Jump to content

Header za novi layout foruma, ucestvujmo svi!:D

Оцени ову тему

Препоручена порука

PS: nego jel zna neko da crta ovcice? 0409_feel

2ik7frm.jpg

Evo ovako, no ove su crne, možeš ih prefarbat. A i pojmenovat.

Jednoj daš svoje ime a ostalim trima imena svojih najboljih prijatelja i prijateljica s Foruma.

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

dobra je al za sad nista od gifova, znaci neke ovcice mini pufnice bilo sta :drugarstvo:

Не разумем, што ти је проблем neke ovcice mini pufnice bilo sta исцртати у векторима и додати на цртеж? Приметим да је позадина векторска а натпис и облаци растерска графика, или грешим?

Имам утисак да си илустраторов или корелов цртеж убацио у фотошоп као позадину, па накнадно додао облаке са натписима. Саветовао бих ти и стилску уједначеност, односно да задржиш искључиво бојене површине са валерима без ових рељефних фотошопових ефеката. Фотореалистичност уме да штрчи на минималистичком цртежу.

Покушај и распоред детаља да ускладиш са златним пресеком ( http://alas.matf.bg.ac.rs/~zlucic/view_pdf.php?id=399 ), то даје динамику. Пробај нешто и с колоритом. Редукуј, рецимо, ове окер тонове.

Мислим да то неће умањити оптимистичку атмосферу што је, ако се не варам, и идеја водиља.

Подели на овим сајтовима

nema tu v od vektora, sve je PS, ne znam vektore

ajde de mi molim te objasni taj zlatni presek jer mi se ne cita tolki tekst

mogao bi ti nesto, posto vidim da se razumes, mozda oblake da nacrtas neke ili sta god oces, ja sam mislio da cela slika bude bar malo neki 3D, a onaj novi fancy konfekcija stil ne umem niti mi se to svidja, eventualno mi se svidja ako je bas vrh i ne bas massprodaksn sto je sad u modi

0409_feel, oblaci treba da su pljosnatiji! :drugarstvo:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Покушај и распоред детаља да ускладиш са златним пресеком ( http://alas.matf.bg.ac.rs/~zlucic/view_pdf.php?id=399 ), то даје динамику. Пробај нешто и с колоритом. Редукуј, рецимо, ове окер тонове.

Zelenizub je tu u pravu, ne bi trebalo to biti tako sve strogo simetrično, djeluje previše ukočeno. Razbacaj to malo!

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

nema tu v od vektora, sve je PS, ne znam vektore

Мислим и да Photoshop CS5 има те... није ни битно у ствари.

ajde de mi molim te objasni taj zlatni presek jer mi se ne cita tolki tekst

Tolki tekst је поједностављена верзија, реч је о пропорцијам и њихом хармоничном односу... тачније односу у коме се без проблема доживљава, или опажа, минорно и мејорно, или подређено и доминантно... однос 5:3, или што би ти било практичније за примену у Photoshop-у 100%:60% ... не знам како би једноставније.

mogao bi ti nesto,... mozda oblake da nacrtas neke ili sta god oces

Тренутно програмирам рачунар пошто ми је предходни систем срушен, уништен, обрисан у сервису... и инсталирана само нова Windows платформа, без тих графичких програма... тако да, технички, нисам у стању ништа озбиљније да урадим.

Подели на овим сајтовима

okeeeeeeeet! update! 0442_feel

poukeheader1.th.jpg

bolje vako? 0442_feel

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Основа хедера је одлична, као и тамна позадина на коју идемо са новим дизајном, јер желимо да у први план ставимо садржај сајта. Ја бих једино убацио још мало природе, људе и неку животињицу. Да вам буде пшријатно када видите ту слику. Да буде весело и да одражава дух овог места.

Подели на овим сајтовима

• Гости

мислим да је лепо да оградица, тараба, буде и са друге стране логоа. Да имаи неку њивицу на овим пољима, да не буду само ливаде, можда и лоза.

Подели на овим сајтовима

мислим да је лепо да оградица, тараба, буде и са друге стране логоа. Да имаи неку њивицу на овим пољима, да не буду само ливаде, можда и лоза.

Ovo je super stvar s tom stazicom, imaš tu simetriju razbijenu, taman kako sam ti to napisao. Oče ivane, ne treba mu sad još ogradica i s te druge strane, ja gledam kako to razbacati. Na tako malo prostora ne smije biti mnogo elemenata i motiva koji se ponavljaju a još su i simetrični. Jedva je i ovo ovako napravljeno da ne bude sasvim simetrično. Ne treba sad to više ouno dalje dirat, kao cjelina izgleda dobro. Nije to tehnički crtež! Također ništa više puno dodavati, premalo prostora, ne smije biti pretrpano. Možda samo naznačiti vinograd negdje u daljini, tamo lijevo ima malo mjesta, to bi stvarno moglo. Ti oblačići bi bili bolji kad bi lijevi protiv desnom bio malo više ili niže postavljen ali nije tamo dovoljno mjesta za to, probaj ih sasvim malo spljoštit i smanjit i razvagat: više - niže postavit taj lijevi i desni.  

Подели на овим сајтовима

Da sad vidim šta je o. Ivan mislio, tu ogradicu valjda stavit s te druge strane tog loga "POUKE" jer on je stilizovan kao hram. Nešto bi tamo s te lijeve strane stvarno bit moglo, tamo stvarno ima još nešto praznog mjesta u tom prostoru ispred loga, kao dvorištu tog hrama. Ja tamo ne bih stavljao nikakvu ponovo ogradicu kao što je desno već takvo malo koplje sa srpskom zastavicom kao ispred pravoslavnih srpskih crkvi što se često postavljaju u realnosti, stvarnosti - kad je slava. Da malo reflektira, naznači i te srpske narodne tradicije i običaje s crkvom i hrišćanstvom kod Srba povezane.

Подели на овим сајтовима

okeeeeeeeet! update! 0442_feel

poukeheader1.th.jpg

bolje vako? 0102_laugh

Ja sam u desnom uglu,gdje ovaj putić usmjeren očekivao da vidim neke zgrade solitere da asocira na grad.A u sredini pouke u obliku hrama koje je udaljen i koji pozivaju na jedinstvenu evharistijsku zajednicu.0442_feel 0102_laugh

capturedgy.jpg

Подели на овим сајтовима

pa jeste ne valja simetry ogradica

poukeheader1.th.jpg

a i nema logike, jer tamo desno je spajz i obor 0102_laugh

Zayron & Emanuil 0442_feel to nije putic, to je bre zitooooooooooooooo! a desno mirisljava lavanda 0102_laugh

Emanuile nema tamo putica, putic je tu otud gledas a logo 0442_feel je ustvari putokaz, a i ne bih ubacivao grad da remeti seosku idilu

Подели на овим сајтовима

Meni je isto to palo na pamet da bi se taj grad mogao malo naznačiti i tim bi taj put imao neko ishodište, ali nisam znao kakva je osnovna ideja, koncepcija tj zamjer headera, je li to tako namjerno zamišljeno da sve ozgleda komplet u rustikalnom stilu. Bilo bi to zanimljivo, desno na kraju puta naznačit grad a lijevo, na suprotnoj strani headera vinograd ili selo malo jasnije, kao što to reče o. Ivan. A crkva, hram tj. taj stilizovani logo "POUKE" bi im davao smisao cjeline i povezivao.

Подели на овим сајтовима

pa jeste ne valja simetry ogradica

poukeheader1.th.jpg

a i nema logike, jer tamo desno je spajz i obor 0102_laugh

Zayron & Emanuil 0442_feel to nije putic, to je bre zitooooooooooooooo! a desno mirisljava lavanda 0442_feel

hahaha, mi bismo ti to uništili s nekakvim traktorem koji po tom putu prevozi stajsko đubrivo na polje, to žito i tu tvoju mirišljavu lavandu tamo, hahahaha Imamo smisla za romantiku ko Marko Kraljević za balet.

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...