Jump to content

Напето на форуму а око Косова и Метохије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Када већ нон стоп прозивате Степинца, реците ми када је неки наш владика осудио четничке покоље недужног муслиманског становништва у Херцеговини и Источној Босни и када је осуђено покрштавање муслимана у Санџаку?

Речју нисам поменуо Степинца, молио бих све учеснике у дискусији са мном да пажљивије читају шта пишем.

На који период историје мислиш ?

Нисам читао нигде да су српски православни попови заврнутих рукава негде чинили покоље неправославног невиног становништва, уколико имате неки линк молим  поставите га овде.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 299
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@ВладаВ

Римокатолички свештеници који су се углавном бавили историографијом средњег века: Фрањо Рачки, фра Мијо Батинић, фра Иван Јаблановић, фра Јулијан Јеленић, Доминик Мандић, фра Атаназије Матанић...

Подели на овим сајтовима

Када већ нон стоп прозивате Степинца, реците ми када је неки наш владика осудио четничке покоље недужног муслиманског становништва у Херцеговини и Источној Босни и када је осуђено покрштавање муслимана у Санџаку?

На чему си ти Србине?

Дај мени мало...

Јел ти имаш благе везе шта се дешавало у херцеговини..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Имате Дедијерову књигу Геноцид над муслиманима у Другом светком рату (мислим да се тако зове). Такође и историчар Милош Хамовић у делу Избеглице на простору БиХ 1941-1945. пише о четничком геноциду и покрштавању муслимана.

Четничка политика је ишла на реванш према несрбима на простору окупиране Краљевине Југославије.

Подели на овим сајтовима

Имате Дедијерову књигу Геноцид над муслиманима у Другом светком рату (мислим да се тако зове). Такође и историчар Милош Хамовић у делу Избеглице на простору БиХ 1941-1945. пише о четничком геноциду и покрштавању муслимана.

Четничка политика је ишла на реванш према несрбима на простору окупиране Краљевине Југославије.

Ja imam informaciju da se jedan visoko postavljeni pravoslavni klerik usprotivio teroru nad muslimanima i osudio ga javno, mislim na to šta se dešavalo u ovom posljednjem ratu, a to za vrijeme dok su još trajali ti sukobi. Moram to pronaći, od nekog bogoslova sam upozoren na tu informaciju. Biće to neki prota ili neko od vladika iz istočne Bosne. Nažalost zaboravljam imena, krečana, pronađem negdje je to na Forumu. Svaki put zaboravim i ime tog kanonika Pavla Lončara i svaki put ga ponovo moram tražit. Znači zaboravljam sve redom, linearno, svejedno šta, katoličko, pravoslavno ili muslimansko.

Подели на овим сајтовима

Nebi baš rekla linearno, prije bi rekla, selektivno.

Ako ne možete pronaći, pitajte gospođu del ponte, ima ona sve zabeleženo,

istoriografski, još zamalo pisat će i istoriju.

pa će dječica učiti iz tih knjiga ka, što neki uče iz dedijerovih.

Brano nemoj mi samo ti pričati šta je objektivnost, ostrašćena si toliko da ne vidiš pred nosom ništa a kamo li šta dalje, čitam i pratim duže vrijeme tvoje priloge a iz njih srši takav kvantum ostrašćenosti da kad bi se pretvorio i transformisao u fizičku energiju u stanju bi bila demolirati i sravniti sa zemljom sigurno cio grad  ko Hirošimu. Ustvari to može svako sam pročitati, provjeriti i o tom stvoriti predstavu i zaključak svako sam sebi kad ti zalista u istorijat postova o čemu, kako i koliko "objektivno, nepristrano i argumentovano" se ti uvijek izjašnjavaš i pišeš.

Подели на овим сајтовима

Nisam imala pojma, da sam toliko čitana, mislila sam da popovi to bacaju u koš.

Čemu da zahvalim na čitanosti???

I ostrašćenosti???

Ja mislila da nisam ostrašćena, sad vidim džabe podvizavanje i post, kad vi tako kažete.

Ništa uradila nisam.

Samo zato, što ne verujem u te vaše panslavističke skaske??

Ajte molim vas, svako ko iole je čitao bilo šta osim mikijevog alamanaha će se složiti sa mnom.

Ne možete zagovarati nečije klanje i ubijanje i dodjeljivati salonske intelektualne etikete tome činu.

Ne pravi se pita od govna, da prostite.

Подели на овим сајтовима

Zeljko Bilbija,

Нисмо се разумели.

Ја сам рекао: „НПР. - Зашто наша СПЦ условљава Римокатолике око усташких злочина и Степинца а овамо Цркви не смета да је у јединству са Бугарском Црквом која је такође подржавала злочине против српског становништва и свештенства?“

Ти си рекао: „Pa ja verujem upravo zbog toga sto su nas hrvati ubijali zato sto smo Pravoslavni a gomila rimokatolickog klera je ucestvovala u pisanju hrvatske istorije na taj nacin.“

Ја: „Наведи, молим те, неког из те гомиле римокатоличког клера који је писао хрватску историју, ја не знам ниједног.“

Мислио сам да тврдиш да су постојали неки историчари, римокатолички свештеници, који су писали хрватску историју након Другог светског рата. Али, ти си мислио на нешто друго што ми није баш најјасније на шта се односи.

Оно што сам ја хтео рећи је да наша црква није принципијелна, јер би онда требало да се условљава и БПЦ као што упућује примедбе РКЦ у Хрвата.

Толико од мене за данас.

Мислим да смо много отишли од теме јер је тема о Косову.

Ако се неко ишчуђава над мојим ставовима, драго ми је због тога. Мислим да је гледање Св. Владике Николаја, Е. Амфилохија, Е. Атанасија, код којих се могу срести исти ставови као код неких форумаша у вези српске историје, превише теолошки романтизовани.

Поздрав од мене за данас.

Подели на овим сајтовима

I ostrašćenosti???

Ja mislila da nisam ostrašćena, sad vidim džabe podvizavanje i post, kad vi tako kažete.

Ništa uradila nisam.

Ajte molim vas, svako ko iole je čitao bilo šta osim mikijevog alamanaha će se složiti sa mnom.

Ne možete zagovarati nečije klanje i ubijanje i dodjeljivati salonske intelektualne etikete tome činu.

To i mi znamo, zato se kod nas nikakav takav kao ti ne može održati na našem

Forumu duže od velikog školskog odmora sa takvim stavovima, nazorima i rječnikom.

Подели на овим сајтовима

I ostrašćenosti???

Ništa uradila nisam.

Forumu duže od velikog školskog odmora sa takvim stavovima, nazorima i rječnikom.

za vaše stavove, da ih razumijem, ne trebam ni toliko.

Подели на овим сајтовима

I ostrašćenosti???

Ništa uradila nisam.

za vaše stavove, da ih razumijem, ne trebam ni toliko.

Naši stavovi nikada neće biti prihvatljivi takvima kao ti a mi to ni ne želimo, Bože sačuvaj,

u tom što ti se ne sviđaju tebi ili tvojim istomišljenicima je ustvari njihova najveća vrijednost.

Подели на овим сајтовима

Ако се неко ишчуђава над мојим ставовима, драго ми је због тога. Мислим да је гледање Св. Владике Николаја, Е. Амфилохија, Е. Атанасија, код којих се могу срести исти ставови као код неких форумаша у вези српске историје, превише теолошки романтизовани.

О да баш сам јуче у једној пп преписци навео како ће се ова спика на овој теми завршити овим речима о превише романтизма...

Не знам што сте сви тако предвиљдљиви , мора да и није неки квалитет дискусије.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...