Jump to content

Најбољи савремени духовници у СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni ne smeta,evo izjava ti sad ima VELIKU težinu :D.

Što se teme tiče,nemam duhovnika,"samo" parohijskog sveštenika,koga veoma cenim i kao čoveka i kao sveštenika.Meni je to dovoljno.

Па ја се ево и јуче и данас питам зашто сам некима био саблазан, просто не могу да верујем за шта се људи каче......више ценим кад неко уме саркастично да скрене пажњу на свој став, па да од тога настане нека зезанција,јер ми заиста није проблем да примим шалу на свој рачун,а то важи и за добронамерне критике,а овако сирове и неотесане наступе "побожности" заиста не могу да трпим.

Бај д веј, ни ја немам неког манастирског духовника, већ само попа из мог места, он ме најбоље разуме и никад не омане

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

Ne znam zašto si nekome bio sablazan zbog avatara.Ili nika.Kako god meni lično nije,svako ima svoje viđenje stvari.Čak mi je i simpatično :drugarstvo:

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ne znam zašto si nekome bio sablazan zbog avatara.Ili nika.Kako god meni lično nije,svako ima svoje viđenje stvari.Čak mi je i simpatično :drugarstvo:

1405_love By the way, super ti je potpis,ili kako se vec zove ono dole sitnim slovima:)

Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove

Подели на овим сајтовима

Vi meni prisiste etiketu-nekakvog novopecenog hriscanina, pa i ja mogu na to slatko da se nasmejem; ovde igra pokvarenih telefona-ja nisam rekla da mi je sablazan, ne sablaznjava me, otkud vam to, nego mi jeste grozno, sta fali toj reci, ne uvidjam??? mogu cak i pojacati recju-odvratno (to mi je palo na pamet sad kad sam ponovo pogledala taj avatar), naglaseno, izbaceno stakleno oko, to stvarno nije nikakva lepota, mogli ste staviti i odsecenu glavu, ili tako nesto, imate neki cudan osecaj za estetiku :)

Iiii, opet greska u koracima-nisam Vas nazvala ni jeretikom, ni okrecenim grobom...????? Ja molim Vas da pazljivo procitate, o pomenutim delovima sam govorila da bih istakla da se Hristos nije fino i kulturno izrazavao, a nije ni ocutao- jer ste Vi meni zamerili na izrazavanju. Mozete i Gospodu zameriti nekulturno izrazavanje onda.

Jel' to znaci da svako ko ima nik i avatar na temu vere nekakav verski fanatik???? Nerazumno.

Подели на овим сајтовима

Svasta. Zabranjeno je analizirati Novi Zavet, i traziti paralele u svakodnevici??? Mi ga ne posmatramo valjda samo kao istorijsku knjigu. Ne znam kako bi onda imali svete oce, teologe...Kakav li Vi stav imate prema Hristu i Njegovim recima (posto vam smeta rec izrazavanje)???

Подели на овим сајтовима

Svasta. Zabranjeno je analizirati Novi Zavet, i traziti paralele u svakodnevici??? Mi ga ne posmatramo valjda samo kao istorijsku knjigu. Ne znam kako bi onda imali svete oce, teologe...Kakav li Vi stav imate prema Hristu i Njegovim recima (posto vam smeta rec izrazavanje)???

:) Мислим да ни једна твоја реч написана нема везе са хришћанским животом.

Подели на овим сајтовима

Владика Јоаким, Епископ полошко - кумановски Охридске Архиепископије... Невјероватна личност...

Подели на овим сајтовима

Слушај, да не разлачимо причу и да не патетишемо, није уреду што ти смета аватар другог и што га поредиш са апсидама и гробовима, јер извлачити Христове и било чије речи из контекста нема везе са везом, да тако кажем, ништа ми друго не пада на памет. И стварно, обрати пажњу на свој приступ према другоме.

И да завршимо, тема није уопште таква а и пијетизма и фанатизма нам је преко главе. Без љутње, али стварно мислим да то не пије воду.

Подели на овим сајтовима

Po tvojoj logici, nije u redu ni sto tebi smeta ono sto ja pisem; nije u redu sto tebi smeta to sto meni nesto smeta; odakle tebi ta sloboda da pomislis, i jos i kazes da ti nesto smeta-to nema veze, nijedna tvoja rec, sa hriscanskim zivotom (a ni logikom). Jel' moguce da se vama sve na ovom svetu svidja, i ama bas nista vam ne smeta? (ako i samo ako je to slucaj, a sumnjam, jer je to nemoguce, mozete mi uputiti gore pomenute reci, u protivnom, nemate pravo da vadite truncicu iz mog oka dok ne sredite svoje).Niste razumeli koliko vidim-nisam poredila coveka ni sa apsidama, ni sa grobovima, nego sam htela da kroz te primere pojasnim sopstvene reci. Evo, sad smo zavrsili.

Подели на овим сајтовима

...и онда нпр брачни пар иде у манастир да се саветује с монахом и да их он поучава о браку...то је глупост невиђена,ал невиђена...да те о браку саветује онај који о томе само из књига зна...

Потцењујеш овиме што си написао и монаштво и свештенство и књиге. Није ни Господ био у браку па говори о браку. Колико Светих је било безбрачно, и јел то што нису били у браку значи да нису компетентни да причају и саветују на ту тему? Колико њих је читав век провело уз црквене књиге и има веће духовно искуство од многих који имају прегршт искуства са људима, али им мањка духовна ( хришћанска ) дубина или се једноставно не сналазе и потребан им је савет.

Да си тражио до пре пар година Патријару Павлу савет о браку, јел би му рекао то што причаш је глупост, ти немаш појма како је мени у браку јер ти ниси у браку? Ако идемо том логиком, онда ни свештеник није компетентан да те саветује и духовно усмерава јер о многоме зна "само из књига". Замисли да се разболиш, убијеш човека, украдеш или било шта друго, одеш код свештеника и кажеш му: Ма глупост је да ме ти саветујеш о томе када ниси ни болестан, нити си убио нити крао. Како ти можеш мене да саветујеш када нисмо у истој ситуацији? Глупост невиђена!

Ако ћу ја, као верник, да одмеравам животно искуство свештеника и да ценим његову валидност по питању давања савета и да занемарим благослов који тај човек има како би ме усмерио и помогао ми кроз савете, онда сам у проблему.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...