C.A._R.I.A. Написано Август 15, 2011 Пријави Подели Написано Август 15, 2011 isto tako sam mišljenja sam da je nepotrebno govoriti o Artemiju u negativnom smislu, koji je još uvijek i u okviru SPC ili ga miješati sa onim sa čim on u stvari nema mnogo veze. možemo čitati i u Jevanđelju: "I mnogi će poći za njihovim nečistotama, zbog kojih će se pohuliti na Put istine." (Pt. 2, 2) i dalje je rečeno : "A koji je čuo i nije izvršio sličan je čovjeku koji sagradi kuću na zemlji bez temelja, na koju navali rijeka i odmah pade, i raspade se kuća ona strašno." Lk. (6,49) Мислим да треба прочитати неке текстове од раније... Артемије је прихватио Саборске одлуке,па их прекршио... А и овде пише доста корисног http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1053/tekst/artemijeva-sekta-parasinagoga-paracrkva/print/lat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 16, 2011 Пријави Подели Написано Август 16, 2011 Тема није о Артемију , прођите се дакле Артемија. Тема је о Немањи званом још и Акакије( таки је) . Па добро , шта да се ради , мислим реално радујем се што је Немања стављен под контролу КГБ-а , млого боље у сваком случају него под контролу ЦИА, где је био до сада. Свака част Немања то је прави избор. algabacaju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БоКи шмекер Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ево шта о (владики) Акакију каже Википедија (Wikipedia): http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B Члан сам Википедије тако да врло лако могу да изменим чланак, дакле дајте предлоге за измене и допуне. Сигурно да није небитно шта пише у најчитанијој енциклопедији... "Всјакоје диханије да хвалит Господа!" (Псал. 150:6) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Artemije im je svima pokvario koncepciju. Upao je na njihovo trziste sa pricom o ekumenistickom crkvom i slicnim trabunjanjima. Akakije vise nije in kod nazovi poboznih starokalendaraca starokalendarkse crkve. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ево шта о (владики) Акакију каже Википедија (Wikipedia): http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B Члан сам Википедије тако да врло лако могу да изменим чланак, дакле дајте предлоге за измене и допуне. Сигурно да није небитно шта пише у најчитанијој енциклопедији... Да, треба да измениш да је између осталог део основне школе похађао у Бачком Јарку, отуда га и познајем. Ово обавезно додај - "Отуда га форумски Жељко познаје" . Додај и да је у Новом Саду био скинхедс, и то веома агресиван скинс. И отуда га познајем. Ово обавезно додај "Отуда га форумски Жељко познаје" . Остало је како тако , мож да прође. Јаков., Срђан Ранђеловић, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Испашће жеље, честитке и поздрави од Жељка за Акакија Или једноставно Боки напиши Жељко познаје Акакија Може и тако, ал не мора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 "Отуда га форумски Жељко познаје" klapklap klapklap klapklap није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ево шта о (владики) Акакију каже Википедија (Wikipedia): http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B Члан сам Википедије тако да врло лако могу да изменим чланак, дакле дајте предлоге за измене и допуне. Сигурно да није небитно шта пише у најчитанијој енциклопедији... Додај да су јеретици и да немају везе са православљем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 @@Srdjan, Зилоти нису јеретици, па ни Акакијева група, они су расколници у заблуди! Реч јеретик има велику тежину те не могу се зилоти тако назвати, барем их Црква још није тако назвала-прогласила да су јеретици. Имај у виду да је Свети Григорије Палама исто био зилот али није био ван цркве, па га Господ прославио, док ови данашњи су ван цркве и у заблуди, зато су они расколници а не јеретици! verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Само да ово додам, има неких Грчких старокалендараца који су баш ушли у јерес (јерес о очењу Свете Тројице и јерес иконоборства где поштују само барокне иконе) али ови Акакијеви за сад немају ни једно јеретичко учење, као и већина осталих групација - они су само у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Само да ово додам, има неких Грчких старокалендараца који су баш ушли у јерес (јерес о очењу Свете Тројице и јерес иконоборства где поштују само барокне иконе) али ови Акакијеви за сад немају ни једно јеретичко учење, као и већина осталих групација - они су само у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве. Ја мислим да су јеретици, јер обоготворују календар, начин рачунања времена, и њега поштују као идола. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 @@Ђорђе Р, И поред тога, опет нису јеретици. Поштују канон псаскалног рачунања времена и то је једино што је у канону Цркве за календар, а остало - није ушло у канон, да је ушло у канон онда поједнине Помесне цркве не би прешле на грегоријански календар. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 @@Ђорђе Р, И поред тога, опет нису јеретици. Поштују канон псаскалног рачунања времена и то је једино што је у канону Цркве за календар, а остало - није ушло у канон, да је ушло у канон онда поједнине Помесне цркве не би прешле на грегоријански календар. Кажем да календар постављају на место Бога, Христа замењују календаром. Како то није јерес? Мислим, поштују они и Христа, али прво календар, па онда Христос Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Па лепо- није јерес, за сад Црква није написала такав канон како би могла некога назвати јеретиком због календара... зато сам написао- они су сви у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве. Ово Заблуда се баш на то и одности. Па ако би онда тако строго гледали, а већ постоји канон само за Пасхалију, онда су Финци први "јеретици" па тек сви остали! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Мора се разграничити шта је јерес, шта је заблуда, шта је раскол, а шта је непослушност... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука