Jump to content

Ислам

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

Да, осим што свако мало убију католичког попа у Истамбулу, што режу носеве сопственим женама и сијеку главе политичким неистомишљеницима на јавним церемонијама....

Исламске државе су нам свима узор толеранције, људских права и демократије. Баш.

tja...
Подели на овим сајтовима

islamska drzava Katar je podigla katedralu u toj drzavi o svom trosku.U islamskoj republici Libiji se svestenici drugih vera slobodno setaju po ulici sa verskim simbolima na sebi.a u Turskoj je zabranjeno hodzi da se na ulici pojavi u svojoj uniformi.sto se malo ne uhvatite tih primera,m?

То шта се и како спроводи у пракси је питање историјских околности. На пример, модерна Турска је секуларна држава захваљујући Ататурку, али ево последњих година све више нагиње на другу страну.

Оно што мене интересује је - шта Ислам учи.

Јер идеје имају незгодну особину да се пре или касније спроведу у пракси.

Hriscani nigde ne zive kao gradjani drugog reda.

То је сада питање дефиниције.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па шта ти кажеш:

да ли се слажеш са друштвеним уређењем у којем сви који нису муслимани живе као грађани другог реда?

Čak im je dopušteno i da se šetaju po ulici. A kako ateisti žive?

idi pa vidi.posalji nam pismo.
Подели на овим сајтовима

islamska drzava Katar je podigla katedralu u toj drzavi o svom trosku.U islamskoj republici Libiji se svestenici drugih vera slobodno setaju po ulici sa verskim simbolima na sebi.a u Turskoj je zabranjeno hodzi da se na ulici pojavi u svojoj uniformi.sto se malo ne uhvatite tih primera,m?

То шта се и како спроводи у пракси је питање историјских околности. На пример, модерна Турска је секуларна држава захваљујући Ататурку, али ево последњих година све више нагиње на другу страну.

sta islam uci?pa imas internet.imas snimke.imas linkove.ionako,sta god da kazem,ili ces se praviti da ne vidis(jer ti ne odgovara)ili neces razumeti...ja sam samo tu da odgovorim koga nesto zanima od konkretnih stvari...
Подели на овим сајтовима

• Гости

Управо што рече Звонко:

проблем је што има гомила цитата који предвиђају у најмању руку смрт за "невјернике",

и што у исламу свако жив има наводно друго тумачење те ријечи,

а у последње вријеме је завладала мода да се под тим појмом не подразумјевају атеисти, пагани итд,

него сви који нису муслимани.

Подели на овим сајтовима

Да, осим што свако мало убију католичког попа у Истамбулу, што режу носеве сопственим женама и сијеку главе политичким неистомишљеницима на јавним церемонијама....

Исламске државе су нам свима узор толеранције, људских права и демократије. Баш.

U izrazito hrišćanskoj SAD "Ateiste ne treba smatrati građanima" po rečima Buša starijeg.

Sad vi stalno pričate "ali to je katolicizam, to nije pravoslavlje, mi nikada nismo prodavali indulgencije, mi nismo imali inkviziciju,mi smo autentično hrišćanstvo, bla bla bla bla" ali istina je druga - pravoslavna crkva zapravo nikada nije bila sila od institucije kakva je bila RKC. Pravoslavlje je više interpretacija uvek bilo, zar ne?

I niko od vas ne krije želju da uništi Jevreje. U petnaestom veku, crkva je (nećete verovati) izdala naredbu da svi Jevreji nose trake oko ruku. Da se zna ko je ko.

Подели на овим сајтовима

sta islam uci?pa imas internet.imas snimke.imas linkove.ionako,sta god da kazem,ili ces se praviti da ne vidis(jer ti ne odgovara)ili neces razumeti...ja sam samo tu da odgovorim koga nesto zanima od konkretnih stvari...

Koji snimkovi? Oni na kojima čečenski muslimani seku glave Rusima?

Gledao sam ih, ako hoćeš daću ti, da vidiš svu lepotu te religije.

Germany-Former Muslim woman tells the ugly truth about the abuse of women in Islam

Подели на овим сајтовима

Па ево колико видим до сада смо се све сложили ја и ти о Исламу и Шеријату.

Верујем да су многи запрепашћени твојим односом према талибанима. Код нас када неко убије човека и не каје се за то, ми га не сматрамо више за хришћанина и брата. Без обзира на било шта друго.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо што рече Звонко:

проблем је што има гомила цитата који предвиђају у најмању руку смрт за "невјернике",

и што у исламу свако жив има наводно друго тумачење те ријечи,

а у последње вријеме је завладала мода да се под тим појмом не подразумјевају атеисти, пагани итд,

него сви који нису муслимани.

gluposti...nije bas tako.al ajd sad
Подели на овим сајтовима

Па ево колико видим до сада смо се све сложили ја и ти о Исламу и Шеријату.

Верујем да су многи запрепашћени твојим односом према талибанима. Код нас када неко убије човека и не каје се за то, ми га не сматрамо више за хришћанина и брата. Без обзира на било шта друго.

onda Hriscanstvo sam nazivas licemernim.gde se izgubi prastanje,ljubav...?gde se izgubi ono-ne mrzim coveka,vec postupak,ili vracanje u stado zalutale ovce...
Подели на овим сајтовима

onda Hriscanstvo sam nazivas licemernim.gde se izgubi prastanje,ljubav...?gde se izgubi ono-ne mrzim coveka,vec postupak,ili vracanje u stado zalutale ovce...

Ти си неки шаљивџија... :drugarstvo:

Нисам рекао да му не праштамо и да га мрзимо, рекао сам да га не сматрамо за брата у вери јер је својим поступком отпао од вере. Са друге стране, као што си посведочио, ко убије неверника није отпао од Ислама. Ако убије муслимана, онда је друга ствар. Је л` тако?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ти си неки шаљивџија... :cheesy:

Нисам рекао да му не праштамо и да га мрзимо, рекао сам да га не сматрамо за брата у вери јер је својим поступком отпао од вере. Са друге стране, као што си посведочио, ко убије неверника није отпао од Ислама. Ако убије муслимана, онда је друга ствар. Је л` тако?

e,vidis.ja ga ne smatram za otpadnika,ali je zreo za sudjenje...i opet prica u krug.
Подели на овим сајтовима

Zanimljivi su i oni klipovi kada neka budala daje uputstva muslimanima kako da biju svoje žene.

Urnebesno.

ајде мало поштовања више, молим те ...

и сам микаел је објашњавао услове и на шта се сведе на крају, прелистај мало уназад ...

јел то овај клип?

Подели на овим сајтовима

ајде мало поштовања више, молим те ...

и сам микаел је објашњавао услове и на шта се сведе на крају, прелистај мало уназад ...

Сведе се на то да Ислам дозвољава мужу да бије жену и само је питање интерпетације колико сурово. Главни проблем јесте у томе што је насиље уопште дозвољено, а не на шта се сведе у ком случају.

Искрено брате, ја према томе не могу да имам никакво поштовање. Човек који туче жену је обичан дивљак, а идеологији која то дозвољава није место у цивилизованом свету.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...