Jump to content

Рецепти

Препоручена порука

Banana split

Постављена сликаž

Sastojci

1 kuglica sladoleda od banane

1 kuglica sladoleda od čokolade

1 kuglica sladoleda od vanilije

1 banana

Za ukrašavanje:

desertni preljev od kakaa

Šlag Podravka

Priprema

U duguljaste zdjelice rasporedite bananu prerezanu napola.

Između polovica banane stavite kuglice sladoleda.

Posluživanje

Sladoledni kup prelijte desertnim preljevom od kakaa i ukrasite šlagom.

Savjet

Kako banana ne bi potamnjela, prije pripreme je pokapajte narančinim sokom.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Njeno veličanstvo krofna

Sastojci

3 dl mleka

3 dl vode

45 gr svežeg kvasca

malo šećera

soli(po ukusu)

1 umućeno belance

kao zeleni orah masti

brašna TIP-400-OŠTRO

dosta masnoće za prženje

Priprema

Kvasac potopiti u malo mleka, posuti kašikicu šećera i ostaviti da se podigne.Dodati vodu, so, umućeno (viljuškom) belance, malo masti i početi sa mešenjem testa.Testo treba dugo raditi-ne stavljati brašna odjednom već ga dodavati postepeno, da se testo lepo izmesi, da testo više bude mekše, ne čvrsto .Ja dok mesim(u vanglicu, rukom “povlačiti-vući-tegliti” testo, znači datesto naglo pada sa ruke u posudu i tako napravi mehure), kada izručim testo na dasku za mešenje(posutu brašnom), prste namastim sa malo masti i tako još “radim” testo.Testo potom ostaviti da lepo uskisne(udvostruči volumen),potom izručiti na radnu površinu, razvući oklagijom i blago prstima “prskati” hladnim mlekom, preklopiti kao da pravite lisnato testo i ostaviti oko 20 min da testo “odmara”.Postupak sa prskanjem mleka ponoviti barem još jednom.Kada se poslednji put razvije testo debljine prsta, seći krofne metalnim oblikom.Kada ste zadnju isekli-tek tada stavite u dublju posudu DOSTA masnoće i na vreloj masnoći peći krofne i to tako da se i kašikom zahvata masnoća i “polivaju” se krofne.

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Гледајући састав чекаћемо до Петровдана  29dz8zk. То ја само дајем идеје шта да се прави за овај велики празник.

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Tufahije

Sastojci:

1 kašika suvog grožđa

oko 100 ml ruma

8 jabuka

20 g mekog maslaca

20 g šećera

1 kesica Dr. Oetker Burbon vanilin šećera

2 kašike oljuštenog, mlevenog badema

2 kašike oljuštenog, seckanog badema

šećer u prahu

Osim toga:

masnoća za tepsiju

Priprema: Potopite suvo grožđe preko noći u 2 kašike pripremljenog ruma.

Zagrejte rernu, ako koristite gornje i donje grejače. Sa jabuka skinite peteljke, operite ih, obrišite i izdubite počevši od strane cveta, ali nemojte da probijete do kraja, pritom odstranite koštice. Položite jabuke u podmazanu tepsiju ili na vatrostalne male tanjiriće.

Maslac pomešajte sa šećerom, Burbon vanilin šećerom, mlevenim bademima i natopljenim suvim grožđem. Pomoću kašičice napunite jabuke. Pospite seckanim bademima, blago ih pritisnite. Prelijte preostalim rumom. Stavite tufahije da se peku.

Temperatura pečenja:

Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)

Topao vazduh: oko 180º C (prethodno ne zagrejati rernu)

Gas: stepen 3-4 (prethodno ne zagrejati rernu)

Vreme pečenja: oko 40 min.

Napomena: Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.

Jabuke nakon pečenja pospite šećerom u prahu i poslužite dok su vruće.

SAVET:

- Poslužite uz Dr. Oetker šlag penu ili uz sos od vanile, koji ćete pripremiti od 1 kesice Dr. Oetker Original pudinga vanila skuvanog u 750 ml mleka.

- Za bezalkoholnu varijantu rum zamenite sokom od jabuke ili pomorandže. Priprema je ista.

Preuzeto sa: http://www.oetker.rs/oetker_srb/html/default/debi-79bglf.srb.html

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Само за мог брата Меду - УЖИВАЈ!

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

crvenilo боље да те држим у незнању и даље  :cheesy:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Jašta je?! Evo i za tebe i aquilia još, nemojte pretjerati, pozliće vam  :cheesy:

Постављена слика

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

Mi smo tu - ZA VAS!  :cheesy:

posaljisvojuporuku.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...