C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Turbo folk takodje smatram losom muzikom.Ima i dobrih bendova,ali oni su kao igla u plastu sena.Evo jednog: Добрих бендова имаш колико ти душа жели,нема их тако мало. Eво само део таквих бендова http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_metal_bands Oвде има доста линкова таквих бендова,фејсбук група посвећена хришћанском метал бендовима http://www.facebook.com/groups/13254843378/ Што се фолк музике тиче,и музике уопште,проблем је што се ствара утисак да је музика јако важна и битна. А не спашава нас ништа,па све да слушамо само класичну и духовну ако немамо добрих дела и добрих помисли. Још можемо пасти у прелест јер ми ето слушамо само духовну и класичну,а тад су наравно други у прелести,а не ми. Шта ће бити са свештеницима који слушају рок музику ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Hriscanski metal? 4chsmu1 .Neka tekstovi i budu hriscanski,ali sam zvuk koji je agresivan lose deluje na nas mozak je stetan i ne bi trebalo da Crkva to podrzava.Hriscanski metal je po meni slican kao molitva koja se obavlja u klozetu dernjavom.Ako se to moze nazvati molitvom,onda....mislim stvarno sta reci. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Hriscanski metal? .mislise. .Neka tekstovi i budu hriscanski,ali sam zvuk koji je agresivan lose deluje na nas mozak je stetan i ne bi trebalo da Crkva to podrzava.Hriscanski metal je po meni slican kao molitva koja se obavlja u klozetu dernjavom.Ako se to moze nazvati molitvom,onda....mislim stvarno sta reci. To што ти не волиш метал је лични укус и лични избор. Некоме су народњаци дерњава,па сад би требало да то не подржавамо ?!? Или они можда не би требали да певају о неким позитивним темама ? Неком другом је техно музика музика без укуса... Испада по тој логици да све треба да не подржавамо ако није класична музика ? Нема смисла. Поента је да добрих бендова нема баш толико мало,само што их нема нон стоп на телевизији никако не значи да не постоје. Ако везујеш метал за дерњаву,очигледно да ниси у току са метал музиком. Deliverance - 23 [Christian Speed Metal] 23 The Lord is my shepherd I shall not want He makes me to lie down in green pastures leads me beside still waters He restoreth my soul leads me in the paths of righteousness for His names sake Though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil You are with me Your rod an staff they comfort me You are with me Oh Lord You prepare a table before me in the presence of my enemies You anoint my head with oil my cup runneth over Surely goodness and mercy will follow me all the days of my life and I will dwell in the house of the Lord, forever You are with me... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Po ucenju Svetih otaca trebamo da se celog zivota trudimo da zadobijemo dusevni mir i da umirujemo nase strasti.Da li mozemo to postici slusajuci muziku kao sto je rock,metal,rap,turbo folk... koja remeti nas dusevni mir.Bilo bi dobro da neko ko je skolovan iz medicine,psihologije da svoje strucno misljenje. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Po ucenju Svetih otaca trebamo da se celog zivota trudimo da zadobijemo dusevni mir i da umirujemo nase strasti.Da li mozemo to postici slusajuci muziku kao sto je rock,metal,rap,turbo folk... koja remeti nas dusevni mir.Bilo bi dobro da neko ko je skolovan iz medicine,psihologije da svoje strucno misljenje. По учењу светих отаца не треба да осуђујемо друге. Владика Порфирије исповеда рок музичаре,да ли то тврдиш да је он у заблуди ? Не разумем,ти тврдиш да је најбоље да уопште избегавамо музику сваке врсте ? То је лични избор,а не нешто што је штетно. По томе што си писао,испада да је музика сама по себи штетна,а не њена (прекомерна) употреба. Проблем је дакле лоша употреба ствари,а не саме ствари по себи. То би било исто као када би прогласио за сатанске произвођаче ракије или вискија,или локалног продавца у киоску који то исто продаје. Проблем је у онима који купују и који то злоупотребљавају,а не у самим продавцима и произвођачима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 To што ти не волиш метал је лични укус и лични избор. Ko ne voli metal??? Ja sam veliki ljubitelj te muzike,ali mi je ne spojiva sa Hriscanstvom i ucenjem Crkve o tome ka cemu trebamo da stremimo i kakve navike trebamo da razvijamo. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Ko ne voli metal??? Ja sam veliki ljubitelj te muzike,ali mi je ne spojiva sa Hriscanstvom i ucenjem Crkve o tome ka cemu trebamo da stremimo i kakve navike trebamo da razvijamo. Видим да се не разумеш у метал и да га називаш дерњавом. Нисам разумео да ти волиш ту "дерњаву" ? Не капирам ништа. Стекао сам утисак да ти не познајеш баш добро метал,сад ако грешим,онда се извињавам али тако је био мој утисак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 По учењу светих отаца не треба да осуђујемо друге. Владика Порфирије исповеда рок музичаре,да ли то тврдиш да је он у заблуди ? Не разумем,ти тврдиш да је најбоље да уопште избегавамо музику сваке врсте ? То је лични избор,а не нешто што је штетно. По томе што си писао,испада да је музика сама по себи штетна,а не њена (прекомерна) употреба. Ja ne osudjujem druge vec muzicki pravac za koji mislim da nije dobar.Vladika ih ispoveda,ali ne verujem da slusa Panteru .mislise. Nije muzika sama po sebi stetna,taman posla to je Boziji dar,ali kao i svi darovi podlozan je zloupotrebi. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Видим да се не разумеш у метал и да га називаш дерњавом. Нисам разумео да ти волиш ту "дерњаву" ? Не капирам ништа. Стекао сам утисак да ти не познајеш баш добро метал,сад ако грешим,онда се извињавам али тако је био мој утисак. Nije za mene metal samo dernjava(osim nekih pravaca koji to jesu) vec je pevanje o Bogu kroz takav ritam slican dernjavi.Ljudi su 2000 god.o Bogu pevali uz andjeoski ritam i trudili se da to zvuci sto lepse i divnije. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Nije za mene metal samo dernjava(osim nekih pravaca koji to jesu) vec je pevanje o Bogu kroz takav ritam slican dernjavi.Ljudi su 2000 god.o Bogu pevali uz andjeoski ritam i trudili se da to zvuci sto lepse i divnije. Oпет се враћамо на почетак. Шта је неком лош ритам,то је питање укуса. Нисам ни рекао да владика слуша Пантеру,већ да би он први дигао глас,против рок музике,да је то неопходно. Ти си говорио о линку где певач или неко из бенда AC DC вређа Библију.Дакле говорио си о људима,а не само о музици. Опет ми ниси одговорио на питање,преформулисаћу,да ли значи да треба да укинемо сву музику,и да само остане класична и духовна јер остала музика изазива немир ? Које је дакле решење за неког ко је талентован за рецимо фолк или рок или метал музику ? Да се не бави са тим ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Nije za mene metal samo dernjava(osim nekih pravaca koji to jesu) vec je pevanje o Bogu kroz takav ritam slican dernjavi.Ljudi su 2000 god.o Bogu pevali uz andjeoski ritam i trudili se da to zvuci sto lepse i divnije. Oпет се враћамо на почетак. Шта је неком лош ритам,то је питање укуса. Нисам ни рекао да владика слуша Пантеру,већ да би он први дигао глас,против рок музике,да је то неопходно. Ти си говорио о линку где певач или неко из бенда AC DC вређа Библију.Дакле говорио си о људима,а не само о музици. Опет ми ниси одговорио на питање,преформулисаћу,да ли значи да треба да укинемо сву музику,и да само остане класична и духовна јер остала музика изазива немир ? Које је дакле решење за неког ко је талентован за рецимо фолк или рок или метал музику ? Да се не бави са тим ? Sto ne volim tu situacionu etiku.Onaj ko je talentovan za muziku ne mora da se bavi rok muzikom,jer je talenat postojao i pre.Sta da radi neko ko je talentovan da izazove Svetski rat(kao recimo Hitler),da mu se to dozvoli ili ne ?Hitler je bio talentovan za politicara i bio je odlican govornik sto su talenti koji su neutralni.Da je hteo da ljude pozove na nesto dobro imao bi velikog uspeha.Isto je i sa talentom za recimo gitaru.Na njoj se mogu svirati i umirujuce i uznemirujuce melodije.Ne smemo da nekome ko ima talenat zabranjujemo da ga ispolji,vec trebamo kao drustvo da ga usmerimo da ga ispoljava na dobar i koristan nacin. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Šta je radio David kad je ušao u Jerusalim? Skinuo se go, pustio muziku da drndaju, počeo da igra i da skače, i gle, dokle su mnogi bili zaprepašćeni kako David to može i da je bogohula i ovo i ono, Bogu se svidelo... Dа није у питању David Guetta,можда? Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 ...видим помахниталог Ричадра Гира...а мислио сам да је Дејвид Гета у питању...извини! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Шта је неком лош ритам,то је питање укуса. Није само питање "лошег ритма", и није ствар само у текстовима и наступима који су често пуни окултних и црномагијских садржаја. Наравно да је то такође веома значајно и много говори о тој врсти музике, одн. извођачима. Али, има још нешто...Поставио сам овај текст доле, за који немам информацију да је измишљен или фалсификован. Волео бих да чујем шта други мислио о овоме. Аустралијски научници су вршили истраживања и дошли до резултата да редовно слушање "хеви метал" музике делује погубно на човеков мозак. Да би човек из општег звучног хаоса одвојио одређене ноте и склопио мелодију уз помоћ анализатора звукова који се налази у потиљачном делу коре великог мозга, човек мора да уложи велики напор, због чега нервне ћелије имају повећану потребу за хранљивим састојцима и кисеоником. Механизам који омогућава да се делимично задовоље нарастајуће потребе мозга јесте повећање артеријског притиска, што ствара ризик од инфаркта. Међутим, организам не успева да у потпуности компензује тај недостатак. При дуготрајном слушању хеви метал музике долази до дефицита хранљивих састојака и кисеоника, због чега у одређеном тренутку долази до масовног одумирања нервних ћелија, и ти некротични процеси се временом шире и на друге делове великог мозга. То доводи до психичких проблема, смењују се периоди агресивности и утучености, долази и до депресије, да би у каснијим стадијима утицало и на губитак памћења и способности расуђивања, и довело до потпуног распада личности. Аустралијска влада намерава да донесе закон којим би се забранила малопродаја дискова и других аудиовизуелних записа хеви метал музике и њихово ширење у било ком облику, како би се изборила са снижењем нивоа интелектуалног развоја становништва, што се доводи у везу са популаризацијом хеви метал музике у Аустралији. (укратко и на брзину сам превео најважније делове текста): Шокирующие результаты исследований австралийских учёных Группой австралийских учёных были проведены широкомасштабные научные исследования, в ходе которых было однозначно установлено, что при регулярном прослушивании тяжёлая музыка разрушающе воздействует на мозг человека. Более того, наблюдения за людьми, постоянно слушающими «тяжёлый метал», позволили подробно рассмотреть физиологические аспекты этого воздействия и описать его негативные последствия для здоровья человека. Как известно, в чисто музыкальном плане метал представляет собой противоестественный набор диссонирующих звуков и шумов высокой интенсивности, равномерно распределённых по всему спектру частот. При прослушивании такой «музыки» на мозг человека обрушивается огромный поток недифференцированной звуковой информации. Чтобы выделить из общего звукового хаоса отдельные ноты и сложить их в мелодию, звуковым анализаторам, которые расположены в затылочной части коры головного мозга, приходится выполнять чрезмерно большой объём работы. Для этого требуется повышенное снабжение нервных клеток питательными веществами и кислородом, что не предусмотрено физиологией человека. Единственный природный механизм для частичной компенсации резко возрастающих потребностей мозга – это повышение общего артериального давления. Надо сказать, это чревато опасностью инсульта. Тем не менее полностью скомпенсировать недостаточность снабжения не удаётся. Поэтому при систематическом длительном прослушивании тяжёлой музыки в определённый момент возникает невосполнимый дефицит питательных веществ и кислородное голодание принимает затяжной характер, что вызывает массовую гибель нейронов. Скопления отмерших нервных клеток образуют участки некроза. Некротические процессы имеют тенденцию к прогрессированию и постепенно распространяются на остальные области коры головного мозга. Столь серьёзные деструктивные изменения неизбежно вызывают органические расстройства психики и поведения различной степени тяжести в зависимости от стадии прогрессирования процесса. Длительные наблюдения за закорненлыми металлистами в амбулаторных условиях рисуют впечатляющую картину деградации. Первоначально пациенты делаются замкнутыми и раздражительными, они подвержены депрессии и резким сменам настроения. Всплески немотивированной агрессии чередуются с периодами подавленности. В запущенных стадиях наблюдаются расстройства памяти и мышления, пациент теряет возможность адекватно воспринимать окружающую его реальность. Итог всему – окончательный распад личности и смерть в маразме. Шокирующие результаты исследований были представлены широкой общественности. В настоящее время правительство Австралии подготовило законопроект, в котором, в частности, предусмотрено изъятие из розничной продажи компакт-дисков и иной аудиовизуальной продукции, содержащей записи тяжёлой музыки, а также запрет на её распространение в любой форме. Таким образом законодатели хотят справиться с наблюдающимся в последнее время резким снижением общего уровня интеллектуального развития населения, что связывают с популяризацией «металлической» музыки на территории этой страны. https://antirockcult.wordpress.com/2011/06/27/science/#more-135 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Август 8, 2011 Пријави Подели Написано Август 8, 2011 Sto ne volim tu situacionu etiku.Onaj ko je talentovan za muziku ne mora da se bavi rok muzikom,jer je talenat postojao i pre. Наравно,таленат је постојао и пре рок музике,али би се онда човек бавио неком другом музиком,зар не ? Проблем је што је тема рок музика,па са тог аспекта и говоримо. Ниси ми одговорио на питање,да ли је циљ да сву музику редукујемо на духовну и класичну ? Шта значи усмерити као друштво неког да таленат ка музици испољава на добар начин ? Свако бира како ће испољити свој таленат ка музици.Ја не видим нигде простора за неко посебно усмерење. Оно што је мени умирујуће,другог узнемирава,што се музике тиче,све је питање укуса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука