Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

el_stolica.jpg

Да ли мислите да је увођење смртне казне и спровођење исте у случајевима најтежих злочина морално и духовно оправдано и да ли бисте као грађани гласали за увођење исте у вашу земљу?

Поглед са хришћанске стране би нам рекао, парафразирам, да  "нико нема право одузети живот другом"

Али ево узмимо најсвјежији примјер масовног убиства махом адолесцената у Норвешкој, каква казна би била прикладна за њега  по вашем мишљењу???

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Nisam za smrtnu kaznu. Doživotna robija je dovoljna za zločince 0110_hahaha

Za dve decenije na slobodi?!

U Norveškoj ne postoji smrtna kazna, ali ni doživotna robija. Najduža zatvorska kazna koju zločinci u ovoj zemlji mogu da dobiju je 21 godina iza rešetaka. To znači da bi Anders Behring Breivik već sa 53 godine mogao mirno da išeta na slobodu, pod uslovom da psihijatrijske procene to dozvole.

Mnogi Norvežani juče su - što u anketama na ulicama, što na Tviteru i Fejsbuku - zatražili da parlament preispita krivični zakonik i da se za zločine poput ovih robija do kraja života.

пресс

Подели на овим сајтовима

Ne, nikako! Čak ne i za one koji bi je zaslužili - ne zbog njih, nego zbog nas, zbog naše kulture, zbog naše duševnosti.

Ovo je jako lepo i hriscanski sa tvoje strane, ali da se OVO desilo mom detetu, ovaj ziv ne bi ostao.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/123487/Ogulinac+pred+sudijom+-+Manijak+sve+priznao!.html

Lako je komentarisati na forumu, ali da se vama desi, ne daj Boze, neka nesreca, ko zna kako biste razmisljali. Ne dao Bog nikome da sazna.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

"nesreća" u zatvoru.

можемо помислити да је ок да га се убије "несретим случајем" или гневом других затвореника али не можемо подржати да држава осуди на смрт?

Подели на овим сајтовима

"nesreća" u zatvoru.

можемо помислити да је ок да га се убије "несретим случајем" или гневом других затвореника али не можемо подржати да држава осуди на смрт?

Ne, ja ne podržavam to, samo kažem da ubica tog kalibra, koji je napravio najveći zločin u posleratnoj istoriji svoje zemlje, će imati problema da preživi među drugim osuđenicima. A i ako izuzmemo osvetu, pustiti takvu osobu na slobodu, bilo kada, je ekstremno opasno, jer je se pokazalo već za šta je sposoban. Tako da ne, ne verujem da će taj ikada izaći...

A smrtnu kaznu ne podržavam u principu zbog onoga što sam napisao: ako se ispostavi da je nevin pogubljen, posle nema kajanja i povratka.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

najefikasniji nacin bi bio da se takima ugradi petarda sa kamerom i ne bi mogao vise da radi to a sve ostalo da

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ne, ja ne podržavam to, samo kažem da ubica tog kalibra, koji je napravio najveći zločin u posleratnoj istoriji svoje zemlje, će imati problema da preživi među drugim osuđenicima. A i ako izuzmemo osvetu, pustiti takvu osobu na slobodu, bilo kada, je ekstremno opasno, jer je se pokazalo već za šta je sposoban. Tako da ne, ne verujem da će taj ikada izaći...

A smrtnu kaznu ne podržavam u principu zbog onoga što sam napisao: ako se ispostavi da je nevin pogubljen, posle nema kajanja i povratka.

1000000001010

Nikada i nikako mi nije jasno ovo boldovano? Covek koji je ubio svoju zenu ili oteo nekome pare koje su mozda za lek ce da "presudjuje" ubici koji je ubio njih 100 ...

Jerbo je 100 ipak vise od 1 ... strasno ...  1000000001010

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Protiv, jer se može desiti da nevina osoba bude osuđena (dešavalo se više puta u praksi), a posle nema povratka.

1000000001010

ditto

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

@Teleskop       

Stvarno ne bih znao, nisam nikada bio u zatvoru 1000000001010  Samo sam čitao više puta da su zatvorenici osuđeni za najmonstruoznije zločine, a pogotovu ubice dece kao ovaj, nagrabusili iza rešetaka jer su ih drugi osuđenici likvidirali. Verovatno postoji razlika u nečemu između 'običnih' krimosa i manijaka ovakvog ranga, pa ovi prvi ne podnose ove druge, ne znam  1000000001010

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...