Jump to content

Скидање сувишних килограма

Маша

Препоручена порука

Regulisana ishrana ne podrazumeva gladovanje, već izbor namirnica.

Potrebna je fizička aktivnost i regulisana ishrana.

Ja kad sam na dijetalnoj ishrani pojedem dnevno minimalno pola kile mesa i 10 jaja , to je osnova :)

Do sada sam skinuo bliže 40 kg.

Baš se čudim,...ko li ti je preporučio taj način ishrane,.... i šta još kombinuješ sa mesom i jajima?

Regulisana ishrana da, ali pod tim se mora podrazumevati precizno izbalansiran unos različitih namirnica + i precizna gramaža,..... a ne da gruvaš

ovoliku dnevnu dozu  belančevina životinjkog porekla !  

To stvarno nije zdravo, osim možda za neki kraći vremenski period.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

500gr.mesa 10 jaja...Ja jedem kao pticica, pa mi deluje wow....Bez uvrede.......A nisam zaljubljena u meso, zaobilazim testenine,voce slabo, ali povrce...obozavam...Izvini jos jednom..

Nema uvrede :)

Mogu ja mnogo više, ali  se kontrolišem.

Подели на овим сајтовима

Baš se čudim,...ko li ti je preporučio taj način ishrane,.... i šta još kombinuješ sa mesom i jajima?

Regulisana ishrana da, ali pod tim se mora podrazumevati precizno izbalansiran unos različitih namirnica + i precizna gramaža,..... a ne da gruvaš

ovoliku dnevnu dozu  belančevina životinjkog porekla !  

To stvarno nije zdravo, osim možda za neki kraći vremenski period.

Ne postoji ista ishrana za sve ljude.

Ja treniram 6 puta nedeljno, pored svih ovih namirnica pijem i protein i amnino kiseline, doduše ne stalno ali pijem.

Jedem ja i druga hraniva ali pazim koja, hleb, slatko i sl izbegavam, odnosno jedem retko.

Na osnovu potreba organizma unosim hranu.

Подели на овим сајтовима

Ja imam slican rezim vezbanja i ishrane kao Dejan (vezbam 3x nedeljno po 2 sata), hleb, testenine ne jedem, voce i povrce u ogromnim kolicinama, meso manje (jer ga ne volim), suhomesnato nisam jela godinama, slatko jednom nedeljno i pijem uglavnom vodu, jogurt, kefir, negazirana i ove sokove iz prodavnice ne pojem vec ih sama cedim i muckam.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Ja imam slican rezim vezbanja i ishrane kao Dejan (vezbam 3x nedeljno po 2 sata), hleb, testenine ne jedem, voce i povrce u ogromnim kolicinama, meso manje (jer ga ne volim), suhomesnato nisam jela godinama, slatko jednom nedeljno i pijem uglavnom vodu, jogurt, kefir, negazirana i ove sokove iz prodavnice ne pojem vec ih sama cedim i muckam.

... :blush: .... :bendoff: 

A jaaaa ...ja ne vezbam,jedem sve namirnice koje sadrze brasno,hleb,testenine,kroasane,palacinke-slatke i slane,pice,torilje,przeno,peceno,pohovano,pomfrit,sireve,kolace,pite,sladolede,pudinge,slagove,voce,vocne sokove i vocne jogurte,kafu,nes,kapucino,frape sa plazmom,alkohol s vremena na vreme... crnu cokpladu da sprecim depresiju...Meso ne volim.

Sta cu...Ja volim da jedem,jedem i ne sekiram se oko kilograma kao neki.... Nikad nisam imala komplekse...

P.s. Pozvali su me rodjaci da prosetamo,i mi izadjemo,a ja nisam znala da je utakmica i da se igra taj vaterpolo... joooj ... Sedela bih kuci i jela strudlu sa makom i citala forum...Svi su se pretvorili u uvo,slusaju,gledaju ,aplaudiraju,skacu,pa se vracaju u fotelju,a ja jedem palacinku...Finis,svi su na nogama ,zovem konobara da mi donese secer za nes... joooj...i casu vode. 

Post se priblizava... Nije lako.Na muci se poznaju junaci.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ja treniram 6 puta nedeljno, pored svih ovih namirnica pijem i protein i amnino kiseline, doduše ne stalno ali pijem.

Naravno, slažem se.

Nisam znala da se profesionalno  baviš sportom, ... ne znam, u tom slučaju tvoja dijeta je možda u redu jer, spram napora koje trpi, telo ima i određene zahteve.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Za one koji se ne bave sportom,a skloni su stomakougadjanju,najbolji lek za skidanje kilograma je da jedu samo povrce ,manje kaloricno voce  i veoma malo integralnog hleba ...

Dosta vode...a kafu treba izbegavati...

Redovno se treba meriti,pa ako neko primeti da se ugojio 2 kg,moze odmah da se aktivira na nekom planu...

Eto,toliko od mene... Nije tesko.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Сада нека нова истраживања тврде да је управо у томе квака. Нови The New York Times на српском доноси чланак Кејта Марфија "Најбоља дијета је персонализована дијета". "Исти савет о исхрани не може бити добар за све јер смо међусобно различити", каже Еран Елинав, имунолог са Научног института "Вајцман" у израелском граду Реховету. "Зато смо толико подбацили у обуздавању епидемије гојазности."

Он и његове колеге направили су неку врсту саветовалишта за исхрану и публиковали рад о првим истраживањима у једном од најугледнијих научних часописа Cell (Ћелија) Њихово истраживање открило је запањујуће разлике у реакцијама на глукозу код осам стотина испитаника. Некима је шећер у крви јако скакао кад су јели сладолед и чоколаду, некима никако. Исмејан је тзв. гликемијски индекс којим се храна рангира на основу њеног утицаја на ниво шећера у крви, а поузданост израчунавања калорија стављена је под сумњу. Наиме, изгледа да свако од нас црпи енергију из хране на свој начин.

Комбинујући податке добијене из реакције испитаника на глукозу с информацијама о бактеријама у систему за варење и подацима из породичне и личне анамнезе научници су направили алгоритам, за који се показало да појединачно примењен даје добре резултате  у смањењу шећера у крви и повећању добрих бактерија у цревима.

Неке компаније покушавају да комерцијализују ово, али има и оних научника који оспоравају тако брзо постигнуте резултате у научном спречавању гојазности. Они, као Џон Матерс директор Центра за истраживање људске исхране Универзитета у Њукаслу, указују да је најмање 38 гена повезано с метаболизмом, а разне варијенте отежавају или олакшавају асорпцију или делотворну употребу хране. У зависности од генетског типа, некоме појединцу треба можда мање фолата, холина, масних киселина, скроба, кофеина итд. У том смислу, и њихови резултати, иако још необјављени,  говоре да да су они који су следили персонализоване препоруке за дијету проли боље од оних који су били на дијети општег типа.

Поред тога, треба да се узме у обзир да чиниоци који утичу на метаболизам подлежу и стресу или изложености штетним хемикалијама.

Разлог више за персонализовану дијету.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...