Teleskop Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Ovo je tema na kojoj mozemo pisati (bez obzira na religioznost ili odsustvo iste) o razmisljanjima clanova ovog foruma o vlastitom zivotu, njegovom kraju i prolaznosti. Pitanja se sama namecu. Da li ste uvereni i koliko da posle smrti necete postojati vise nikada? Kako gledate na sopstvenu prolaznost? Da li vas to ponekad deprimira, tj. baca u osecanje beznadja? Da li nekada pomislite kako je ljudski zivot besmislen? Da li nekada pomislite o tome: Sta ako nisam u pravu? Vasi utisci? "Znam da nista ne znam" - Sokrat Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 nista od toga sto si pitao, nego se samo nekad setim da nisam jos uradio sve sto sam hteo, toga sam se na primer setio kad sam se vracao sa pecanja po oluji, i naravno ko i obicno doceko poslednji sekund, a vec su mi i gatje bile mokre, a gromovi mi pucaju nad glavom a ja sa karbonskim stapom imam da pesacim 15 min 1312_womens Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 Ne razmisljam o kraju zivota i njegovoj prolaznosti jer imam stvari ovde i sada kojima mogu da se bavim van pustog razmisljanja sta ce biti ako bude i sta bi bilo kad bi bilo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 11, 2011 Пријави Подели Написано Август 11, 2011 -Da li ste uvereni i koliko da posle smrti necete postojati vise nikada? -Kako gledate na sopstvenu prolaznost? Da li vas to ponekad deprimira, tj. baca u osecanje beznadja? -Da li nekada pomislite kako je ljudski zivot besmislen? Da li nekada pomislite o tome: Sta ako nisam u pravu? Vasi utisci? У почетку је Смисао, и Смисао је у Богу, и Смисао је Бог... И Смисао постаде тело и настани се између нас... ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 -Da li ste uvereni i koliko da posle smrti necete postojati vise nikada? -Kako gledate na sopstvenu prolaznost? Da li vas to ponekad deprimira, tj. baca u osecanje beznadja? -Da li nekada pomislite kako je ljudski zivot besmislen? Da li nekada pomislite o tome: Sta ako nisam u pravu? Vasi utisci? У почетку је Смисао, и Смисао је у Богу, и Смисао је Бог... И Смисао постаде тело и настани се између нас... pitanje je zasto neki ateisti ne vide taj smisao? e u tome je problem glavni, moj cale je atiesta, a otkud mu ta ideja da ne veruje tj da veruje da posle zivota nema nista dalje?! e a posto ja snjim ne mogu(jos) da razgovaram na tu temu, pitam se otkud im uopste ta besmislena ideja da nema nista, tj to nije ni ideja to je nista facenew22222222 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Razmisljam skoro pa stalno i ne mogu da se nacudim koliko je tesko prihvatljiva a opet tako ocigledna cinjenica kao sto je nasa prolaznost i smrt (bar fizicka)... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Ovo je tema na kojoj mozemo pisati (bez obzira na religioznost ili odsustvo iste) o razmisljanjima clanova ovog foruma o vlastitom zivotu, njegovom kraju i prolaznosti. Pitanja se sama namecu. Da li ste uvereni i koliko da posle smrti necete postojati vise nikada? Kako gledate na sopstvenu prolaznost? Da li vas to ponekad deprimira, tj. baca u osecanje beznadja? Da li nekada pomislite kako je ljudski zivot besmislen? Da li nekada pomislite o tome: Sta ako nisam u pravu? Vasi utisci? Odlično pitanje, pitanje svih pitanja, koje se nužno nameće čovjeku umnijem od prosjeka... Međutim, odgovor će varirati upravo od tog osnovnog stava po pitanju religioznosti. Šta je smisao svega što postoji? Otkud duh, dobro i zlo? i bez teizma se može naći smisao u radu, ljubavi, stvaranju... kad bi mogao biti raj na Zemlji. Dok je sve u redu u našem ličnom svijetu, mada će ostati ta čežnja i ta pitanja o višem i vječnom smislu. Ali, avaj, svugdje zlo, nevolja, nesavršenost... gdje je tu smisao... I sve najbolje, najuzvišenije, najplemenitije u čovjeku biva izbrisano gumicom u djeliću sekunde, gdje je tu smisao... što bi rekao Nikolaj Velimirović "Svaki prebijeni pas ima pesimističku filozofiju". Da je tako, ne bi bilo smisla uopšte. I bilo bi "sve dozvoljeno", i mogli bismo se mirno svesti na inteligentniju životinju "jer ćemo sutra umrijeti". ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 12, 2011 Гости Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Лука, 12. глава од 16-21 стиха https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=42&chap=12 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Сви знамо у ком добу живимо, и како се сви муче да би имали да подмире основне потребе за живот. Све пуца и цео живот је у некој борби. Често ми пада на памет да је живот неки велики експеримент... И сматрам да је сасвим природно да се наш живот настави и после физичке смрти, да постоји Бог који ће нас својом очинском љубављу сабрати и опрети са нас сва недела која само начини у овом материјалном свету, а од нас ће само тражити покајање.... (наравно, то не значи да не треба сада поведемо рачуна о својим делима, речима и мишљењу ... ) Он нас и сад води, кроз овај мрачан тунел, дајћи нам светлост кроз Православље.... На крају тог тунела сачекаће нас ХАРМОНИЈА... 1340_womens womens Бар ја тако називам савршенство где влада превасходно љубав, а из љубави произилази мир, радост и све остало.... Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Лука, 12. глава од 16-21 стиха https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=42&chap=12 Blago onome ko ima uši da čuje 1340_womens womens ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 pitanje je zasto neki ateisti ne vide taj smisao? sad cu da pokusjam da ti objasnim prvo da ti dam jednu foru iz fima sedam i po . e u tome je problem glavni, moj cale je atiesta, "Juri gagarin, Rus, pravoslavac, prvi covek u svemiru!" "Ali tadija juri gagarin nije bio pravoslavac nego komunista!" "Pa sta seljaku i moj cale je bio komunista pa je sada pravoslavac! " womens lol a otkud mu ta ideja da ne veruje tj da veruje da posle zivota nema nista dalje?! e a posto ja snjim ne mogu(jos) da razgovaram na tu temu, pitam se otkud im uopste ta besmislena ideja da nema nista, tj to nije ni ideja to je nista 1340_womens Ovako, nas ateiste ( verujem i tvog oca ) jednostavno ne zanima sta je posle smrti. Nemamo nijedan jedini dokaz da se ista desava posle. I sada imamo izbor, da li ce da trosimo nase vreme i resurse na razmisljanje sta je posle smrti, da li da verujem u bibliju i da svaku svoju odluku proveravam dal je ispravna ne bi li posle smrti otisao u raj, ili pak da se uopste ne opterecujem time, jer jednostavno nema dokaza, imam decu da izdrzavam zivot da prezivim pa sta dodje posle smrti doci ce. Nesto kao da razmisljas o tome kakav ce mi biti sef na buducem poslu koji josh nisam ni nasao - gubljenje vremena. Kada dodjem u tu situaciju mislicu o tome. Zasto bi mi uostalom ista trebalo posle smrti? Zasto bih trosio svoje umne resurse na nesto sto znam da cu da spoznam tek kada umrem ( ili necu ako nema niceg posle smrti ). Jednsotavno me ne zanima i verovanje u bilo sta posle smrti previse opterecuje mozak jer sva ucenja za zivot posle smrti nose odredjen kodeks ponasanja da te ne bi stigla strasna sudba. Za razliku od pravoslavlja mi ateisti nas smisao ne vidimo TAMO POSLE SMRTI, sto baziramo na veri, vec OVDE I SADA sto baziramo na dostupnoj nam realnosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Nesto kao da razmisljas o tome kakav ce mi biti sef na buducem poslu koji josh nisam ni nasao - gubljenje vremena. Kada dodjem u tu situaciju mislicu o tome. Zasto bi mi uostalom ista trebalo posle smrti? Zasto bih trosio svoje umne resurse na nesto sto znam da cu da spoznam tek kada umrem ( ili necu ako nema niceg posle smrti ). Jednsotavno me ne zanima i verovanje u bilo sta posle smrti previse opterecuje mozak jer sva ucenja za zivot posle smrti nose odredjen kodeks ponasanja da te ne bi stigla strasna sudba. Za razliku od pravoslavlja mi ateisti nas smisao ne vidimo TAMO POSLE SMRTI, sto baziramo na veri, vec OVDE I SADA sto baziramo na dostupnoj nam realnosti. upravo, na dostupnoj vam realnosti... i još, umni resursi ne mogu da se potroše... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 Jedan od svetitelja je rekao da je smisao života u povratku Bogu i zadobijanju Duha Svetoga. To mi se veoma dopalo i zaista i jeste tako. Jedini cilj života i nešto što stvarno ima smisao jeste da imamo dobar odnos sa Bogom i da se vratimo u Njegovo naručje. A kada smo sada i danas u Njegovom naručju, i posle smrti će biti tako i to je zaista jedna radosna svrha postojanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4805.0.html http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Август 12, 2011 Пријави Подели Написано Август 12, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4805.0.html 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука