Jump to content

Kako je unisten Inteligentni Dizajn u USA, predavanje Kennetha Millera

Препоручена порука

duh velis? i sta sad oces da kazes da ne postoje duhovi tj duh u nekom obliku?

postoji itekako

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

To su mozaicne forme poput Arheopteriksa, nemaju nista prelazno. Pomiri se sa tim da si stvoren i da imas dusu besmertnu.

I jesam stvoren, al ne magijom nego prirodnim procesima.

:)

Zato i imam zakrzljali rep.

Da sam imao dizajnera kako ti tvrdis zakrzljali rep nikad ne bi imao. :)

Ali imam ga jer je moja vrsta, nastala od vrste koja ga je imala pa ga sve manje i manje koristila pa je zakrzljao. Isto se desava i sa malicem.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

U smrtnu dusu veruju adventisti to nema veze sa pravoslavljem, to su neki savremeni teolozi poceli da mlate praznu slamu i da

uvode jereticka ucenja.

Смртност душе је изворно хришћанско учење, иначе би васкрсење, па и само оваплоћење било бесмислено; такође то би значило да постоји безброј богова... Бесмртна душа је пагански изум. Поједини свети оци су усвојили не само паганске науке, него и философију - тако су неки били умерени платоничари, а неки су претерали и отишли у екстрем поставши јеретицима нпр. Ориген Александријски, Блажени Августин Хипонски, Свети Евагрије Понтијски.

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Смртност душе је изворно хришћанско учење, иначе би васкрсење, па и само оваплоћење било бесмислено; такође то би значило да постоји безброј богова... Бесмртна душа је пагански изум. Поједини свети оци су усвојили не само паганске науке, него и философију - тако су неки били умерени платоничари, а неки су претерали и отишли у екстрем поставши јеретицима нпр. Ориген Александријски, Блажени Августин Хипонски, Свети Евагрије Понтијски.

lol 0102_laugh

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

lol 0102_laugh

Ne znam sta ti je tu lol? covek prica o sholastici, takozvano ozivljavanje platonizma u hriscanstvu.

Stvarno je sarmotno da mu na ovakav tekst odgovaras sa "lol"

Подели на овим сајтовима

ti mi pricas o sramotnosti i izrazavanju, ajde de :D

smesno mi sto kaze da dusa posle smrti ne postoji, ili sta vec misli pod time, posto nece nista da objasni nego prica u rebusima

Подели на овим сајтовима

smesno mi sto kaze da dusa posle smrti ne postoji, ili sta vec misli pod time, posto nece nista da objasni nego prica u rebusima

Ja ne vidim uopste da prica o rebusima.

Pricao o hriscanskoj filozofiji srednjeg veka.

Ali izgleda to poznajes podjednako koliko i evoluciju...

Nije bas reko da dusa posle smrti ne postoji, nego, nesto slichno... ali jel to tebe plasi? Pricajuci sa tobom sticem da je tvoj razlgo verovanja u hriscanstvo - strah od smrti.

Plasis se da mozda posle smrti od tebe nista....... :)

Подели на овим сајтовима

oces ti da shvatis da nisam tebe pitao nego njega, svaka cast pa u isto vreme paralelno odradjujes istu stvar u dve teme, stvarno si sampion

a opet tripujes drsko tako sto pokusavas da se ubacujes u um drugih ljudi, ostavi se toga vise, ne znam kako da ti objasnim, stvarno preterujes, fora je u tome sto si sve promasio

podsecas me na dzinovsku puslicu iz ghostbustersa :lol:

Подели на овим сајтовима

I jesam stvoren, al ne magijom nego prirodnim procesima.

Zato i imam zakrzljali rep.

Da sam imao dizajnera kako ti tvrdis zakrzljali rep nikad ne bi imao. :)

Ali imam ga jer je moja vrsta, nastala od vrste koja ga je imala pa ga sve manje i manje koristila pa je zakrzljao. Isto se desava i sa malicem.

Nemas rep ni ti niti bilo koji drugi covek. Bog ne stvara putem magije, to veruju teisticki evolucionisti da je on bio statista

koji je pustio mutacije i selekciju da stvaraju, a on se samo mesao kada zagusti.

Подели на овим сајтовима

Nemas rep ni ti niti bilo koji drugi covek.

Imam zakrzljali rep. A imas ga i ti.

t.j repnu kost.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coccyx

To mozes vrlo lako da proveris. Da me je dizajner kreirao to bi bilo suvisno i ne bi postojalo tu.

a opet tripujes drsko tako sto pokusavas da se ubacujes u um drugih ljudi, ostavi se toga vise, ne znam kako da ti objasnim, stvarno preterujes, fora je u tome sto si sve promasio

Gledaj ti trn u svom oku kako uci tvoja religija. Ti tripujes drsko da tvoji osecaji znace nesto da si ti nesto mnogo posebna zivotinja da je ova zemlja stvorena sam oza tebe, da ti imas posebnu besmrtnu dusu koja ce ici na posebno mesto kod cika boga, dok ce druge ne toliko posebne pokvarene duse biti mucene za vek i vekova. Pa ti ja ne pricam nista o tome. A mogo bih... do ujutru.

Uz to zbog tih svojih verovanja i strahova, pricas tu redom o stvarima o kojima bas dve blage nemas sa tolikim egoizmom kao da si ih proucio od a do sh i meni dajes savete. Tripujes da si nesto posebniji od mene da imas posebnije isksutvo, da imas mistichno iskustvo. A svako tvoje iskustvo sam sigugno proziveo posebno po pitanju tih misticnih laprdanja.

I ja sam onda... sta... drzak? ne, samo mi se smuci zivot kada vidim da neko veruje u neke pricice zbog kojih nocima nisam spavao i siri ih na druge ljude, truje umove i mozgove.

Pa moram da dam drugu stranu osecam se nekako.. duznim... ko zna ko je sve u gluposti koje sam ja prosipao poverovao....

Подели на овим сајтовима

Po cemu bi vaskrsenje bilo obesmisljeno? Vaskrsenjem je covek kompletan kao licnost. Kakve veze ima besmrtna dusa sa bezbroj bogova? Tim pricama kako su Sveti oci preuzimali paganska ucenja o besmrtnosti duse i da zato ona ne postoji, mozes isto

da dokazes i da je Isus Hrist paganskim mit zato sto navodno ima paralele sa paganskim bogovima.

Подели на овим сајтовима

Gledaj ti trn u svom oku kako uci tvoja religija. Ti tripujes drsko da tvoji osecaji znace nesto da si ti nesto mnogo posebna zivotinja da je ova zemlja stvorena sam oza tebe, da ti imas posebnu besmrtnu dusu koja ce ici na posebno mesto kod cika boga, dok ce druge ne toliko posebne pokvarene duse biti mucene za vek i vekova. Pa ti ja ne pricam nista o tome. A mogo bih... do ujutru.

Uz to zbog tih svojih verovanja i strahova, pricas tu redom o stvarima o kojima bas dve blage nemas sa tolikim egoizmom kao da si ih proucio od a do sh i meni dajes savete. Tripujes da si nesto posebniji od mene da imas posebnije isksutvo, da imas mistichno iskustvo. A svako tvoje iskustvo sam sigugno proziveo posebno po pitanju tih misticnih laprdanja.

I ja sam onda... sta... drzak? ne, samo mi se smuci zivot kada vidim da neko veruje u neke pricice zbog kojih nocima nisam spavao i siri ih na druge ljude, truje umove i mozgove.

Pa moram da dam drugu stranu osecam se nekako.. duznim... ko zna ko je sve u gluposti koje sam ja prosipao poverovao....

ja mislim da si ti beskonacan, pa evo imam i dokaze 0110_hahaha

nego, ako nastavis ovim tempom, bice izgleda banane za evoluirane majmune :D

iz posta u post postajes sve radikalniji i nemas obzira o cemu pricas i na kom se forumu nalazis, nema smisla... ma nije ni bitno na kom se forumu nalazis, jer ga pretera za bilo kakav forum

Подели на овим сајтовима

Nemas rep ni ti niti bilo koji drugi covek. Bog ne stvara putem magije, to veruju teisticki evolucionisti da je on bio statista

koji je pustio mutacije i selekciju da stvaraju, a on se samo mesao kada zagusti.

Не, то верују ИДијевци.

P.S. Занемарите оно Свети испред имена Евагрије Понтијски, пошто ни он није успео да задржи ту титулу, јер је анатемисан заједно са Оригеном... 301

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche

Подели на овим сајтовима

Po cemu bi vaskrsenje bilo obesmisljeno? Vaskrsenjem je covek kompletan kao licnost. Kakve veze ima besmrtna dusa sa bezbroj bogova? Tim pricama kako su Sveti oci preuzimali paganska ucenja o besmrtnosti duse i da zato ona ne postoji, mozes isto

da dokazes i da je Isus Hrist paganskim mit zato sto navodno ima paralele sa paganskim bogovima.

Јаој коме сам нашао да причам?!? Shame on me... Мислим да би било доста корисно по твој интелектуални живот да престанеш да читаш креационистичке памфлете, и да почнеш да читаш најпре теологију да научиш понешто о својој вери...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...