Jump to content

Rock&metal i pravoslavlje.Mogu li zajedno ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није само питање "лошег ритма", и није ствар само у текстовима и наступима који су често пуни окултних и црномагијских садржаја. Наравно да је то такође веома значајно и много говори о тој врсти музике, одн. извођачима. Али, има још нешто...

Па прелистај тему,рекли смо,домаћа народна музика такође има сатанистичке теме. Шта ћемо са тим ?

Шта ћемо са оним хеви метал извођачима који немају сатанистичку орјентацију ?

Што се цитираног текста тиче,прича се опет врти у круг. На биљкама можеш да тестираш и народњаке. Мислиш да би преживеле то ? А рок музику ? Шта мислиш,да ли би преживеле то ?

И који је онда закључак ? Да је техно,рок,метал и све осим духовне и класичне музике доказано лоше по наше уши ?

Подели на овим сајтовима

Sto ne volim tu situacionu etiku.Onaj ko je talentovan za muziku ne mora da se bavi rok muzikom,jer je talenat postojao i pre.

Наравно,таленат је постојао и пре рок музике,али би се онда човек бавио неком другом музиком,зар не ? Проблем је што је тема рок музика,па са тог аспекта и говоримо.

Ниси ми одговорио на питање,да ли је циљ да сву музику редукујемо на духовну и класичну ?

Шта значи усмерити као друштво неког да таленат ка музици испољава на добар начин ? Свако бира како ће испољити свој таленат ка музици.Ја не видим нигде простора за неко посебно усмерење.

Оно што је мени умирујуће,другог узнемирава,што се музике тиче,све је питање укуса.

Ne moramo da svu muziku redukujemo na duhovnu i klasicnu,ali ne treba da se dozvoli ona koja lose deluje na ljude(nismo teokratska drzava,tako da ne mozemo tu nista da promenimo).U nase vreme svako moze i da veruje u sta hoce,ali nije svaka vera pozitivna.

Подели на овим сајтовима

Шалу на страну...

Има музике која,речено уличним речником "опако јаше",има музике која из неког разлога човеку прија.Нити смо сви исти,па да можемо волети само један музички жанр,нити је то могуће.Ако човеку прија да слуша AC/DS,на пример,како могу рећи научници да је то погубно по њега? Зар сви униформно функционишемо? Њему прија...да осећа да му не прија,не би слушао ту групу.Знам људе који са својих 50 година и даље слушају хард рок,жанр који некима не само да не прија него га органски не подносе,а паметнију су,интелектуално виспренији,логички надмоћнији,и богатији смислом за хумором,више него сви људи у Цркви које сам упознао за својих 24 године живота у Њој...на њих није деструктивно деловала музика коју су слушали и коју и даље слушају.Постављати у музици ствари као стриктно поларизоване (ово је неопозиво лоше,а ово је засигурно добро...што не значи да неки музички правци сами по себи не одишу неком мрачном позадином или се труде да јој придодају такву позадину ...има и тога,не кажем),мислим да је погрешно.

Не могу увек да слушам рок,хард рок и блуз-рок музику коју највише преферирам,већ ми некада пријају,на пример,само класичне композиције.Некада ми се слуша духовна музика.Некада не могу ништа од тога да слушам,већ ме нешто вуче да слушам старе српске песме.Понекад ми се текстуално и композицијски свиди нека песма која нема никакву жанровску везу са поменутим...нема правила.Не кажем,постоје и за мене неприхватљиви музички правци,али оигледно само за мене,које никада нисам могао да слушам...као на пример,одређене правце хеви метала јер би ми то,такав одвратан осећај се јавља(о) у мени,изазвало рак мозга...али то је мој лични осећај.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Што се цитираног текста тиче,прича се опет врти у круг. На биљкама можеш да тестираш и народњаке. Мислиш да би преживеле то ? А рок музику ? Шта мислиш,да ли би преживеле то ?

Причаш о биљкама. Нисам те питао за биљке, јер овај текст не говори о биљкама, него о људима. Шта мислиш о ОВОМ, горе постављеном тексту?

Оно што је мени умирујуће,другог узнемирава,што се музике тиче,све је питање укуса.

Рекло би се да постоје и неки објективни критеријуми, рецимо научна истраживања, као ово које сам поставио.

А кад смо већ код биљака,  доста давно сам читао у једној књизи (да ли то беше "Тајни живот биљака"?) да су рађени неки експерименти са биљкама тако што су им пуштали различите врсте музике. Наиме, у једној просторији је постављен звучник са којег је допирала рок музика, а у другој просторији је са звучника пуштана класична музика. Биљка из прве просторије је "бежала" што је могла даље од звучника са рок музиком, а она која је "слушала" класичну музику се пружала ка извору звука, "прилазила" му. Наравно, ви ћете покушати и ово да релативизујете на разне начине, али ја верујем да је ово тачно. Просто није тачно да је "све ствар укуса", постоје и објективни критеријуми.

Подели на овим сајтовима

Ne moramo da svu muziku redukujemo na duhovnu i klasicnu,ali ne treba da se dozvoli ona koja lose deluje na ljude(nismo teokratska drzava,tako da ne mozemo tu nista da promenimo).U nase vreme svako moze i da veruje u sta hoce,ali nije svaka vera pozitivna.

Ја тебе ништа разумем. Шта значи "не треба да се дозволи она која лоше делује на људе". Пошто сам кажеш да је то немогуће забранити,онда испада да верујемо да су сви који  слушају рок,метал и народну,мање исправни од оних који слушају само духовну и/или класичну музику ?

Подели на овим сајтовима

Причаш о биљкама. Нисам те питао за биљке, јер овај текст не говори о биљкама, него о људима. Шта мислиш о ОВОМ, горе постављеном тексту?

Рекло би се да постоје и неки објективни критеријуми, рецимо научна истраживања, као ово које сам поставио.

Наравно, ви ћете покушати и ово да релативизујете на разне начине, али ја верујем да је ово тачно. Просто није тачно да је "све ствар укуса", постоје и објективни критеријуми.

Извињавам се нисам разумео,мислио сам да се односи на биљке.Мислим да би пола света поумирало а међу хеви металцима би било више мртвих него живих да је то тачно. Имаш неки прецизнији извор и линк из неког реномираног медицинског часописа везан за то истраживање ? Који су то аустралијски научници волео бих да сазнам више о њима.

Што се биљака тиче,питам те,да ли би издржале тест домаће народне музике ? Ако већ говоримо о објективности. А техно музике ?

Мислим да сваком прија различита музика,и да ту нема неке посебне објективности.Али то је само мој лични утисак.

Подели на овим сајтовима

Ја тебе ништа разумем. Шта значи "не треба да се дозволи она која лоше делује на људе". Пошто сам кажеш да је то немогуће забранити,онда испада да верујемо да су сви који  слушају рок,метал и народну,мање исправни од оних који слушају само духовну и/или класичну музику ?

images?q=tbn:ANd9GcRu2LaY114M7y9WUeeecdvAwPVxJtG51vX186BYWrDDhZW-5wZr1w

Подели на овим сајтовима

Имаш неки прецизнији извор и линк из неког реномираног медицинског часописа везан за то истраживање ? Који су то аустралијски научници волео бих да сазнам више о њима.

Што се биљака тиче,питам те,да ли би издржале тест домаће народне музике ? Ако већ говоримо о објективности. А техно музике ?

Мислим да сваком прија различита музика,и да ту нема неке посебне објективности.Али то је само мој лични утисак.

Што се тиче биљака, не знам да ли би издржале тест неке друге музике. Можда би, можда не би. Можемо да нагађамо. Али ово што сам описао јесте био експеримент који је дао такве резултате.Лично не волим ни турбо фолк, јер мислим да је највећи део потпуни кич и шунд и повлађивање веома ниским укусима.

Нисам нашао ништа на Гуглу за ово истраживање аустралијских научника, али нашао сам нешто на ту тему:

The Effects of Heavy Metal Music on Attitude

o Music plays a huge role in a person's life from a very early age. It can affect our overall attitude in unconscious ways, amplifying feelings that we have nurtured from a very early age. Heavy metal music has been linked to violent crime as well as rebellious attitudes, but arguments do exist that it has no real effect on our overall behavior. In order to determine which aspects of this style of music play a role in our attitudes, we must look at the research completed and published on this subject.

School Performance

o There have been correlations made between poor school performance and heavy metal music. In a study conducted by Christenson and van Nouhuys in 1995 and published in the Journal of Clinical Psychology, teens who listened to heavy metal had more conflicts with teachers than those who often listened to more mainstream selections. Heavy metal contains violent messages and often misogynist undertones as well. Overall, poor school performance was more prevalent in students who chose to listen to heavy metal than any other type of music.

Home Life

o Those who listen to heavy metal are prone to conflict at home as well as in the classroom. A study conducted in 1993 by Martin, Clarke, & Pearce, researchers from Australia who conducted studies on high school students and whose findings were published in 1993 in the Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, concluded that those adolescents who listened to heavy metal had more conflicts at home with their parents and siblings. They were more hostile than the average child and were often rebellious.

College Life

o Those seeking to appear more masculine and aggressive have gravitated toward heavy metal music for its overt sexist stance and violent tendencies in a study of college students. Researchers such as Hansen and Hansen, whose work on this subject has been published in the Journal of Broadcasting and Electronic Media in the early 1990s, noted that exposure to heavy metal led to hypersexuality, including the coercion of women into sex and the glorification of violent themes. Those who listened to heavy metal in college did not turn into rebellious people, but rebellious people were drawn to the themes seen in this style of music.

Summary

o Overall, heavy metal has some influence over behaviors, and a person's attitude will influence him to embrace a certain style of music rather than the music influencing him to act a particular way. Those who listen to heavy metal have a lust for thrills and a penchant to seek experiences that are considered risky, according to J. Arnett in a study published in the Journal of Youth and Adolescence in 1991.

http://www.ehow.com/list_5966691_effects-heavy-metal-music-attitude.html

•  The association between music preference and suicide risk is not conclusive. However some studies have shown a link between fans of certain music genres and suicide rates.

•  A study on the relationship between heavy metal magazine subscriptions and youth suicide rates in America found that the stronger the heavy metal subculture, the higher the youth suicide rate.27 A survey of high school students showed that those who identified themselves as heavy metal fans had less strong reasons for living and more thoughts of suicide than their counterparts. 28 

•  Some studies also showed a link between being a fan of country music and suicide rates, though this has been contested.29

•  A 1993 Australian study found that a preference for rock or heavy metal music was associated with suicidal thoughts, acts of deliberate self-harm, and depression, particularly for girls.

http://www.mindframe-media.info/site/index.cfm?display=84352

Подели на овим сајтовима

Хвала на тексту

Those who listen to heavy metal have a lust for thrills and a penchant to seek experiences that are considered risky, according to J. Arnett in a study published in the Journal of Youth and Adolescence in 1991.

Ово важи за било коју врсту музике,рецимо може важити и за техно музику. Има ли свежијих истраживања ?

Закључак је интересантан

"Overall, heavy metal has some influence over behaviors, and a person's attitude will influence him to embrace a certain style of music rather than the music influencing him to act a particular way.

Имаш неки текст који говори о некој другој музици ? Рок,техно било шта да упоредимо са овим истраживањем,сличности и разлике ?

Подели на овим сајтовима

Шалу на страну...

Има музике која,речено уличним речником "опако јаше",има музике која из неког разлога човеку прија.Нити смо сви исти,па да можемо волети само један музички жанр,нити је то могуће.Ако човеку прија да слуша AC/DS,на пример,како могу рећи научници да је то погубно по њега? Зар сви униформно функционишемо? Њему прија...да осећа да му не прија,не би слушао ту групу......

Везано за ово,мени паде на памет да оно што субјективно доживљавамо као ..прија ми...уопште не мора да буде и објективно тачно.Можда прејако поређење,ал убеди алкохоличара или наркомана да њему то објективно доноси пропаст,кад њему субјективно прија.

Од кад је ,што кажу,света и века,људи су свесни да различит след звучних фреквенци,њихов ритам смењивања, врста извора који производи звук и текст- уобличен у некакво муз.дело,сасвим различито делује  и на организам и на психу човека.Управо из тих разлога сасвим се,по свему, разликују нпр. борбена песма од успаванке.О томе прецизније знају и уче на музичким академијама а нарочито они са  одсека за композицију.

Негде још 70-80 год. п.в. рађена су опширна и озбиљна истраживања у зап.Европи и САД, а неким случајем укључена је била и наша Ксенија Зечевић(композитор).Мене је својевремено то врло занимало али  су резултати тих истраживања остали недоступни широј па чак,што би рекли,и стручној јавности. Углавном,ради се о томе да су испитаницима пуштали наизменично музику коју  воле и коју не воле и они су се изјашњавали да ли им прија или не то што слушају.Истовремено били су прикључени на апарате којим су мерили стање пулса,притиска итд. и наизменично су узимали узорке крви.Штос је да се субјективни осећај често није поклапао са објективним стањем организма тј.утврђено је да одређеном врстом музике можемо утицати на одређени начин на стање  организма.

Нисам присталица некаквих теорија завера али свакако морамо обратити пажњу на то  ш т а, а нарочито колико учестало нешто слушамо, јер...по свему ипак долазимо до оне симпатичне рекламне поруке- није све једно! 

Истина је да било који,(заиста сваки..да их не набрајам,) музички жанр има највише 1-5 %  квалитетне музике а да су остала дела тог правца мање или више успешне имитације одређеног стила а број имитатора зависи од многих фактора ( тренутна потражња за том врстом музике,популарност,финансијски добитак...).Можда је за неког изненађујуће али то се сасвим односи и на тзв. класичну музику која обилује фушем у свим периодима.Од оних који је не познају довољно често чујемо оно оххх,аххх класссикааа,спас за уши и душу...то је далеко од истине.Она је сада добра јер је  просејана ситом времена,па је и остало оно најбоље,нешто слично категорији евергрина у свим осталим жанровима.А тако ће бити и са овом коју данас слушају млади.

Ко шта слуша није мање или више исправан,већ му је мање или више угрожено комплетно здравље.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Sta reci za rap i hip hop ? Ta muzika takodje podstice klince da budu "mafijasi" i podstice ih na lep zivot bez muke. "bogato samo tako","ima se moze se,ribice loze se,a brateee aaaaa" :bla:

4chsmu1 Како бих те клепио овим за ову изјаву.не подстиче реп да буду криминалци,него комплекси.Слушам реп 7 година ако не грешим,никад нисам био ни криминалац,никад нисам ни носио широке панталоне,ни дредове и томе слично.

Твоје предрасуде су очигледне.Ако хоћеш да причамо о репу,отвори нову тему,ту ћу ти објаснити колико се вараш.сигуран сам да има мање "штетног" од рока и метала.

Иначе слушам домаћи реп,да не буде забуне.

Подели на овим сајтовима

"RIA", našao sam i ovaj eksperiment sa miševima koji slušaju različitu vrstu muzike:

MUSIC CAN BE HAZARDOUS TO MOUSE HEALTH

He may have won top regional and state science-fair honors, but probably at least some of his friends aren't talking to him. Sixteen-year-old David Merrill, a student at Nansemond River High School in Suffolk, Va., thought that the loud sounds of hard-rock music must have a bad effect on its devoted fans and came up with a way to test that damage.

Merrill got 72 mice and divided them into three groups: one to test a mouse's response to hard rock, another to the music of Mozart and a control group that wouldn't listen to any music at all, rock or classical.

The young vivisectionist got all the mice accustomed to living in aquariums in his basement, then started playing music 10 hours a day. Merrill put each mouse through a maze three times a week that originally had taken the mice an average of 10 minutes to complete.

Over time, the 24 control-group mice managed to cut about 5 minutes from their maze-completion time. The Mozart-listening mice cut their time back 8-and-a-half minutes.

But the hard-rock mice added 20 minutes to their time, making their average maze-running time 300 percent more than their original average.

Need we say more? Well maybe we do. Merrill told the Associated Press that he'd attempted the experiment the year before, allowing mice in the different groups to live together.

"I had to cut my project short because all the hard-rock mice killed each other," Merrill said. "None of the classical mice did that."

http://www.edu-cyberpg.com/Music/Mice_and_Music_Experiment_Mo.html

А нашао сам да је овај експеримент добио неколико награда:

David's awards include first place in the behavioral science division at the Virginia State Science and Engineering Fair and the Tidewater Science Fair. He also won Northern Virginia Community College's Veterinary Technology Award and accolades from the Newport News Arts Commission, the Science and Humanitarian Symposium at James Madison University, the Navy and the CIA.

Подели на овим сајтовима

"RIA", našao sam i ovaj eksperiment sa miševima koji slušaju različitu vrstu muzike:

MUSIC CAN BE HAZARDOUS TO MOUSE HEALTH

He may have won top regional and state science-fair honors, but probably at least some of his friends aren't talking to him. Sixteen-year-old David Merrill, a student at Nansemond River High School in Suffolk, Va., thought that the loud sounds of hard-rock music must have a bad effect on its devoted fans and came up with a way to test that damage.

Merrill got 72 mice and divided them into three groups: one to test a mouse's response to hard rock, another to the music of Mozart and a control group that wouldn't listen to any music at all, rock or classical.

The young vivisectionist got all the mice accustomed to living in aquariums in his basement, then started playing music 10 hours a day. Merrill put each mouse through a maze three times a week that originally had taken the mice an average of 10 minutes to complete.

Over time, the 24 control-group mice managed to cut about 5 minutes from their maze-completion time. The Mozart-listening mice cut their time back 8-and-a-half minutes.

But the hard-rock mice added 20 minutes to their time, making their average maze-running time 300 percent more than their original average.

Need we say more? Well maybe we do. Merrill told the Associated Press that he'd attempted the experiment the year before, allowing mice in the different groups to live together.

"I had to cut my project short because all the hard-rock mice killed each other," Merrill said. "None of the classical mice did that."

http://www.edu-cyberpg.com/Music/Mice_and_Music_Experiment_Mo.html

А нашао сам да је овај експеримент добио неколико награда:

David's awards include first place in the behavioral science division at the Virginia State Science and Engineering Fair and the Tidewater Science Fair. He also won Northern Virginia Community College's Veterinary Technology Award and accolades from the Newport News Arts Commission, the Science and Humanitarian Symposium at James Madison University, the Navy and the CIA.

Svega toga ima u videu koji sam postavio,ali treba neko da gleda.

Подели на овим сајтовима

whackado Како бих те клепио овим за ову изјаву.не подстиче реп да буду криминалци,него комплекси.Слушам реп 7 година ако не грешим,никад нисам био ни криминалац,никад нисам ни носио широке панталоне,ни дредове и томе слично.

Хвала брате,ал боље да не лицитирамо. Ако идемо по линији - ко шта слуша,овде би било металаца да се пријави којима није ништа,нити су наркомани нити су неки делинквенти. Но хвала на коментару,боље да отворимо другу тему о овоме.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...