Jump to content

Принц Чарлс помаже манастир Хиландар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šta je loše biti mason? To su svojevremeno Rimokatolici za vreme apsolutizma huškali protiv masona kao nosiocima liberalnih ideja, i od tad simpatizanti autoriternih režima vole da mistifikuju masoneriju u jednog mitološkog neprijatelja protiv njihovog "spasenja" nacije, naroda i društva. Naime, simpatizanti autoriternih režima ne vole ni političke partije niti bilo kakva udruženja, a sloboda za narod je u njihovim očima najveći greh koji postoji, jer narod je zao, ne valja, i prema tome treba mu čvrsta ruka - dakle autoritet - koja bi ga vodila, koja bi mu vladala. U protestantskim zemljama, pak, masonerija je deo opšte kulture. I vladika Nikolaj bio je mason, so what..

Ne znam, ne bavim se istorijom masonerije niti me interesuje...Termin mason ovdje koristim prvenstveno u značenju neprijatelj hrišćanstva, ali se mogu koristiti i druga imena kao: papisti, cionisti, komunisti i sl. Otac svih je đavo, pa mu dođe na isto.

A ti si malo desnu šaku uvis, a..? Sa obzirom da desničari danas sarađuju sa cionistima. Iz kojeg prošlog veka, dakle, si ti ispao?

Ej, Franjo Josip se upokojio.. Samo da te informišem najnovijim događajima... 0442_feel

I zaboravih naravno globaliste, neolliberale, neokonzervativce, zelene, novoobnovljence,

islamiste...Malo li je?

I nisam desničar, putujem srednjom džadom.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 44
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

LOL  Kad vas pomažu, ne valjaju...

kad vas ne pomažu, ne valjaju...

kad vas biju, ne valjaju...

Kad' li vama neko uopšte valja?  greengrin

0442_feel

Подели на овим сајтовима

Čovek pomaže Hilandar i to godinama već.I sad treba da da idemo toliko daleko i drsko u pitanjima zašto to radi?Koje su mu skrivene pobude?Šta mu je cilj?Neki ljudi tako vole da ne vole apsolutno ništa,niti vidi dobro u bilo čemu.Ne mogu da razumem,ali zaista.Pobogu,jednostavno čovek pomaže Hilandar u novcu,u čemu god.Meni je to dovoljno.Očigledno nekima nije,vide u svemu zavere,mrak,skrivene pobude. 0442_feel

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Šta je loše biti mason? To su svojevremeno Rimokatolici za vreme apsolutizma huškali protiv masona kao nosiocima liberalnih ideja, i od tad simpatizanti autoriternih režima vole da mistifikuju masoneriju u jednog mitološkog neprijatelja protiv njihovog "spasenja" nacije, naroda i društva. Naime, simpatizanti autoriternih režima ne vole ni političke partije niti bilo kakva udruženja, a sloboda za narod je u njihovim očima najveći greh koji postoji, jer narod je zao, ne valja, i prema tome treba mu čvrsta ruka - dakle autoritet - koja bi ga vodila, koja bi mu vladala. U protestantskim zemljama, pak, masonerija je deo opšte kulture. I vladika Nikolaj bio je mason, so what..

Лоше је бити масон зато што је масонерија антихришћанска организација одн. религија.

Сабор Руске Заграничне Цркве је 1932. године у Сремским Карловцима донео Окружну посланицу о масонерији из које само цитирам крај:

1. Осуђује се масонство, као учење и организација непријатељска хришћанству и револуционарна, усмерена на рушење основа националне државности.

2. Осуђују се такође и сва учења и организације сродне масонству: теозофија, антропозофија, "Хришћанска наука" и YMCA.

3. Налаже се Епархијским Преосвештаним Владикама и Начелницима мисија да своме подручном свештенству предају упутства неопходна за борбу против наведених штетних учења и организација и за опомињање православне руске пастве против одушевљавања њима и против учествовања у њиховој штетној делатности, посредством духовне проповеди, ванбогослужбених беседа, штампе, предавања о Закону Божијем у школским установама, а нарочито путем исповести.

4. Ставља се у дужност црквених пастира да оне који приступају исповести питају нису ли они у масонским организацијама и не деле ли та учења, те ако се покаже да јесу или да деле, онда таквима да објасне да је учествовање у наведеним организацијама неспојиво са звањем хришћанина - члана Христове Цркве, да су они дужни или да се коначно одрекну масонства и њему сродних учења, или да се, ако то не буду испунили, неће удостојити Светог Причешћа, те да ће при даљој непокајаности бити одлучивани од Свете Цркве.

Цела посланица је овде:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Izazovi/masonstvo.htm

Такође, и Сабор Грчке Цркве је 1933. године донео Проглас против масонерије у којем, између осталог, пише:

"Слободно зидарство никако не може бити у складу са хришћанством, док год је тајна организација и док год делује и подучава магијама, тајнама и богоборачком рационализму. Слободно зидарство за своје чланове прихвата не само хришћане, већ и Јевреје и муслимане. Сходно томе, свештеницима се не може дозволити да учествују у овом удружењу.

Сматрам да треба рашчинити сваког свештеника који су у слободно зидарство ушли без довољно размишљања и без провере - да прекину сваку везу са њим, јер је једино хришћанство религија која учи апсолутној истини и испуњава све религиозне и моралне потребе човека. Сви епископи Грчке Цркве су, сложно и једногласно одобрили претходно речено, и ми објављујемо да сва деца верна Цркви, морају да се одвоје од слободног зидарства..."

Цео текст је овде:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/masonerija_Grci.htm

Што се тиче владике Николаја, он није био масон, о чему сведочи и његово писмо упућено 1956. године г. Сави Обратковићу:

Pitaš me o masoneriji. O tome bi te morao tačno obavestiti ko je tu u blizini tebe, kao na pr. Borko Borčić, koji je sad u Čikagu. Isto tako i svešt. Popović u Čikagu. Tu nedavno bio je članak u Srbobranu o masonima. Grčka i ruska crkva otvoreno su osudile to kao nehrišćansku organizaciju, koja potkopava Crkvu Hristovu. Čuvaj se, dakle, od toga, brate Savo, i moli se Bogu da se i drugi sačuvaju u našoj svetoj veri pravoslavnoj. Mnogo je glatkih putova koji vode u propast, a pravi je put spasenja potežak, ali je prav i siguran.

http://www.predrag-andjelic.com/religijska-misao/vladika-nikolaj-o-masonima.htm

А што се тиче помоћи принца Чарлса, не знам шта да кажем. Начелно мислим да би Црква требало много обазривије и рестриктивније да поступа када прима нечију новчану помоћ. То што неко хоће, из њему знаних разлога да приложи неки новац, не значи да Црква треба и мора да прихвати тај новац. То је, чини ми се, био јасно изражен став кроз историју Цркве.

Замислимо да Насер Орић хоће да приложи велику своту новца за изградњу неке цркве. Да ли би Црква то требало да прихвати? Или да нпр. нека неонацистичка организација учини исто.

Колико ја знам, принц Чарлс је религиозни сваштар и радозналац, моли се (ако се добро сећам) и у будистичким/тибетанским храмовима, и учествује у магијским обредима на Андима итд. итд. Дакле, врло проблематично. Али, с друге стране, ово је све "покривено" активношћу Друштва за помоћ Светој Гори, тј. нису (само) његове личне паре, него и других, па ствари добијају другачију физиономију.

Подели на овим сајтовима

Драги молим те немој за вл.Николаја  да причаш  такве ствари и непровере информације?Масони на својим сајтовима тврде да су сви могући познати Срби били масони.А нико неће изаћи из гроба да демантује нешто.Да не говоримо што су им докази "климави" и смешни!

Подели на овим сајтовима

ти ме сваки дан изненадиш са једном глупошћу...

стварно немам живаца опет наново...објашњавати..

..али стварно ти ко Брате препоручујем... КЊИГЕ...не Википедија..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Драги, не знам да ли те боли уво за став Руске Заграничне Цркве, то је твоја ствар. Ова посланица је из 1932. године, под митр. Антонијем Храповицким као поглаварем, и то нема никакве везе са оним  што ти причаш. А то ко је одакле дошао (одн. где је прешао) нема благе везе са одговорношћу ЦЕЛЕ  ЦРКВЕ. Кадф бисмо на тај начин размишљали, онда би могло да нас боли уво за одлуку сваке помесне Православне Цркве. Исто то, на други начин, рекао је и Сабор Грчке Цркве. А и владика Николај потпуно јасно говори шта су масони. Твоје мишљење (за које не дајеш никакав аргумент) насупрот мишљења ових ауторитета  је просто смешно. О масонерији говоре сами масони (погледај цитате у Посланици Руске Цркве) а и озбиљни истраживачи у својим књигама, и јасно је да је масонерија антихришћанска религија, како и кажу грчки архијереји. А ти изволи па је брани.

Подели на овим сајтовима

п.с

Хвала Принцу за помоћ око Хиландара...али ако може мало и око КиМ-а?

Што је много, куме много је, сад се истрошио. Не занима њега ничија мука, он је отишао

тамо јер му је отац грк, с том логиком, није нјима нити од Православља нити до Срба.

Овде ме стварно изненађује да се пише да је наш Свети Владика нИколај био масон, то је тако страшна

клевета, да се питам, како поједине персоне, се усуде то написати.

Како се не боје Бога???

па писали су да је и антисемита, и да подржава хитлера, свашта су писали и вукли из контекста.

али да црквени људи тако пишу о свом светом Владици , стварно је ружно.

Подели на овим сајтовима

Старац и срећа

Неки учен човек сретне пред црквом некаквог старца, пуког сиромаха, и поздрви га : "Добар дан, желим ти, старче." "Не сећам се да је неки дан био ружан за мене", одговори старац. "Желим ти срећу!" настави учењак. "Ја несрећан никад нисам био", одговори сиромах.

Зачуди се учени човек, замисли и запита : "Зар ти једини можеш бити срећан међу људима, кад је сав земаљски живот пун брига и беде?"

"Несрећан је онај" , објасни старац ," који тражи срећу на земљи. На земљи нема друге среће до наслањати се на вољу Божју. Пријатно и непријатно, горко и слатко у животу ја свакад примам од Бога покорно и са љубављу."

(Епископ Никлај, Златни редови. Мисионар број 12, за 1935. годину, стр 188)

Подели на овим сајтовима

@Rodoljub

Ali je argument da mi citiraš nepoznate likove, od kojih npr. nema ništa na internetu osim da su bili miropoliti Ukrajinske Pravoslavne Crkve moskovske patrijaršije 1918-1919. godine..

Zilotski recept - uzmi nekog koga niko ne poznaje, i onda govori neobrazovanom narodu: "Evo, gledajte, ovaj veliki duhovnik je govorio tako!"

Osim toga, u Srbiji je Srpska Pravoslavna Crkva, a svaka druga pravoslavna Crkva je samo gost.

A evo kako naši borci protiv masonerije i svih tajnih zavera pišu - uzmu i kopiraju neki tekst, dodaju sa svoje strane SPC, i dobijemo: Tajni kardinali u Ruskoj Pravoslavnoj Crkvi i u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi..

http://www.predrag-andjelic.com/religijska-misao/tajni-kardinali-u-rpc-i-spc.html

I ja sada tražim izvor: "odna rodina", i ne mogu da nađem. I tražim izvor: "pravoslavlje.ucos.org", i ne mogu da nađem. Ko su ti ljudi? Da li uopšte i postoje? Ali to su ljudi - odnosno na njih se pozivaju - da nam govore o tajnim zaverama, o ekumenizmu, istinskom Pravoslavlju i bla bla i tako dalje. Pa naš Deni sa njegovim vanzemaljcima je pouzdaniji izvor od takvih tajnohuškaša...

Dobro, "odnu rodinu" mislim da sam našo, ali nemam pojma ko su i šta su, možda Aljuška više zna. Vidim da im je sajt iz Australije.

http://odnarodyna.com.ua/articles/3/

Verujte vi dakle u šta hoćete, verujte da će vam i nebo pasti na glavu, ali narod neka čuje, neka čita, neka zna.

Ево Драги ја те убацим на једну масонску журају...када их толико волиш...

Ако претекнеш причај нам шта је било

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Што је много, куме много је, сад се истрошио. Не занима њега ничија мука, он је отишао

тамо јер му је отац грк, с том логиком, није нјима нити од Православља нити до Срба.

Овде ме стварно изненађује да се пише да је наш Свети Владика нИколај био масон, то је тако страшна

клевета, да се питам, како поједине персоне, се усуде то написати.

Како се не боје Бога???

па писали су да је и антисемита, и да подржава хитлера, свашта су писали и вукли из контекста.

али да црквени људи тако пишу о свом светом Владици , стварно је ружно.

Ма дргаи полуистине и полупроверене информације сматра за истину...

тако је када се историју учиш из Беча

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...