Jump to content

RON PAUL - алтернатива?

Оцени ову тему

uros

Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је Ron Paul представља суштинску алтернативу досадашњем приступу вођења политике и економије САД?

• Да, у потпуности
      14
    • Да, углавном
      8
    • Не, углавном
      2
    • Не, нимало
      3

Препоручена порука

То је тачно и мени веома чудно. Православни мислиоци јесу, али Православље само по себи доживљавам другачије. Можда слабо капирам... :)

Напротив, најбољи православни мислиоци су углавном по правилу нагињали и нагињу ка некој врсти друштвеног колективизма, најчешће некакав православни социјализам. Чак и они који су директно страдали од бољшевика.

И мене веома чуди. Дајте неки супротни пример кад смо код тога, ако има? Мени Берђајев нешто пада на памет, мада можда и он има нешто што нисам читао а што нагиње социјалној варијанти?

@Dyna: Алекс мало превише подилази теоретичарима завере (ваљда због маркетинга?) за мој укус. Мислим да мешање теорија завере и либералне идеје доноси много више штете него користи јер у старту одбија доста људи који крену да повезују та два јер су то видели код Алекса.

@Ивица: онај Ротбардов текст је одличан али он не критикује хришћанску есхатологију него критикује есхатолошку страну дијалектичког материјализма. Есхатологија у тој причи заиста јесте монструозна појава јер нуди "есхатон" без вечног живота. То је као "хришћанство без Христа". Наравно, критички се осврће и на газилион "хришћанских" секти које су злоупотребиле хришћанство да би оправдали своју утопијску социјалну идеологију коју су онда наметали силом. Звучи познато :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 578
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Читам коментаре сада и људи лепо приметили - обратите пажњу да је 57% четири пута веће од 14%, а линија на графикону је само два пута дужа...

Ово плаво је у ствари како би графикон требало да изгледа:

2d1tuoo.gif

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Читам коментаре сада и људи лепо приметили - обратите пажњу да је 57% четири пута веће од 14%, а линија на графикону је само два пута дужа...

Ово плаво је у ствари како би графикон требало да изгледа:

2d1tuoo.gif

Невјеројатно стварно. Чиме се све служи екипа то је да човек не поверује.

Подели на овим сајтовима

То је тачно и мени веома чудно. Православни мислиоци јесу, али Православље само по себи доживљавам другачије. Можда слабо капирам... :)

http://www.nspm.rs/crkva-i-politika/mogu-li-kapitalizam-i-pravoslavlje-zajedno.html?alphabet=l

Подели на овим сајтовима

Напротив, најбољи православни мислиоци су углавном по правилу нагињали и нагињу ка некој врсти друштвеног колективизма, најчешће некакав православни социјализам. Чак и они који су директно страдали од бољшевика.

Берђајев и Булгкаков који су говорили о томе не да нису колективисти него су исти прилично критиковали. Берђејав поготово беспоштедно крикује државу и етатизам. Код многих православних и шире хришћанских аутора заступљен је персонализам, као алтернатива индивидуализму код либерала или колективизму код комуниста.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...