mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. "Дође до њега (Мухамеда) жена из Гамида и рече: Алахов Посланиче учинила сам прељубу, па ме очисти. Он (Мухамед) је одбио. Сутрадан је рекла: Алахов Посланиче Зашто си ме одбио? Можда си ме одбио као што си одбио Маиза. Алах даде, остала сам трудна. Он је рекао: Па, ако инсистираш на томе, онда ћемо сачекати док не родиш (дете). Када је родила, дошла је са дететом (замотаним) у пелене и рекла: Ево детета које сам родила. Он је рекао: Иди и доји га све док се не одвикне (од дојења). Када га је одбила (од дојења), дошла код њега (Мухамеда) са дететом које је држало комад хлеба у руци. Она је рекла: Алахов Апостоле, ево одојила сам га и сада једе чврсту храну. Он (Мухамед) повери дете једном од муслимана, а затим изрече казну. Закопаше је у рупу до њених груди и он (Мухамед) нареди људима да је каменују. Халид Б Валид приђе са каменом којим удари у њену главу и крв прсну на Калидово лице и он је опсова. Алахов Апостол је чуо (Халидову) псовку коју јој је упутио. Затим је (Мухамед) рекао: Халид, будите пристојан. По Њему у Чијој Руци је мој живот, она је се тако покајала да би чак и неправедном порезнику да се тако покаје, било би му опроштено. Онда је издао команду у вези ње, помолио се над њом и она је сахрањена." (Сахих Муслим 17.4206) "Sahih Muslim (Arapski صحيح مسلم) je jedna od najpriznatijih hadiskih zbirki na svijetu. Sabrao ju je Muslim ibn El-Hadžadž, učenik Imam Buharija. Druga je po "jačini", odmah nakon Sahih Buhari zbirke." http://bs.wikipedia.org/wiki/Sahih_Muslim zena je bila kaznjena po tadasnjem vazecem zakonu koji je u Kuranu dokinut.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 procitao jesam,a da li si ti?Kuran jasno propisuje uslove pod kojima se neko moze uzeti za zenu.polna zrelost je navedena jasno.danas je to drugacije.tu je kvaka,ili si toliko tupav(nesto mi govori da nisi),ili se tupav pravis.drugo je kad neka budalina da sebi za pravo,daprenebregava tu cinjenucu,pravdajuci se islamom.on vec ima problem,a ne ja.pa,meni kada bi neko dosao i predlozio mi tako nesto,zadavio bi ga iz mesta.jednostavno,zato sto znam kako neke stvari funkcionisu.i tad,pa i sad. Ево шта Куран каже о разводу: "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Значи, "жена" која још није добила менструацију може да буде удата, тј. малолетно дете. И немој молим те да ми набијаш на нос како "нисам разумео" или "извадио из контекста". Прочитај тефсире, имаш код Ибн Кесира о томе: http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 gresis.taj ajet se odnosi za slucaj razvoda i sledecu eventualnu udaju.ne lupetaj,pitaj prvo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. "Дође до њега (Мухамеда) жена из Гамида и рече: Алахов Посланиче учинила сам прељубу, па ме очисти. Он (Мухамед) је одбио. Сутрадан је рекла: Алахов Посланиче Зашто си ме одбио? Можда си ме одбио као што си одбио Маиза. Алах даде, остала сам трудна. Он је рекао: Па, ако инсистираш на томе, онда ћемо сачекати док не родиш (дете). Када је родила, дошла је са дететом (замотаним) у пелене и рекла: Ево детета које сам родила. Он је рекао: Иди и доји га све док се не одвикне (од дојења). Када га је одбила (од дојења), дошла код њега (Мухамеда) са дететом које је држало комад хлеба у руци. Она је рекла: Алахов Апостоле, ево одојила сам га и сада једе чврсту храну. Он (Мухамед) повери дете једном од муслимана, а затим изрече казну. Закопаше је у рупу до њених груди и он (Мухамед) нареди људима да је каменују. Халид Б Валид приђе са каменом којим удари у њену главу и крв прсну на Калидово лице и он је опсова. Алахов Апостол је чуо (Халидову) псовку коју јој је упутио. Затим је (Мухамед) рекао: Халид, будите пристојан. По Њему у Чијој Руци је мој живот, она је се тако покајала да би чак и неправедном порезнику да се тако покаје, било би му опроштено. Онда је издао команду у вези ње, помолио се над њом и она је сахрањена." (Сахих Муслим 17.4206) "Sahih Muslim (Arapski صحيح مسلم) je jedna od najpriznatijih hadiskih zbirki na svijetu. Sabrao ju je Muslim ibn El-Hadžadž, učenik Imam Buharija. Druga je po "jačini", odmah nakon Sahih Buhari zbirke." http://bs.wikipedia.org/wiki/Sahih_Muslim zena je bila kaznjena po tadasnjem vazecem zakonu koji je u Kuranu dokinut....na kraju krajeva,u predaji navedenoj mozes prepoznati nesto sto samo nauceni teolog moze prepoznati.ne priuceni... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 procitao jesam,a da li si ti?Kuran jasno propisuje uslove pod kojima se neko moze uzeti za zenu.polna zrelost je navedena jasno.danas je to drugacije.tu je kvaka,ili si toliko tupav(nesto mi govori da nisi),ili se tupav pravis.drugo je kad neka budalina da sebi za pravo,daprenebregava tu cinjenucu,pravdajuci se islamom.on vec ima problem,a ne ja.pa,meni kada bi neko dosao i predlozio mi tako nesto,zadavio bi ga iz mesta.jednostavno,zato sto znam kako neke stvari funkcionisu.i tad,pa i sad. Ево шта Куран каже о разводу: "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Значи, "жена" која још није добила менструацију може да буде удата, тј. малолетно дете. И немој молим те да ми набијаш на нос како "нисам разумео" или "извадио из контекста". Прочитај тефсире, имаш код Ибн Кесира о томе: http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 gresis.taj ajet se odnosi za slucaj razvoda i sledecu eventualnu udaju.ne lupetaj,pitaj prvo.i ne nabijam ti na nos,vec tako jeste... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Ево шта Куран каже о разводу: "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Значи, "жена" која још није добила менструацију може да буде удата, тј. малолетно дете. И немој молим те да ми набијаш на нос како "нисам разумео" или "извадио из контекста". Прочитај тефсире, имаш код Ибн Кесира о томе: http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 gresis.taj ajet se odnosi za slucaj razvoda i sledecu eventualnu udaju.ne lupetaj,pitaj prvo. Па ја сам и рекао да се односи на развод... И говори под којим условима човек може да се разведе укључујући и случај да је ожењен са малолетним дететом. Ибн Кесир: "The same for the young, who have not reached the years of menstruation." (Превод: "Исто важи за младе (жене), које још нису достигле године за менструацију") http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 "Ismail ibn Kesir (1301-1373) (arapskiابن كثير) je bio islamski učenjak i jedan od najpoznatiji komentator Kur’ana. ... “Tefsir Ibn Kesira” je trenutno najrasprostranjenije tumačenje Kur’ana na svijetu, a pogotovo među muslimanima na zapadu." http://bs.wikipedia.org/wiki/Ibn_Kesir ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 zena je bila kaznjena po tadasnjem vazecem zakonu koji je u Kuranu dokinut.... Ево шта си ти написао: kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. Дакле, рекао си да се у "хадису" наводи шибање, не смрт. Дао сам ти пример где се у хадису наводи смрт и то управо каменовањем. Исто тако је кажњен и други човек који се помиње у хадису, Маиз. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 момци, удахните мало на трен, па наставите ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 Ево шта Куран каже о разводу: "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Значи, "жена" која још није добила менструацију може да буде удата, тј. малолетно дете. И немој молим те да ми набијаш на нос како "нисам разумео" или "извадио из контекста". Прочитај тефсире, имаш код Ибн Кесира о томе: http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 gresis.taj ajet se odnosi za slucaj razvoda i sledecu eventualnu udaju.ne lupetaj,pitaj prvo. Па ја сам и рекао да се односи на развод... И говори под којим условима човек може да се разведе укључујући и случај да је ожењен са малолетним дететом. Ибн Кесир: "The same for the young, who have not reached the years of menstruation." (Превод: "Исто важи за младе (жене), које још нису достигле године за менструацију") http://www.qtafsir.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1316&Itemid=121 "Ismail ibn Kesir (1301-1373) (arapskiابن كثير) je bio islamski učenjak i jedan od najpoznatiji komentator Kur’ana. ... “Tefsir Ibn Kesira” je trenutno najrasprostranjenije tumačenje Kur’ana na svijetu, a pogotovo među muslimanima na zapadu." http://bs.wikipedia.org/wiki/Ibn_Kesir ne.i tu gresis.ONE KOJE SU NADU U MESECNO PRANJE IZGUBILE...moze se objasniti.sto se tice onog hadisa,procitaj ga jos jednom,i potrudi se da uhvatis poentu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 zena je bila kaznjena po tadasnjem vazecem zakonu koji je u Kuranu dokinut.... Ево шта си ти написао: kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. Дакле, рекао си да се у "хадису" наводи шибање, не смрт. Дао сам ти пример где се у хадису наводи смрт и то управо каменовањем. Исто тако је кажњен и други човек који се помиње у хадису, Маиз. da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze špocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 момци, удахните мало на трен, па наставите ...ja se sa covekom ne svadjam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 zena je bila kaznjena po tadasnjem vazecem zakonu koji je u Kuranu dokinut.... Ево шта си ти написао: kamenovanje kao kazna se protivi serijatskom zakonu,i kao takva je neprihvatljiva.po hadisu i serijatu izvornom,pa i u Kuranu se navodi sibanje,ne smrt.a da bi do sudjenja doslo mora se ispostovati kojesta jos. Дакле, рекао си да се у "хадису" наводи шибање, не смрт. Дао сам ти пример где се у хадису наводи смрт и то управо каменовањем. Исто тако је кажњен и други човек који се помиње у хадису, Маиз. da moja greska.konkretno je ovako.ako ljudi bez obaveze pocine blud,kazna je sibanje.koji su pod bracnom obavezom,starozavetna kazna ke kamenovanje,ali pod cvrstim dokazom.tako sam trebao reci.izvinjavam se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 момци, удахните мало на трен, па наставите ...ja se sa covekom ne svadjam. Разговарамо Медо, ноу хард филингс... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GEORGIE Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 mikael brate, da li bi mogao da me uputiš na literaturu, još bolje link, ili da ukratko objasniš, učenje Islama koje je vezano za odricanje Hristosa kao Bogočoveka? Tačnije, kojim argumentima ga prihvatate kao proroka, a kojim odbijate kao Sina Božijeg? Pozdrav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mikael_pasa Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 момци, удахните мало на трен, па наставите ...ja se sa covekom ne svadjam. Разговарамо Медо, ноу хард филингс... not at all...nema tu ljunje,covek ne zna.ili misli da zna.koliko mogu objasnim.koliko moze,on shvati.kraj price... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 9, 2010 Пријави Подели Написано Август 9, 2010 момци, удахните мало на трен, па наставите ...ja se sa covekom ne svadjam.0110_hahaha Разговарамо Медо, ноу хард филингс... 0110_hahaha нисам ни мислио да се качите, него видим да сте се залауфали ко локомотиве joooj клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука