Jump to content

10 Pitanja ateiste na koja svaki hrišćanin mora da odgovori?

Оцени ову тему

Препоручена порука

1.Zasto Bog ne leci osobe sa amputiranim udovima?

2.Zasto ima toliko ljudi koji umiru od gladi,u  svetu?

3.Zasto Bog trazi smrt toliko nevinih ljudi u Bibliji?

4.Zasto Biblija sadrzi toliko anti-naucnih besmislica?

5.Zasto je Bog toliko veliki zagovornik ropstva?

6.Zasto se lose stvari desavaju dobrim ljudima?

7.Zasto nijedno Isusovo cudo u Bibliji,nije ostavilo iza sebe bilo koji dokaz?

8.Kako objasniti cinjenicu da ti se Isus nikad nije javio?

9.Zasto bi Isus zeleo da jedes njegovo telo i pijes njegovu krv?

10.Zasto se hriscani razvode po istoj stopi kao i ne-hriscani?

1. Зато што је за то задужена протетика.

А за кога је задужено кад се неки православни моли да му се излечи рак?

2. Зато што су буржуји стипсе и не исплати им се да плаћају превоз за робне резерве које би се могле поделити тим гладнима него им је лакше да их истоваре у океан.

Зашто до пре неких 100 година је глад била масовна и редовна појава јер и поред добре воље није било довољно хране за све због не-ефикасне пољопривреде?

3. Где то пише?

Нојев потоп, Левитски закон, Јошуин геноцид, Јованова апокалипса (која је у НОВОМ завету)...  ЗА ПОЧЕТАК. Мислим да би само неко ко уопште није упознат са својом вером могао овако нешто да одвали.

4. Где то пише?

Скакавци који имају четири ноге за почетак...

5. Где то пише?

Како продати ћерку у ропство за почетак... мислим шта се правиш блесав, ко да данас не може неко да изгуглује сам ''Библија и ропство'' па да види својим очима.

6. Лоше ствари се подједнако дешавају свима, као и добре, али само добри људи имају добру шансу код доброг Домаћина.

Ово је најјаднији изговор за тог ''Домаћина'' који сам чуо досад.

7. Како није ? А од куд онда толики број Хришћана ?

Политичке махинације у Римском Царству, вера да је краљ намесник бога на земљи, због чега је религија била врло привлачна код властодржаца, вера у рај за било кога верника а не само за одабране због чега је религија била врло привлачна код плебса и за крај да не заборавимо немилосрдан прогон неистомишљеника илити ''јеретика'' и немилосрдну колонизацију и геноцид читавог Америчког континента.

Ето откуд.

На 8. питање: Шта ти је рекао.

9. Зато што је Бог.

Икакав други разлог за овај својеврсни псеудо-канибализам?

10. То просто није тачно, статистика САД показује да је најмања стопа разведених код православних Хришћана у тој земљи.

Где то пише?

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Vidi Mrachnjak, Biblija je ipak jako davno pisana, tesko da su mogli da provale da su ljiljci (popularno nazvani slepi misevi, ali niti su slepi njti su misevi) sisari. Kao sto se mislilo da su kitovi ribe, zive u vodi, imaju takav oblik tela, a ipak nisu.

Daj malo razumevanja, budi milosrdan  t1007.

Salu na stranu za ovo poslednje  smej.gif .mislise. 0442_feel, ali ipak...imaj u vidu kad je pisana i da ne treba ismevati iznesene "naucne" stavove.

Подели на овим сајтовима

Vidi Mrachnjak, Biblija je ipak jako davno pisana, tesko da su mogli da provale da su ljiljci (popularno nazvani slepi misevi, ali niti su slepi njti su misevi) sisari. Kao sto se mislilo da su kitovi ribe, zive u vodi, imaju takav oblik tela, a ipak nisu.

Daj malo razumevanja, budi milosrdan  joooj.

Salu na stranu za ovo poslednje  greengrin greengrin joooj, ali ipak...imaj u vidu kad je pisana i da ne treba ismevati iznesene "naucne" stavove.

Зашто би ''кад је писана'' требало да има икакав утицај на њену садржину ако је то књига која претендује да је од Бога, те стога најсавршенија у овом универзуму?

То је и поента коју ја, мрачњак и други атеисти ИЗНОВА И ИЗНОВА покушавају да предоче верницима. Књига је управо оно што би очекивао кад бих узео гомилу сточара из бронзаног доба да направе неки смисао од света у коме живе, и то показује на сваком кораку, а што је најгоре то показује у погледу моралности коју пропагира, која је све сам оне морална! У њој се систематски заговарају истребљење других народа, ропство, геноцид и апсолутно покорење љутом и љубоморном богу који не преза од тога да ту покорност наметне крвљу. У Библијским причама изнова и изнова ниткови бивају систематски награђени ако су ''одабрани'' за апсолутно неморалне поступке а други кажњени онда кад нису потпуно уништени све док се човеку не преврне стомак.

То није књига која заслужује икакво поштовање и следити њену моралност је увреда за сам концепт моралности. Ево и дан данас око 2000 година касније зато што је неки тамо написао да хомосексуалце треба убити образовска омладина и дан данас из тога црпи моралност. А зашто? Зато што то стоји у књизи која недалеко од тога објашњава како продати ћерку у ропство и колико времена треба да прође пре него обешчастиш ратну заробљеницу силовањем.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

To vec sve pitaj vernike. I mene jako zbunjuje Stari zavet.

Ум...  а ти си...?

И шта има да те збуњује... дај исту причу само са промењеним именима на пример да је прича о неком индијском богу и могу да се кладим да би СВАКИ верник рекао... ''Хеј, која је ово глупост? Који је ово психопата од бога?'' Заправо РАЂЕНИ су већ такви експерименти, који су недвосмислено потврдили... ако верујеш у неку религију бранићеш до гроба свињарије из своје свете књиге... исте оне које би осудио да су део неке друге религије.

XIO

Подели на овим сајтовима

Вааау!

А ево хијерархије у атеизму:

Човек.

:group111: 1405_love :nene:joooj joooj joooj:)

ма важи, види само дужину и компликованост.  greengrin greengrin greengrin

http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate_title

шалу на страну, ја још не видех не-класну поделу, за почетак богат/сиромашан и све што иде с тим статусима  bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

To vec sve pitaj vernike. I mene jako zbunjuje Stari zavet.

Ум...  а ти си...?

Ja... ja sam radoznala. Ljubitelj nauke, zainteresovana za teologiju. Ne moze se reci da sam vernik, ali volim razumne teoloske rasprave  :group111:. Kratko i jasno  bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Da dodam samo za 4. stavku...

U bibliji pise da su slepi misevi ptice  :nene:

најбоље да си чито, а ти што су ти препричавали би прво морали да заврше прва четри основне  bliss jeeee :group111: 1405_love

http://www.sc4.edu/documents/studyskills/h7levelsreadingcomp.doc

http://en.wikipedia.org/wiki/Reading_comprehension

срећно са читањем и разумевањем  joooj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...