winux59 Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Ma je li? A sta je vrsta? Nije li ti dovoljno sto je evidentno da postoje promene? Koji stepen promena je po tvom misljenju potreban da bi se nazvali razlicitim vrstama?Nemojmo sada da se igramo - pogledaj i sam nazive tih razlicitih organizama: Large Ground Finch, Medium Ground Finch, Small Tree Finch, Warbler Finch... One pripadaju rodu Geospiza, a one familiji Thraupidae i tako dalje po Lineovoj nomenklaturi. Jel to zeba ili nije? Ti od jednog para pasa, imas sad preko 200 rasa. A jel to i dalje pas ili nije? Upravo to i govorim, sve sto imate su dokazi za mikroevoluciju to jest promene u okviru vrste, i onda kazete ako na to dodamo milione godina sve je moguce, ali na vasu zalost nije moguce. Mikro evoluciju niko ne spori. Kljunovi se posle vratili u normalu Citaj nauku iz 21og veka, izvoli! Pise da je Bog poslao duhove u cetiri coska Zemlje. I to ne cetiri strane sveta. "Uze mi rec iz usta" jel to znaci bukvalno da si mi uzeo rec iz usta? To i dalje ne pise da je zemlja ravna ploca. Jel to u previdu danicic karadzic? l ajd na to nek ti odgovori neki teolog ovde ih ima dosta. Da je Charles Darwin mislio kao protestanti, mislis li da bi Origin of species ikada bilo napisano? Razmisljati drugacije - to je to! Pa ako imas 90% naucnika evolucionista, a ja nisam evolucionista, onda to znaci da ja razmisljam drugacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 И ево, овако можемо цео дан, и више дана. А ко одлучује да ли је мутација корисна или не? Сама ћелија? Сам организам? Или организам некако астролошки утиче на ћелије? Или ћелије имају своју вољу? Уф, мора ти одговорим изгледа да нисмо завршили конверзацију. Јер некима очигледно треба да се црта. Питање ти је подједнако бесмислено као да си ме питао ко одређује да ли ће два елемента хемијски да реагију и да направе трећи. Као да је потребана интелигенција да им да команду да то ураде. Дакле одређују природни процеси. Природни процес који то одређује у еволуцији назива се природна селекција. Добра мутација се пренесе на следећу генерацију тако што онај са добром мутацијом преживи пре у односу оног са лошом. Јелте пренесе ген пренесе ту информацију. то ти је природна селекција. Упари се. Пошто изгледа ниси гледао ниједан документарац у природу. Лав који нема довољно снаге неће преживети јер неће моћи да ухвати храну. Газела која спорије трчи неће побећи и неће пренети своје гене. Пример сукоба две врсте. Имаш примере промене временских услвоа где онај ко боље издржи зиму преживи итд. Твоје неразумвање је заморно. Ено ти на овој теми, не знам на којој страници, нашао сам ти и цитирао изјаве највећих еволуциониста, који говоре о овоме о чему ја говорим, само што још нису снимили занимљиве клипове о томе, па ти ниси информисан. А ја сам ти рекао да си ти њих лоше разумео. Што је сасвим природно са обзиром да не разумеш процес природне селекције. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Jel to zeba ili nije? Ti od jednog para pasa, imas sad preko 200 rasa. A jel to i dalje pas ili nije? Upravo to i govorim, sve sto imate su dokazi za mikroevoluciju to jest promene u okviru vrste, i onda kazete ako na to dodamo milione godina sve je moguce, ali na vasu zalost nije moguce. Mikro evoluciju niko ne spori. Kljunovi se posle vratili u normalu Sine, postoji li promena ili ne? "Uze mi rec iz usta" jel to znaci bukvalno da si mi uzeo rec iz usta? To i dalje ne pise da je zemlja ravna ploca. Jel to u previdu danicic karadzic? Video sam na engleskom. Piše da je Zemlja nepokretna a katolici su učili da je Zemlja centar univerzuma do 1913. Oni su tako shvatili. Pa ako imas 90% naucnika evolucionista, a ja nisam evolucionista, onda to znaci da ja razmisljam drugacije. Tvoja različitost u ovom slučaju ne dovodi do napretka nego do nazatka. To je više iz neznanja i ideološke pristrasnosti nego nečeg drugog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 И ево, овако можемо цео дан, и више дана. А ко одлучује да ли је мутација корисна или не? Сама ћелија? Сам организам? Или организам некако астролошки утиче на ћелије? Или ћелије имају своју вољу? Hahahahahahahahah Али канцер се шири, без обзира што није користан? Da, šta sa tim? Ено ти на овој теми, не знам на којој страници, нашао сам ти и цитирао изјаве највећих еволуциониста, који говоре о овоме о чему ја говорим, само што још нису снимили занимљиве клипове о томе, па ти ниси информисан. A imaš li ti neki argument, neko svoje revolucionarno razmišljanje, viđenje, možda indukovano iz postojećih saznanja ili ćeš se do sledećeg četvrtka pozivati na famozne ozbiljne naučnike ili najveće evolucioniste ili šta god? Svaki biolog u školama je evolucionista, mora biti. Da ne pričam o molekularnim biolozima i genetičarima. Poenta stvari je da niko nema monopol nad nazivom najvećeg evolucioniste. Te nazive koristite samo vi za vaše patetične antinaučne poente. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Sine, postoji li promena ili ne? Tata, postoji promena u okviru vrste, bas kao sto biblija predvidja. i to je naucno potvrdjeno, a ti navedi promenu izmedju vrsta, jer to je ono sto radis, kazes vidis ima promena u okviru vrste, i onda kazes to je evoluicja, ne to nije evolucija to je zloupotreba reci evolucija. Evolucija kako je vi vidite je promena u toku vremena i nastanak novih vrsta, a ne samo promene u okviru postojecih. Video sam na engleskom.Piše da je Zemlja nepokretna a katolici su učili da je Zemlja centar univerzuma do 1913. Oni su tako shvatili. U katolicanstvo se uvuklo mnogo toga iz paganaskog, na primer datum bozica, kakve to veze ima s biblijom? Tvoja različitost u ovom slučaju ne dovodi do napretka nego do nazatka. To je više iz neznanja i ideološke pristrasnosti nego nečeg drugog. Vise je iz nedostatka dokaza za vasu teoriju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Hahahahahahahahah Da, šta sa tim? A imaš li ti neki argument, neko svoje revolucionarno razmišljanje, viđenje, možda indukovano iz postojećih saznanja ili ćeš se do sledećeg četvrtka pozivati na famozne ozbiljne naučnike ili najveće evolucioniste ili šta god? Svaki biolog u školama je evolucionista, mora biti. Da ne pričam o molekularnim biolozima i genetičarima. Poenta stvari je da niko nema monopol nad nazivom najvećeg evolucioniste. Te nazive koristite samo vi za vaše patetične antinaučne poente. Онда хајде да слушамо шта нам ти причаш, пошто си вероватно деценијама радио експерименте да би дошао до одређених закључака којима нас просветљујеш по форуму, јер људи које сам ја цитирао, а који су еволоуционисти јесу. Вероватно да имаш и пар доктората, јер ниподаштаваш ставове људи који их имају. Ја тамо цитирам људе на које се сви атеисти позивају, и на чије се аргументе о еволуцији сви позивају, почевши од Дарвина, који је је осмислио ту вашу астролошку дисциплину, и који је сам причао о овим проблемима које ја овде покрећем, а на које још увек не добијам одговор, јер видим да нико од Интернет еволуциониста не може ни да појми о чему ја постављам питање, а ти ми кажеш да то не вреди. И свима вреде Докинс или Дарвин или многи други када треба да се праве паметни, али када они поставе нешто као проблем, онда или то једноставно игноришете, или се правите паметнији од њих. Хајде онда да сви ућутимо и слушамо шта ти имаш да нам испричаш о апсолутно свему, пошто ти ови научници нису довољни ауторитети, о премудри. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Уф, мора ти одговорим изгледа да нисмо завршили конверзацију. Јер некима очигледно треба да се црта. Питање ти је подједнако бесмислено као да си ме питао ко одређује да ли ће два елемента хемијски да реагију и да направе трећи. Као да је потребана интелигенција да им да команду да то ураде. Дакле одређују природни процеси. Природни процес који то одређује у еволуцији назива се природна селекција. Добра мутација се пренесе на следећу генерацију тако што онај са добром мутацијом преживи пре у односу оног са лошом. Јелте пренесе ген пренесе ту информацију. то ти је природна селекција. Упари се. Пошто изгледа ниси гледао ниједан документарац у природу. Лав који нема довољно снаге неће преживети јер неће моћи да ухвати храну. Газела која спорије трчи неће побећи и неће пренети своје гене. Пример сукоба две врсте. Имаш примере промене временских услвоа где онај ко боље издржи зиму преживи итд. Твоје неразумвање је заморно. Јесте, и онда природна селекција мени направи палац? И онда ја некако телепатски или атролошки на следећу генерацију пренесем информацију да се и следећој генерацији направи палац? При чему делујем не само на своје генетске информације, које треба да се мултипликују и пренесу на друго биће, већ и на генетски материјал и генетске информације своје партнерке, која још увек нема палац и потомству преноси информацију да треба да се роди без палца? Интересантно размишљање. А јел та нова информација долази од утицаја Нептуна можда? Природна адаптација се не може мешати са променама у генетским информацијама живих бића, обзиром да је адаптација доказана емпиријски, а промене у генетским информацијама настале услед промене животне средине нису. Много ми је логичнија ова нова теорија по којој се та информација преноси ретро вирусима. То је чак прва логична теорија која би можда и била прихватљива и мени, уколико се докаже да је тачна. Прва ствар у било чијем поимању еволуције која може да има логике. И уколико би заиста и доказали да су ретро вируси способни да на трајни начин мењају генетски запис, то би ми било сасвим прихватљиво. А ја сам ти рекао да си ти њих лоше разумео. Што је сасвим природно са обзиром да не разумеш процес природне селекције. А ја теби кажем да их ниси ни читао. Нити разумео. Што је природно, обзиром да знање црпиш из гледања клипове. Ти ми на другој теми причаш о Докинсу, ја ти цитирам део из његове књиге о којој причамо који је супротан ономе о чему ти причаш, наведем ти страну и све, а ти ми кажеш да је на клипу другачије. И онда ти боље него Докинс знаш о чему је он причао? А сада знаш и оно што очигледно ниси прочитао, иако сам то тамо поставио? Због чега теби онда уопште треба било ко када ти имаш протестански поглед на свет, са тобом као мерилом свега? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Јесте, и онда природна селекција мени направи палац? То је управо оно што ви креационисти не разумете. Природна селекција није теби направила палац, веч ти и све животиње које имате палац имате неког претка који је некад дибио неки примитивни палац, неке примитивне удове и примитивне прсте. Које су се током милиона година код тебе развили у такве код шимпанзе у другачији, код кучета пак другачије. То је потекло од првих организама са првим удовима. Много година треба до твог палца. Е то што ти мислиш да је генетска мутација одма нови орган то није мој проблем. Мутације су мала промена за малом променом. Ако у религији имаш магију нешто из чиста мира у науци немаш. ри чему делујем не само на своје генетске информације, које треба да се мултипликују и пренесу на друго биће, већ и на генетски материјал и генетске информације своје партнерке, која још увек нема палац и потомству преноси информацију да треба да се роди без палца? Интересантно размишљање. А јел та нова информација долази од утицаја Нептуна можда? Есктремно лупаш зато што узимаш већ комплксни део. У питању је у почету проста мутација. Један протеин тамо амо. Све остало је научно доказано и не млати ми се око твог - свиђа ми се да верујем не свиђа ми се - И онда ја некако телепатски или атролошки на следећу генерацију пренесем информацију да се и следећој генерацији направи палац? Не астролошки већ преко днк-а како се и преноси оно што се поседује. Твоје незнање а и тврдоглавст и одбијање да схватиш уопште ште је теорија еволуције страшно смара. Више сам ти него разумно објаснио. Сада извини, али ћао. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 То је управо оно што ви креационисти не разумете. Природна селекција није теби направила палац, веч ти и све животиње које имате палац имате неког претка који је некад дибио неки примитивни палац, неке примитивне удове и примитивне прсте. Које су се током милиона година код тебе развили у такве код шимпанзе у другачији, код кучета пак другачије. То је потекло од првих организама са првим удовима. Много година треба до твог палца. Е то што ти мислиш да је генетска мутација одма нови орган то није мој проблем. Мутације су мала промена за малом променом. Ако у религији имаш магију нешто из чиста мира у науци немаш. Не астролошки већ преко днк-а како се и преноси оно што се поседује. Твоје незнање а и тврдоглавст и одбијање да схватиш уопште ште је теорија еволуције страшно смара. Више сам ти него разумно објаснио. Сада извини, али ћао. Ово је било само карикирање, што си врло добро схватио. Посебан проблем, који нисам ја први поставио, већ управо они који еволуцију бране и који се њоме баве на научном нивоу, јесте тај иницијални, непосредни утицај, о коме сам раније причао, као и преношење са генерације на генерацију генетских информација, и одржање тих инофрмација, и унапређивање њихових карактеристика у дугом низу генерација. Управо се због тих нелогичности данас дошло до теорије о ретро вирусима, о којој ти појма немаш, али си се опет нашао да је ниподаштаваш, иако овде не разумеш ни најосновнијхе ствари о којима сам ја причао, јер си се и о овоме, као и раније о масонским заверама, едуковао преко клипова који не смеју бити дужи од сат времена, јер после тога успавају, Ако неко овде нешто не разуме, то си онда ти, јер је мој став много ближи еволуционистима него твој, који је догматски. Што опет не спорима као право, али немој да причаш да се бавиш нечим са научним приступом, јер у твојим дискусијама од научног приступа нема ни Н. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Ово је било само карикирање, што си врло добро схватио. проблем је што си ти еволуцију схватио као овај овде: http://www.youtube.com/watch?v=2idR1cC1Qtk И зато човеку коју целу ствар не капира и не жели да скапира не вреди причати. Ако сам ти ја догматичан ок, шта год. Суди ми до ујутру. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 проблем је што си ти еволуцију схватио као овај овде: http://www.youtube.com/watch?v=2idR1cC1Qtk И зато човеку коју целу ствар не капира и не жели да скапира не вреди причати. Ако сам ти ја догматичан ок, шта год. Суди ми до ујутру. Хахахахахаха!!!! Краљеви! Ово нисам одгледао! Хахахаха! Врх! А онај подвучени и закљивљени део поново прочитај, упућен је на твоју адресу. У здравље! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Фебруар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 А онај подвучени и закљивљени део поново прочитај, упућен је на твоју адресу. У здравље! јесте ја сам тај који не капира природну селекциј уа ти ме питаш КО ОДРЕЂУЈЕ КОЈА ЋЕ ОСОБИНА ДА ОПСТАНЕ и даш пример И ОНДА ОД МУТАЦИЈЕ НАСТАНЕ ПАЛАЦ Такве смешне с твари може да пита само неко ко НЕ РАЗУМЕ еволуцију. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 јесте ја сам тај који не капира природну селекциј уа ти ме питаш КО ОДРЕЂУЈЕ КОЈА ЋЕ ОСОБИНА ДА ОПСТАНЕ и даш пример И ОНДА ОД МУТАЦИЈЕ НАСТАНЕ ПАЛАЦ Такве смешне с твари може да пита само неко ко НЕ РАЗУМЕ еволуцију. Пријатељу, ако поред тога што не разумеш шта те питам, не разумеш и сарказам, онда си у још већем проблему. Онда стварно све гледаш протестантски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Онда хајде да слушамо шта нам ти причаш, пошто си вероватно деценијама радио експерименте да би дошао до одређених закључака којима нас просветљујеш по форуму, јер људи које сам ја цитирао, а који су еволоуционисти јесу. Вероватно да имаш и пар доктората, јер ниподаштаваш ставове људи који их имају. Ја тамо цитирам људе на које се сви атеисти позивају, и на чије се аргументе о еволуцији сви позивају, почевши од Дарвина, који је је осмислио ту вашу астролошку дисциплину, и који је сам причао о овим проблемима које ја овде покрећем, а на које још увек не добијам одговор, јер видим да нико од Интернет еволуциониста не може ни да појми о чему ја постављам питање, а ти ми кажеш да то не вреди. И свима вреде Докинс или Дарвин или многи други када треба да се праве паметни, али када они поставе нешто као проблем, онда или то једноставно игноришете, или се правите паметнији од њих. Хајде онда да сви ућутимо и слушамо шта ти имаш да нам испричаш о апсолутно свему, пошто ти ови научници нису довољни ауторитети, о премудри. A možeš li ti išta da pokažeš, pitaš, objasniš, razumeš, napraviš poentu ne pozivajući se na autoritet Crkve, tzv. famoznih ozbiljnih naučnika, svetih otaca, ustavnog suda , države, Biblije...? To je tako učestalo kod vas, o čemu god da se priča - autoritativan nastup po svakom kriterijumu. Valjda pošto ne znate mnogo oko onoga o čemu se priča, niti imate formirane stavove, niti se usuđujete da razmislite pa onda mislite da je to ne znam ni ja šta i da npr. ne možete da pričate o evoluciji ako nemate doktorat iz mikrobiologije. Kako god, u pitanju je obična logička greška, sofizam, koji se zove argument autoriteta. http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority što se mene tiče, to je intelektualni fašizam zatvorenih i uskih umova. Mi kada citiramo Darwina, Dawkinsa ili koga već, mi se držimo logike, koherentnosti, verifikabilnosti i verodostojnosti ONOGA šTO ONI GOVORE, a ne na autoritet njih kao naučnika. Ako je sve što imaš da ponudiš u ovoj diskusiji "ko si ti da misliš da si pametniji od toga i toga kad on ima diplomu i na njegovoj diplomi piše bla bla bla?" ili vašu tipičnu patetiku od argumentacije koja otprilike ovako biva: "šta ti ima da misliš kad je i sami ovaj evolucionista rekao kako je (onda obično ide nešto što ne sledi iz toga što je rekao - non sequitur) to i to?" I sledeći argument u tom (hm) logičkom dokazu obavezno nešto kao: "Ma nemoj, vi se po potrebi pozivate na njih a kada se mi pozivamo onda nisu dobri i to ne važi." Nadam se da sam se objasnio adekvatno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 17, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2012 Јесте, и онда природна селекција мени направи палац? И онда ја некако телепатски или атролошки на следећу генерацију пренесем информацију да се и следећој генерацији направи палац? При чему делујем не само на своје генетске информације, које треба да се мултипликују и пренесу на друго биће, већ и на генетски материјал и генетске информације своје партнерке, која још увек нема палац и потомству преноси информацију да треба да се роди без палца? Интересантно размишљање. А јел та нова информација долази од утицаја Нептуна можда? Obrazovanje i učenje bi znatno redukovalo šansu za blamiranja ovog ranga. Ako ne znate odakle da počnete, moja preporuka je knjiga iz biologije za peti razred osnovne škole. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука