Jump to content

Dva miliona mladih na završnoj svetoj liturgiji Svjetskoga dana mladih u Madridu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево закључка малопређашње моје недоумице. Ипак си најобични злуради провокатрор.

А знаш шта је комично? Што поред свих ваших модернизација, не модернизујете те вештине манипулисања, вређања и дезавуизања, јер заиста, заиста је смешно и прозирно. Боље би вам било да на те ствари упрегнете снаге, јер су вам оне једине давале какав-такав резултат.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Zlatni ljiljan (simbol)

Zlatni ljiljan (fr. Fleur-de-Lis) kao simbol se počeo upotrebljavati u srednjem vijeku. Prisutan je na novcu, pečatima, zastavama, grbovima plemićkih dinastija, stećcima, raznim ukrasnim predmetima itd. Posebno je postao popularan kada je Bosna bila najmoćnija država na Balkanu i kada je njom vladao kralj Tvrtko I Kotromanić. Dinastija Kotromanića je za simbol uzela bosanski ljiljan, najčešće zvan zlatni ljiljan. Danas je zlatni ljiljan simbol Bošnjaka.

Prema nekim izvorima ljiljan potiče iz Ugarskog-anžuvijskog kraljevsta. Ipak ta teza je manje vjerovatna pošto je Kralj Tvrtko I Kotromanić imao nesuglasice sa Anžuvijskim kraljevstvom u početku svoje vladavine, zbog namjere Anžuvijskog kraljevstva da prisvoji Bosnu svom kraljevstvu.

Također postoji vjerovatnoća da je ljiljan uveden kao paralela patarenima Francuske koji su dijelili neka od osnovnih načela doktrine Crkve bosanske. Na ovaj način Tvrtko je namjeravao prikazati jedinstvo bosanskog naroda u okruženju rimokatoličke i bizantijske kulture. U svakom slučaju zlatni ljiljan se može smatrati autohtonim bosanskim simbolom, s obzirom da postoji i posebna vrsta ljiljana poznata pod nazivom Lilium bosniacum.

Grb zlatnih ljiljana stvoren od kraljevske porodice Kotromanić se sastojao od šest zlatnih ljiljana na plavoj podlozi sa bijelom lentom. Dolaskom Osmanlija na područje Balkana i padom dinastije Kotromanić i sam grb je izašao iz upotrebe.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Ево закључка малопређашње моје недоумице. Ипак си најобични злуради провокатрор.

А знаш шта је комично? Што поред свих ваших модернизација, не модернизујете те вештине манипулисања, вређања и дезавуизања, јер заиста, заиста је смешно и прозирно. Боље би вам било да на те ствари упрегнете снаге, јер су вам оне једине давале какав-такав резултат.

Ma da, strašno. Da se smrzneš  bendoff Ovi katolički  1000000001010

Jel te uvek tako pogodi kad ti neko ukaže na tvoje ne znanje?

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Ma da, strašno. Da se smrzneš  bendoff Ovi katolički  1000000001010

Jel te uvek tako pogodi kad ti neko ukaže na tvoje ne znanje?

Брини се ти о свом незнању, пошто боли. Знам да ти је тешко кад схватиш да после толико година не познајеш основе црквене историје, па чак ни западне.

Подели на овим сајтовима

Opomena

Опомена због тога што сам провокатором назвао човека који се спрда са већином православних верника и њихово мишљења о римокатолицима на лицемеран начин извће руглу!?

Хм, хм... Биће весело.

Подели на овим сајтовима

Opomena

Опомена због тога што сам провокатором назвао човека који се спрда са већином православних верника и њихово мишљења о римокатолицима на лицемеран начин извће руглу!?

Хм, хм... Биће весело.

To je tvoj lični doživljaj velečasnog ,moj nije takav,kao ni  administracije.
Подели на овим сајтовима

Opomena

Хм, хм... Биће весело.

To je tvoj lični doživljaj velečasnog ,moj nije takav,kao ni  administracije.

Драго ми је да то чујем, а ово ћемо сачувати, па ћемо утврдити да ли је став адмистрације једнак твом.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...