач са кока колом? Не пече се.

Јела сам га у прошлом посту. Много је леп. Бар мени.

Али нисам имала прилику да тражим рецепт. :10500:

Zar nisi ti ostavila taj recept ovde? Ide post, zelim i ja da probam! :) :) :)

Подели на овим сајтовима

Spaghetti alla Carbonara

Sastojci :

-500 gr spageta N° 5

-2 kasike maslinovog ulja

-200 gr slanine ( ne masne )

-3 zumanceta

-1,5 dl pavlake za kuvanje ( tecna )

-100 gr rendanog parmezana ( originalni recept je sa rendanim tvrdim kozijim sirom ali ja koristim parmezan )

-mleveni biber

-luk vlasac ( moze i persun ist )

U kljucalu slanu vodu staviti spagete da se kuvaju 7-9 minuta. Proprziti malo slaninu na maslinovom ulju i ostaviti da se ohladi. U duboku ciniju staviti zumanca - malo ih umutiti, pa dodati parmezan, pavlaku i biber. Dobro sjediniti, dodati ohladjenu slaninu i malo vode u kojoj se kuvaju spageti. Spagete procediti ( sacuvati malo vode ) i staviti u ciniju sa sosom. Dobro promesati ( spageti ne smeju biti suvi i lepljivi - ako su takve dodati jos malo vode u kojoj su kuvane ). Servirati, posuti parmezanom i sitno seckanim vlascem.

Buon appetito !

spaghettiallacarbonara2_it.jpg

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

-Сок-

Потребно:

2. поморанџе

1. лимун

3. лимунтуса

Самлети 1. поморанџу са кором; 1. ољуштену поморанџу; 1. лимун са кором. У смесу додати 3. лимунтуса и 1.л воде. То све оставити да преноћи. Ујутро оцедити и у то додати 600. грама шећера и 5. литара воде. СОК ЈЕ СПРЕМАН И ПРИРОДАН. :) Пријатно.

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
  • 1 year later...

Reših danas da otvorim svoju kuvarsku dušu i da sa vama podelim svoja iskustva iz jedne ne baš balkanske svakidašnje teme , a to je „muškarac u kuhinji“ .Podeliću i neke nove recepte koje sam prčkajući tako po kuhinji smislio, a koje ćete premijerno čuti i ako se malo sami potrudite i okusiti.

Kada sam pre par godina ostao bez posla, da bih bio bogougodno koristan sebi i okolini počeo sam da kuvam. U početku nekako paralelno sa serijom "Očajne domaćice" i sam sam sebi ličio na takvog jer su mi jela bila više nego samoubilački očajna. Ali, tako iz dana u dan i ja naučih........Slede lično moje kulinarske kreacije. 

recept br 1.

LENJA SARMA: ova sarma je dobila ime iz dva razloka, zato što me je mrzelo da savijam sarme u list kiselog kupusa i drugo što liči na lenju pitu. To je u stvari kombinacija podvarka, sarme i musake, vrlo je ukusna i zdrava, sa malo lošeg holesterola itd, a recept ide ovako.

- uzmeš kiselog kupusa ribanca kolko hoćeš ( 800gr recimo)

- belo pileće meso (mleveno) 500-600gr

- šargarepa (tri veće)

- luk ( tri veća )

- biber

- so

- vegeta

- lovorov list 

- biber u zrnu

- ulje

Izdinstaš luk, isitnjenu šargarepu i pileće meso, začiniš. u pleh prvo red kupusa, pa onda fila pa opet red kupusa, dodaš lovor biber u zrnu i pečeš na 200 stepeni jedno sat vremena i to je to

Paziš ako si na Poukama da ti ne zagori, prvo dinstani fil a posle i kada bude u rerni.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...