Гости Guest - . . .- Написано Јул 18, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Ај да и ја поставим једну песму мог бенда sHa_sarcasticlol где сам свирао бубањ http://www.4shared.com/audio/IocFcgAw/04Darkshines_-_Girly.html које године сте снимили ову? Мислим да је ово било 2005. давно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 добро звучи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Балашевић, Џони, Оливер, Пинк Флојд... Свака част за анализу! То су људи које сам доста слушао раније, вероватно је подсвесно свако од њих утицао мада се нисам трудио да имитирам никог посебно. Звонко, нисам се бавио снимањем живих инструмената, нити миксом истих, тако да не могу да допринесем овој причи ич али могу бар да ти захвалим на песми. Улепшао си ми јутро и јутарња кафа ми је легла као мало која... zru Текст је одличан а ни свирка не заостаје ни мало... Иначе ишао си у јутарњи програм "мог" радија... :bla: 0102_laugh Ако `оћеш да останеш без слушалаца само пуштај... .kov. Пусти Тањи, њој ће бити драго да чује. Ај да и ја поставим једну песму мог бенда smej.gif где сам свирао бубањ http://www.4shared.com/audio/IocFcgAw/04Darkshines_-_Girly.html Wow! Ово је већ профи, свака част! Милане & Ајванхо, хвала на саветима! Немам баш уво ни стрпљења за те ствари, али потрудићу се колико могу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Звонкић, морам нешто да ти предложим. Текст је чиста десетка осим што требаш да промениш једну малу ствар, ако мислиш да песма треба да буде мистичнија и духовнија. Код стиха: Kad sklopiš oči zadnji put, предлажем ти да буде: Кад склопиш очи пред нови пут. Не мораш то да мењаш по сваку цену, само ја тако мислим, да слушаоци из целог друштва уопште боље разумеју и више се одрази на њих оно што је мистично а опет сваком јасно. Тако, да не би било директно Кад скопиш очи задњи пут, што може да изазове револт код одређених људи у смислу шта сад овај то пева, боље да то буде срочено мистичније. Како хоћеш... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 @Milan Nikolic jel mozemo da cujemo nesto tvoje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Наравно, али морао бих прво да се позабавим са пребацивањем фајла, као и да прво пронађем сам фајл. Имам једну студијску готову песму, али ужасна је продукција, не свиђа ми се. Тада сам имао око 18 год., и само сам компоновао и писао текстове и правио аранжман, а другима сам дао да раде продукцију. Зато сам прешао да радим сопствену продукцију. Имам сада не знам ни сам колико експерименталних нумера. Од њих бих могао да снимим сигурно два албума. Све сам то радио да бих истраживао подешавања стерео звука и амбијентале. Научио сам да оживљавам било који моно звук у сопственом простору какав замислим. Поставићу ону песму коју сам прву компоновао, ту пева једна девојка која је то лоше урадила. Све у свему песма је лошег квалитета због продукције и лошег вокала, много је девојка викала а то није добро. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Мислим да сам средио сада глас, бар делимично. Нисам сасвим сигуран да сам на крају применио лимитер правилно. Ево нове верзије: http://zvonkom.bandcamp.com/track/stari-moj ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Мислим да сам средио сада глас, бар делимично. Нисам сасвим сигуран да сам на крају применио лимитер правилно. Ево нове верзије: http://zvonkom.bandcamp.com/track/stari-moj Dosta bolje!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 19, 2011 Пријави Подели Написано Јул 19, 2011 Све је то твој укус ако тако хоћеш да направиш. Звучи феноменално. Наравно да то може боље да се уради неком даљом постпродукцијом, али и сада звучи профи. Дуплирани глас си ставио да се два пута појављује у песми, први пут на тексту: Али срце ми се стеже.., и други пут у тексту: И не могу да прођем поред старих сећања... Приметио сам да си на овом другом месту подесио мало јачи размак између та два гласа, али сасвим мало. Ако тако желиш да буде то је сасвим у реду. Постоје песме где се оваква два гласа тотално помере у две различите стране, неке имају та два гласа негде на срадини страна, а неке као ти што си подесио да се једва стерео разликовање уочи код та два гласа. Све је то лепо, зависи од креатора. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 Имаш добро уво... То иначе није било намерно, омакло ми се. :cheesy: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 21, 2011 Пријави Подели Написано Јул 21, 2011 За такве ствари користим слушалице и удубљујем се у стерео звук. Наше уши су природан стерео и зато волим тако да слушам. Иначе оно што ја волим да чачкам у продукцији то је управо амбијентал. Од обичних звукова волим да правим живе просторне звукове. На пример, замисли звук авиона на моно снимку. То није реалан звук, јер тај звук у природи чујеш својим ушима на стерео начин, тј. чујеш авион често са много страна јер се звук одбија од разних објеката: зграда, дрвећа, итсл. Када направиш моно звук да се простире кроз стерео, на начин који пожелиш и осмислиш, то је права креација а то мене много привлачи. Некада је потребно један моно звук поделити на десетине страна, онда свакој од њих доделити неки ефекат и позицију у стерео простору, и све скупа поново провући на стерео излаз. Звук се одбија у природи, а то значи да је ехо, тј. делеј, природан начин постојања звука. Зато сваки звук у песми треба да има мање или више стерео ефекат који даје живи простор. Тај ефекат добија се такође стерео микрофонима који снимају природан стерео. Међутим данас је једнако битно имати сопствени инжењеринг којим било који моно звук можеш да оживиш. (Зато су данас у моди електро звукови који много добро звуче пошто су ,,оживљени''.) Наравно да постоје многобројни софтверски ефекти, тј. програмчићи, који служе за стерео подешавања, али све то није толико јединствено колико је када сопственим инжењерингом склопиш ефекат по жељи, до у најмањих ситница. За тај подухват пронашао сам музички програм Reason. Овај програм је нејчешће коришћен од стране оних који воле електро, денс и техно звук. Међутим ја њега користим само као један програм за програмирање ефеката, јер у њему постоје опције са којима можеш максимално да делујеш у развлачењу звука на безброј страна, а да сваки детаљ имаш пред очима. То је битно јер често може да се залута да заборавиш шта си био урадио и шта би требало да урадиш. За миксовање инструмената и трака које чине песму, користим класични програм Cubase. Нисам одавно покретао те програме, сада сам се поново ужелео. Мораћу да их обновим у систему компјутера, јер сам све много пута мењао. Хтео бих да се пожалим како бих желео да направим студијску собу са изолацијом и озвучењем, а немам могућности ни средства. Даће Бог све у своје време. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Kako vam se čini ovo moje? Valja li nešto? http://audiojungle.net/user/SparrowArt?ref=SparrowArt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 inace, onaj glas sto se cuje je obavezni watermark i kaze ,,audio jungle" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 30, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Kako vam se čini ovo moje? Valja li nešto? http://audiojungle.net/user/SparrowArt?ref=SparrowArt Екстра, баш је добро! Ти свираш све ово? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 30, 2011 Пријави Подели Написано Август 30, 2011 Екстра, баш је добро! Ти свираш све ово? aha 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука