Jump to content

Немања Станковић, вођа српских "зилота", постао "епископ Шумадијско Ресавски"

Оцени ову тему

Драгољуб

Препоручена порука

isto tako sam mišljenja sam da je nepotrebno govoriti o Artemiju u negativnom smislu, koji je još uvijek i u okviru SPC ili ga miješati sa onim sa čim on u stvari nema mnogo veze.

možemo čitati i u Jevanđelju:

"I mnogi će poći za njihovim nečistotama, zbog kojih će se pohuliti na Put istine." (Pt. 2, 2)

i dalje je rečeno :

"A koji je čuo i nije izvršio sličan je čovjeku koji sagradi kuću na zemlji bez temelja, na koju navali rijeka i odmah pade, i raspade se kuća ona strašno." Lk. (6,49)

Мислим да треба прочитати неке текстове од раније...

Артемије је прихватио Саборске одлуке,па их прекршио...

А и овде пише доста корисног

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1053/tekst/artemijeva-sekta-parasinagoga-paracrkva/print/lat

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Тема није о Артемију , прођите се дакле Артемија.

Тема је о Немањи званом још и Акакије( таки је) .

Па добро , шта да се ради , мислим реално радујем се што је Немања стављен под контролу КГБ-а , млого боље у сваком случају него под контролу ЦИА, где је био до сада.

Свака част Немања то је прави избор.

algabacaju

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Ево шта о (владики) Акакију каже Википедија (Wikipedia):

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Члан сам Википедије тако да врло лако могу да изменим чланак, дакле дајте предлоге за измене и допуне. Сигурно да није небитно шта пише у најчитанијој енциклопедији...

"Всјакоје диханије да хвалит Господа!" (Псал. 150:6)

Подели на овим сајтовима

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%98%D0%B5_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Члан сам Википедије тако да врло лако могу да изменим чланак, дакле дајте предлоге за измене и допуне. Сигурно да није небитно шта пише у најчитанијој енциклопедији...

Да, треба да измениш да је између осталог део основне школе похађао у Бачком Јарку, отуда га и познајем. Ово обавезно додај - "Отуда га форумски Жељко познаје" . Додај и да је у Новом Саду био скинхедс, и то веома агресиван скинс. И отуда га познајем. Ово обавезно додај "Отуда га форумски Жељко познаје" .

Остало је како тако , мож да прође.

Подели на овим сајтовима

Додај да су јеретици и да немају везе са православљем.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Srdjan,

Зилоти нису јеретици, па ни Акакијева група, они су расколници у заблуди!

Реч јеретик има велику тежину те не могу се зилоти тако назвати, барем их Црква још није тако назвала-прогласила да су јеретици.

Имај у виду да је Свети Григорије Палама исто био зилот али није био ван цркве, па га Господ прославио, док ови данашњи су ван цркве и у заблуди, зато су они расколници а не јеретици!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Само да ово додам,

има неких Грчких старокалендараца који су баш ушли у јерес (јерес о очењу Свете Тројице и јерес иконоборства где поштују само барокне иконе) али ови Акакијеви за сад немају ни једно јеретичко учење, као и већина осталих групација - они су само у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве.

Подели на овим сајтовима

Само да ово додам,

има неких Грчких старокалендараца који су баш ушли у јерес (јерес о очењу Свете Тројице и јерес иконоборства где поштују само барокне иконе) али ови Акакијеви за сад немају ни једно јеретичко учење, као и већина осталих групација - они су само у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве.

Ја мислим да су јеретици, јер обоготворују календар, начин рачунања времена, и њега поштују као идола.

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Ђорђе Р,

И поред тога, опет нису јеретици.

Поштују канон псаскалног рачунања времена и то је једино што је у канону Цркве за календар, а остало - није ушло у канон, да је ушло у канон онда поједнине Помесне цркве не би прешле на грегоријански календар.

Подели на овим сајтовима

@@Ђорђе Р,

И поред тога, опет нису јеретици.

Поштују канон псаскалног рачунања времена и то је једино што је у канону Цркве за календар, а остало - није ушло у канон, да је ушло у канон онда поједнине Помесне цркве не би прешле на грегоријански календар.

Кажем да календар постављају на место Бога, Христа замењују календаром. Како то није јерес?

Мислим, поштују они и Христа, али прво календар, па онда Христос

Подели на овим сајтовима

• Гости

Па лепо- није јерес, за сад Црква није написала такав канон како би могла некога назвати јеретиком због календара...

зато сам написао- они су сви у расколу, у заблуди и непослушности Мајке Цркве.

Ово Заблуда се баш на то и одности.

Па ако би онда тако строго гледали, а већ постоји канон само за Пасхалију, онда су Финци први "јеретици" па тек сви остали!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...