Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

zna se i sta je zvanicno Hriscanstvo pa nista . Islam je , ili vjera uopste samo ono sto pojedinac shvati , ili manja gruap ljudi , pogresno su shvatili Kur'an u vecini slucajeva , kao sto rekoh i da imas 1000 godina na raspolaganju ti neces shvatiti Kur'an i Bibliju , Zebur i Tewrat ako nisi razumom obdaren . zapamti ne inteligentan , pametan , vec RAZUMAN

Па не знам како разуман човек може да прихвати ствари које је Мухамед радио и проповедао. Ето, на пример, каменовање прељубника и слично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ja opet kazem , drasticne mjere kamenovanje i prebijanje ne podrzavam nikako , to sto rade to nije Islam , sto se tice alkohola svi imaju svoj stav , stav medicine je jasan , stav religije je jasan , svak ima pravo da izabere sta hoce . ja sam izabrao put morala i vjere , ti izaberi sta hoces , ali svakako muzika je naucno dokazano manipulacija , ne sva ali ima dosta satanistickih  i sl . sto se tice toga koliko vi poznajete Islam to je zalosno , Kur'an tumace umno pametni ljudi kao i Bibliju ne vidim razlog zasto bi Kur'an bio drugaciji i gori od Biblije , Subhan'Allah , zaista religiju ne treba nikada ukinuti jer je jedini spas covjecanstvu . i svako ko radi na tome da religija nestane je nevjernik .

1)To nije moral, al ajde. To su samo PRAVILA. Stav medicine je da ti nece naskoditi kontrolisalo pijenje alkohola, stav vere je za vernike, sta je sa ateistima. Ne moze se nametati versko pravilo nekome ko ne veruje, a vera je izbor, ne pravilo.

2) Jeste nevernik, i...sta sad...opet-izbor.

zaista pogresne teorije i stavove medicine si citala , ne slaze se medicina u potpunosti sa alkoholom ;) . vec pojedine grupe , sto se tice ateista imas sajt ateisti srbije pa idi tamo , ako vec hoces da budes ateista . "protiv dogmi i korupcije" . u svemu postoji granica , ne vidim potrebu za bludom , neprikladnim oblacenjem narocito djevojaka danas , neprimjerenim ponasanjem i sl . to je nametnuto od strane Masona , Illuminata i sl. nije sade bitno , ljudi se ne mjenjaju sami , NEKO NAS MEJNJA . kad shvatis da postoji teorija zavjere protiv covjecanstva shvatices i religiju .

Подели на овим сајтовима

zna se i sta je zvanicno Hriscanstvo pa nista . Islam je , ili vjera uopste samo ono sto pojedinac shvati , ili manja gruap ljudi , pogresno su shvatili Kur'an u vecini slucajeva , kao sto rekoh i da imas 1000 godina na raspolaganju ti neces shvatiti Kur'an i Bibliju , Zebur i Tewrat ako nisi razumom obdaren . zapamti ne inteligentan , pametan , vec RAZUMAN

Па не знам како разуман човек може да прихвати ствари које је Мухамед радио и проповедао. Ето, на пример, каменовање прељубника и слично.

ono sto ti nikada neces shvatiti jeste da sam ja Musliman a ti Hriscanin , sto znaci da ne mozes znati bolje od mene Islam , tako da opusti se malo brate , koliko god mislis da znas o Islamu varas se , zapravo na kraju dal iko na zemlji moze da dokaze postojanje Boga , mi vjernici postojanje pronadjemo sami , tj dokaze o postojanju Boga i sl , sto je opet stvar pojedinca .

Подели на овим сајтовима

ja opet kazem , drasticne mjere kamenovanje i prebijanje ne podrzavam nikako , to sto rade to nije Islam , sto se tice alkohola svi imaju svoj stav , stav medicine je jasan , stav religije je jasan , svak ima pravo da izabere sta hoce . ja sam izabrao put morala i vjere , ti izaberi sta hoces , ali svakako muzika je naucno dokazano manipulacija , ne sva ali ima dosta satanistickih  i sl . sto se tice toga koliko vi poznajete Islam to je zalosno , Kur'an tumace umno pametni ljudi kao i Bibliju ne vidim razlog zasto bi Kur'an bio drugaciji i gori od Biblije , Subhan'Allah , zaista religiju ne treba nikada ukinuti jer je jedini spas covjecanstvu . i svako ko radi na tome da religija nestane je nevjernik .

1)To nije moral, al ajde. To su samo PRAVILA. Stav medicine je da ti nece naskoditi kontrolisalo pijenje alkohola, stav vere je za vernike, sta je sa ateistima. Ne moze se nametati versko pravilo nekome ko ne veruje, a vera je izbor, ne pravilo.

2) Jeste nevernik, i...sta sad...opet-izbor.

zaista pogresne teorije i stavove medicine si citala , ne slaze se medicina u potpunosti sa alkoholom :) . vec pojedine grupe , sto se tice ateista imas sajt ateisti srbije pa idi tamo , ako vec hoces da budes ateista . "protiv dogmi i korupcije" . u svemu postoji granica , ne vidim potrebu za bludom , neprikladnim oblacenjem narocito djevojaka danas , neprimjerenim ponasanjem i sl . to je nametnuto od strane Masona , Illuminata i sl. nije sade bitno , ljudi se ne mjenjaju sami , NEKO NAS MEJNJA . kad shvatis da postoji teorija zavjere protiv covjecanstva shvatices i religiju .

1) Medicina je za umerenost. Uostalom, kakav je to zivot ako ga zivis iskljucivo po pravilima, kao da ga nisi ni ziveo.

2) Bila na sajtu, nije lose, ali umeju i oni da budu bezobrazni. Ja sam samo citala, nisam ucestvovala, ali ima primeraka koji misle da ako ne veruju u Boga da su mnooogoooo pametni, ne volim nadmene stavove, ni kod vernika ni kod ateista.

3) Ne vidim ni ja, ali kamen nije resenje, zabrana nije resenje.

4) Teorije zavere su beskrajno intrigantna tema, ali covek moze da poludi od njih.

Svako dobro i tebi  ;)

Подели на овим сајтовима

ono sto ti nikada neces shvatiti jeste da sam ja Musliman a ti Hriscanin , sto znaci da ne mozes znati bolje od mene Islam...

Solvo, ова ваша констатација је можда имала неког смисла до пре неких 100-200 година када је исламско учење било познато искључиво муслиманима.  Но откако су Куран и кључна дела исламских учењака постала доступна на осталим језицима (а не само на арапском) то више није случај - јер су и немуслимани добили прилику да Ислам изучавају из истих оних извора које муслимани користе.

Примера ради: тумачења Ibn Kesir_а, или Мухамедовог савременика Ibn 'Abbas_а, или једног од каснијих тумача al-Jalalayn_а - сва су преведена на енглески - и то превели су их сами муслимани: за потребе своје једноверне браће са енглеског говорног подручја.  Даље читава Бухаријева и Муслимова збирка хадиса преведена је на енглески (Бухаријева притом и на српски/босански).

Хоћете ли рећи да ви познајете боље Ислам од Ibn Kesir_а?  Наравно да не. 

Отуда, референцу за питање шта је то прави Ислам и ко је исправно схватио Куран, а ко не - треба тражити код Ibn Kesir_а и осталих ауторитета исламског вероучења, а не у приватном мишљењу овог или оног форумаша; уз дужно поштовање личности, наравно.

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

Свим муслиманима желим срећана почетак месеца Рамазана и желим им свако добро.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Свим муслиманима желим срећана почетак месеца Рамазана и желим им свако добро.

Pridruzujem se cestitkama  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

zapravo na kraju dal iko na zemlji moze da dokaze postojanje Boga , mi vjernici postojanje pronadjemo sami , tj dokaze o postojanju Boga i sl , sto je opet stvar pojedinca .                                      vjernicima islamske vjeroispovijesti ,sretan pocetak posta

Подели на овим сајтовима

he...pozdrav....kamenovanje kao kaznena mera nije dosla Objavom Kurana,vec Starim zavetom... nama mundzosima,a i vama Hriscanima,svetom Knjigom...ili bi barem trebalo da tako bude.

Uh taj Stari zavet...

Ali zato u Novom se desilo ono cuveno pred kamenovanje -"Idi, i ne gresi vise."  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

he...pozdrav....kamenovanje kao kaznena mera nije dosla Objavom Kurana,vec Starim zavetom... nama mundzosima,a i vama Hriscanima,svetom Knjigom...ili bi barem trebalo da tako bude.

Uh taj Stari zavet...

Ali zato u Novom se desilo ono cuveno pred kamenovanje -"Idi, i ne gresi vise."  0110_hahaha

da.ali meni kao mundzosu tu nesto ne stima.ok, "idi,i ne gresi vise"...da li to treba da znaci da ce svi da budu tako dobri i da nece vise gresiti?na zalot,Novi zavet se,po meni,strasno zloupotrebljava.bas zbog toga sto se sve svede na to da ce Isus sve izvaditi iz cabra....pa bio ti ok,smeran i cist ili neki tamo bludnik...nema veze zbog rasturena braka ili neke bolestine...ne stima mi,bona,pa to ti je...glup sam,valjda
Подели на овим сајтовима

E to si jako dobro istakao-zloupotreba Novog zaveta i oprostaja. Ne moze se raditi sta se hoce, ocekujuci da ce Isus sve da sredi, slazem se. Ne znam ni ja to tacno da objasnim, valjda sam i ja priglupa  0110_hahaha. Oseti se zloupotreba, ne mogu se postaviti jasne granice i kalupi kad su ljudski odnosi i licnost u pitanju...Ali kamenovanje nije resenje  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...