Биљана Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragana I. Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Достојно је Уистину Да Блаженом зовемо Тебе, Богородицу Увек Блажену и Свебеспрекорну И Матер Бога нашега Часнију од Херувима и неупоредиво славнију Од Серафима Тебе што Бога Реч непорочно роди Уистину Богородицу Величамо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 1, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свебеспрекорну и матер Бога нашега. Часнију од херувима и неупоредиво славнију од серафима, Тебе што Бога Слово непорочно роди, сушту Богородицу величамо. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свебеспрекорну и матер Бога нашега. Часнију од херувима и неупоредиво славнију од серафима, Тебе што Бога Слово непорочно роди, сушту Богородицу величамо. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Dostojno je zaista tebe zvati blazenom i svebesprekornom i materom Boga nasega. Tebe casniju od Heruvima i neuporedivo slavniju od Serafima, tebe sto Boga Logosa neporocno rodi. Zaista Bogorodicu mi te velicamo! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свебеспрекорну и матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога Слово непорочно роди, сушту Богородицу величамо. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свебеспрекорну и матер Бога нашега.Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога Слово непорочно роди, сушту Богородицу величамо. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блажену зовемо Тебе , Богородицу , увек блажену и свебеспрекорну и матер Бога нашега. Чистију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима ,Тебе што Бога Слово непорочно роди , сушту Богородицу величамо. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и све беспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога реч непорочно роди ваистину Богородицу ми Те величамо. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Достојно је ваистину да блаженом зовемо Тебе, Богородицу, увек блажену и свебеспрекорну и Матер Бога нашега. Часнију од Херувима и неупоредиво славнију од Серафима, Тебе што Бога Слово непорочно роди, сушту Богородицу величамо. Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука