Зорица екс Милева Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 :bla: Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Децембар 26, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2010 Jang kocke Sastojci * KORE * 2 jaja * 80 g masti * 150 g šećera * 2 ili 3 žlice kakao * malo sode bikarbone * 5 žlica mlijeka * 300 g brašna * FIL * 1 1/2 l mlijeka * 6 žlica šećera * 3 pudinga od vanilije * 3 žlice brašna (ili gustina)* * 250 g margarina * DODATAK * 500 g petit keksa * ZA GLAZURU * * 100 g čokolade * 3 žlice šećera * 3 žlice vode * 8 dag margarina (ili maslaca) Priprema Vrijeme pripreme: 60 min 1. 1 Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljenu mast, mlijeko, a nakraju brašno pomješano s praškom i kakaom.Umjesiti glatko tijesto, možda će vam trebati još malo više brašna.* 2. 2 Podjeliti na tri djela pa peći na izvrnutoj strani tepsije (lim od pećnice ! ). 3. 3 Pudinge skupa s brašnom ( ja koristim gustin) skuhati u mlijeku.U ohlađeno dodati izrađen margarin.* 4. 4 Slagati: kora-krema-petit keks-krema-kora-krema-keksi-krema-kora. 5. 5 Na kolač staviti čokoladnu glazuru. 6. 6 Kolač ostaviti par sati u hladnjaku pa tek onda rezati dok kore i petit malo omekšaju.* 7. 7 još jedna slika prvi pokušaj Božić 2009 Posluživanje Sastojke sam prepisala, a način pripreme sam malo proširila (napisala sam onako kako ja pravim). Ja petit keks samo lagano poprskam mlijekom onako složen na kremu.Sve ovisi kakav vam je petit, u orginalu ispod recepta u komentarima je pisalo da ne treba, a vi prema svom iskustvu Polja označena * moj su dodatak orginalu 0409_feel Coolinarika Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 12, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2011 Zazu kocke… Sastojci * Biskvit: * 5 jaja * 70 g brašna * 100 g šećera * 1 vrećica vanil šećera * 60 g poprženih i mljevenih lješnjaka * 25 g mljevenih petit keksa * prstohvat soli (za bjelanjke) * 2 velike žlice ulja * 1/2 vrećice pecilnog praška * 3 velike žlice vruće vode * Krema 1: * 7,5 dcl mlijeka * 100 g brašna * 200 g šećera * 1 vrećica vanil šećera * 4 žumanjka * 125 g maslaca * korica jednog limuna * nekoliko kapi arome limuna * 1,5 vrećica bijele želatine * Krema 2: * 400 g višanja * 2 vrećice crvenog preljeva * po želji šećera * Preljev: * 2,5 dcl mlijeka * 4 velike žlice ruma * Ostalo: * 2 vrećice šlag pjene * malo poprženih mljevenih lješnjaka i keksa (za ukras) * malo čokoladnih mrvica Priprema 1. Il Regalo Più Grande 2. 1 Žumanjke i šećer mutiti mikserom dok ne pobijele i vidno narastu 3. 2 Dodati im fino mljevene prethodno popržene lješnjake, 2 velike žlice ulja, 3 velike žlice vruće vode i brašno pomiješano sa pola vrećice pecilnog praška 4. 3 Sve dobro sjediniti 5. 4 Pustiti tu smjesu na stranu te bjelanjke uz dodatak prstohvata soli i 1 vrećice vanil šećera stući u čvrsti snijeg 6. 5 Pjenjačom lagano bjelanjke umiješati u smjesu od žumanjaka 7. 6 Tako pripremljenu smjesu izliti u pek papirom obloženu tepsiju (35×28 cm) te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C oko 15 – 20 minuta tj. dok nije pečeno 8. 7 Ohlađen biskvit prerezati tako da dobijemo 2 kore Krema 1: 9. 8 Žumanjke, vanil šećer i šećer dobro razraditi te im dodati brašno i mlijeko 10. 9 Sve dobro sjediniti i na kraju u tu smjesu dodati aromu limuna, koricu jednog limuna i maslac 11. 10 Ovako pripremljenu smjesu kuhati dok se ne zgusne 12. 11 U dobivenu kremu umiješamo prethodno pripremljenu bijelu želatinu Krema 2: 13. 12 Pripremiti višnje te ih umiješati u 2 prethodno pripremljena crvena preljeva za kolače 14. 13 Ja u ovu kremicu nisam dodala ništa više šećera od onoga što piše na vrećici preljeva a bila je dovoljno slatka jer su višnje bile začuđujuče slatke.Ako su Vaše višnje kisele dodajte im šećera po želji Preljev: 15. 14 Za natapanje kora pripremiti preljev od mlijeka sa dodatkom 3 velike žlice ruma Slaganje kolača: 16. 15 Na tacnu kojoj ćemo servirati tortu stavljamo najlon foliju 17. 16 Na foliju stavljamo biskvit kojeg poškropimo preljevom od mlijeka i ruma 18. 17 Oko biskvita stavljamo kalup kroz koji provučemo najlon foliju tako da biskvit i folija budu unutar kalupa 19. 18 Na biskvit stavljamo kremu 1 koju smo napravili malo prije slaganja kolača 20. 19 Na kremu 1 stavljamo kremu 2 21. 20 Na kraju stavljamo drugi dio biskvita kojeg također poškropimo preljevom od mlijeka i ruma 22. 21 Tako pripremljen kolač prekrijemo najlon folijom i spremimo u frižider na hlađenje do drugog jutra 23. 22 Izvadimo kolač iz kalupa i prelazimo na ukrašavanje 24. 23 Ja sam kolač po vrhu premazala i ukrasila sa 2 šlag pjene koje sam umutila sa malo manje mlijeka nego je potrebno po uputama na vrećici 25. 24 Posipati sa malo poprženih i fino mljevenih lješnjaka i keksa 26. 25 Na kraju dodati i nekoliko čokoladnih mrvica na vrh svakoga kolačića posebno 27. 26 Sve pustiti u frižideru još sat vremena i nakon toga rezati, servirati i uživati Dobar tek!!! Izvor Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 23, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2011 Domacice, jel' znate ovi recepat? http://www.alo.rs/vesti/34964/Cuvala_tortu_30_godina Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јануар 23, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2011 Жена се досетила како да дође до лепих парица... мада ми то баш може само да смрди... 0442_feel prst ka dole Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 KONJIČKA SALATA Sastojci Broj osoba: 8 osoba * 1/2 kg sremskog (ili feta) sira * 2 kuvana jaja * 4 čena belog luka * 1 kašika senfa * 150 gr majoneza * 2 dl kisele pavlake * 5 kiselih krastavčića * Za ukrašavanje: * 1 kuvano jaje * 1 krastavčić Priprema Vrijeme pripreme: 30 min Težina: Jednostavno 1. 1 Kisele krastavčiće, beli luk i jaja sitno iseckati. 2. 2 Sir izgnječiti viljuškom, pa dodati pavlaku, majonez i senf. Mešati dok se masa lepo ne ujednači, pa dodati krastavčiće, jaja i beli luk. Promešati još jednom, servirati, ukrasiti, pa ostaviti da se dobro ohladi. Ja sam koristila feta sir, pa nije bilo potrebe da dodam ni trun soli. Izvor Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Фебруар 25, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2011 Pogledajte kako na sjajan način možete napraviti originalan dezert za svoje goste, mene je oborio s nogu: Slično, ali ne i isto: klapklap ekstra "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Čokoladni sufle Sastojci * 250 g čokolade za kuvanje * 250 g putera * 4 jaja * 160 g (10kašika) šećera * 120 g (5-6kašika) brašna Priprema Vrijeme pripreme: 20 min Težina: Jednostavno 1. Na pari rastopiti čokoladu i puter. Za to vreme umutiti jaja sa šećerom i brašnom, pa spojiti sa rastopljenom čokoladom (ne treba hladiti). Smesu usuti u kalupe (kao za projice) i peći u zagrejanoj rerni na 250*C 7 minuta. Ja u kalupe prvo stavim papirne korpice, pa je služenje lepo i lako! UŽIVAJTE!!! Coolinarika Anette је реаговао/ла на ово 1 Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 15, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 15, 2011 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Март 15, 2011 Пријави Подели Написано Март 15, 2011 Čokoladni sufle Sastojci * 250 g čokolade za kuvanje * 250 g putera * 4 jaja * 160 g (10kašika) šećera * 120 g (5-6kašika) brašna Priprema Vrijeme pripreme: 20 min Težina: Jednostavno 1. Na pari rastopiti čokoladu i puter. Za to vreme umutiti jaja sa šećerom i brašnom, pa spojiti sa rastopljenom čokoladom (ne treba hladiti). Smesu usuti u kalupe (kao za projice) i peći u zagrejanoj rerni na 250*C 7 minuta. Ja u kalupe prvo stavim papirne korpice, pa je služenje lepo i lako! UŽIVAJTE!!! Coolinarika Мљац...Али за сада,само овако 0442_feel Иначе је рецепт 0203_cool мајкл :cheesy2: Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Cokoladna dizzy999 Umutiti 10 belanca sa 10 kasike secera,dodati na kraju 100g mlevenog keksa. Umutiti 10 zumanca sa 10 kasika secera. Kuvati na pari. Umutiti 1 margarin sa 250g prah secera i sve to sjediniti i dodati 300g cokolade. Masu podeliti na 2 dela: I delu dodati 3 kasike brasna i od toga peci 3 kore na aluminijumsku foliju. II deo sluzi kao fil. Umutiti crvsto 300g slaga. Kora, fil, slag, kora, fil, slag, kora,fil, slag Proverena od strane moje mame a kasnije i mene (znaci, lako uspeva dizzy999) Ja inace ne volim torte sa korama ali ova je bas ukusna dizzy999 Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Април 21, 2011 Пријави Подели Написано Април 21, 2011 Francuska čokoladna Sastojci: - 140 g margarina - 140 g secera - 1 vanilin secer - 6 kom jaja - 140 g mlevenih oraha ili lesnika - 2-3 rebra cokolade / od 100 g/ -1 kasika kakaa - rum /maraska najbolji-moze i ekstrat u nedostatku fil: - 125 g maslaca - 125 g secera u prahu - 1 vanilin secer - 3 rebra cokolade /od 100 g/ - 1 kasicica kakaa - 2 jaja Priprema: Mikserom penasto umutiti margarin, vanilin s. i secer. Dodati jedno po jedno zumance , muteci stalno dok se masa ne ujednaci. Dodajte zatim kakao i otopljenu cokoladu a na kraju mlevene orahe ili lesnike. Posebno umuti belanac u cvrst sneg i lagano mesajuci uspi u prethodno umucenu masu. u patispanj se moze staviti i rum po zelji. - Kalup za pecenje 25 cm precnika, podmazati i brasnom posuti - Pece se u prethodno zagrejanoj rerni na 250 ali 10 min a zatim smanji temp na 200 i peci jos 15-20 min _ izvadite iz rerne i kada se prohladi izrucite na podlogu - filuje se potpuno ohladjen fil: - Penasto umutite maslac, prah-secer i vanilin , dodaj jedan po jedan zumanac, zatim kakao, otopljenu cokoladu i rum. Penasto umuti belanac u cvrst sneg i lagano umesaj sa prethodno umucenom masom - umucen fil stavite u frizider da se ohladi a zatim nafilujte “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Лепиње са јогуртом Време припреме: 45 минута Број особа: 4 Поступак припреме: Замесити све састојке и по потреби додати воде. Рукама обликовати једну већу или четири мање лепиње, ређати на плех и пећи. Састојци: 2 шоље брашна 1 шоља јогурта 1 кашичица соли прашак за пециво http://zena.blic.rs/recepti/Peciva_i_pite/7796/Lepinje_sa_jogurtom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Софија Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 0110_hahaha smej.gif smej.gif Вера је моја мисао о Теби, што покреће Тебе, Најеластичнијега, да мисли о мени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Киндер Буено торта Време припреме: 120 минута Број особа: 20 Састојци: Кора : 10 беланаца 20 касика сецера 2 касике сирцета 100 грама лесника 100 гр еурокрема Фил: : 2 литре млека 25 касика брасна 300 грама сецера 10 зуманаца 5 кесица ванил сецера 2 маргарина 100 грама цоколаде 150 гр плазма кекса Украсавање: : 250 слага 4 дл минералне воде мало какаоа за браон део декорације Поступак припреме: 1 Умутити добро беланца са сецером и на крају додати 2 касике сирцета. Испецени,крупније млевени лесник посути по плеху облозеним папиром за пецење па сипати касику по касику пазљиво,умуцена беланца. Сусити кору 1,5 сат на 100 степени.Оставити кору у рерни да се охлади. Када је извадите охладјену,премазите је са 100 гр еурокрема. 2 Ставити 1,5 литар млека да се кува заједно са сецером. Посебно умутити зуманца са остатком млека и ванил сецером,додати брасно да не буде грудвица,мутити миксером. Усути масу у вријуце млеко. Месати да не загори и кувати док се не згусне. Поделити на два дела и у један ставити цоколаду. Посто је вруце,сама це се отопити.Оставити да се охлади.У прохладјено умесати у сваки део посебно по један маргарин. 3 На премазану кору ставити прво део са цоколадом,па ред плазме потопљене мало у сок од нарандзе. Преко кекса ставити зути део крема. Торту премазати и украсити умуценим слагом у праху са минералном водом. 4 Торта је огромна! http://zena.blic.rs/recepti/Deserti/7788/Kinder_Bueno_0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука