Jump to content

Немања Станковић, вођа српских "зилота", постао "епископ Шумадијско Ресавски"

Оцени ову тему

Драгољуб

Препоручена порука

monah%20akakije%20.jpg

Управо сам данас добио вест да је досадашњи вођа најбројније фракције српских зилота, тзв. Флоринаца, јеромонах Акакије Станковић, од стране епископа Руске Истински Православне Цркве хиротонисан у чин епископа са титулом - епископ Шумадијско Ресавски.

У исто време, досада јединствена Акакијева зилотска дружина се поделила, јер један број верника, а вероватно и клирика, није пристао да Акакије прими хиротонију од Руса, сматрајући то кршењем канона, и надаље остају верни грчким старокалендарцима, тзв. Флоринцима који су предвођени архиепископом Калиником.

Управо је Архиепископ Грчких Старокалендараца -Калиник, у четвртак 11. августа, у Грчкој, рукоположио у чин јеромонаха тридесетогодишњег монаха Јосифа, који је тиме постао грчки клирик на територију Србије, Акакијев наследник и духовни вођа оним српским зилотима који су се одлучили да не иду за Акакијем.

Колико ће ови догађаји додатно пореметити ионако крхко јединство између Српских, Грчких и Руских зилота у будућности остаје да се види. Обзиром на њихов расколнички карактер и досадашње наслеђе узајамног анатемисања, вероватно су нове поделе и нови "Синоди" на видику.

“А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не! Ако би било потребно и нужно, једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао! Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не! И кад би требало да се одржи и последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога.” — Патријарх Павле.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 49
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

SIPC+RIPC+hirotonija+1.jpg

SIPC+RIPC+hirotonija+2.jpg

“А ја кажем: ако би требало да се одржи Велика Србија злочином, ја на то пристао не бих никада; нека нестане Велике Србије, али злочином да се одржава – не! Ако би било потребно и нужно, једино да се одржи Мала Србија злочином, ја и на то не бих пристао! Нека нестане и Мале Србије али злочином да се одржи – не! И кад би требало да се одржи и последњи Србин, ја да сам тај последњи Србин, а да се одржи злочином – не пристајем, нека нас нестане али да нестанемо као људи, јер нећемо онда нестати, живи ћемо отићи у руке Бога Живога.” — Патријарх Павле.

Подели на овим сајтовима

Ne znas gde je veca muka. Ovi se izuvaju pre vode, cepaju se geometrijskom progresijom, ekumenisti likuju zbog toga misleci kako su eto oni jedinstveni ne shvatajuci(ma shvatajuci nego nece da priznaju) da ih na okupu drzi lova i polozaj, a narod srpski tone sve dublje i dublje.

Tesko nama.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Кад пре постаде ,

па пре неки дан су тек објавили обавештење да прелазе у Руски синод и да су предали захтев да их приме и уједно молбу за хиротонију ,

чудо да нико није обавестио за хиротонију , ни они а ни руси...

Ево и сада сам погледао - нема ништа објављено , сам овога што сам горе написао.

Подели на овим сајтовима

Tesko nama.

тачно мој Мудрове тешко вама с вама какви сте...

припази мало кога како карактеришеш и гдје сврставаш и у ком контексту да не буде опет "мостарска ласта" с форума!

Акакцу скињари све најбоље уз сајвет  да припази шта си на Земљи додаје да се не изненади кад му се Горе буде одузимало!

Спаси Боже народ свој 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Што каже Владика Атанасије "поцепали се на сто фракција, у пар аутобуса могу да стану" 4chsmu1

клик на слику одлична књига Владике на ову тему  4chsmu1

Book121_small.gif

Подели на овим сајтовима

Ne znas gde je veca muka. Ovi se izuvaju pre vode, cepaju se geometrijskom progresijom, ekumenisti likuju zbog toga misleci kako su eto oni jedinstveni ne shvatajuci(ma shvatajuci nego nece da priznaju) da ih na okupu drzi lova i polozaj, a narod srpski tone sve dublje i dublje.

Tesko nama.

4chsmu1

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Заиста су се нешто ућутали, и не дају скоро никакве информације. На основу онога што сам ја сазнао, изгледа да је мањина кренула за Акакијем. Чак сам чуо да је једна монахиња напустила манастир Нови Стјеник који је наводно читав уз Акакија, мада се у оном захтеву Русима, потписала само игуманија Ефросинија.

Такође, неки од најстаријих српских "зилота", који су заједно са Акакијем положили прве темеље српског зилотизма, сада су одлучили да га не прате.

Подели на овим сајтовима

СРБИЈА ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНОГ ВЛАДИКУ !    4chsmu1

http://www.facebook.com/video/video.php?v=2117132340977#&comments

На краткаја љета владико !    4chsmu1

Ех, што волим када се ови расколници овако штанцају и цепају!

Еп. Иринеј Бачки је, у том смислу, једном изјавио :

"Расколници свих земаља уједините се !"

аналогно са оним комунистичким : "Пролетери свих зем ...."

• Волим 1

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Како се досад показало, та група "зилота" у Србији није многобројна (50-100 особа, мада су дошли и неки "зилоти" са стране), али, с обзиром да је агресивна, као и све секташке и расколничке групе, сличне по свести и менталитету, она почиње да, уместо проповедања Јеванђеља неверујућима, збуњује и врбују неке безазлене и необавештене вернике у Српској Цркви.

Цитат из књиге Владике Атанасија

Подели на овим сајтовима

Gospon Farisej je jedan od ostrascenijih na ovom forumu.

Njegovo pljuvanje po Artemiju(za mene) ovde vec ima statusni simbol.

Ali verovatno imamo slicno misljenje o Florincima, samo sto on govori ''na kratkaja ljeta vladiko''( pun ljubavi i milosrdja), i stavove crpi iz knjige vladike Atanasija i citatima o proleterima(sto bas o njima) vladike Irineja Backog.

Подели на овим сајтовима

Моле се чланови форума да чланове секти не ословљавају измишљеним титулама које нису добили у СПЦ, већ су или сами себе прогласили "старцима" "монасима" "јеромонасима" итд. или су те титуле добили од неких секташких групација којима су од православља још има само спољашњост (одежде итд.)

Немања Станковић је бивши искушеник манастира Ковиљ, који је манастир напустио док је још био у том статусу, дакле цивил. Свако ко га назива "јеромонах Акакије" тиме признаје секту флоринаца за цркву.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...