draganzzz Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 27. 5. 2015. at 17:15, Рилски рече Предлог : У циљу несаблажњивања васколиког верног пучанства у храмовима те клира у истим.. није лоше да се пред одлазак у храм жене не депилирају испод носа.. а оне које пак то не морају нека доцртају (креоном, рецимо) длачице изнад горње усне..уз обавезну мараму да.. Mislis Konchita stajling? emilija је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 27. 5. 2015. at 14:49, emilija рече a ni ovaj predlog za "stajling" nije bez smisla. Vecina zena (ovo nema veze mnogo s tim ko je u crkvi a ko ne) trazi pomoc pri izboru garderobe, stila (da zanemarimo razloge zasto) tako da su nesigurne i kad je Sluzba u pitanju jos ako su pocetnice u veri, moze im pomoci da dobiju neke idejice kako i sta odokativno, sto da ne?? Pa nisu svi tako savrseno sveznajuci i sigurni u sebe i svoj dostignut stepen duhovnog razvitka kao mi, zar ne??? У праву си, то све у униформе треба оденути...тако ће се подићи самопоуздање а богами и који степен духовности. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 27. 5. 2015. at 17:51, Плутон рече И дуге сукње имају своје недостатке. Bože ochraň! Kod nas se tako nešto ne može desit ni slučajno. U nas svaka divčina nosi 70 suknji pod tom što se vidi gore prva. A sve naškrobene na kamen, ko da su od armiranog betona svaka. https://www.youtube.com/results?search_query=70+sukien+mala Pod ovakve suknje se zaglavit nikako ne može, kako rekoh, tamo nema mjesta gdje, 70 suknji je tamo ispod. Uvidite to sami na toj tamo promenadi, toliko je tih suknji da divčine jedva drže ravnotežu kad hodaju s njima. Hody Velké Bílovice 2014 - pondělní průvod Jel to ljepše gledat nego tu pitomu Evroviziju? Zar nije? Pitoma Evrovizija češki znači - glupa Evrovizija. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Na Moravi (ali ne na cijeloj, glavno na južnoj) je zanimljiva ova etnografska karkteristika: Ta traka što je vidite na ovom mladencu se zove ćirilometodska štola, to bi kod vas bio ćirilometodski epitrahilj. Nose ju i ženske ali ne kao muški na prsima i ne tako napadno već na razne načine zakomponovane do nošnje sprijeda ili odozada. A zakomponovanu u svojoj narodnoj nošnji je imaju Moravani i to ne svi već samo oni koji su bili pokršteni prema ovdje važećoj narodnoj usmenoj tradiciji (s koljena na koljeno kao u Crnoj Gori na primjer) samim svetim Ćirilom i Metodijem lično. Dakle srpskim i crnogorskjim rječnikom rečeno, samo ta "plemena" na južnoj Moravi za koje se drži da su bili pokršteni lično njima. A u to spadaju i Kijov i Šardice odakle je moj pradjed. Takodjer i Velehrad (Veligrad) gdje je sv. Metodije stolovao a tamo imam isto nekakve rodjake. No ako bismo nešto mogli nazvat hrišćanskim stylingom onda ga Moravani maju još od svetog Ćirila i Metodija a to bude s tom simboličnom folklornom,(naravno ne liturgijskom) Ćirilo - Metodskom spomen štolom (epitrahiljem) tako najstarijim hrišćanskim slovenskim tradicionalnim stylingom na svijetu. http://sardice.cz/sardicky-kroj emilija and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 "Pod ovakve suknje se zaglavit nikako ne može, kako rekoh, tamo nema mjesta gdje," -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- kako moralni problem ocas posla pretvoriti u cisto tehnicki....... Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Ulepsa mi dan. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Sad da uvidite kako je svijet mali i istorijski i geografski, pustim vam na video jedno čisto narodnu pjesmu sa istog tog Kijovska odakle je moj pradjed radi kompletnog audiovizuelnog dojma a iz vremena kad su moravski momci išli sa vojskom generala Laudona oslobadjat Beograd i Bosnu sa princom Eugenom Savojskim od Turaka, dakle izvorni autentični stari moravski tj. tačno baš taj kijovski folklor odsakle su ti moji preci sa češke tj. moravske strane. Tamo takodjer još uvidite i to da ti tamo svirači imaju te takozvane ćirilometodijske štole/epitrahilje na sebi kao dio nošnje tačno tako kako sam vam to opisivao. Inače to o čemu se pjeva u tim pjesmama je za njih istorijska stvarnost, dio njihove narodne, moravske istorije, imam negdje na forumu i prevode tih pojesama pa ako nadjem dam vam tamo link: "Belegrad" a "Bosňa" v podání vynikajícího kyjovského sólisty Vaška Horáka General Laudon: Brno (Špilberk) - Bělehrad (Kalemegdan) Dušan Holý - Bosňa Moravska vojnička 4 Ovdje možete čuti taj karakteristični drevni zvuk i osjetiti duh i atmosferu te moravske kijovštine. Narodna moravska pjesma emilija је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 26. 5. 2015. at 19:02, Zayron рече Jeste li vidjeli šta su napravili Dolce und Gabbana? Strašno! Užas! http://siciliangodmother.com/2014/02/06/simply-divine-dolce-and-gabanna-go-sicilian-again/ Slike: http://cdn.styleblazer.com/wp-content/uploads/2013/02/wenn20162523.jpg http://4.bp.blogspot.com/-ytjgVl3hIQs/UhwTwd737II/AAAAAAAAdGU/kfx1D7M50RA/s1600/dolce-and-gabbana-fall-2013-01.jpg https://goo.gl/wxfIVL Meni se dopada. Lepo je. To su haljine sa mozaika crkve u Raveni. Cak i krune i mindjuse su sa mozaika. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 https://siciliangodmother.files.wordpress.com/2014/02/dolce-gabbana-fall-winter-2013-2014-33-600x901.jpg Ovu bih obukla u nedelju za liturgiju. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 To su haljine sa mozaika Crkve u Raveni. Cak su i krune i mindjuse sa mozaika. Ima neku modnu crtu, ali je bas lepo. Ne vidim sta ti se tu ne dopada? "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 27. 5. 2015. at 21:10, Hana рече Meni se dopada. Lepo je. To su haljine sa mozaika crkve u Raveni. Cak i krune i mindjuse su sa mozaika. Da, jesu, ali ikone tamo ne bi trebale biti, meni je smetao taj krst na uhu i te ikone na haljinama, ne ornamenti, ni ti andjeli a ni kruna. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 On 27. 5. 2015. at 21:24, Zayron рече Da, jesu, ali ikone tamo ne bi trebale biti, meni je smetao taj krst na uhu i te ikone na haljinama, ne ornamenti, ni ti andjeli a ni kruna. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Pa dobro, ali s obzirom da je ceo dizajn skinut sa ikona, sve se uklopilo i odlicno je za odlazak u Crkvu. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Evo našao sam te riječi za tu pjesmu o Bosni, i ne našao jer sam ju ja prvi u svijetu i preveo: Tekst: Stara moravska vojnička pjesma, tačnije igra - verbuňk, slična čardašu koja je nastala prilikom pohoda na Bosnu, princa Eugena Savojskog 1697. god. i u čijoj vojsci su bili regruti, odvedenci iz Češke, sa Morave, Slezska i iz Slovačke.Bosňa - stara moravska vojnička narodna pjesmaBosňa, Bosňa, co si taká bolavá, Bosňa, Bosňa, co si taká bolavá,ked do tebja teče voda krvavá.Jaká bysem, já bolavá nebyla, jaká bysem, já bolavá nebyla,ked sem všeckých frajer našich zklamala. Bosna, Bosna, što si takva bolava, Bosna, Bosna, što si takva bolava, kad do tebe teče voda krvava, kako bi ja takva bolava nebila, kako bi ja takva bolava nebila, kad sam sve frajere naše razočarala. (misli se vojnike kojim su mnogi prijatelji i rodjaci tamo poginuli). Prevodio sam približno originalu. No, što se tiče hrišćanskog stylinga, posebno tog ženskog, ja si mislim da je dobar svaki dok te ženske u crkvu ne moraju hodati u crnini kao udovice i samohrane majke što se to obično dešava kad ratuju hrišćani protiv hrišćana, katolici protiv katolika, pravoslavci protiv pravoslavaca i protestanti protiv protestanta sa svim još daljim zamislivim medjusobnim kombinacijama i alternacijama jer je to sramota za nas hrišćane. O tom bi vam više mogla reći ova moravska narodna vojnička pjesma: song from moravia Ostale vojničke moravske i slovenske pjesme možete poslušati na ovoj listi: https://www.youtube.com/playlist?list=PLzvn0An9oFFnQTB5aQkdbizaO6-ybtVmq Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Мај 27, 2015 Пријави Подели Написано Мај 27, 2015 Odakle si? "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука